میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، یک صفحه دیجیتالی قابل انعطاف را تصور کنید که هنگام ترک، خود را ترمیم میکند یا یک ربات تابش نور که بازماندگان یک حادثه را در محیطهای تاریک و خطرناک شناسایی کرده و نجات میدهد و یا کارهای کشاورزی و اکتشافات فضایی را انجام میدهد. مواد جدیدی که توسط تیمی از محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) تهیه شده است میتواند این ایدهها را به واقعیت تبدیل کند.
این مواد کشسان جدید هنگامی که در دستگاههای خازن ساطع کننده نور از آنها استفاده میشود، در ولتاژهای بسیار پایین، نور بسیار شگفت انگیز و زیادی را ایجاد میکنند و به دلیل خاصیت خود ترمیم شوندگی بالا در برابر هر گونه آسیب مقاومت بالایی دارند.
این فناوری "هلیوس"(HELIOS ) نام دارد و مخفف جمله دستگاه "الکترونیک نوری بسط یافتنی با ولتاژ کم و قابل ترمیم"(healable, Low-field Illuminating Optoelectronic Stretchable) است و توسط "بنجامین تی"(Benjamin Tee) و تیم وی از موسسه نوآوری و فناوری سلامت و دانشکده علوم و مهندسی مواد دانشگاه ملی سنگاپور ایجاد شده است.
پروفسور تی گفت: مواد الکترونیک نوری کشسان معمولی برای دستیابی به روشنایی قابل مشاهده، به ولتاژ بالا و فرکانسهای بالا نیاز دارند که این موضوع قابلیت حمل و نقل و طول عمر سیستم را محدود میکند. همچنین نمیتوان این مواد را بدون هیچ خطر و سر و صدایی به رابطهای انسان-ماشین(Human-Machine Interface) متصل کرد.
برای غلبه بر این چالشها، محققان شروع به مطالعه و آزمایش راه حلهای ممکن کردند و سرانجام پس از یک سال هلیوس را توسعه دادند. محققان به منظور کاهش شرایط عملکرد الکترونیکی مواد الکترونیک نوری بسط یافتنی، مادهای تولید کردند که دارای خاصیت گذردهی دی الکتریک بسیار بالا و قابلیت خود ترمیمی است. این ماده یک ورق لاستیکی شفاف و الاستیک است که از ترکیب منحصر به فرد "فلوروالاستومر"(fluoroelastomer ) و "ماده فعال سطحی"(surfactant) تشکیل شده است. قدرت گذردهی بالای دی الکتریک این امکان را برای دستگاه فراهم میکند تا دستگاه بارهای الکترونیکی بیشتری را در ولتاژهای پایینتر ذخیره کند و در هنگام استفاده در دستگاه خازن ساطع کننده نور، روشنایی بیشتری را ایجاد کند.
بر خلاف خازنهای ساطع کننده نور بسط یافتنی، دستگاههای فعال شده توسط هلیوس میتوانند در ولتاژ چهار برابر کمتر روشن شوند و به روشنایی بیش از ۲۰ برابر روشنتر برسند. همچنین آنها میتوانند به روشنایی ۱۴۶۰ سی دی / ام ۲ در ۲.۵ ولت بر میکرومتر برسند که درخشانترین نور به دست آمده توسط خازنهای ساطع کننده نور بسط یافتنی تا به امروز است. با توجه به مصرف برق پایین هلیوس میتوان از آن در رابطهای انسان و ماشین استفاده کرد و از آن برای ساخت نمایشگرهای ماندگار و ضد ضربه استفاده کرد. همچنین از آن میتوان به عنوان یک پوست الکترونیکی درخشان برای رباتهای نرم خودکار که در کشاورزی هوشمند داخل خانه(smart indoor farming) کاربر دارند استفاده نمود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است