میرنیوز

مسیر آنکارا – دمشق، از نگاه سفیر ترکیه - بخش پایانی

 مسیر آنکارا – دمشق، از نگاه سفیر ترکیه - بخش پایانی 2022-08-25T10:42:02+04:30

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در بخش پیشین این گزارش، به این اشاره شد که عادی سازی روابط بین ترکیه و سوریه برای اردوغان و حزب عدالت و توسعه، اهمیت فراوانی دارد.

در بخش اول مصاحبه روزنامه ملیت با عمر اُنهُن (Ömer Önhon) سفیر سابق ترکیه در سوریه، دیدیم که او معتقد است، سوریه به خاطر دو مساله برای ترکیه مهم و حیاتی است: اول حضور نزدیک به 4 میلیون پناهجوی سوری در ترکیه و دوم، تاثیر تحرکات نهادهای اقماری پ.ک.ک، بر امنیت ملی آنکارا.

سفیر سابق ترکیه در دمشق بر این باور است که تلاش برای عادی سازی روابط آنکارا – دمشق، نشانه ای است که می گوید حزب حاکم ترکیه می خواهد تا قبل از برگزاری انتخابات سراسری سال 2023 میلادی بار خود را سبک تر کند.

کشور ترکیه , آخرین تحولات سوریه ,

عمر اُنهُن که از 1998 میلادی به عنوان معاون سفیر به دمشق رفته و در امضای معاهده آدانا نقش داشته است، در سال 2009 میلادی سفیر ترکیه در دمشق شد و چند ماه پس از آغاز بحران، این پایتخت زیبای عربی را ترک کرد. اما او به تحقیق و تحلیل سیاسی در سوریه ادامه داده و کتابی به نام «سوریه از نگاه سفیر» منتشر کرده و مرتب با رسانه هایی همچون شرق الاوسط و رسانه های ترکیه درباره سوریه مصاحبه می کند.

عمر اُنهُن در صفحه توییتر خود، به تلاش فعلی اردوغان برای عادی سازی رابطه با بشار اسد پرداخته و نوشته است: «اگر چه هنوز آغاز راه است، اگر چه ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد، اما در هر حال در حال حاضر بین ترکیه و سوریه یک مقطع جدید آغاز شده است.»

شما می گویید که نوعی اشتیاق و تمایل، از سوی طرف ترکی وجود دارد. طرف مقابل چه؟ آیا فکر می کنید چنین تمایلی در سوریه نیز وجود دارد؟

ببینید! خواست و تصمیم سوریه، فقط یک معنی دارد: چیزی که خود بشار اسد بخواهد. همین. هدف محوری و مبنایی بشار اسد این است که مسائل مختلف را از دریچه حفظ بقای قدرت بنگرد. اگر توافق با ترکیه او را قادر به حفظ قدرت خود کند، اسد این کار را انجام خواهد داد.

زمانی که وقایع سوریه در سال 2011 میلادی شروع شد، ترکیه به طور ویژه با اسد ارتباط برقرار گرفت و به او اصرار کرد: «چیزهایی که مردم می خواهند، خواسته هایی نیستند که نتوان آنها را برآورده کرد. این اصلاحات را انجام دهید.»

ترکیه چنین فرمولی به بشار اسد داد:«اصلاحات سیاسی را آغاز کن. آدم هایی را که تاکنون در ساختار قدرت نبوده اند، به بازی سیاست بیاور و در انتخابات پیش رو، اجازه بده آنها هم در قدرت سهیم شوند. به این ترتیب، هم می توانی مخالفین را راضی کنی، هم این که در کل منطقه، تو را به عنوان رهبری نشان خواهند داد که قدم در مسیر اصلاحات سیاسی گذاشته است. با این اقدامات، هم تو از قدرت خود محافظت می کنی و هم خواسته های مخالفان را برآورده می کنی. شما به عنوان یک رهبر اصلاح طلب در منطقه نمونه خواهید بود و موقعیت خود را بیشتر تقویت خواهید کرد.»

این فرمول پیشنهادی ترکیه بود. اما پاسخ طرف مقابل چه بود؟ اسد همیشه می گفت: «خیلی خیلی نظرات درستی است. حتماً این کار را می کنم.» اما واقعیت این است که  او هرگز این کار را نکرد. چرا نکرد؟ رهبران و مقامات دولت اسد نشستند، وضعیت را ارزیابی کردند و فکر می‌کنم به این نتیجه رسیدند:«اگر قدرت را تقسیم کنیم، بعد از مدتی قدرت را از دست می‌دهیم.»

این وضعیت و حال و هوای آنها در سال 2011 میلادی بود. تا سال 2022 میلادی، آنها هنوز هم به مسیر خود ادامه داده و حرکت متفاوتی نکرده اند.

آنها هنوز هم چنین می اندیشند: «تقسیم قدرت، برابر است با از دست رفتن قدرت.»

معیار ما برای ارائه این تیپ ارزیابی ها چیست؟ ما در جلسات کمیته قانون اساسی در ژنو، دیدیم که از آن نقطه فراتر نرفتند و نگاهشان عوض نشده است. حتی شرکت نمایندگان دولت سوریه در نشست ژنو نیز برخلاف میل دمشق بود و این مسکو بود که آنها را به ژنو آورد. اما آیا در جلسات پیشرفتی حاصل شده است؟ خیر. هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

مساله مهم دیگر، نوع نگرش دولت سوریه به معارضین است. واقعیت این است که دولت اسد، همه مخالفان را تروریست می خواند و می گوید من با آنها کاری ندارم، آنها عوامل دست نشانده کشورهای دیگری هستند. با این حساب، قدم برداشتن در چنین فضایی واقعاً سخت است. همچنین مساله زندانیان سیاسی نیز مساله پیچیده ای است.

کشور ترکیه , آخرین تحولات سوریه ,

آیا اردوغان با اسد دیدار خواهد کرد یا نه؟ اسد چه گفت؟ واکنش آن یکی چه بود؟، این ها سوالاتی هستند که بیشتر به درد رسانه و جذب مخاطب می خورد. اما ابعاد سیاسی و دیپلماسی کار، چنین است که ابتدا باید یک زمینه و پایه ایجاد کنید که مذاکره و توافق، بر روی آن استوار شود.

به همین خاطر بود که سازمان های اطلاعاتی دو کشور با دستورالعمل های دریافتی از مقامات ارشد خود قدم برداشتند. اکنون باید ادامه کار را بر این پایه ها استوار کرد. باید در مورد مسائل مربوط به صحنه سیاسی بحث کرد تا ببینیم که چه کاری می توانیم انجام دهیم.

اما البته این مشکلی نیست که فقط دو پایتخت مرتبط بتوانند آن را حل کنند. مشارکت جامعه بین المللی قطعاً مورد نیاز خواهد بود. من همیشه همین را می گویم: اولاً تمام ارجاعات و پارامترهای یک راه حل ممکن در قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد. ثانیاً همه بازیگران مربوطه از جمله ایران، رژیم سوریه و روسیه این را پذیرفته اند.

بنابراین در صورت تمایل طرفین، فعلاً یک نقطه شروع در دسترس است...

بله. قطعاً و مطمئناً مبنایی وجود دارد. در این میان، جای چه چیزی خالی ست و چه چیزی از قلم افتاده؟ پاسخ این است: اراده سیاسی. اگر طرفین، آن اراده سیاسی را مطرح کنند، اگر بازیگران مربوطه مستقیماً بگویند به این نتیجه رسیدیم که حالا زمان یافتن راه حل است، اگر سازمان ملل بتواند این روند را زیر چتر خود بگیرد و مدیریتش کند، در این صورت بله. قطعاً این فرصت وجود دارد. اما همانطور که گفتم، نه تنها بازیگران خارجی، بلکه اسد نیز باید اراده سیاسی نشان دهد. آیا اسد به چنین راهی قدم خواهد نهاد یا نه؟ اتفاقاً بد نیست بدانید در میان معارضین سوری، کسانی هستند که تا سر حد مرگ با مذاکره و عادی سازی مخالفت می کنند! بنابراین، تکمیل این روند، یک فرآیند بسیار دشوار است.

داریم درباره ده ها هزار شبه نظامی مسلح حرف می زنیم که ده ها هزار از انواع سلاح را در اختیار دارند. عاقبت این ها چه خواهد شد؟ ما در این صحنه، ترکیب شگرفی مشاهده می کنیم. از سویی معارضین سوری هستند، از سویی گروه های رادیکال هستند، جنگجویان خارجی هستند. خیلی ها از کشورهای دیگر آمده اند. آنان کجا خواهند رفت؟ بسیاری از این افراد،  نمی توانند در سوریه بمانند. کشور خودشان هم راهشان نمی دهد! قرار نیست به ترکیه هم بیایند. خوب... واقعاً کجا خواهند رفت؟

آیا اقدام عجولانه در این مسیر، عواقبی دارد؟

برخی از کارها باید به صورت متعادل و سنجیده انجام شوند. قدم های عجولانه بیشتر از اینکه فایده ای داشته باشند، می توانند ضرر بزنند. باید با برنامه پیش رفت. من مطمئن نیستم که آیا اساساً یک برنامه خوب فکر شده وجود دارد یا نه.

تعبیر عادی سازی در روابط ترکیه و سوریه هنوز هم به طور رسمی به کار نمی رود. صحبت از آشتی رژیم با مخالفان است. به عنوان کسی که هم مخالفان سوریه و هم دولت اسد را به خوبی می شناسد، آیا امکان آشتی این دو طرف وجود دارد؟

وقتی به جهان می نگرید، متوجه این واقعیت می شوید که به طور کلی هیچ بحران پایان ناپذیری وجود ندارد. حتی پیچیده ترین و بی پایان ترین بحران ها نیز به نوعی به نقطه پذیرش متقابل می رسند. بحران، یک پدیده بسیار پرهزینه است. هر چه طولانی تر شود، جبران خسارت وارده سخت تر می شود. هزینه بیشتر افزایش می یابد.

یک مشکل اساسی در سوریه وجود دارد که من نام آن را تعدد بازیگران یا کنشگران می گذارم. ببینید! همین الان هم  بازیگران زیادی در میدان حضور دارند. روسیه، آمریکا، ایران، کشورهای مختلف عربی، اسرائیل و صد البته ترکیه. اهداف، انگیزه و علایق این بازیگران همیشه منطبق نیست. آنها اغلب با یکدیگر در تضاد هستند. برنامه های مختلف، اولویت های متفاوت و منافع متفاوت دارند.

به عنوان مثال، ترکیه می گوید «آوارگان اولویت ما هستند»، اما برای روسیه، مساله  پناهجویان کوچکترین اهمیتی ندارد. بنابراین تفاوت در اولویت ها بسیار مهم است. ثانیاً نقطه مشترکی وجود ندارد که دو گروه سوری در اردوگاه های متضاد در سوریه گرد هم بیایند و موضوع را حل کنند. در نتیجه هنوز هم تاثیر بازیگر خارجی مهم است.

اگر همه این بازیگران بتوانند به نحوی در یک زمینه مشترک، در حداقل زمینه مشترک، به یک راه حل دست پیدا کنند، می توان به پایان بحران امید داشت. با توجه به این نکات، باید اعتراف کنیم که دوران بسیار سختی در پیش داریم. این کاری نیست که در یک روز انجام شود. موضوعات اصلی و فرعی آن قدر زیاد است که حل آنها زمان زیادی می برد. اما بالاخره باید از یک جایی شروع کرد.

دلایل هرچه که باشد، مهم نیست. این که چقدر اشتباهات بزرگی انجام شده، اینها مهم نیست. آن چه اهمیت دارد، این است که رهبران، به نقطه ای برسند که از خود بپرسند: آیا می توانیم راه حلی برای مشکل پیدا کنیم؟ رسیدن به این سوال و طرح مساله، بسیار مهم و ارزشمند است.

 

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت

 حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت
2024-04-14T14:26:00+03:30
دونالد ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا قاضی پرونده پرداخت حق السکوت را فردی فاسد و حقه باز نامید.

اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند

 اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند
2024-04-14T14:25:58+03:30
اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را در حال به بازگشت به خانه‌های خود در شمال و مرکز غزه بودند، هدف قرار دادند.

واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»

 واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»
2024-04-14T14:11:54+03:30
معاون نمایندگی وزارت خارجه طالبان در هرات در واکنش به عملیات ترکیبی وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی گفت: برای پیروزی ایران بر اسرائیل دعا می‌کنیم.

ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد

 ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد
2024-04-14T14:11:52+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن بیان اینکه ایران، در این مقطع، قصدی برای ادامه عملیات دفاعی ندارد، تاکید کرد: در صورت لزوم، برای صیانت از منافع مشروع خود د...

چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی

 چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی
2024-04-14T14:11:52+03:30
یک تحلیلگر لبنانی با برشمردن چند پیام راهبردی عملیات نظامی تلافی‌جویانه ایران ضد رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایران با این عملیات پاسخ محکمی به همه دشمنان دا...

احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه

 احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه
2024-04-14T13:31:58+03:30
در پی مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان در قبال پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسرائیل سفرای این سه کشور به وزارت امور خارجه اح...

یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است

 یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است
2024-04-14T13:18:40+03:30
وزارت خارجه یمن در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت که این عملیات قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است.

روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد

 روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد
2024-04-14T13:05:19+03:30
وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد و ابراز امیدواری کرد کشورهای منطقه مشکلات موجود ر...

هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش

 هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش
2024-04-14T13:05:18+03:30
سفیر ایران در لبنان در واکنش به عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل نوشت: بزرگترین اشتباه این جنایتکار و متحدانش تلاش برای پاسخگویی به عملیات امروز خواهد بود که ...

امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید

 امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید
2024-04-14T12:38:45+03:30
کشور امارات عربی متحده در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری شد.

واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل

 واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل
2024-04-14T12:38:42+03:30
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌ها برای جلوگیری از گسترش تنش در منطقه شد.

ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد

 ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد
2024-04-14T12:38:41+03:30
نمایندگی ایران در ژنو در واکنش به اقدام تلافی جویانه شب گذشته علیه اهداف نطامی رژیم اسرائیل نوشت: ایران در استفاده از حق ذاتی مبنی بر دفاع از خود در مواقعی ...

روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران

 روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران
2024-04-14T12:38:41+03:30
بعد از شب آرامی که غزه به دلیل عملیات تلافی جویانه و سنگین ایران ضد صهیونیست‌ها در عمق فلسطین اشغالی داشت، اشغالگران از ساعاتی قبل حملات وحشیانه خود به غزه ...

بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا

 بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا
2024-04-14T12:25:11+03:30
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه اختصاص بودجه حمایتی برای رژیم صهیونیستی را هفته آینده بررسی می‌کند.

اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست

 اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست
2024-04-14T11:45:49+03:30
وزیر خارجه اردن بعد از عملیات نظامی ایران در عمق فلسطین اشغالی اعلام کرد که توقف تجاوزات اسرائیل ضد غزه و پایان اشغالگری این رژیم تنها راه برای متوقف کردن ت...

واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل

 واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل
2024-04-14T11:45:49+03:30
عمان در واکنش به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری در منطقه شد.

«مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند

 «مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند
2024-04-14T11:45:47+03:30
سناتور پاکستانی ضمن تبریک حمله ایران به رژیم صهیونیستی تأکید کرد دولت اسلام‌آباد و سایر کشورهای اسلامی باید کنار ایران در این شرایط بایستند.

جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود

 جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود
2024-04-14T11:45:45+03:30
یک نویسنده عرب‌زبان با اشاره به اینکه ایران با راهبرد صبر پیش می‌رود و حساب‌شده عمل می‌کند، تأکید کرد که ایران به‌عنوان اولین کشوری که از ۴۰ سال گذشته مستقی...

ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد

 ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد
2024-04-14T11:05:13+03:30
حمله تلافی‌جویانه ایران با پرتاب ده ها موشک و بیش از ۱۰۰ پهپاد اهداف نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.

سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد

 سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد
2024-04-14T11:05:13+03:30
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی حمله ایران به این رژیم را «وسیع» توصیف کرد و گفت که این حملات هنوز ادامه دارند.

ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد

 ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
پایگاه ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی ایران در دمشق، نوشت که مقام‌های آمریکایی نگران هستند اسرائیلی‌ه...

ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها

 ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها
2024-04-14T11:05:12+03:30
دفتر نخست‌وزیری رژیم اشغالگر در میان شوک حمله سنگین سپاه پاسداران به عمق اراضی اشغالی اعلام کرد که پاسخ حماس به پیشنهاد اخیر میانجی‌ها در مذاکرات قاهره برای...

اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد

 اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد در واکنش به حملات گسترده پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین‌های اشغالی خواستار تشکیل نشست اضطراری شورای ...

پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی

 پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی
2024-04-14T11:05:11+03:30
پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و به تیتر یک اکثر رسانه‌ها تبد...

واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»

 واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»
2024-04-14T11:05:11+03:30
عملیات گسترده تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی در ساعات بامدادی روز یکشنبه با پوشش گسترده در رسانه‌های عبری‌زبان رژیم صهیونیستی همراه ب...

بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم

 بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم
2024-04-14T11:05:11+03:30
وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به حملات گسترده ایران به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ما به دنبال تشدید تنش نیستیم.

واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی

 واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی
2024-04-14T11:05:11+03:30
یک سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به عملیات شب گذشته ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد.

بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!

 بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!
2024-04-14T11:05:10+03:30
رئیس‌جمهوری آمریکا اعتراف کرد که ایران تأسیسات نظامی اسرائیل را با موشک و پهپاد هدف قرار داده است.

بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی

 بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی
2024-04-14T11:05:10+03:30
عملیات تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم اسرائیل طی ساعات گذشته با پوشش گسترده در رسانه‌های عربی منطقه همراه بود.

تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟

 تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟
2024-04-14T11:05:10+03:30
کاهش اعتماد روسیه به بی‌طرفی سوئیس، فرار هزاران مرد اوکراینی به رومانی با شنا، تاکید اسلواکی بر حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره، درخواست کی‌یف از کمیته الم...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)