میرنیوز

مروری بر عملکرد دولت «اشرف غنی» در مقابل ایران‌ ـ۳/ ایجاد تنش در روابط دیپلماتیک و تعاملات اقتصادی

 مروری بر عملکرد دولت «اشرف غنی» در مقابل ایران‌ ـ۳/ ایجاد تنش در روابط دیپلماتیک و تعاملات اقتصادی 2022-08-18T12:42:07+04:30

دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم به مناسبت یک‌سالگی فرار رئیس جمهور غربگرای افغانستان، به مرور کارنامه وی درباره چگونگی تعامل و ارتباط با جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

شش محور «همسویی با سیاست‌های عربستان سعودی و ضدیت با ایران»، «حمایت و تقویت گروه‌های تروریستی مخالف ایران»، «فارسی‌ستیزی نظام‌مند»، «ایجاد تنش در روابط کابل و تهران»، «عدم امضای پیمان جامع راهبردی علی‌رغم تلاش طرف ایرانی» و «ادعای نفت در برابر آب»، موضوعاتی است که به مناسبت سالگرد فرار اشرف غنی از کابل، طی چند گزارش تقدیم خوانندگان تسنیم می‌شود.

در سومین بخش از این «پرونده ویژه»، به رفتارهای تنش‌زای دولت غنی در حوزه روابط دیپلماتیک، مانع‌تراشی در مراودات اقتصادی و امنیتی پرداخته شده است.

1. ایجاد تنش در روابط تهران، کابل با اخراج دیپلمات‌های ایرانی

اقدامات ضد ایرانی دولت اشرف غنی در دو دوره ریاست جمهوری وی بر افغانستان، در مواردی بسیار آشکار و تنش‌زا شده و رسماً صورت عملیاتی به خود گرفته بود.

طی روز‌های پایانی سال 1398 اخباری دال بر شکل‌گیری تنش‌های سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی میان تهران و کابل منتشر شد که حتی کار به اخراج مقامات دیپلماتیک ایرانی و افغانستانی از جانب دو کشور کشیده شد؛ آن هم در شرایطی که افغانستان با چالش دو دولت مستقر مواجه بود و اساساً به نظر می‌رسید ایجاد تنش با همسایگان سودی برای کابل نداشته باشد.

العربیه فارسی به نقل از شبکه خبری طلوع نیوز در تاریخ پنج شنبه 19 مارس 2020 مدعی شد دو دیپلمات ایرانی در کابل به دلایل فعالیت‌های استخباراتی و عضویت در شاخه قدس سپاه پاسداران ایران از افغانستان اخراج شدند.

این گزارش مدعی است محمدرضا عبدالله آبادی که به‌عنوان رایزن فرهنگی سفارت ایران در کابل تعیین شده بود، در واقع برای انجام فعالیت‌های استخباراتی در اسفند 1394 به افغانستان آمده بود.

این ادعا در حالی مطرح شد که همین گزارش افزوده است فتح‌آبادی ازسال 1387 تا سال 1392 عهده‌دار مأموریت کنسولگری ایران در ننگرهار در شرق افغانستان بوده است.

کشور افغانستان , محمداشرف غنی ,

تهران نیز در واکنش به این اقدام تنش‌زای دولت غنی، یک دیپلمات افغانستانی را از سفارت این کشور در تهران و دیپلمات دومی را از کنسولگری افغانستان در مشهد اخراج کرد.

این رفتار اشرف غنی درست زمانی انجام شد که در آن زمان عبدالله عبدالله نیز به موازات اشرف غنی، دولت خود را مستقر کرده بود و افغانستان با دو دولت مستقر به طور همزمان مواجه بود.

به باور تحلیلگران سیاسی اشرف‌غنی در حقیقت با اخراج دیپلمات‌های ایرانی این محاسبه سیاسی را کرد که از افغانستان یک پیام و پالس را به ریاض و واشنگتن که رقابت جدی با تهران داشتند، داد که در این رقابت دولت اشرف غنی جانب ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی را گرفته است، بنابراین برای آمریکایی‌ها و سعودی‌ها بهترین سناریو حمایت از دولت اشرف غنی بود تا هم‌سویی با دولت عبدالله عبدالله که نیم نگاهی به تهران داشت.

2. عدم امضای «پیمان جامع راهبردی» علی‌رغم تلاش‌های طرف ایرانی

با سفر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به کابل در 12 اردیبهشت 1391 پیمان استراتژیک آمریکا، افغانستان به امضای طرفین رسید و آمریکایی‌ها توانستند زمینه ماندن در فلات پامیر را برای دوره‌ای طولانی فراهم کنند. این پیمان به آمریکا اجازه می‌داد تا سربازان خود را در افغانستان برای ادامه آموزش نیروهای افغان و عملیات هدف‌مند علیه گروه القاعده نگاه دارد.

در واکنش به این اقدام دولت وقت افغانستان، تهران آن را عامل تداوم چرخه خشونت در همسایه غربی خود خواند.

بعدها نیز اعلام کرد ایران در چند وقت اخیر به صورت برادرانه به مقامات افغانی اعلام کرد که با امضای این معاهده موافق نیست، زیرا امضا و اجرای این معاهده به منافع بلندمدت ملت و دولت افغانستان آسیب می‌زند.

جدای از این محکومیت‌ها، تهران به دنبال بستن «توافقنامه جامع دوستی و همکاری» با کابل برآمد. این خواسته در جریان سفر 17 آذر 1392 کرزی به تهران اعلام شد.

در دیدار روحانی و کرزی عنوان شد که دو کشور مذاکراتی را برای امضای توافقنامه جامع دوستی و همکاری آغاز خواهند کرد.

آن سفر، نخستین سفر خارجی آقای کرزی پس از برگزاری لویه جرگه مشورتی بود که از او خواست توافقنامه امنیتی با آمریکا را امضا کند. کرزی در افتتاحیه این جرگه گفته بود که ایران به صراحت با توافقنامه مخالفت کرده است.

حسن روحانی نیز در دیدار با حامد کرزی گفت که ایران با حضور نظامی خارجی در منطقه، به ویژه در افغانستان مخالف است.

بعدها و برای نخستین بار در 29 خرداد 1396 بود که ابراهیم رحیم‌پور، معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه از آغاز اولین دور مذاکرات تهیه سند جامع همکاری‌های راهبردی ایران و افغانستان خبر داد.

در همین راستا، کمیته‌های پنج‌گانه‌ای از طرف دو کشور تعیین شدند تا حداکثر شش ماه این مذاکرات را به نتیجه برسانند و پیش‌نویس متن سند جامع همکاری‌های راهبردی دو کشور را جهت امضای مقامات ارشد تهیه کنند.

دی ماه 1397 با سفر معاون سیاسی وزارت خارجه به افغانستان تدوین سند راهبردی همکاری دو کشور وارد بعد جدیدی شد و به مرحله نگارش رسید. بهرام قاسمی، سخنگوی وقت وزارت امور خارجه در مورد این سفر به خبرنگاران گفت که مقدمات تدوین سند راهبردی همکاری‌های مشترک دو کشور در حال نگارش است و بر اساس تفاهمات صورت گرفته در آینده عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه برای بررسی این موضوع سفری به کابل خواهد داشت.

در 29 مرداد 1397 نیز بهرام قاسمی خبر از تشکیل کمیته‌های پنجگانه درباره سند جامع همکاری‌های راهبردی بین ایران و افغانستان داد و گفت که «وارد مرحله اتمام کار کمیته‌های پنجگانه بین دو کشور هستیم و هیئت‌هایی باید در سطوح لازم با اختیارات کامل بین ایران و افغانستان تبادل شود که در این زمینه در حال مذاکره هستیم و انتظار است که این هیئت‌ها مبادله شود ولی هنوز تاریخی برای این سفر مشخص نیست».

