میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رایگیری برای پیشنویس قطعنامه از سوی فرانسه با ۱۳ رای موافق تایید شد، در حالی که چین و روسیه رای ممتنع دادند. همچنین بر اساس این قطعنامه، سقف حضور ۱۴ هزار و ۴۰۰ نظامی و ۳۰۲۰ پلیس بینالملل در ماموریت سازمان ملل موسوم به "مینوسکا" در جمهوری آفریقای مرکزی تا ۱۵ نوامبر ۲۰۲۲ حفظ شده است.
جمهوری آفریقای مرکزی، کشوری که از نظر منابع و ذخایر معدنی بسیار غنی است، از ۲۰۱۳ شاهد درگیریهای داخلی شده است؛ زمانی که شورشیان سلکا قدرت را به دست گرفته و فرانسوا بوزیزه، رئیس جمهوری وقت را از سمتش برکنار کردند. شبهنظامیان بالاکا نیز به مقابله با سلکاها پرداخته و غیرنظامیان را در خیابانهای این کشور قلع و قمع کردند. همچنین هزاران تن در جریان این درگیریها کشته شدند و بسیاری هم گریختند.
توافق صلح بین دولت و ۱۴ گروه شورشی در فوریه ۲۰۱۹ امضا شد، اما پس از آنکه دادگاه قانون اساسی کاندیداتوری بوزیزه را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دسامبر ۲۰۲۰ رد کرد، خشونتها بار دیگر قوت گرفت. "فوستن-آرکانژ توادرا" با کسب ۵۳ درصد آرا برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری این کشور آفریقایی پیروز شد، اما همچنان با مخالفتهایی از سوی ائتلاف شورشی مرتبط با بوزیزه روبروست.
شورای امنیت سازمان ملل اعلامیه آتش س ۱۵ اکتبر توادرا را مورد استقبال قرار داده و به تمامی طرفهای درگیر تاکید کرد تا از آن تبعیت کنند. اعضای این شورا، رئیس جمهوری و دولتش را به پیگیری صلح و ثباتی بادوام از طریق یک روند صلح جامع و درست تشویق میکنند که شامل گفتگوی ملی و تحقق توافق آتشبس است.
اما دفاع توادرا از تصمیمش برای درخواست از مربیان روسی و نیروهای روآندایی به منظور کمک به جمهوری آفریقای مرکزی برای مقابله با شورشیانی که تهدیدی علیه دولتش به شمار میروند، در نشست ماه گذشته میلادی شورای امنیت سازمان ملل باعث شد تا غرب به شدت با این تصمیم مخالفت کند و در نشست روز جمعه هم این درگیری میان غرب با روسیه دوباره تکرار شد.
ریچارد میلز، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل از تمدید ماموریت نیروهای صلحبان سازمان ملل در این کشور آفریقایی و فعالیتش دفاع کرد که شامل حفاظت از جان غیرنظامیان و حمایت از کمیسیون ویژه دولت در تحقیق درباره نقضهای حقوق بشر در آن است.
وی همچنین تاسف خود را بابت این مساله مطرح کرد که این قطعنامه درباره افرادی که از سوی فدراسیون روسیه و توسط جمهوری آفریقای مرکزی حمایت میشوند که به نقضهای گسترده حقوق بشری و قوانین بینالمللی متهم هستند، سکوت اختیار کرده است.
این دیپلمات آمریکایی همچنین به چند مورد گزارش از سوی خبرنگاران تحقیقی سازمان ملل و دولت جمهوری آفریقای مرکزی اشاره کرد که در آنها آمده نیروهای مورد حمایت روسیه در جریان عملیات خود در این کشور آفریقایی مرتکب جرایمی شدهاند. استفاده از عبارت "تمامی طرفهای درگیر" در قطعنامه، از نظر آمریکا شامل مقاطعهکارهای روس نیز میشود.
ریچارد میلز ادامه داد، آمریکا از بابت این که این قطعنامه هیچ اشارهای به رویداد اول نوامبر ۲۰۲۱ نکرده که در آن ۱۰ صلحبان بدون سلاح از مصر مورد حمله گارد ریاست جمهوری آفریقای مرکزی قرار گرفته و زخمی شدند، متاسف است.
سفیر فرانسه در سازمان ملل نیز پس از رایگیری شورای امنیت سازمان ملل به خبرنگاران گفت که این قطعنامه هیات صلحبان سازمان ملل در جمهوری آفریقای مرکزی را در حمایت از آتشبس توانمند میکند و اهمیت بیشتری را بر روی دسترسی کمکهای بشردوستانه و رعایت حقوق بشر قرار میدهد و این در حالی صورت میگیرد که خشونتها در این کشور از بحران زمستان گذشته میلادی به شکل هشداردهندهای افزایش یافته است.
وی همچنین به این مساله نیز تاکید کرد که حضور گروه واگنر که یک کمپانی نظامی خصوصی روسی نزدیک به کرملین در جمهوری آفریقای مرکزی است، باعث "بیثباتی بیشتر" در این کشور میشود. به گفته او، حضور این گروه "عاملی برای جنگ و نه صلح است و شواهد نشان از این دارد که سوءاستفادههای صورت گرفته از سوی این گروه شامل دستگیریهای فراقانونی و اعدامها، خشونتهای جنسی و جنسیتی، تهدید علیه مدافعان حقوق بشر و ایجاد اختلال در ارسال و دسترسی به کمکهای بشردوستانه است."
رئیس جمهوری آفریقای مرکزی و معاون سفیر روسیه در سازمان ملل اما هرگز در صحبتهایشان در نشست ماه گذشته میلادی شورای امنیت سازمان ملل به "مزدوران یا گروه واگنر" روسیه اشاره نکردند. معاون سفیر روسیه در سازمان ملل حتی در نشست روز جمعه نیز به این موضوعات اشارهای نداشت.
وی گفت که روسیه از این جهت رای ممتنع داد که این قطعنامه نکاتی را که مدنظر دولت جمهوری آفریقای مرکزی بود، شامل نمیشود. اما از تمدید فعالیت نیروهای صلحبان سازمان ملل در این کشور و اعلامیه آتشبس از سوی توادوره و تمایلش برای پیگیری صلح و سازش در جمهوری آفریقای مرکزی استقبال کرد.
معاون سفیر روسیه در سازمان ملل اتهامات بیپایه و اساس از سوی برخی از اعضای شورای امنیت را علیه متخصصان روسی فعال در جمهوری آفریقای مرکزی رد کرد و گفت: آنها با دعوت دولت این کشور آفریقایی به صورت موفقیتآمیزی آموزش سربازان را ادمه میدهند. وضعیت به وجود آمده در این کشور به سمت ثبات در پیش است و مقامهای این کشور آفریقایی باید هرگونه نقض و سوءاستفاده را مورد بررسی و تحقیق قرار دهند.
این دیپلمات روس همچنین به شدت از صلحبانهای سازمان ملل که به سوءاستفاده جنسی علیه کودکان و قاچاق منابع و ذخایر این کشور آفریقایی به ویژه الماس به اروپا متهم هستند، انتقاد کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آمریکا: ۱۰ هزار سرباز کره شمالی بهزودی وارد جنگ اوکراین میشوند
گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایات اسرائیل نخواهد شد
واکنش حماس به هتک حرمت حرم ابراهیمی از سوی بن گویر
گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایت اسرائیل نخواهد شد
کره شمالی رزمایش نظامی آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را محکوم کرد
احتمال صدور حکم بازداشت بینالمللی تعداد دیگری از مقامات تلآویو
بحران بیسابقه در مهمترین یگان جاسوسی-نظامی رژیم صهیونیستی
بمباران مناطق مسکونی غزه دهها فلسطینی را به خاک و خون کشید
شهادت مدیر و تعدادی از نیروهای یک بیمارستان در بعلبک لبنان
مناطق مسکونی ضاحیه جنوبی بیروت طی ساعات گذشته ۱۱ بار بمباران شدند
مدودف: بعید است که «ترامپ» تحریمها علیه روسیه را لغو کند
نخستوزیر ایرلند: نتانیاهو و گالانت را بازداشت میکنیم
ترامپ اسکات بسنت را به عنوان وزیر خزانهداری معرفی کرد
نویسنده ملیگرا و ضد هولوکاست آلمانی درگذشت
آتشبس در لبنان محور گفت وگوی بایدن و ماکرون
پنتاگون: نیروهای آمریکایی در خاورمیانه هدف ۲۰۶ حمله قرار گرفتند
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپاد به مواضع صهیونیستها
سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند
آیت الله سیستانی: هدف از حمله پاکستان، ضربه به اتحاد مسلمانان بود
اسرائیل، حمله به ضاحیه جنوبی بیروت را ازسر گرفت
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد