میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، عطاءالله کوهیان در رابطه با اهمیت برنامه مشترک حمایت از طرحهای پژوهشی با ترکیه، گفت: با توجه به رتبه عالی ایران و ترکیه از لحاظ علمی در کشورهای جهان اسلام، گسترش و توسعه همکاری علمی و فناوری میان دو کشور باعث رشد علم در جهان اسلام خواهد شد.
معاون مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: برنامه حمایت از طرحهای پژوهشی ایران و ترکیه به تعمیق روابط دوستانه دو کشور کمک شایانی کرده و به توسعه اقتصادی و فرهنگی منجر خواهد شد.
وی افزود: اعتقاد ما بر این است که دیپلماسی علمی همواره و تحت هر شرایطی یکی از ابزارهای کارآمد در نزدیکی ملتها از هر نژاد و کشور به همدیگر هست. به طوری که امکان شناسایی قابلیتهای طرفین و در نتیجه هم افزاییها در چارچوب همکاری های علمی دو طرفه مهیا خواهد شد.
کوهیان در ارتباط با شکلگیری نخستین فراخوان طرح پژوهشی مشترک ترکیه و ایران در چارچوب برنامه «TUBITAK-MSRT Joint Call ۲۰۲۰» توسط سازمان پژوهش و فناوری ترکیه «توبیتاک» و این مرکز گفت: دانشگاه تبریز به عنوان مسئول کارگروه همکاری های علمی با کشور ترکیه، پیگیری مفاد تفاهم نامه منعقده وزارت عتف با توبیتاک در آذر ۱۳۹۶ را در دستور کار قرار داد. با مطالعه این موضوع و برنامه های متنوع توبیتاک و با توجه به سوابق حمایت از طرحهای پژوهشی علمی وفناورانه مشترک محققان کشور ترکیه با کشورهای مختلف توسط این سازمان، تصمیم به همکاری فعالانه با توبیتاک گرفته شد.
معاون مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم اضافه کرد: هماهنگی اولیه جهت برپایی نشست پروفسور حسن ماندال، رئیس توبیتاک و دکتر سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، توسط دانشگاه تبریز و مدیریت همکاریهای علمی و بین المللی این دانشگاه انجام شد که در تاریخ ۲۶ اسفند ۹۷ تحقق یافت.
وی همچنین در رابطه با نحوه دریافت طرحهای مشترک و داوری آنها گفت: تعیین عناوین تحقیقاتی جهت اعلام اولین فراخوان طرحهای پژوهشی بعد از حصول توافق در نشست تبریز و نیز راه اندازی سامانه های بارگذاری طرحها با هماهنگی طرفین، توسط دانشگاه تبریز و با نظارت وزارت عتف انجام گرفت و فراخوان در تیر ۹۸ به طور همزمان توسط طرفین اعلام شد و ۱۶۴ طرح توسط دبیرخانه طرفین دریافت و وارد مرحله داوری شدند. داوری ها به طور مجزا توسط دو طرف انجام گرفت.
وی در این زمینه گفت: در کشور ایران داوری ها توسط محققان و اعضای هیات علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور انجام شد. توبیتاک نیز با استفاده از پایگاه اطلاعاتی داوران خود به انجام فرایند داوری پرداخت و خوشبختانه داوری ها طبق برنامه زمانبندی مورد توافق، در هر دو طرف به اتمام رسید که نتایج داوری های طرفین دارای قرابت بسیار خوبی بود که نشان از نزدیکی معیارها و دیدگاههای داوران ایرانی و ترکیه ای بود.
کوهیان در ارتباط نحوه تعلق کمک هزینه ۴۰۰ میلیون ریالی ایران به ازای هر طرح، گفت: این حمایت با مشارکت دانشگاههای مجری یعنی دانشگاههای محققین ایرانی که طرح آنها جزو طرحهای منتخب فراخوان بوده است و بر اساس برون داد پیش بینی شده طرح اعم از مقاله و یا محصول به طور تدریجی انجام خواهد شد.
استقبال از طرحهای مشترک فراخوان طرح پژوهشی ترکیه و ایران
معاون مرکز همکاریهای علمی بینالمللی ایران در رابطه با استقبال محققان دو کشور از این فراخوان گفت: استقبال از فراخوان به قدری خوب بود که مجدداً تاریخ دریافت پروپوزال در هر دو طرف تمدید شد. که البته با توجه به همسایگی با کشور ترکیه و مناسبات خوب علمی و فرهنگی و نیز سهولت رفت و آمد انتظار استقبال خوب از این برنامه را داشتیم.
امکان گسترش همکاریهای علمی با حضور وزارت بهداشت ایران
معاون مرکز همکاریهای علمی بینالمللی ایران در زمینه ادامه همکاریهای علمی دو کشور در حوزه علمی و فناوری گفت: مناسبات علمی و فرهنگی قوی بین دو ملت ایران و ترکیه همواره بستر مناسبی برای همکاریهای دانشگاهی و علمی فراهم کرده است که باید به بهترین شکل از آن بهره برداری کرد.
کوهیان بیان کرد: امید است در آینده نزدیک فراخوان دوم طرحهای پژوهشی مشترک ایران و ترکیه را با وارد کردن بخش علوم پزشکی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، و بخش تحقیقاتی آن وزارت یعنی نیماد (NIMAD) و نیز معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، اعلام شود که در این صورت امکان مشارکت طیف گسترده تری از محققین ایرانی در این برنامه و نیز حمایتهای بیشتر فراهم خواهد شد که در این صورت باید از توبیتاک نیز درخواست افزایش تعداد طرحهای مورد حمایت را کرد.
وی در پایان اظهار داشت: امیدوارم علاوه بر تداوم حمایت از طرحهای پژوهشی مشترک ایران و ترکیه، دانشگاه تبریز بتواند در مورد دوره های آموزشی مشترک بین دانشگاههای ایرانی و ترکیه ای هم گامهای موثری بردارد. هم اکنون وزارت عتف با تفویض اختیار به دانشگاههای بزرگ ایران این امکان را بسیار تسهیل کرده که امید میرود سازمان آموزش عالی ترکیه (YÖK) نیز با اعمال سیاستهای تسهیل کننده موجبات برپایی دوره های آموزشی مشترک را برای دانشگاههای کشور ترکیه مهیا سازد. در اینصورت پیوندهای عمیق دانشگاهی و فرهنگی بین دو کشور برقرار خواهد شد.
دانشگاه تبریز در راستای وظیفه ملی برای همکاری علمی ایران و ترکیه تلاش کرد
سعید شجاعی، مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه تبریز نیز در این زمینه گفت: تفاهمنامه مذکور پیشتر به امضا رسیده بود، اما هنوز عملیاتی نشده بود، دانشگاه تبریز در راستای وظیفه ملی به عنوان مجری همکاریهای علمی ایران و ترکیه با توبیتاک مذاکره انجام داد که آنها نیز این موضوع استقبال کردند.
شجاعی با بیان اینکه استقبال بسیار خوبی از فرخوان مذکور شد، اظهار داشت: مهلت ثبتنام فراخوان سه ماه بود، اما با توجه به استقبال بالا از آن این مهلت را ۳ ماه تمدید کردیم. در عرض حدود ۶ ماه بیش از ۱۶۴ محقق ایرانی و ترک توانستند در این زمینه شراکت آغاز کنند. این خود امر مهمی در توسعه روابط علمی محققین دو کشور است.
وی در مورد سطح مشارکت دانشگاههای ایران در این طرح گفت: مقرر شد یک محقق از طرف دانشگاه ایران و یک محقق نیز از دانشگاه های ترکیه با هم برنامه ریزی کنند. تمامی افراد شرکت کننده از اعضای هیئت علمی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی نیز نظر وزارت علوم ایران هستند. ۲۲ طرح از دانشگاههای مناطق مختلف از شمال، شمال غرب، اصفهان و تهران به طور مشترک با دانشگاههای ترکیه نهایی شدند. حضور دانشگاههای ایران از لحاظ حوزه جغرافیایی نیز در سطح مطلوبی قرار دارد.
مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه تبریز در ارتباط ادامه همکاریها گفت: امیدواریم فراخوان دوم علی رغم تمامی سختیهای بودجهای و بیماری کرونا در سال جاری اعلام کنیم.
به دنبال اعلام نخستین فراخوان طرح پژوهشی مشترک ترکیه و ایران در چارچوب برنامه «TUBITAK-MSRT Joint Call ۲۰۲۰» توسط سازمان پژوهش و فناوری ترکیه (توبیتاک) و مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران ۱۳۴ طرح وارد مرحله نهایی شده که از این میان ۲۲ طرح مشترک اجرایی خواهند شد.
منبع : خبرگزاری مهر
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند