میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، مائورو ویرا، وزیر امور خارجه برزیل بامداد امروز، دوشنبه، اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، همتای برزیلی او ممکن است در حاشیه نشست سران گروه بریکس در آفریقای جنوبی با یکدیگر دیداری دوجانبه داشته باشند.
ویرا در مصاحبه با این خبرگزاری گفت: فرصت ممکن برای دیدار رهبران دو کشور ممکن است در جریان اجلاس سران بریکس در کشور آفریقای جنوبی فراهم شود : از زمان انتخاب رئیس جمهور لولا، رهبران برزیل و روسیه دو بار با یکدیگر تماس تلفنی داشتند و رئیس جمهور پوتین، سلسو آموریم، فرستاده ویژه رهبر برزیل را در مسکو برای گفتگو در مورد راههای ممکن برای پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین و چشم انداز صلح بین مسکو و کیف پذیرفته است.
این دیپلمات بلندپایه یادآور شد که طی شش ماه نخست سال جاری (میلادی) کار دولت لولا داسیلوا، وی سه بار با همتای روس خود سرگئی لاوروف دیدار کرده و گفتگوها و مذاکرات دوجانبه برای دستیابی به صلح در اوکراین در سطوح مختلف انجام شده است.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین چند روز قبل در خصوص احتمال مشارکت شخصی رئیس جمهوری روسیه در اجلاس سران بریکس در تاریخ 22 تا 24 آگوست در ژوهانسبورگ صحبت کرده و یادآور شد که مذاکرات در این زمینه ادامه دارد. به گفته وی، تصمیم نهایی مشارکت پوتین در این نشست هنوز مشخص نشده است.
دولت آفریقای جنوبی پیشتر دعوت نامه رسمی برای حضور ولادیمیر پوتین را به مسکو ارسال کرده است.
تمایل برخی کشورها برای پیوستن به طرح برزیل درباره اوکراین
وزیر امور خارجه برزیل در بخش دیگری از مصاحبه خود با ریانووستی به این مسئله اشاره کرد که مواضع این کشور در خصوص نیاز به بحث و گفتگو پیرامون راههای حل و فصل صلح آمیز اوکراین مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است و چندین کشور از هم اکنون آماده پیوستن به این تلاشها هستند.
مائورو ویرا در رابطه با پیشنهاد رئیس جمهوری برزیل برای ایجاد گروهی از کشورهایی که در درگیری در اوکراین دخالت ندارند به منظور دست یابی به صلح گفت: «رئیس جمهوری داسیلوا، قبلاً پیشنهاد ایجاد قالبی مشابه گروه G20 را برای بحث در خصوص وضعیت پیرامون اوکراین ارائه کرده است. وی در تمامی اظهارات عمومی خود و در تماسهای شخصی با سران کشورها و دولتها، از نیاز فوری به بحث در مورد راه های برقراری صلح در اوکراین دفاع می کند. و این موضع گیری بسیار مورد توجه قرار گرفته است.»
چند روز قبل دفتر رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که برزیل در "اجلاس صلح" اوکراین مشارکت خواهد داشت. ایگور ژوکووا، معاون رئیس دفتر زلنسکی در این باره گفت: جذب برزیل برای شرکت در این اجلاس کار آسانی نیست. رئیس جمهور داسیلوا لولا آدم سرسختی است و مواضع خاص خود را در باره اوضاع اوکراین دارد. با این وجود برزیل برای شرکت در نشست فرمول صلح دعوت خواهد شد تا برای پیشبرد "فرمول صلح" صحبت کند. هرچند، آنها از قبل پیشنهاداتی را ارائه داده اند، ولی ما از قبل در مورد این واقعیت صحبت کرده ایم که صلح در اوکراین باید بر اساس شروط تعیین شده از سوی مقامات کییف باشد.»
به گفته وی، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین پیش از این با لولا داسیلوا، همتای برزیلی خود گفتگو کرده و آندری یرماک، رئیس دفتر زلنسکی هم با سلسو آموریام، مشاور ویژه رئیس جمهوری برزیل که به کییف سفر کرده بود، دیدار کرده است.
لازم به یادآوری است، وزارت امور خارجه روسیه اخیرا اعلام کرده است که تعدادی از کشورهای جهان قصد خود برای پیوستن به گروه بریکس را اعلام کردهاند. موضوع پذیرفتن اعضای جدید در دستور کار اجلاس سران آتی این گروه در آفریقای جنوبی قرار دارد. برای مثال، در اواسط ماه ژوئن، درخواست پیوستن به گروه بریکس از طرف مصر مطرح شد. گروه بریکس همچنین درخواست عضویت بنگلادش را پذیرفته است. علاوه بر این کشورهای الجزایر، آرژانتین و ایران نیز کاندیدای عضویت در این گروه هستند.
گروه بریکس (BRICS ) یک انجمن بین دولتی است که در ژوئن سال 2006 در حاشیه مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ با مشارکت وزرای اقتصاد برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد. چند سال بعد جمهوری آفریقای جنوبی به این گروه پیوست.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
از سیرک ترامپ با چهرههای سابقهدار تا اشتباه محاسباتی آمریکا در سوریه
هتک حرمت پیکرهای شهدای فلسطینی توسط نظامیان صهیونیست
منابع عبری: هدف حمله امروز به بیروت یک فرمانده ارشد حزب الله بود
آمریکا: ۱۰ هزار سرباز کره شمالی بهزودی وارد جنگ اوکراین میشوند
گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایات اسرائیل نخواهد شد
واکنش حماس به هتک حرمت حرم ابراهیمی از سوی بن گویر
گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایت اسرائیل نخواهد شد
کره شمالی رزمایش نظامی آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را محکوم کرد
احتمال صدور حکم بازداشت بینالمللی تعداد دیگری از مقامات تلآویو
بحران بیسابقه در مهمترین یگان جاسوسی-نظامی رژیم صهیونیستی
بمباران مناطق مسکونی غزه دهها فلسطینی را به خاک و خون کشید
شهادت مدیر و تعدادی از نیروهای یک بیمارستان در بعلبک لبنان
مناطق مسکونی ضاحیه جنوبی بیروت طی ساعات گذشته ۱۱ بار بمباران شدند
مدودف: بعید است که «ترامپ» تحریمها علیه روسیه را لغو کند
نخستوزیر ایرلند: نتانیاهو و گالانت را بازداشت میکنیم
ترامپ اسکات بسنت را به عنوان وزیر خزانهداری معرفی کرد
نویسنده ملیگرا و ضد هولوکاست آلمانی درگذشت
آتشبس در لبنان محور گفت وگوی بایدن و ماکرون
پنتاگون: نیروهای آمریکایی در خاورمیانه هدف ۲۰۶ حمله قرار گرفتند
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپاد به مواضع صهیونیستها
سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند
آیت الله سیستانی: هدف از حمله پاکستان، ضربه به اتحاد مسلمانان بود
اسرائیل، حمله به ضاحیه جنوبی بیروت را ازسر گرفت
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد