میرنیوز

آیا مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی در سال ۲۰۲۲ حل و فصل خواهند شد؟

 آیا مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی در سال ۲۰۲۲ حل و فصل خواهند شد؟ 2022-01-02T09:38:10+03:30

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری «نووستی» روسیه در گزارشی بررسی کرده که در سال 2022 در جهان سیاست چه تحولاتی را می‌توان انتظار داشت: بالاخره سرنوشت برنامه جامعه اقدام مشترک (برجام) چه خواهد شد؟ آیا جنگی بین روسیه و اوکراین درخواهد گرفت؟ رقابت شدید بین آمریکا و چین به کجا خواهد انجامید؟ و اینکه آیا سیاستمدارانی مانند ولادیمیر زلنسکی، الکساندر لوکاشنکو و نیکول پاشینیان می‌توانند در اوکراین، بلاروس و ارمنستان همچنان بر سر قدرت باقی بمانند؟

با وجود مواضع سازش ناپذیر ایران و آمریکا، امکان احیای برجام بعید نیست

در منطقه خاورمیانه موضوع امکان احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران در مرکز توجه قرار دارد. اگر مذاکرات وین در جهت احیای این توافقنامه موفقیت آمیز نباشد، عواقب منفی این مسئله در روند اوضاع منطقه احساس خواهد شد. البته همه با این نظریه موافق نیستند که از سر گیری اجرای برجام که در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ شکسته شد، بتواند منجر به بازدارندگی تهران شود. ایران در حال حاضر نیز در حال توسعه برنامه هسته‌ای این کشور است و مواضع دولت "ابراهیم رئیسی" قاطع‌تر از قبل شده است. البته دولت جو بایدن نیز حاضر به دادن امتیازی به جمهوری اسلامی نیست. این در حالی است که جمهوری خواهان او را به خیانت متهم می‌کنند و همین وضعیت روند مذاکرات آغاز شده درباره سرنوشت برجام در وین را کُند خواهد کرد.

ضمن اینکه در هر صورت مذاکرات پیرامون برجام همچنان ادامه خواهد داشت و هیچیک از طرفین مایل نیستند که وضعیت به سمت وخامت پیش رفته و رویارویی تهران و واشنگتن افزایش پیدا کند.  

روسیه همچنان به امکان دستیابی به توافق قابل قبول همه طرفین امیدوار بوده و با خوش‌بینی به تلاش خود در این جهت گیری ادامه می‌دهد. به عقیده مقامات روس، اکنون همه شرایط لازم برای موفقیت آمیز بودن مذاکرات وین که مدتهاست همه منتظر آن بودند، فراهم شده است. "میخائیل اولیانوف" مذاکره کننده ارشد روس یادآور شده که "پیشرفت غیرقابل انکاری" در روند رایزنی‌های وین بوجود آمده و طرفین ممکن است در اوایل ماه فوریه سال 2022 (بهمن-اسفند) به توافق برسند.

خط قرمزهای واشنگتن و پکن در منطقه هند و اقیانوس آرام

بسیاری از مسائل جهانی به چگونگی روابط آمریکا و چین بستگی خواهد داشت. مقامات واشنگتن و پکن همچنان در حال تعیین خطوط قرمز مورد نظر خود در منطقه هند و اقیانوس آرام هستند. مسئله وضعیت تایوان بسیار جدی‌تر شده است. چینی‌ها لفاظی‌های خود علیه این استان جدا شده از کشورشان در سال 1949 را افزایش داده‌اند و "شی جین پینگ" بطور علنی گفته که خواستار اتحاد مجدد است، مقامات تایپه از سناریوی نظامی وحشت داشته و از متحدان خود در غرب کمک خواسته‌اند.

شرکای غربی در وضعیت پیچیده‌ای قرار گرفته‌اند. از یک سو آمریکا و اتحادیه اروپا این جزیره را جزئی از خاک چین می‌دانند و از سوی دیگر، به اصل یک کشور، با دو سیستم حکومتی پایبند هستند. در حالیکه مقامات پکن روی یکپارچگی اقتصادی و سیاسی اصرار می‌ورزند. ضمن اینکه ائتلاف سه‌جانبه "آکوس" بین ایالات متحده، انگلیس و استرالیا، آشکارا به سمت بازدارندگی چین جهت گیری شده و تایوان می تواند به یکی از مشکلات اساسی تبدیل شود که این ائتلاف جدید باید تأثیر خود را در آنجا نشان دهد. کشورهای غربی به همان اندازه که از ادعای پکن درباره تایپه عصبانی هستند، نگران تقویت توان نظامی-دریایی چین نیز بوده و این مسئله را تهدیدی برای کل منطقه هند و اقیانوس آرام می‌داند.

به عقیده برخی کارشناسان، چین در سال 2022 مشکلات زیادی را برای ایالات متحده بوجود خواهد آورد. با وجود لحن مثبت مذاکرات اخیر ویدئویی بین روسای جمهوری دو کشور، وضعیت تایوان می تواند اصلی‌ترین عامل تحریک کننده در روابط چین و آمریکا باشد، هرچند جو بایدن وعده داده که آمریکایی‌ها در جریانات سیاسی داخلی در چین مداخله نخواهند کرد.  ولی آنها در هر صورت نمی توانند در خصوص تایپه سکوت کرده و از طریق ائتلاف آکوس ممکن است سعی کنند در روند اوضاع تأثیر بگذارند.   

در عین حال کارشناسان بر این عقیده‌اند که پکن و واشنگتن روی مشکلات داخلی متمرکز خواهند بود: در چین، در پاییز سال 2022 "شی جین پینگ" باید جانشین خود را تعیین کند، ولی ظاهراً قصد دارد برای سومین دوره در رأس قدرت بماند و سیستم تغییر حکومتی که در دهه 1970 ایجاد شده را بشکند. نخبگان سیاسی چین برای این اقدام آمادگی دارند، ولی عواقب آن بعداً مشخص خواهد شد.

برای آمریکایی‌ها، مهمترین رویداد سیاست داخلی، انتخابات میان دوره‌ای در کنگره است که در اصل بعنوان یک همه پرسی رأی اعتماد به حزب دموکرات و شخص جو بایدن تلقی می‌شود. رئیس جمهوری آمریکا در سال 2021 اشتباهات زیادی مرتکب شده که باعث کاهش محبوبیت وی شد: او به موضوع رویارویی اعراب و اسرائیل دیر واکنش نشان داد، در خارج کردن نظامیان آمریکایی از افغانستان شتاب کرد و ناکامی در مقابله با اپیدمی کرونا، تورم و بیکاری نیز محبوبیت وی را کاهش بیشتری داد. به نظر می‌رسد که دموکرا‌تها نتوانند اکثریت در کنگره آمریکا را حفظ کنند.  

غربی‌ها ممکن است اوکراین را به سمت جنگ با روسیه سوق دهند

مقامات مسکو بعید نمی‌دانند که کشورهای غربی سعی دارند به تمایلات جنگ افروزانه مقامات کی‌یف دامن زده و با اقدامات تحریک آمیز جنگ کوچکی در منطقه براه بیاندازند تا از این طریق بتوانند روسیه را متهم کرده و تحریم‌های جدیدی را برای سرکوب کردن توانایی رقابتی این کشور اعمال کنند. در حالی‌که روسیه کوچکترین تمایلی برای حمله نظامی به اوکراین نداشته و بارها این مسئله را اعلام کرده است.

به نظر می‌رسد طرف اوکراینی در حال آماده سازی خود برای سومین عملیات نظامی در منطقه دونباس در شرق اوکراین است و می‌خواهد به روسیه در این خصوص هشدار دهد. در منطقه دونباس صدها هزار شهروند روسی زندگی می‌کنند و به همین دلیل طرف روسی نمی تواند نسبت به سرنوشت آنها بی‌تفاوت باشد و قطعاً تمامی اقدامات لازم برای دفاع از آنها را انجام خواهد داد.

در چنین شرایطی، آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو دائماً در حال تأمین تجهیزاتی ارتش اوکراین و اعزام متخصصان نظامی به این کشور هستند. بدین ترتیب اوکراین در حال تبدیل شدن به یک عرصه نظامی مناسب علیه روسیه است.

دقیقاً برای همین منظور است که مسکو پیشنهادات جدیدی در زمینه تضمین‌های امنیتی به طرف‌های غربی ارائه داده تا یک سیستم جدید توافقات حقوقی به منظور خودداری از تلاش‌ها در جهت دستیابی به برتری نظامی در منطقه اورآسیا شکل بگیرد. بدین ترتیب وضعیت پیرامون اوکراین نیز در گرو نتیجه مذاکرات ماه ژانویه روسیه با آمریکا و ناتو درباره تضمین‌های امنیتی خواهد بود.

دست‌هایی برای کنار زدن زلنسکی از قدرت در اوکراین در تلاش است

در اواخر سال 2021 وضعیت در مرزهای روسیه و اوکراین بشدت متشنج بوده و هر لحظه امکان اقدامات تحریک آمیز و بروز درگیری نظامی نیز وجود داشت، اوضاع سیاسی در داخل اوکرین نیز به یک بن‌بست جدی رسیده است. توافقنامه مینسک درباره حل و فصل مناقشه دونباس اجرا نمی‌شود، ترکیب مذاکرات چهارجانبه نرماندی متوقف مانده و کشورهای غربی نیز در حرف از مقامات کی‌یف حمایت کرده، ولی در عمل اقدامی برای حل و فصل مشکلات داخلی در اوکراین نمی‌کنند.

در چنین شرایطی، زمزمه‌هایی در خصوص تلاش برای کنار گذاشتن "ولادیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین شنیده می‌شود. اعتراضات اخیر خیابانی در کی‌یف می‌تواند تازه اول ماجرا باشد. مردم به خودی خود به خیابان‌ها نیامده، بلکه دست‌هایی، از جمله از سوی تجار بزرگ اوکراینی، از پشت پرده، اوضاع را هدایت می‌کنند.

برخی کارشناسان امکان برگزاری یک انتخابات ریاست جمهوری پیش از موعد در اوکراین را بعید نمی‌دانند. میزان رضایت مردم اوکراین از زلنسکی مرتباً در حال کاهش است، البته دیگر سیاستمداران اوکراینی نیز محبوبیت زیادی ندارند. بطور کلی شهروندان اوکراینی از مقامات سیاسی کشورشان دیگر خسته شده‌اند که تنها به افزایش مشکلات اجتماعی و اقتصادی اوکراین دامن زده و هیچکدام کاری برای حل و فصل اوضاع نمی‌کنند.

برگزاری همه‌ پرسی به سبک بلاروسی می‌تواند باعث مشروعیت مجدد لوکاشنکو شود

در جمهوری بلاروس مهمترین موضوع سیاسی در سال 2022 ، انجام همه پرسی درباره قانون اساسی این کشور است که مرحله اولیه آن قرار است در ماه فوریه (بهمن-اسفند) برگزار شود. "الکساندر لوکاشنکو" رئیس جمهوری بلاروس شخصاً روی متن قانون اساسی جدید کار کرده است. مخالفان وی از این مسئله که او در خصوص این سند با کسی مشورت نکرده، بسیار خشمگین هستند و این موضوع می‌تواند بهانه جدیدی برای از سر گیری اعتراضات خیابانی در بلاروس شود.

به عقیده کارشناسان، همه پرسی قانون اساسی آخرین امکان برای مخالفان دولت لوکاشنکو است تا به گونه‌ای بر روند آن تأثیر بگذارند. هرچند بعید است که موفقیتی داشته باشند و تاکنون که همه چیز طبق برنامه پیش رفته است. این امکان وجود دارد که لوکاشنکو پس از همه پرسی قانون اساسی یک انتخابات پیش از موعد برگزار کند و هیچ رقیبی نیز برای او وجود ندارد، چرا که رهبران مخالفان همگی به خارج از بلاروس گریخته‌اند.

با وجود اعمال تحریم‌های کشورهای غربی، اقتصاد بلاروس در سایه حمایت روسیه و چین، همچنان در حال توسعه است، بیکاری در این کشور به پایین‌ترین میزان آن رسیده و شرایط ایده‌الی برای تأیید مشروعیت دولت الکساندر لوکاشنکو فراهم شده است.

البته بحران مهاجرت در مرزهای بلاروس و لهستان، تا زمانی که توافقی بین مینسک و بروکسل درباره لغو حداقل بخشی از تحریم‌ها صورت نگرفته باشد، همچنان حل و فصل نخواهد شد. ضمن اینکه این بحران منجر به نظامی شدن خطوط مرزی لهستان، لیتوانی و بلاروس شده و این منطقه عملاً به خط تماس ناتو با دولت متحد روسیه-بلاروس تبدیل شده است. تاکنون حوادث نظامی کوچکی نیز در مرزهای سه کشور رخ داده و امکان جرقه زدن یک درگیری نظامی وجود دارد.

ایروان و باکو بر سر دو راهی: مذاکره یا رویارویی مجدد

وضعیت در منطقه قفقاز جنوبی همچنان متشنج است، محافل کارشناسی در ایروان امکان بروز درگیری نظامی مجدد بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان را بعید نمی‌دانند. مشخص کردن خطوط مرزی و بازگشایی راه‌های ارتباطی منطقه یک روندی طولانی است و ظرف یک سال نمی‌توان آنها را حل و فصل کرد و در این مدت می‌تواند اتفاقات زیادی رخ دهد.

