میرنیوز

چگونه ترامپ با وجود شکست در انتخابات، در قدرت باقی خواهد ماند؟

 چگونه ترامپ با وجود شکست در انتخابات، در قدرت باقی خواهد ماند؟ 2020-09-07T07:42:33+04:30

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ترس عدم پذیرش نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در صورت شکست ترامپ در این رقابت‌ها همچنان ادامه دارد و برخی نگران آشوب و بروز بی ثباتی در آمریکا در صورت عدم پذیرش باخت انتخاباتی از سوی ترامپ هستند.

در همین «دانیل بلاک»، نویسنده و تحلیل گر  ارشد «ماهنامه واشنگتن» در یادداشتی به احتمالات پیش روی آمریکا در صورت باخت ترامپ و عدم پذیرش نتایج انتخابات از سوی او پرداخته است.

بلاک در مطلب خود با عنوان «چگونه ممکن است که ترامپ انتخابات را ببازد و در قدرت باقی بماند»، سناریوهای مختلف پیش رو در صورت عدم پذیرش باخت از سوی ترامپ را مورد بررسی قرار داده است.

در ابتدای این مطلب آمده است: «مایکل کوهن» فرد نزدیک و دستیار سابق ترامپ در جریان اعلام شهادت در کنگره آمریکا پیش بینی وقوع یک اوضاع وخیم را پس از انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا کرد و گفت: با توجه به تجربه کار من با ترامپ، نگرانم که در صورت باخت او در انتخابات ریاست جمهوری 2020، انتقال مسالمت آمیز قدرت هرگز صورت نگیرد.

ممکن است اظهارات کوهن بسیار اغراق آمیز به نظر آید، اما با توجه به برخی اظهارات اخیر ترامپ حال نیاز است تا پیش بینی قبلی کوهن را جدی تر بگیریم. ترامپ پس از سال 2018 بارها به خبرنگاران گفته است که جمهوری خواهان به دلیل رای های غیرقانونی احتمالی در انتخابات پیش رو برنده نخواهند شد و در سال 2016 ترامپ هرگونه اظهارنظری درباره باخت احتمالی اش در آن زمان را رد کرد و پاسخ نداد و گفت: شما را بلاتکلیف نگه می دارم.

از زمان آغاز رقابت‌های انتخاباتی نیز او بارها و بارها این گونه اظهارات را تکرار کرده و گفته است که شکست احتمالی اش در آرای عمومی نتیجه میلیون ها و میلیون ها رای غیرقانونی خواهد بود. در حال حاضر نیز ترامپ با خطر انجام تحقیقات پیرامون برخی تخلفات مالی و مالیاتی روبروست و ممکن است او به این نتیجه رسیده باشد که ماندن در کاخ سفید تنها راه برون رفت از مخمصه پیگردهای قانونی و مالیاتی است. بنابراین به نظر می رسد که ترامپ واقعا بخواهد از پذیرش باخت احتمالی در انتخابات سرباز زند. در این میان آیا راهی برای ابقای او در کاخ سفید خواهد بود، این موضوع غیرمتحمل نیست.

«استیو لویتسکی»، تحلیلگر سیاسی در دانشگاه هاروارد و نویسنده کتاب «چگونه دموکراسی ها می میرند؟» معتقد است که رهبران سیاسی اقتدار گرا به ندرت در انتخابات ها می بازند، آن‌ها گام‌هایی را برای توسعه طلبی خود بر خواهند داشت، آن ها مقامات انتخاباتی را خود تعیین می کنند، مخالفان را زندان می کنند و رسانه های غیرخودی را خاموش و تعطیل می کنند، اگرچه ممکن است سیستم انتخاباتی متمرکز آمریکا انجام این کارها را دشوار سازد. ایالات متحده همچنان دارای نوعی نظام سیاسی است که برخی اهداف اقتدارگرایانه و خودکامه را از سوی رهبران سیاسی محدود می کند.

در این ارتباط نیز، «رابرت میکی»، کارشناس سیاسی در دانشگاه میشیگان و محقق تاریخ اقتدارگرایی و خودکامگی آمریکای جنوبی معتقد است: تصور این که در آمریکا ارتش تبدیل به بازوی اجرایی احزاب و گروه های سیاسی شود، بسیار دشوار و غیرمحتمل است.

در ادامه گزارش ماهنامه واشنگتن آمده است: اگرچه انجام تقلب سراسری در آمریکا کمی غیرمحتمل به نظر می رسد، اما حزب جمهوری خواه این کشور نشان داده که بجای این که بدنبال جلب نهادهای بی طرفی مانند ارتش باشد، بیشتر تمایل به این دارد تا نرم ها و روندهای دموکراتیک را در ایالت‌هایی که تحت کنترل دارد، نقض کند.

در عین حال باید توجه داشت که برخی اقدامات نیز هستند که هرکدام می توانند به ترامپ اجازه دهند تا علی رغم باخت احتمالی در انتخابات اما در قدرت باقی بماند، اگرچه در این وضعیت روند دموکراسی آمریکایی شکسته و دچار آسیب جدی خواهد شد.

«جوزف فیشکین»، استاد حقوق دانشگاه تگزاس که مطالعاتی در ارتباط با تاریخ انتخابات ها داشته، معتقد است: همه می دانیم که ترامپ احتمالا بی توجه به نتایج انتخابات، اعلام خواهد کرد که در این انتخابات تقلب صورت گرفته و پیروزی اصلی این انتخابات خودش است.

در ادامه با توجه به چنین ادعاهای احتمالی از سوی ترامپ، این شرایط و سناریوها را می توان در نظر داشت:

 

تعطیل کردن انتخابات

اگر ترامپ دچار شکست شود، ادعای تقلب کارایی زیادی نخواهد داشت، اما این به معنای آن نیست که باردیگر همان شرایط انتخابات سال 2000 تکرار نشود، چون در آن زمان هم جرج  بوش به صورت بسیار جنجالی توانست پیروز نتیجه انتخابات باشد و همین موضوع جرقه بحران احتمالی در نظام انتخاباتی آمریکا را زد و در حال حاضر با توجه به ایجاد قطب بندی در جامعه و افزایش عدم تحمل نهادها و فرایندهای دموکراتیک از سوی جمهوری خواهان، کارشناسان زیادی معتقدند که این حزب به احتمال زیادی شکست ترامپ را زیر سوال خواهد برد. از جمله «ادوارد فولی»، استاد حقوق و کارشناس انتخاباتی در دانشگاه دولتی اوهایو معتقد است با توجه به اظهارات ترامپ در جریان انتخابات میان دوره ای کنگره در سال 2018، احتمال بالا گرفتن مشاجرات بر سر نتیجه انتخابات پیش روی ریاست جمهوری بسیار زیاد خواهد بود و این موضوعی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت.

برخی دیگر از کارشناسان این حاشیه انتخاباتی را حتی بسیار بیشتر و عمیق تر می دانند. از جمله «مارک توشنت»، استاد حقوق اساسی در دانشگاه هاروارد معتقد است که «چگونه تعطیل کردن انتخابات» این روزها برای جمهوری خواهانی که از ترامپ حمایت می کنند مورد توجه واقع شده و «بستن» مراکز رای گیری حالا چیزی است که حامیان ترامپ آن را مطرح می کنند.

«لویتسکی»، کارشناس آمریکایی نیز معتقد است که انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا به احتمال بیشتری انتخابات ناخوشایندی خواهد بود که در آن نظرسنجی ها بسیار متعدد و متضاد شده و واقعا مشخص نیست که چه کسی برنده این انتخابات خواهد بود؟ اگر این شرایط ادامه یابد ترامپ اساسا ادعای تقلب خواهد کرد و ما واقعا سازوکاری برای مقابله با ادعای او درباره بروز تقلب نخواهیم داشت.

 

حمایت جمهوری خواهان از ادعای تقلب ترامپ

در نظر بگیرید که صبح چهارشنبه 4 نوامبر است و خبرگزاری ها پیروزی نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کردند و البته نتایج حاکی از پیروزی بسیار ضعیف و با 279 رای بر 258 رای است و نتایج پیروزی دموکرات‌ها بسیار شبیه همان نتایج پیروزی جمهوری خواهان در سال 2016 خواهد بود.

واکنش ترامپ به این خبر احتمالی و در شرایطی که از پنج ماه گذشته قبل از انتخابات همواره مدعی تقلب بوده است، یک سکوت نگران کننده و خطرناک در شب اعلام نتایج انتخابات است. اما به محض این که نامزد حزب دموکرات به صورت رسمی با حضور در مراسمی می خواهد پیروزی خود را اعلام کند، ترامپ شروع به انتشار توئیت‌هایی خواهد کرد که در آن مدعی است بیش از 100 هزار مهاجر غیرقانونی در میشیگان و فیلادلفیا در خارج از ساعات مجاز رای داده اند و بدون آرای تقلبی، من برنده ام! این سناریوی واقعا وحشتناکی است و در آن رئیس جمهور به رقیب انتخاباتی خود پیام تبریک نخواهد فرستاد! و پس از آن در بعدازظهر همان روز، مسئول مطبوعاتی ترامپ اعلام خواهد کرد که او نتایج انتخابات را نمی پذیرد! در بهترین سناریوی این وضعیت، چهره ها و شخصیت‌های کلیدی و مهم جمهوری خواه یا با او برای پذیرش نتایج انتخاباتی گفتگو خواهند کرد و یا از او فاصله خواهند گرفت و اذعان خواهند کرد که ترامپ اشتباه می کند و از او حمایت نمی کنند.

اگرچه کارشناسان و چهره‌های دانشگاهی وقوع چنین سناریویی را رد نمی کنند، اما معتقدند که وقوع چنین سناریویی که جمهوری خواهان از ادعای ترامپ درباره تقلب انتخاباتی حمایت نکنند، دور از شرایط موجود و به دور از واقعیت میدانی است، چون به اعتقاد این کارشناسان هنوز ترامپ در میان جمهوری خواهان از محبوبیت بالا و زیادی برخوردار است. به عنوان نمونه وقتی برخی چهره های جمهوری خواه از جمله «راش لیمبو» و یا «شان هانیتی» در تلویزیون ادعای تقلب در انتخابات می کنند و «میچ مک کانل» حاضر نیست که چنین ادعاهایی را رد کند و یا حاضر نیست تا دیگران را دعوت به خویشتنداری کند، پس ما با یک شرایط بحرانی واقعی روبرو هستیم و متاسفانه این دقیقا همان چیزی است که دارد اتفاق می افتد.

پس از طرح ادعای تقلب از سوی ترامپ، رهبر اکثریت جمهوری خواه در سنا اقدام به صدور یک بیانیه کوتاه می کند و در آن می گوید: نگرانی های جدی رئیس جمهوری درباره اعتبار نتایج انتخابات آتی را درک می کند. اگرچه برخی نمایندگان جمهوری خواه کنگره از جمله «میت رامنی» سکوت خود را شکسته و از ترامپ خواسته اند تا به نتایج احتمالی انتخابات پیش رو گردن نهد، اما اغلب هم حزبی های ترامپ در کنگره یا ساکت مانده اند یا از ادعاهای او درباره تقلب احتمالی در انتخابات حمایت کرده‌اند. به عنوان نمونه «لیندسی گراهام» نماینده کنگره و هم حزبی ترامپ با حمایت از او، رقبای ترامپ را به تحلیل دموکراسی آمریکا متهم کرده و مدعی شده که مخالفان ترامپ هرکاری را برای بیرون کردن ترامپ از کاخ سفید انجام خواهند داد.

 

دادگاه های قطبی شده حامی جمهوری خواهان

تقریبا بیشتر کارشناسان معتقدند که نتایج این دوره از انتخابات آمریکا به دادگاه کشیده خواهد شد. تیم انتخاباتی ترامپ ممکن است از مناطق و بخش های نزدیک به نامزد دموکرات شکایت کنند و از دادگاه بخواهند که نتایج این بخش ها را بازشماری و یا آن را ابطال کنند.

می توان متصور بود که به احتمال زیادی این ادعا درباره رای گیری در پنسیلوانیا و فیلادلفیا اعلام خواهد شد که رای گیری خارج از زمان محدود و بیش از زمان تعیین شده برای رای گیری انجام شده است، یا شمارش آرا در برخی ایالت‌های متمایل به دموکرات‌ها دقیق صورت نگرفته است. در این شرایط پیروزی ترامپ به معنای حذف و نادیده گرفتن بخشی از آرا خواهد بود. این استدلال ها و مشاجرات از سوی تیم ترامپ اغلب ظاهری فریبنده و جالب و جنجالی را خواهند داشت، اما نمی توان قدرت ایجاد استدلال های حقوقی از سوی برخی وکلا در دادگاه ها و محاکم قضایی را نادیده گرفت و ممکن است آن چه به تغییر نتایج انتخابات به نفع ترامپ منجر شود، استدلال های حقوقی وکلا در دادگاه و رای نهایی قضات دادگاه عالی باشد.

در ادامه گزارش ماهنامه واشنگتن در ارتباط با چالش انتخاباتی، به رقابت بوش و الگور اشاره می شود که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2000، دادگاه عالی آمریکا دستور توقف بازشماری آرا در فلوریدا را صادر کرد و نتیجه انتخابات را به نفع جرج بوش اعلام کرد که البته این کار را با تفسیر بخشی از قانون انجام شد. اما این کار دادگاه عالی آمریکا نیز بدون نقد نبود و از جمله «ریک هاسن»، کارشناس و استاد حقوق انتخابات در دانشگاه ایروین کالیفرنیا معتقد است که نوع نگاه دستگاه قضایی آمریکا در آن زمان به مشاجرات انتخاباتی بوش و الگور بیش از آن که حقوقی باشد، ایدئولوژیک بود.

نویسنده در ادامه معقد است که در شرایط فعلی نیز تفسیر ایدئولوژیک از نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا از سوی دادگاه‌ عالی این کشور موضوعی دور از انتظار نیست و این حقیقت را نمی توان نادیده گرفت که ترامپ تاثیر و نقش غیرقابل انکاری را در سیستم قضایی آمریکا بازی می کند، هرچند دستگاه قضایی آمریکا مدعی استقلال کامل است. عزل و نصب های ترامپ در دستگاه قضایی بی سابقه است و او طی نزدیک به چهار سالی که در کاخ سفید حضور داشته است، تعداد زیادی از قضات دادگاه‌های تجدید نظر فدرال را تعیین و عزل و نصب کرده است. او همچنین دو قاضی را به دادگاه عالی افزوده است و یکی از آن ها بنام «برت کاوان» که از سوی ترامپ معرفی شده بود در جلسه تائیدیه خود که بسیار جنجالی برگزار شد، اذعان کرد که او قربانی بازی های سیاسی تیم کلینتون شده است که علیه او برنامه ریزی و مخالفت به راه انداخته اند.

 

بازی جمهوری خواهان با قانون اساسی آمریکا

دادگاه تنها مکانیسم جمهوری خواهان برای حفظ ترامپ در قدرت نیست. قانون اساسی به کنگره‌های ایالتی این اختیار را می دهد تا در مورد چگونگی انتخاب شوندگان رای و حکم نهایی را صادر کنند. در حال حاضر اغلب ایالت ها به صورت قانونی رای دهندگان را ملزم به رای دهی به روش مرسوم در آمریکا می کنند، اما در ایالت‌هایی که هم دولت و هم کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان قرار دارد، جمهوری خواهان می توانند براساس قانون لایحه ای را تصویب کنند که شرایط برگزاری انتخابات و رای دهندگان تغییر دهند و در واقع دولت‌های ایالتی می توانند قانون اساسی را به نفع خودشان تفسیر کنند. برای درک این موضوع می توان در نظر داشت که به تازگی کنگره‌های ایالتی تحت کنترل جمهوری خواهان اقداماتی را برای محدود کردن قدرت فرمانداران دموکرات در ایالت‌های کارولینای شمالی، میشیگان و ویسکانسین انجام داده‌اند که اغلب این طرح ها و لویح ایالتی با موفقیت به نتیجه رسیده و در واقع قدرت تحرک دموکرات‌ها را در این ایالت‌ها از آن ها گرفته است.

در ادامه این گزارش گفته شده است: برای درک این موضوع که دولت‌های ایالتی چگونه ممکن است با تفسیر قانون اساسی، اهداف مورد نظر در انتخابات را دنبال کنند، کافی است که این موضوع را متصور شویم که در ایالت فلوریدا به عنوان ایالتی که هم کنگره و هم فرماندار ایالتی در کنترل حزب جمهوری خواه قرار دارد، اگر نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری با اختلاف اندکی پیروز اعلام شود، ترامپ ممکن است با نپذیرفتن این نتیجه خواستار تحقیقات و بازشماری آرا شود، همان گونه که در انتخابات میان دوره ای کنگره در سال 2018 وقتی که نامزد جمهوری خواه نتوانست پیروزی به دست آورد، این خواسته را مطرح کرد.

در این شرایط کنگره ایالتی می تواند کمیسیون بررسی و تحقیق را ایجاد کند که این کمیسیون نیز خودش می تواند ترکیبی حزبی و گرایش حزبی داشته باشد و حامیان و نزدیکان ترامپ مسئولیت این کمیسیون را برعهده گیرند و در این شرایط نظرات نهایی کمیسیون نیز مشخص است که به نفع جمهوری خواهان خواهد بود.

حتی دادگاه ‌ها ممکن است مداخله در انتخابات و تفسیر نتایج را انجام دهند، اما در مقابل کنگره های ایالتی می توانند لوایحی را تصویب کنند که به خودشان این قدرت را بدهند که بتوانند نامزد منتخب را در صورت ایجاد چالش در نتایج انتخابات تعیین کنند.

شاید در نظر گرفتن این شرایط بسیار بدبینانه و دور از انتظار باشد، اما در سال 2000 نیز کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان در فلوریدا همین مسیر را برای پیروزی نامزد جمهوری خواهان دنبال کرد و پیروزی الگور به عنوان نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آن را سال نپذیرفت.

حتی بسیاری از کارشناسان و سیاستمداران آمریکایی بیش از آن که نگران سناریوهای مختلف پس از انتخابات باشند، بیشتر نگران دستکاری قضایی در نتایج انتخابات هستند. حتی این نگرانی وجود دارد که ممکن است سیاستمداران جمهوری خواه در نهایت نتایج رای دادگاه و محاکم قضایی را نپذیرند.

متمم دوازدهم قانون اساسی آمریکا به کنگره این اختیار را داده است که در نهایت اعلام کند که چه کسی رئیس جمهور خواهد بود. به عنوان مثال گفته شده است که وقتی سه یا تعداد بیشتری نامزد انتخاباتی برای ریاست جمهوری باشد، این کنگره خواهد بود که پیروز نهایی رقابت ریاست جمهوری در صورت بروز چالش در نتایج انتخابات را اعلام خواهد کرد.

در ادامه گزارش به نقل از کارشناسان گفته شده است: اگرچه آن چه در آینده اتفاق خواهد افتاد، نامشخص است، اما شرایط خوبی نخواهد بود و ممکن است به شکل گیری یک بحران عمیق در نهادها و دموکراسی آمریکایی منجر شود و اعتبار نهادهای آمریکا را زیر سوال ببرد. حتی اگر ترامپ در نهایت هم نتایج شکست در انتخابات را بپذیرد، اما عملکرد او باعث شده تا حداقل 30 تا 35 درصد از شهروندان آمریکایی مدعی بروز تقلب در انتخابات شوند و این همان شرایط کابوس مانندی است که «مایکل کوهن» مشاور سابق ترامپ در زمان حضور در کنگره پیش بینی کرده بود که ممکن است به واقعیت تبدیل شود.

«جان کری»، کارشناس سیاسی در کالج دورتموث که دموکراسی های تطبیقی را مورد مطالعه قرار داده است، می گوید که بروز برخی شورش ها و خشونت‌ های شهری پس  از انتخابات آتی ریاست جمهوری در آمریکا بسیار محتمل است، اما نمی توانیم همه احتمالات را متصور شویم و شاید شرایط از تصور ما نیز بدتر شود.

با این حال به اعتقاد کارشناسان، حتی اگر ترامپ در انتخابات پیش رو متحمل شکست شود اما از واگذاری قدرت امتناع ورزد، این معنای این نیست که او می تواند همچنان در قدرت باقی بماند و امور را کنترل کند و او ملزم به ترک قدرت خواهد بود.

«جان رابرت»، کارشناس سیاسی با نگرانی و تردید درباره توانایی دادگاه عالی معتقد است که شاید حتی این دادگاه نتواند جاه طلبی ترامپ را کنترل کند، اگرچه ممکن است که برخی چهره‌های مطرح جمهوری خواه از ترامپ بخواهند تا به فکر رفتن باشد.

بخش پایانی این گزارش با طرح سوال نهایی خود گفته است که حال حتی اگر ترامپ با وجود توصیه و درخواست چهره‌های مطرح و اصلی جمهوری خواه، اما همچنان با وجود شکست حاضر به واگذاری قدرت نباشد، چه خواهد شد؟ که در پاسخ به این سوال گفته شده است احتمالا اوضاع آمریکا بسیار پیچیده و آینده و سرنوشت این کشور دچار ابهام خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت

 حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت
2024-04-14T14:26:00+03:30
دونالد ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا قاضی پرونده پرداخت حق السکوت را فردی فاسد و حقه باز نامید.

اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند

 اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند
2024-04-14T14:25:58+03:30
اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را در حال به بازگشت به خانه‌های خود در شمال و مرکز غزه بودند، هدف قرار دادند.

واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»

 واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»
2024-04-14T14:11:54+03:30
معاون نمایندگی وزارت خارجه طالبان در هرات در واکنش به عملیات ترکیبی وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی گفت: برای پیروزی ایران بر اسرائیل دعا می‌کنیم.

ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد

 ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد
2024-04-14T14:11:52+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن بیان اینکه ایران، در این مقطع، قصدی برای ادامه عملیات دفاعی ندارد، تاکید کرد: در صورت لزوم، برای صیانت از منافع مشروع خود د...

چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی

 چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی
2024-04-14T14:11:52+03:30
یک تحلیلگر لبنانی با برشمردن چند پیام راهبردی عملیات نظامی تلافی‌جویانه ایران ضد رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایران با این عملیات پاسخ محکمی به همه دشمنان دا...

احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه

 احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه
2024-04-14T13:31:58+03:30
در پی مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان در قبال پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسرائیل سفرای این سه کشور به وزارت امور خارجه اح...

یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است

 یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است
2024-04-14T13:18:40+03:30
وزارت خارجه یمن در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت که این عملیات قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است.

روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد

 روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد
2024-04-14T13:05:19+03:30
وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد و ابراز امیدواری کرد کشورهای منطقه مشکلات موجود ر...

هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش

 هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش
2024-04-14T13:05:18+03:30
سفیر ایران در لبنان در واکنش به عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل نوشت: بزرگترین اشتباه این جنایتکار و متحدانش تلاش برای پاسخگویی به عملیات امروز خواهد بود که ...

امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید

 امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید
2024-04-14T12:38:45+03:30
کشور امارات عربی متحده در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری شد.

واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل

 واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل
2024-04-14T12:38:42+03:30
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌ها برای جلوگیری از گسترش تنش در منطقه شد.

ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد

 ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد
2024-04-14T12:38:41+03:30
نمایندگی ایران در ژنو در واکنش به اقدام تلافی جویانه شب گذشته علیه اهداف نطامی رژیم اسرائیل نوشت: ایران در استفاده از حق ذاتی مبنی بر دفاع از خود در مواقعی ...

روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران

 روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران
2024-04-14T12:38:41+03:30
بعد از شب آرامی که غزه به دلیل عملیات تلافی جویانه و سنگین ایران ضد صهیونیست‌ها در عمق فلسطین اشغالی داشت، اشغالگران از ساعاتی قبل حملات وحشیانه خود به غزه ...

بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا

 بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا
2024-04-14T12:25:11+03:30
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه اختصاص بودجه حمایتی برای رژیم صهیونیستی را هفته آینده بررسی می‌کند.

اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست

 اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست
2024-04-14T11:45:49+03:30
وزیر خارجه اردن بعد از عملیات نظامی ایران در عمق فلسطین اشغالی اعلام کرد که توقف تجاوزات اسرائیل ضد غزه و پایان اشغالگری این رژیم تنها راه برای متوقف کردن ت...

واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل

 واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل
2024-04-14T11:45:49+03:30
عمان در واکنش به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری در منطقه شد.

«مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند

 «مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند
2024-04-14T11:45:47+03:30
سناتور پاکستانی ضمن تبریک حمله ایران به رژیم صهیونیستی تأکید کرد دولت اسلام‌آباد و سایر کشورهای اسلامی باید کنار ایران در این شرایط بایستند.

جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود

 جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود
2024-04-14T11:45:45+03:30
یک نویسنده عرب‌زبان با اشاره به اینکه ایران با راهبرد صبر پیش می‌رود و حساب‌شده عمل می‌کند، تأکید کرد که ایران به‌عنوان اولین کشوری که از ۴۰ سال گذشته مستقی...

ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد

 ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد
2024-04-14T11:05:13+03:30
حمله تلافی‌جویانه ایران با پرتاب ده ها موشک و بیش از ۱۰۰ پهپاد اهداف نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.

سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد

 سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد
2024-04-14T11:05:13+03:30
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی حمله ایران به این رژیم را «وسیع» توصیف کرد و گفت که این حملات هنوز ادامه دارند.

ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد

 ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
پایگاه ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی ایران در دمشق، نوشت که مقام‌های آمریکایی نگران هستند اسرائیلی‌ه...

ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها

 ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها
2024-04-14T11:05:12+03:30
دفتر نخست‌وزیری رژیم اشغالگر در میان شوک حمله سنگین سپاه پاسداران به عمق اراضی اشغالی اعلام کرد که پاسخ حماس به پیشنهاد اخیر میانجی‌ها در مذاکرات قاهره برای...

اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد

 اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد در واکنش به حملات گسترده پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین‌های اشغالی خواستار تشکیل نشست اضطراری شورای ...

پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی

 پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی
2024-04-14T11:05:11+03:30
پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و به تیتر یک اکثر رسانه‌ها تبد...

واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»

 واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»
2024-04-14T11:05:11+03:30
عملیات گسترده تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی در ساعات بامدادی روز یکشنبه با پوشش گسترده در رسانه‌های عبری‌زبان رژیم صهیونیستی همراه ب...

بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم

 بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم
2024-04-14T11:05:11+03:30
وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به حملات گسترده ایران به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ما به دنبال تشدید تنش نیستیم.

واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی

 واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی
2024-04-14T11:05:11+03:30
یک سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به عملیات شب گذشته ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد.

بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!

 بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!
2024-04-14T11:05:10+03:30
رئیس‌جمهوری آمریکا اعتراف کرد که ایران تأسیسات نظامی اسرائیل را با موشک و پهپاد هدف قرار داده است.

بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی

 بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی
2024-04-14T11:05:10+03:30
عملیات تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم اسرائیل طی ساعات گذشته با پوشش گسترده در رسانه‌های عربی منطقه همراه بود.

تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟

 تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟
2024-04-14T11:05:10+03:30
کاهش اعتماد روسیه به بی‌طرفی سوئیس، فرار هزاران مرد اوکراینی به رومانی با شنا، تاکید اسلواکی بر حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره، درخواست کی‌یف از کمیته الم...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)