میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، حسن عباسزاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی ۷۰ مجتمع تولیدی و سه مجتمع تولید یوتیلیتی دارد؛ اظهار کرد: هماکنون ۸۵ درصد صنعت پتروشیمی در هلدینگها متمرکز است که اغلب زیرمجموعه صندوقهای بازنشستگی کشور هستند، ضمن اینکه ۱۵ درصد از پتروشیمیها در بخش خصوصی واقعی قرار دارند.
وی با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه امسال ۱۰ میلیارد دلار صادرات داشته است؛ گفت: پیشبینی میکنیم این رقم تا پایان سال به ۱۳ میلیارد دلار برسد. همچنین ۱۰ میلیارد دلار خوراک صنایع پاییندستی داخل کشور نیز تأمین شده که در زنجیرههای مختلف مانند صنایع پلیمر، کفش، پوشاک و شویندهها استفاده میشود.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه، ۶۱ طرح پتروشیمی تعریف شده است، افزود: برنامه هفتم توسعه در بخش پتروشیمی بر تکمیل زنجیره ارزش تمرکز داشته است.
عباسزاده با بیان اینکه برنامههای پیشین توسعه، بیشتر بر افزایش ظرفیت تولید تمرکز داشته است، ادامه داد: این برنامه زنجیرههای ارزش نام برده و رسیدن به ۱۳۱.۵ میلیون تن ظرفیت در افق ۱۴۰۷ در زنجیرههای متانول، پلیاتیلن، اتیلن و… تقسیم شده است.
وی تأکید کرد: این موضوع اگرچه کار را سختتر کرده است، اما برای حرکت به سمت تکمیل زنجیره و تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر کمککننده خواهد بود.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه تکمیل زنجیره ارزش در شرکت ملی صنایع پتروشیمی پایش و طرحها اولویتبندی میشوند، گفت: اهداف برنامه هفتم توسعه را که افزایش ظرفیت تولید در کنار تکمیل زنجیره ارزش است، پیش میبریم.
اجرای ۶۱ طرح پتروشیمی با سرمایهگذاری ۲۴ میلیارد دلاری
عباسزاده، چالش عمده صنعت پتروشیمی در اجرای طرحها را تأمین منابع مالی عنوان کرد و افزود: اجرای طرحهای پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه، ۲۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد. اکنون ۱۲ میلیارد دلار در این طرحها هزینه شده و بهطور میانگین ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و در ادامه نیز ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام میشود.
وی با تأکید بر اینکه طرحهای برنامه هشتم تدوین شده و در آغاز راه هستند، ادامه داد: برای پایداری تأمین خوراک پتروشیمی، سرمایهگذاری برای جمعآوری گازهای همراه توسط شرکتهای پتروشیمی انجام شده است. برای مشارکت شرکتها و هلدینگهای پتروشیمی در توسعه میدانهای کوچک گازی، تفاهمنامههایی امضا شده و برخی شرکتها نیز قراردادها را آماده کردهاند تا گاز بیشتری تولید کنند و چالش تأمین خوراک تا حدی برطرف شود.
تأمین خوراک گاز پتروشیمی با بهینهسازی مصرف گاز خانگی
عباسزاده با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی همچنین در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی نیز ورود کرده و امسال چند شهر سردسیر را تحت پوشش قرار داده است، اظهار کرد: بر این اساس قرار است تجهیزات را تعویض کرده و فرهنگسازی کنند تا از محل بهینهسازی مصرف گاز خانگی، بخشی از خوراک گازی پتروشیمیها تأمین شود.
وی با تأکید بر اینکه در ایجاد مزارع خورشیدی عمده شرکتهای پتروشیمی ورود کردهاند، افزود: برخیها از شرکتهای پتروشیمی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی قرارداد امضا کردهاند، برای مثال متانول کاوه قرارداد تولید ۸۰۰ مگاوات برق خورشیدی و ۵۰۰ مگاوات برق بادی را امضا کرده تا برق مورد نیاز خود را تأمین کند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به لزوم آمایش سرزمینی مناسب برای صنعت پتروشیمی در استانها اشاره کرد و ادامه داد: طرح آمایش سرزمین برای صنعت پتروشیمی برای همه استانهای کشور متناسب با منابع آبی، صنایع موجود و خوراک پتروشیمی تدوین میشود تا استانداران، سرمایهگذاران را با تمرکز بر توسعه صنایع پاییندستی جذب کنند.
عباسزاده با بیان اینکه طرح مطالعه و توسعه سبد مشتریان خارجی نیز در دستور کار است تا افزون بر حفظ مشتریان سنتی، بازارهای جدید را با کمک هلدینگهای پتروشیمی شناسایی کنیم، تأکید کرد: اولویتبندی طرحهای پتروشیمی انجام خواهد شد تا بتوانیم اولویت را به طرحهایی اختصاص دهیم که ارزشافزوده بیشتری ایجاد میکنند.
منبع : خبرگزاری مهر
توسعه کمی و کیفی دریانوردی در دستور کار است
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت / سهم زراعت چوب ۵۰ درصد افزایش مییابد
۱۲۰ واحد نهضت ملی مسکن در خوزستان افتتاح میشود
درباره FATF نیاز به گفتمانسازی فنی و منطقی داریم
توسعه کمی و کیفی دریانوردان در دستور کار است
ناترازی سوخت مایع با افزایش تولید حل نمیشود
انشعاب برق متخلفان استخراج رمزدارایی جمعآوری میشود
سهم زراعت چوب ۵۰ درصد در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت افزایش مییابد
صیدی: ناترازی انرژی در کشور به دلیل عدم سرمایه گذاری است
ذخیرهسازی گاز در بریتانیا به سطح هشدار رسید
صیدی: ناترازی انرژی به دلیل عدم سرمایه گذاری است
ماجرای خروج هایپر استار از ایران واقعیت دارد؟
مهمترین حسن بازار سرمایه شفافیت است
اعتراف بایدن به افزایش قیمت بنزین در آمریکا به خاطر حمایت از اوکراین
رتبه بندی ناشران بر اساس ۱۰ ملاک
معاملات بازار ارز تجاری از ۷۴۰ میلیون دلار گذشت
قیمت طلا و سکه امروز ۲۳ دی ماه؛ هر گرم طلا ۵ میلیون و ۲۹۹ هزار تومان
شرایط جدید تأمین ارز دارو ابلاغ شد
نصب نیم میلیون کنتور هوشمند برق در تهران
قسمت طلا و سکه امروز ۲۳ دی ماه؛ هر گرم طلا ۱۸ ۵میلیون و ۲۹۹ هزار تومان
ابلاغ دستورالعمل اجرایی تأمین ارز شرکتهای دارویی از منابع ارزی اوراق گام
نیم میلیون کنتور هوشمند برق در سال آینده در تهران نصب می شود
دستیابی به ظرفیت روزانه ۵ میلیون بشکه دور از دسترس نیست
گزارش بورس امروز ۲۳ دی؛ دست شاخص کل به تراز ۳ میلیون واحدی نرسید
ارائه ۱۰۰ بسته سرمایهگذاری برای افزایش تولید نفت و گاز
تولید بیش از ۶ میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی
رویکردهای اصلی اشتغال در دولت چهاردهم تشریح شد
امکان استخراج مجاز رمز ارز با استفاده از انرژی تجدیدپذیر فراهم شد
اوج تقاضای مصرف برق به ۴۶هزارو ۹۵۵ مگاوات رسید
معاون اجرائی رئیس جمهور از مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور بازدید کرد