اما 28 تیرماه 1399 بود که سفر عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه به کابل بحث‌ها در مورد این سند راهبردی را روی زبان‌ها انداخت. معاون سیاسی وزارت امور خارجه در رأس یک هیئت سیاسی، امنیتی و اقتصادی برای مذاکره در مورد سند جامع همکاری‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و همچنین دیدار با مقامات دولت افغانستان، تهران را به مقصد کابل ترک کرد.

عراقچی با حضور در نشست «چشم‌انداز روابط ایران و افغانستان، چالش‌ها و فرصت‌ها» که از سوی انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان در کابل برگزار شده بود در رابطه با سند جامع همکاری ایران و افغانستان، گفت: «برای تهیه این سند پنج کمیته تشکیل شده است که شامل کمیته‌های اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی اتباع و آب است. کار در سه کمیته فرهنگی، آب و اتباع پایانیافته است و در دو کمیته دیگر رایزنی‌ها و گفت‌وگوها ادامه دارد. بنای این سند که بخشی از سند جامع بین دو کشور است این است که صلح بین دو کشور را به یک امر دائمی تبدیل کند و اینکه دو کشور در هیچگونه ائتلاف، اتحاد و پیمانی با کشوری ثالث علیه کشور طرف مقابل شرکت نکنند. در این سند بر موضوع مقابله با تروریسم و همکاری دو کشور در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر تأکید شده است».

کشور افغانستان , محمداشرف غنی ,

اما بهادر امینیان، سفیر ایران در افغانستان در 9 مرداد 1399 در نشست شورای مشورتی دیپلماسی اقتصادی خراسان رضوی در استانداری خراسان رضوی از نهایی شدن این سند راهبردی تا دو ماه آینده خبر داد و گفت که «کشور افغانستان در ابعاد اقتصادی، تمدنی، سیاسی و راهبردی برای ایران اهمیت فراوانی دارد و باید یک برنامه‌ریزی جدی برای افغانستان به منظور توسعه روابط از همه جوانب انجام گیرد. بسیاری از مشکلات در روابط بین ایران و افغانستان در این سند مورد توجه قرار گرفته است و این سند راهگشای بسیاری از مسائل بین دو کشور خواهد بود».

درباره ضرورت امضای این سند، کارشناسان مسائل منطقه‌ای معتقدند ایران و افغانستان به دلیل مجاورت و همسایگی به عنوان اجزاییک سیستم تلقی می‌شوند و بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند، لذا باید ایران و افغانستان دو متحد جدایی‌ناپذیر باشند.

از سوی دیگر فرصت‌های اقتصادی بین دو کشور باعث می‌شود، تهران و کابل بتوانند در زمینه‌های مختلف مشارکت‌های راهبردی داشته باشند و در مسیر سود متقابل گام بردارند.

تحلیلگران معتقدند یک سند راهبردی قابل قبول دو طرفه که به تأمین امنیت منجر شود و راه توسعه افغانستان را باز کند، به سود هر دو کشور خواهد بود.

با این همه، تلاش‌های طرف ایرانی آن طور که باید از سوی دولت اشرف غنی به دلیل وابستگی وی به غرب و به ویژه آمریکا مورد توجه لازم قرار نگرفت و خبری از امضای این توافقنامه نشد.

 

3. مانع‌تراشی برای فعالیت نهادهای اقتصادی ایران در افغانستان

دولت اشرف غنی در یک همراهی علنی با سیاست‌های تحریمی نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی با ایجاد موانع مختلف و محدودیت‌های بانکی، مانع سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی اتباع ایرانی در افغانستان می‌شد، از عدم افتتاح حساب گرفته، تا عدم امکان ارسال پول از بانک‌های ایرانی به بانک‌های این کشور و در نهایت لغو کردن جواز آرین بانک، تنها بانک ایرانی در افغانستان.

مجوز آرین بانک که سال 2004 میلادی با سرمایه گذاری مشترک بانک‌های ملی و صادرات ایران در کابل آغاز به کار کرده بود پس از ایجاد محدودیت‌ها، در سال 2019 میلادی به بهانه «نقض قوانین بانکداری» توسط دولت اشرف غنی لغو شد.

کشور افغانستان , محمداشرف غنی ,

آرین بانک با هدف حل مشکلات مالی، ‌اقتصادی و بازرگانی موجود میان دو کشور و تسریع امور و حضور بازرگانان ایرانی در افغانستان ایجاد شده بود.

«ایمل هاشور» سخنگوی وقت بانک مرکزی افغانستان در توضیح این اقدام گفته بود: در این تصمیم هیچ انگیزه سیاسی وجود نداشت و تمام تصمیم‌ها در پرتو مسائل اقتصادی و به خصوص بخش مالی گرفته می‌شود!

ادامه دارد...

انتهای پیام/.

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

مالزی: صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی عدالت و انسانیت است

مالزی: صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی عدالت و انسانیت است
2024-11-23T15:40:51+03:30
نخست وزیر مالزی در اظهاراتی به صدور حکم بازداشت برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم واکنش نشان داد.

شلیک دو موشک از غزه به سمت شهرک های صهیونیست نشین

شلیک دو موشک از غزه به سمت شهرک های صهیونیست نشین
2024-11-23T15:27:33+03:30
منابع خبری از شلیک دو موشک از غزه به شهرکهای صهیونیست نشین اطراف غزه خبر دادند.

آمار شهدای غزه به ۴۴ هزار و ۱۷۶ نفر افزایش یافت

آمار شهدای غزه به ۴۴ هزار و ۱۷۶ نفر افزایش یافت
2024-11-23T15:00:45+03:30
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۴۴ هزار و ۱۷۶ نفر رسیده است.

جدیدترین آمار شهدای خبرنگار در غزه

جدیدترین آمار شهدای خبرنگار در غزه
2024-11-23T13:40:48+03:30
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه در بیانیه‌ای، جدیدترین آمار شهدای خبرنگار را اعلام کرد.

جدیدترین موضع گیری مشاور امنیت ملی عراق درباره ایران

جدیدترین موضع گیری مشاور امنیت ملی عراق درباره ایران
2024-11-23T13:27:27+03:30
مشاور امنیت ملی عراق اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در کمک به ارتش عراق برای شکست دادن داعش نقش ایفا کرده است.

از سیرک ترامپ با چهره‌های سابقه‌دار تا اشتباه محاسباتی آمریکا در سوریه

از سیرک ترامپ با چهره‌های سابقه‌دار تا اشتباه محاسباتی آمریکا در سوریه
2024-11-23T13:14:10+03:30
نامزدهای جنجالی معرف شده از سوی رئیس جمهور جدید آمریکا برای پست‌های حساس این کشور و اشتباه محاسباتی آمریکا در سوریه از محورهای مورد توجه روزنامه‌های مطرح جها...

هتک حرمت پیکرهای شهدای فلسطینی توسط نظامیان صهیونیست

هتک حرمت پیکرهای شهدای فلسطینی توسط نظامیان صهیونیست
2024-11-23T11:14:09+03:30
ارتش رژیم صهیونیستی به هتک حرمت پیکرهای شهدای فلسطینی توسط نظامیان خود اذعان کرد.

منابع عبری: هدف حمله امروز به بیروت یک فرمانده ارشد حزب الله بود

منابع عبری: هدف حمله امروز به بیروت یک فرمانده ارشد حزب الله بود
2024-11-23T11:14:09+03:30
منابع عبری گزارش دادند که هدف از بمباران شدید منطقه البسطا در مرکز بیروت پایتخت لبنان، یکی از فرماندهان ارشد حزب الله لبنان بوده است.

آمریکا: ۱۰ هزار سرباز کره شمالی به‌زودی وارد جنگ اوکراین می‌شوند

آمریکا: ۱۰ هزار سرباز کره شمالی به‌زودی وارد جنگ اوکراین می‌شوند
2024-11-23T10:47:25+03:30
وزیر دفاع آمریکا مدعی شد که هزاران سرباز کره شمالی که هم‌اکنون در خاک روسیه حضور دارند، به‌زودی وارد جنگ اوکراین می‌شوند.

گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایات اسرائیل نخواهد شد

گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایات اسرائیل نخواهد شد
2024-11-23T10:20:47+03:30
یک گروه از یهودیان آمریکایی در واکنش به حکم دیوان کیفری بین المللی برای بازداشت سران صهیونیست، آن را گامی مهم اما ناکافی دانست.

واکنش حماس به هتک حرمت حرم ابراهیمی از سوی بن گویر

واکنش حماس به هتک حرمت حرم ابراهیمی از سوی بن گویر
2024-11-23T10:20:46+03:30
جنبش حماس به تعرض بن گویر وزیر تندرو رژیم صهیونیستی به حرم ابراهیمی واکنش نشان داد.

گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایت اسرائیل نخواهد شد

گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایت اسرائیل نخواهد شد
2024-11-23T10:07:23+03:30
یک گروه از یهودیان آمریکایی در واکنش به حکم دیوان کیفری بین المللی برای بازداشت سران صهیونیست، آن را گامی مهم اما ناکافی دانست.

کره شمالی رزمایش نظامی آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را محکوم کرد

کره شمالی رزمایش نظامی آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را محکوم کرد
2024-11-23T09:00:45+03:30
وزارت دفاع کره شمالی رزمایش نظامی آمریکا و متحدانش در شبه‌جزیره کره را محکوم کرد و به آنها نسبت به ادامه اقدامات خصمانه علیه پیونگ‌یانگ هشدار داد.

احتمال صدور حکم بازداشت بین‌المللی تعداد دیگری از مقامات تل‌آویو

احتمال صدور حکم بازداشت بین‌المللی تعداد دیگری از مقامات تل‌آویو
2024-11-23T08:34:02+03:30
شبکه الجزیره به نقل از کارشناسان حقوقی از احتمال صدور حکم بازداشت مقامات دیگر رژیم صهیونیستی توسط دیوان کیفری بین المللی خبر داد.

بحران بی‌سابقه در مهم‌ترین یگان جاسوسی-نظامی رژیم صهیونیستی

بحران بی‌سابقه در مهم‌ترین یگان جاسوسی-نظامی رژیم صهیونیستی
2024-11-23T08:20:44+03:30
افسران سابق ارتش رژیم صهیونیستی به وجود یک بحران بی سابقه در مهم‌ترین یگان جاسوسی نظامی این رژیم اذعان کردند.

بمباران مناطق مسکونی غزه ده‌ها فلسطینی را به خاک و خون کشید

بمباران مناطق مسکونی غزه ده‌ها فلسطینی را به خاک و خون کشید
2024-11-23T08:07:24+03:30
حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مناطق مسکونی نوار غزه طی ساعات گذشته ده‌ها شهید و زخمی برجای گذاشت.

شهادت مدیر و تعدادی از نیروهای یک بیمارستان در بعلبک لبنان

شهادت مدیر و تعدادی از نیروهای یک بیمارستان در بعلبک لبنان
2024-11-23T08:07:23+03:30
حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی علیه شرق لبنان باعث شهادت مدیر یک بیمارستان و شش تن از کادر آن شد.

مناطق مسکونی ضاحیه جنوبی بیروت طی ساعات گذشته ۱۱ بار بمباران شدند

مناطق مسکونی ضاحیه جنوبی بیروت طی ساعات گذشته ۱۱ بار بمباران شدند
2024-11-23T08:07:23+03:30
گزارش‌های رسانه‌ای از حملات پی در پی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی علیه ضاحیه جنوبی بیروت طی ساعات گذشته حکایت دارند.

مدودف: بعید است که «ترامپ» تحریم‌ها علیه روسیه را لغو کند

مدودف: بعید است که «ترامپ» تحریم‌ها علیه روسیه را لغو کند
2024-11-23T07:40:42+03:30
معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه تأکید کرد که رئیس‌جمهور جدید آمریکا بعید است که تحریم‌ها علیه مسکو را فوراً لغو کند.

نخست‌وزیر ایرلند: نتانیاهو و گالانت را بازداشت می‌کنیم

نخست‌وزیر ایرلند: نتانیاهو و گالانت را بازداشت می‌کنیم
2024-11-23T07:14:00+03:30
در پی صدور حکم بازداشت بین‌المللی سران ارشد رژیم صهیونیستی، نخست‌وزیر ایرلند تأکید کرد که اگر نخست‌وزیر و وزیر پیشین جنگ این رژیم وارد خاک این کشور شوند، قطع...

ترامپ اسکات بسنت را به عنوان وزیر خزانه‌داری معرفی کرد

ترامپ اسکات بسنت را به عنوان وزیر خزانه‌داری معرفی کرد
2024-11-23T04:34:07+03:30
ترامپ از نامزد وزارت خزانه داری دولت دوم خود پرده برداشت.

نویسنده ملی‌گرا و ضد هولوکاست آلمانی درگذشت

نویسنده ملی‌گرا و ضد هولوکاست آلمانی درگذشت
2024-11-23T04:34:06+03:30
اورسولا هاوربک نویسنده ملی گرای آلمان و ضد هولوکاست درگذشت.

آتش‌بس در لبنان محور گفت وگوی بایدن و ماکرون

آتش‌بس در لبنان محور گفت وگوی بایدن و ماکرون
2024-11-23T03:14:02+03:30
کاخ سفید از گفت وگوی تلفنی رؤسای جمهوری آمریکا و فرانسه خبر داد.

پنتاگون: نیروهای آمریکایی در خاورمیانه هدف ۲۰۶ حمله قرار گرفتند

پنتاگون: نیروهای آمریکایی در خاورمیانه هدف ۲۰۶ حمله قرار گرفتند
2024-11-23T03:14:01+03:30
وزارت دفاع آمریکا تعداد حملات به نیروهای این کشور در خاورمیانه را منتشر کرد.

عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپاد به مواضع صهیونیست‌ها

عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپاد به مواضع صهیونیست‌ها
2024-11-23T01:54:02+03:30
منابع خبری از عملیات گسترده پهپادی حزب الله لبنان به مواضع نظامی رژیم صهیونیستی خبر دادند.

سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند

سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند
2024-11-23T01:40:43+03:30
سخنگوی سازمان بهداشت جهانی از رژیم صهیونیستی خواست که حمله به مراکز درمانی در غزه را متوقف کند.

آیت الله سیستانی: هدف از حمله پاکستان، ضربه به اتحاد مسلمانان بود

آیت الله سیستانی: هدف از حمله پاکستان، ضربه به اتحاد مسلمانان بود
2024-11-23T01:40:43+03:30
دفتر آیت الله سیستانی حمله تروریستی به شیعیان پاراچنار در پاکستان را محکوم کرد.

اسرائیل، حمله به ضاحیه جنوبی بیروت را ازسر گرفت

اسرائیل، حمله به ضاحیه جنوبی بیروت را ازسر گرفت
2024-11-23T01:40:43+03:30
منابع خبری از حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت خبر دادند.

عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیست‌ها

عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیست‌ها
2024-11-23T00:20:43+03:30
منابع خبری از عملیات گسترده پهپادی حزب الله لبنان به مواضع نظامی رژیم صهیونیستی خبر دادند.

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربی‌هاست

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربی‌هاست
2024-11-22T23:14:01+03:30
یک مقام سازمان ملل متحد به رأی دیوان کیفری بین‌المللی درخصوص سران رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)