میرنیوز

قفلِ روابط تهران-سئول چگونه گشوده می‌شود؟

 قفلِ روابط تهران-سئول چگونه گشوده می‌شود؟ 2021-04-11T17:21:02+04:30

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- «چونگ سای کیون»، نخست‌وزیر کره جنوبی به تهران سفر کرده و قرار است در روزهای 22 و 23 فروردین برای مذاکره درباره موضوعات دوجانبه از جمله موضوع محدودیت‌های غیرقانونی ایجادشده برای دسترسی به منابع بانک مرکزی این کشور با ایران مذاکره کند. این سفر اولین سفر یک نخست وزیر کره جنوبی به کشوری در خاورمیانه پس از 44 سال خواهد بود.

براساس آنچه اعلام شده «چونگ سای کیون» که پیش از این نیز در کسوت رئیس پارلمان  این کشور  و به منظور شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور حسن روحانی به تهران سفر کرده، در جریان سفر دو روزه خود به کشورمان با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و همچنین علی لاریجانی مشاور مقام معظم رهبری با توجه به پیشینه روابط این دو مقام ایرانی و کره‌ای دیدار و رایزنی خواهد داشت.

انتظار می‌رود در این سفر که با پیشنهاد دولت کره جنوبی انجام می‌شود آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران مهم‌ترین محور این رایزنی‌ها باشد. ایران ماه‌ها است از کره جنوبی می‌خواهد میلیاردها دلار پول مسدودشده جمهوری اسلامی در بانک‌های این کشور را آزاد کند و چندین دور مذاکره نیز میان مقامات دو کشور انجام شده است.

رایزنی‌های پیشین

پیش از این، در دی‌ماه گذشته «چویی جونگ کان» قائم مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی طی سفر به تهران در همین خصوص با «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران و «عبدالناصر همتی»، رئیس بانک مرکزی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

با این حال، مقام‌های کره جنوبی علی‌رغم قول مساعدت و همکاری درباره آزادسازی دارایی‌های ایران تا به حال آن را عملیاتی نکرده‌اند و ایران حتی نتوانسته از منابع خود برای خرید کالا و دارو از طریق کانال مبادلات بشردوستانه سوئیس اقدام کند.

البته کره جنوبی در ماه‌های گذشته در نتیجه فشارهای مکرر تهران، مبلغ اندکی از پول‌های بلوکه‌شده ایران که رقمی کمتر از 20 میلیون دلار را شامل می‌شود را برای خرید دارو و تجهیزات پزشکی آزاد کرد. با این حال، این رقم فرسنگ‌ها با میزان بدهی کره جنوبی فاصله دارد و سئول تا کنون اراده‌ای برای تسویه آن نشان نداده است.

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده قصد دارد بخشی از این منابع مالی را برای پرداخت بدهی خود بابت حق عضویت در سازمان ملل متحد و همچنین خریداری واکسن کرونا از طریق طرح «کواکس» هزینه کند. کواکس (covax) طرحی است که در آن هفتاد و شش کشور ثروتمند جهان متعهد شده‌اند به یک برنامه جهانی واکسن کرونا با هدایت سازمان بهداشت جهانی ملحق شوند. هدف از این برنامه کمک به خرید و توزیع عادلانه واکسن کرونا است. اما تحریم‌های آمریکا مانع پرداخت این پول از سوی ایران شده بود.

عبدالناصر همتی چند ماه پیش گفته بود «از آنجا که خرید واکسن کرونا بایستی ازمسیر رسمی سازمان بهداشت جهانی انجام گیرد، تا کنون هر طریقی برای پرداخت و انتقال ارز مورد نیاز، به خاطر تحریم غیرانسانی دولت آمریکا وضرورت اخذ مجوز اوفک، با مانع مواجه شده است.»

او همچنین اضافه کرده بود «کره جنوبی، بابت انتقال پول از مسیر U-turn دلار برای خرید های بشر دوستانه، نتوانست تضمینی برای عدم مصادره پول بانک مرکزی ایران توسط دولت آمریکا درهنگام انتقال بدهد».

علت کارشکنی‌های اینچنینی کره جنوبی تبعیت سئول از سیاست‌ها و تحریم‌های آمریکا عنوان شده است. کره جنوبی از متحدان نزدیک آمریکا در منطقه است و در عین حال در چند دهه اخیر، از طرف‌های تجاری اصلی ایران بوده، اما نتوانسته توازن را میان حفظ روابط با ایالات متحده و بازنگه داشتن مسیر تجارت با ایران حفظ کند.

روابط ایران و کره جنوبی

روابط سیاسی تهران و سئول از دهه 1960 میلادی برقرار شد و 2کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی از خودروسازی تا معدن و گردشگری همکاری‌های نزدیکی را پایه‌گذاری کردند. در یک دهه اخیر به تدریج ایران به سومین کشور بازار هدف بزرگ کالاهای کره‌ای در خاورمیانه تبدیل شد. یکی از مهمترین تحولات دیپلماتیک نیز سفر رئیس جمهوری کره به تهران در سال 1395 بود. امضای حدود 20 تفاهم‌نامه میان دو طرف آینده‌ای امیدبخش را درمسیر افزایش سطح مبادلات تجاری به میزان 45 میلیارد دلار نوید می‌داد.

با این حال، این روابط دوستانه و نزدیک، تابعی از خواست و اجازه واشنگتن به سئول هم بود، چرا که در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا و خروج وی از برجام، روابط دو کشور به دلیل فشارهای آمریکا بر کره جنوبی وارد مسیر نزولی شد تا جایی که واردات کره جنوبی از نفت ایران در برهه‌ای به صفر رسید.

تا پیش از تشدید تحریم‌ها علیه ایران در آبان سال 97، کره جنوبی جزو 5 کشور عمده خریدار فرآورده‌های نفتی ایران و دومین کشور پس از چین از حیث واردات نفت در سال 2017 بود تا جایی که بر اساس گزارش‌های رسمی در سال 2017 و پس از امضای برجام، کره جنوبی به‌ طور متوسط روزانه حدود 18 میلیون و 70 هزار تن یا 534 هزار و 368 بشکه نفت از ایران وارد کرده بود.

این میزان در سال 2018 میلادی به 7 میلیون و 150 هزار تن یا حدود 211 هزار و 440 شبکه نفت تقلیل پیدا کرد. پس از انتشار خبر بازگشت تحریم‌ها و دادن مهلت 6 ماهه به خریداران نفت ایران برای یافتن فروشندگان نفتی جدید، کره‌جنوبی نیز به تبعیت از سایر کشورهای هم پیمان آمریکا، ثبت سفارش نفت از ایران را کاهش داد تا اینکه در مه 2019 و چندی پس از لغو تمام معافیت‌های نفتی، واردات نفت از ایران را به صفر رساند.

با تغییر رئیس‌جمهور در آمریکا و روی کار آمدن «جو بایدن» و در شرایطی که دولت فعلی آمریکا علی‌رغم لفاظی‌ها هنوز گامی برای فاصله گرفتن از سیاست «فشار حداکثری علیه ایران» برنداشته سیاست‌های کره جنوبی نیز تغییر نکرده و در حال حرکت بر روی ریل قبل است.

انتقادهای داخلی از سیاست‌های سئول

دست‌کم بخشی از این سیاست‌های سئول را باید ناشی از اهمیتی دانست که این کشور برای روابط تجاری، سیاسی و امنیتی با آمریکا قائل است. کره جنوبی علاوه بر آنکه به دسترسی به بازار آمریکا علاقه دارد در مقوله تأمین امنیت نیز به کمک امنیتی و پشتیبانی آمریکا وابسته است. همزمان، برخی تحلیل‌ها بر احتمال توافقات پشت‌پرده کره جنوبی با آمریکا برای کاستن از مراودات با تهران در ازای فشار واشنگتن بر کره شمالی حکایت دارند.

این چرخش در سیاست‌های کره جنوبی، البته زیان‌هایی برای این کشور به همراه داشته و با انتقاد رسانه‌ها و تحلیلگران داخلی در آن کشور مواجه شده. تا قبل از اجرایی شدن تحریم‌ها، پالایشگاه‌های کره جنوبی همه خریدهای نفت فوق سبک خود را از ایران انجام می‌دادند، زیرا این نوع نفت نسبت به کشورهای دیگر از جمله قطر دارای سولفور کمتری است، بهای رقابتی مناسبی داشت و برای تولید مواد پتروشیمی که می‌تواند در محصولات مختلف استفاده شود بسیار مناسب است. با این حال، چرخش در سیاست‌های کره جنوبی این بخش از اقتصاد کره را دچار آسیب کرد.

سایر بخش‌های کره جنوبی هم از چنین زیان‌هایی مصون نمانده‌اند؛  برای مثال، کشتی سازان قراردادهای امیدوار کننده برای ساخت ناوگان جدید نفتکش های ایرانی را از دست دادند و شرکت های ساختمانی مجبور شدند از پروژه های نوسازی تأسیسات نفت و گاز خارج شوند.

در چنین بافتی، یکی از اهداف سفر نخست‌وزیر کره جنوبی به تهران، آن هم در شرایطی که پیش‌بینی‌ها از احتمال احیای توافق هسته‌ای برجام حکایت دارند، احتمالاً تلاش برای بازیابی بازار از دست رفته‌اش در ایران خواهد بود.

این، اما در حالی است که «عباس عراقچی»، معاون وزیر خارجه ایران بعد از خروج شرکت‌های ال‌جی و سامسونگ از ایران در سال گذشته گفته بود «شرکت‌هایی که ایران را با تابعیت از سیاست فشار حداکثری آمریکا ترک می‌کنند، در آینده اقتصاد ایران در اولویت قرار نخواهند داشت و به دست آوردن بازاری که از دست می‌دهند، ساده نخواهد بود.»

عراقچی در آن زمان اولویت اصلی اقتصاد ایران را حمایت از تولیدکنندگان و کارآفرینان دانست اما تاکید کرد چنانچه شرکت‌های ایرانی به مراوده با طرف خارجی نیاز داشته باشند، اولویت با شرکت هایی است که در ایران باقی مانده‌اند.

البته تحلیلگران می‌گویند یک راه برای ورود مجدد کره جنوبی به بازار ایران این است که سئول به جای نگاه به ایران به عنوان یک بازار مصرفی صرف، به سمت سرمایه‌گذاری و انتقال فناوری به کشورمان حرکت کند. مقام‌های کره جنوبی بعد از امضای توافق هسته‌ای برجام در سال 2016 آمادگی خود را برای ورود به چنین روابطی با ایران اعلام و ابراز کرده بودند کره‌ای‌ها آماده‌اند فناوری و دانش خود را در حوزه‌های مختلف و در قالب همکاری‌های مشترک در اختیار ایران قرار دهند.

تأکید بر راهکارهای عملی و ایرانی-کره‌ای

مجموع این نوع سیاست‌های کره جنوبی، ضرورت تأکید تهران بر ارائه راهکارهای عملی و ابتکارات ایرانی-کره‌ای در سفر نخست‌وزیر کره جنوبی به ایران را پیش می‌کشد. چالش‌ها در روابط ایران و کره جنوبی در ماه‌های گذشته بر سر آزادسازی دارایی‌های ایران باید سئول را به این نتیجه رسانده باشد که نه وعده‌های نمادین و نه راهکارهای دیکته‌شده از سوی کشورهای ثالث، گره‌ای از مسائل فیمابین باز نخواهد کرد و این، علاوه بر تحمیل ضرر به ایران، به زیان طرف کره‌ای نیز خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت

 حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت
2024-04-14T14:26:00+03:30
دونالد ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا قاضی پرونده پرداخت حق السکوت را فردی فاسد و حقه باز نامید.

اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند

 اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند
2024-04-14T14:25:58+03:30
اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را در حال به بازگشت به خانه‌های خود در شمال و مرکز غزه بودند، هدف قرار دادند.

واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»

 واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»
2024-04-14T14:11:54+03:30
معاون نمایندگی وزارت خارجه طالبان در هرات در واکنش به عملیات ترکیبی وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی گفت: برای پیروزی ایران بر اسرائیل دعا می‌کنیم.

ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد

 ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد
2024-04-14T14:11:52+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن بیان اینکه ایران، در این مقطع، قصدی برای ادامه عملیات دفاعی ندارد، تاکید کرد: در صورت لزوم، برای صیانت از منافع مشروع خود د...

چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی

 چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی
2024-04-14T14:11:52+03:30
یک تحلیلگر لبنانی با برشمردن چند پیام راهبردی عملیات نظامی تلافی‌جویانه ایران ضد رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایران با این عملیات پاسخ محکمی به همه دشمنان دا...

احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه

 احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه
2024-04-14T13:31:58+03:30
در پی مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان در قبال پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسرائیل سفرای این سه کشور به وزارت امور خارجه اح...

یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است

 یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است
2024-04-14T13:18:40+03:30
وزارت خارجه یمن در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت که این عملیات قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است.

روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد

 روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد
2024-04-14T13:05:19+03:30
وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد و ابراز امیدواری کرد کشورهای منطقه مشکلات موجود ر...

هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش

 هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش
2024-04-14T13:05:18+03:30
سفیر ایران در لبنان در واکنش به عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل نوشت: بزرگترین اشتباه این جنایتکار و متحدانش تلاش برای پاسخگویی به عملیات امروز خواهد بود که ...

امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید

 امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید
2024-04-14T12:38:45+03:30
کشور امارات عربی متحده در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری شد.

واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل

 واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل
2024-04-14T12:38:42+03:30
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌ها برای جلوگیری از گسترش تنش در منطقه شد.

ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد

 ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد
2024-04-14T12:38:41+03:30
نمایندگی ایران در ژنو در واکنش به اقدام تلافی جویانه شب گذشته علیه اهداف نطامی رژیم اسرائیل نوشت: ایران در استفاده از حق ذاتی مبنی بر دفاع از خود در مواقعی ...

روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران

 روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران
2024-04-14T12:38:41+03:30
بعد از شب آرامی که غزه به دلیل عملیات تلافی جویانه و سنگین ایران ضد صهیونیست‌ها در عمق فلسطین اشغالی داشت، اشغالگران از ساعاتی قبل حملات وحشیانه خود به غزه ...

بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا

 بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا
2024-04-14T12:25:11+03:30
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه اختصاص بودجه حمایتی برای رژیم صهیونیستی را هفته آینده بررسی می‌کند.

اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست

 اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست
2024-04-14T11:45:49+03:30
وزیر خارجه اردن بعد از عملیات نظامی ایران در عمق فلسطین اشغالی اعلام کرد که توقف تجاوزات اسرائیل ضد غزه و پایان اشغالگری این رژیم تنها راه برای متوقف کردن ت...

واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل

 واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل
2024-04-14T11:45:49+03:30
عمان در واکنش به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری در منطقه شد.

«مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند

 «مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند
2024-04-14T11:45:47+03:30
سناتور پاکستانی ضمن تبریک حمله ایران به رژیم صهیونیستی تأکید کرد دولت اسلام‌آباد و سایر کشورهای اسلامی باید کنار ایران در این شرایط بایستند.

جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود

 جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود
2024-04-14T11:45:45+03:30
یک نویسنده عرب‌زبان با اشاره به اینکه ایران با راهبرد صبر پیش می‌رود و حساب‌شده عمل می‌کند، تأکید کرد که ایران به‌عنوان اولین کشوری که از ۴۰ سال گذشته مستقی...

ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد

 ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد
2024-04-14T11:05:13+03:30
حمله تلافی‌جویانه ایران با پرتاب ده ها موشک و بیش از ۱۰۰ پهپاد اهداف نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.

سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد

 سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد
2024-04-14T11:05:13+03:30
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی حمله ایران به این رژیم را «وسیع» توصیف کرد و گفت که این حملات هنوز ادامه دارند.

ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد

 ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
پایگاه ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی ایران در دمشق، نوشت که مقام‌های آمریکایی نگران هستند اسرائیلی‌ه...

ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها

 ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها
2024-04-14T11:05:12+03:30
دفتر نخست‌وزیری رژیم اشغالگر در میان شوک حمله سنگین سپاه پاسداران به عمق اراضی اشغالی اعلام کرد که پاسخ حماس به پیشنهاد اخیر میانجی‌ها در مذاکرات قاهره برای...

اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد

 اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد در واکنش به حملات گسترده پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین‌های اشغالی خواستار تشکیل نشست اضطراری شورای ...

پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی

 پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی
2024-04-14T11:05:11+03:30
پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و به تیتر یک اکثر رسانه‌ها تبد...

واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»

 واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»
2024-04-14T11:05:11+03:30
عملیات گسترده تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی در ساعات بامدادی روز یکشنبه با پوشش گسترده در رسانه‌های عبری‌زبان رژیم صهیونیستی همراه ب...

بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم

 بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم
2024-04-14T11:05:11+03:30
وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به حملات گسترده ایران به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ما به دنبال تشدید تنش نیستیم.

واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی

 واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی
2024-04-14T11:05:11+03:30
یک سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به عملیات شب گذشته ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد.

بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!

 بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!
2024-04-14T11:05:10+03:30
رئیس‌جمهوری آمریکا اعتراف کرد که ایران تأسیسات نظامی اسرائیل را با موشک و پهپاد هدف قرار داده است.

بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی

 بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی
2024-04-14T11:05:10+03:30
عملیات تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم اسرائیل طی ساعات گذشته با پوشش گسترده در رسانه‌های عربی منطقه همراه بود.

تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟

 تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟
2024-04-14T11:05:10+03:30
کاهش اعتماد روسیه به بی‌طرفی سوئیس، فرار هزاران مرد اوکراینی به رومانی با شنا، تاکید اسلواکی بر حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره، درخواست کی‌یف از کمیته الم...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)