روسیه در این بین می‌تواند نقش سازنده‌ای در روند اوضاع قفقاز بازی کند. حداقل اینکه اجازه نخواهد داد تا باکو و ایوران وارد یک جنگ جدید شوند. البته تعیین خطوط مرزی و باز شدن راه‌های ارتباطی هم به معنای شفافیت کامل اوضاع منطقه نخواهد بود.

این در حالی است که امکان بی ثبات شدن مجدد اوضاع سیاسی در داخل ارمنستان نیز موجب نگرانی برخی کارشناسان شده است. انتخابات پیش از موعد پارلمانی در سال 2021 و پیروزی حزب "نیکول پاشینیان" در آن، نتوانست منجر به بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی ارمنستان شود. مردم این کشور همچنان ناراضی و خواستار انجام اصلاحات اساسی در کشورشان هستند و این خطر وجود دارد که پاشینیان نتواند سمت نخست وزیری خود را حفظ کند. حزب حاکم از هم اکنون در برخی مناطق ارمنستان وضعیت اکثریتی خود را از دست داده است.

این وضعیت در شرایطی است که بی اعتمادی بین مقامات باکو و ایروان بسیار شدید شده است. گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ممکن است جای خود در حل و فصل مناقشه قره باغ را به ترکیب مذاکرات "3+3" بدهد که در آن به جز سه کشور منطقه قفقاز جنوبی -آذربایجان، ارمنستان و گرجستان،  روسیه، ایران و ترکیه نیز حضور دارند. این سه کشور با توجه به نزدیکی به اوضاع و تأثیر مستقیم اوضاع منطقه بر روابط اقتصادی آنها، خواستار حل و فصل هرچه سریعتر مناقشه بین باکو و ایروان هستند. در این بین تنها گرجستان است که به دلیل اختلافات خود با روسیه، حاضر به همکاری در این ترکیب نیست.

در حال حاضر آنکارا تلاش زیادی برای پیشرفت مذاکرات در ترکیب 3+3 می‌کند، ولی تا زمانی که دو طرف ارمنستانی و آذربایجانی در خصوص تعیین خطوط مرزی به توافقی نرسند، ادامه مذاکرات بی‌معنا خواهد بود.  ضمن اینکه روسیه و ترکیه نیز از لحاظ سیاسی و نظامی، بیشترین تاثیر را بر روند اوضاع منطقه قفقاز جنوبی دارند.  

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت

 حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت
2024-04-14T14:26:00+03:30
دونالد ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا قاضی پرونده پرداخت حق السکوت را فردی فاسد و حقه باز نامید.

اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند

 اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند
2024-04-14T14:25:58+03:30
اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را در حال به بازگشت به خانه‌های خود در شمال و مرکز غزه بودند، هدف قرار دادند.

واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»

 واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»
2024-04-14T14:11:54+03:30
معاون نمایندگی وزارت خارجه طالبان در هرات در واکنش به عملیات ترکیبی وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی گفت: برای پیروزی ایران بر اسرائیل دعا می‌کنیم.

ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد

 ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد
2024-04-14T14:11:52+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن بیان اینکه ایران، در این مقطع، قصدی برای ادامه عملیات دفاعی ندارد، تاکید کرد: در صورت لزوم، برای صیانت از منافع مشروع خود د...

چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی

 چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی
2024-04-14T14:11:52+03:30
یک تحلیلگر لبنانی با برشمردن چند پیام راهبردی عملیات نظامی تلافی‌جویانه ایران ضد رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایران با این عملیات پاسخ محکمی به همه دشمنان دا...

احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه

 احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه
2024-04-14T13:31:58+03:30
در پی مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان در قبال پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسرائیل سفرای این سه کشور به وزارت امور خارجه اح...

یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است

 یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است
2024-04-14T13:18:40+03:30
وزارت خارجه یمن در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت که این عملیات قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است.

روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد

 روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد
2024-04-14T13:05:19+03:30
وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد و ابراز امیدواری کرد کشورهای منطقه مشکلات موجود ر...

هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش

 هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش
2024-04-14T13:05:18+03:30
سفیر ایران در لبنان در واکنش به عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل نوشت: بزرگترین اشتباه این جنایتکار و متحدانش تلاش برای پاسخگویی به عملیات امروز خواهد بود که ...

امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید

 امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید
2024-04-14T12:38:45+03:30
کشور امارات عربی متحده در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری شد.

واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل

 واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل
2024-04-14T12:38:42+03:30
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌ها برای جلوگیری از گسترش تنش در منطقه شد.

ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد

 ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد
2024-04-14T12:38:41+03:30
نمایندگی ایران در ژنو در واکنش به اقدام تلافی جویانه شب گذشته علیه اهداف نطامی رژیم اسرائیل نوشت: ایران در استفاده از حق ذاتی مبنی بر دفاع از خود در مواقعی ...

روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران

 روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران
2024-04-14T12:38:41+03:30
بعد از شب آرامی که غزه به دلیل عملیات تلافی جویانه و سنگین ایران ضد صهیونیست‌ها در عمق فلسطین اشغالی داشت، اشغالگران از ساعاتی قبل حملات وحشیانه خود به غزه ...

بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا

 بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا
2024-04-14T12:25:11+03:30
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه اختصاص بودجه حمایتی برای رژیم صهیونیستی را هفته آینده بررسی می‌کند.

اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست

 اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست
2024-04-14T11:45:49+03:30
وزیر خارجه اردن بعد از عملیات نظامی ایران در عمق فلسطین اشغالی اعلام کرد که توقف تجاوزات اسرائیل ضد غزه و پایان اشغالگری این رژیم تنها راه برای متوقف کردن ت...

واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل

 واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل
2024-04-14T11:45:49+03:30
عمان در واکنش به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری در منطقه شد.

«مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند

 «مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند
2024-04-14T11:45:47+03:30
سناتور پاکستانی ضمن تبریک حمله ایران به رژیم صهیونیستی تأکید کرد دولت اسلام‌آباد و سایر کشورهای اسلامی باید کنار ایران در این شرایط بایستند.

جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود

 جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود
2024-04-14T11:45:45+03:30
یک نویسنده عرب‌زبان با اشاره به اینکه ایران با راهبرد صبر پیش می‌رود و حساب‌شده عمل می‌کند، تأکید کرد که ایران به‌عنوان اولین کشوری که از ۴۰ سال گذشته مستقی...

ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد

 ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد
2024-04-14T11:05:13+03:30
حمله تلافی‌جویانه ایران با پرتاب ده ها موشک و بیش از ۱۰۰ پهپاد اهداف نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.

سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد

 سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد
2024-04-14T11:05:13+03:30
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی حمله ایران به این رژیم را «وسیع» توصیف کرد و گفت که این حملات هنوز ادامه دارند.

ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد

 ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
پایگاه ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی ایران در دمشق، نوشت که مقام‌های آمریکایی نگران هستند اسرائیلی‌ه...

ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها

 ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها
2024-04-14T11:05:12+03:30
دفتر نخست‌وزیری رژیم اشغالگر در میان شوک حمله سنگین سپاه پاسداران به عمق اراضی اشغالی اعلام کرد که پاسخ حماس به پیشنهاد اخیر میانجی‌ها در مذاکرات قاهره برای...

اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد

 اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد در واکنش به حملات گسترده پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین‌های اشغالی خواستار تشکیل نشست اضطراری شورای ...

پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی

 پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی
2024-04-14T11:05:11+03:30
پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و به تیتر یک اکثر رسانه‌ها تبد...

واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»

 واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»
2024-04-14T11:05:11+03:30
عملیات گسترده تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی در ساعات بامدادی روز یکشنبه با پوشش گسترده در رسانه‌های عبری‌زبان رژیم صهیونیستی همراه ب...

بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم

 بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم
2024-04-14T11:05:11+03:30
وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به حملات گسترده ایران به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ما به دنبال تشدید تنش نیستیم.

واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی

 واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی
2024-04-14T11:05:11+03:30
یک سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به عملیات شب گذشته ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد.

بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!

 بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!
2024-04-14T11:05:10+03:30
رئیس‌جمهوری آمریکا اعتراف کرد که ایران تأسیسات نظامی اسرائیل را با موشک و پهپاد هدف قرار داده است.

بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی

 بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی
2024-04-14T11:05:10+03:30
عملیات تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم اسرائیل طی ساعات گذشته با پوشش گسترده در رسانه‌های عربی منطقه همراه بود.

تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟

 تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟
2024-04-14T11:05:10+03:30
کاهش اعتماد روسیه به بی‌طرفی سوئیس، فرار هزاران مرد اوکراینی به رومانی با شنا، تاکید اسلواکی بر حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره، درخواست کی‌یف از کمیته الم...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)