میرنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "هندلزبلات" آلمان، "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس از اتحادیه اروپا واقع نگری در مناقشات پسا برگزیت درباره ایرلند شمالی را درخواست کرد.
دولت انگلیس می خواهد امروز (چهارشنبه) در پارلمان این کشور پیشنهادات خود درباره راه حل مناقشات با بروکسل در این باره را ارائه دهد. وی از چالش های جدی سخن به میان آورده است.
"جانسون" در یک گفتگوی تلفنی با "مایکل مارتین"، نخست وزیر ایرلند از اتحادیه اروپا درخواست واقع نگری در مناقشات درباره مسئله ایرلند شمالی را کرده است.
وی تاکید کرد که پروتکل ایرلند شمالی چالش های جدی را با خود به همراه می آورد.
گزارش های منتشر شده حاکی از آن است که تهدیدها برای نقض توافق نامه برگزیت می تواند همزمان تجدید شود. علت این اختلافات قاعده درج شده در توافق نامه برگزیت است که بر اساس آن ایرلند شمالی همچنان به قوانین بازار داخلی اتحادیه اروپا باید پایبند باشد.
بروکسل دولت انگلیس را متهم می کند که پروتکل ایرلند شمالی را به درستی اجرایی نمی کند. لندن هم در مقابل کمیسیون اروپایی را به تفسیر نادرست این پروتکل متهم می کند.
اواخر هفته گذشته بسیاری از سوپرمارکت های انگلیسی خواستار توافق بین انگلیس و اتحادیه اروپا در این باره شدند و اعلام کردند که در غیر این صورت با پایان دوره گذار در اواخر سپتامبر باید انتظار کمبودهای شدید و قیمت های بالا برای مواد غذایی را داشته باشیم. انگلیس همچنین نگران است که زنجیره های تامین شرکت های ایرلند شمالی به صورت فزایندهای به اتحادیه اروپا منتقل شود.
پروتکل ایرلند شمالی در توافق برگزیت مهلت های مشخصی را تعیین می کند که در آن کالاهای مختلفی می توانند برای مدتی بدون مانع از مرزهای کالایی جدید بین ایرلند شمالی و انگلیس عبور کنند.
دولت محافظه کار بوریس جانسون چندی پیش در تصمیمی یکجانبه مهلت کنترل ورود و خروج محصولات غذایی بین ایرلند شمالی و انگلیس را به مدت 6 ماه دیگر و تا پایان ماه سپتامبر 2021 تمدید کرد. این مهلت در پایان ماه مارس منقضی می شد. در حالی که طبق توافقنامه برگزیت هر تصمیمی در این باره باید در مذاکرات اتحادیه اروپا و بریتانیا گرفته شود.
اتحادیه اروپا تصمیم یکجانبه دولت بریتانیا مبنی بر «ادامه کنترل ورود و خروج مواد غذایی بین انگلیس و ایرلند شمالی» را شدیدا محکوم کرد و آنرا نقض اساسی توافق نامه برگزیت خواند.
اتحادیه اروپا تنها در دو ماه اول سال 2021، ژانویه و فوریه، به بریتانیا زمان داده بود تا برای جلوگیری از هرج و مرج و تحت فشار قرار ندادن شرکت ها، کنترل ورود و خروج مایحتاج اولیه را در دست بگیرد تا این شرکت ها با «قوانین جدید برگزیت» در دوران پسا برگزیت بیشتر آشنا شوند.
در پی نهایی شدن برگزیت در سال گذشته شهروندان بریتانیایی در ایرلند شمالی با مشکلات عدیده کمبود محصولات غذایی مواجه شدند. دلیل اصلی آن چک و بازبینی محصولاتی بود که ناگزیر باید از مرز جمهوری ایرلند، عضوی از اتحادیه اروپا، عبور می کرد تا به ایرلند شمالی برسد.
بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا با چالش های تازهای در مرز با ایرلند مواجه شده است. مرز ایرلند و ایرلند شمالی یکی از دلایل اصلی تنش ها و طولانی شدن مذاکرات بین مقامات دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا در جریان گفتگوهای برگزیت بود.
در همین حال به نوشته روزنامه هندلزبلات آلمان مناقشات جدیدی درباره جبل الطارق بین لندن و بروکسل ایجاد شده است. این منطقه برون مرزی انگلیس در جنوب شبه جزیره ایبری سال گذشته از مذاکرات درباره توافق تجاری بین اتحادیه اروپا و انگلیس خارج شد و اکنون باید طرفین به صورت جداگانه مذاکراتی را در این باره انجام دهند.
"دومینیک راب"، وزیر امور خارجه انگلیس اخیرا دستور مذاکره کمیسیون اتحادیه اروپا در این باره را رد کرده و از بروکسل خواستار تجدید نظر در این باره شده است. انگلیس اعلام کرده که حکم کمیسیون اروپایی در این باره با چارچوب توافق شده برای مذاکرات مغایرت دارد و تلاشی برای تضعیف حاکمیت انگلیس است.
اتحادیه اروپا در حکم ابلاغ شده به انگلیس اعلام کرده بود که این دستورالعمل شامل راه حل های پیشنهادی برای جلوگیری از کنترل های کالا و اشخاص بین اسپانیا و جبل الطارق است. اتحادیه اروپا همچنین بر این مسئله تاکید دارد که هم زمان باید یکپارچگی بازار داخلی اتحادیه اروپا و منطقه شنگن تضمین شود.
لندن و مادرید سال گذشته در واپسین لحظات اتمام دوران گذار پسابرگزیت انگلیس درباره مسئله مورد مناقشه جبل الطارق توافق کردند و مقرر شد این منطقه مورد مناقشه عضو منطقه شنگن شود.
به این ترتیب قرار شد این منطقه صخرهای که در موقعیت راهبردی بسیار مهمی مسلط بر آبراه غربی دریای مدیترانه قرار دارد، تابع مقررات اقتصادی اتحادیه اروپا شود.
این منطقه به جز سیاست خارجی و دفاعی دارای خودمختاری بوده و پادگان و یک پایگاه دریایی انگلیس در این منطقه مستقر است.
حدود 96 درصد جمعیت 33 هزار نفری این منطقه در همه پرسی 23 ژوئن 2016 میلادی به ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا رای دادند. دولت اسپانیا به دنبال رای مردم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا در همه پرسی یاد شده، خواهان حاکمیت مشترک بر جبلالطارق شده بود.
این منطقه صخرهای بخشی از توافق تجاری انجام شده بین بروکسل و لندن نبود و مذاکرات در این باره به صورت دو جانبه بین لندن و مادرید انجام می شد.
اسپانیا اعلام کرده بود که توافق انجام شده بین مادرید و لندن باید بین اتحادیه اروپا و انگلیس هم مورد توافق قرار گیرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوعبیده: یک اسیر دیگر کشته شد
وزیر خارجه فرانسه: غرب باید بی قید و شرط از اوکراین حمایت کند
روسیه: جنگنده میگ- ۲۹ اوکراین سرنگون شد
رسانه عبری: یک خاخام اسرائیلی در امارات ناپدید شده است
هائیتی سفیر فرانسه را احضار کرد
اعتراض کشاورزان لهستان به توافق اروپا با آمریکای لاتین
رزمندگان حزبالله نظامیان صهیونیست را غافلگیر کردند
درگیریها در پاکستان ۳۲ کشته برجا گذاشت
مدودف: موشک «اورشنیک» مسیر جنگ را تغییر میدهد
زاخارووا: انگلیس کانون رویکردهای ضد روسی است
ترامپ به دنبال اثبات تقلب در انتخابات ۲۰۲۰
امنیت جهانی؛ محور رایزنی «ترامپ» و «روته»
تداوم حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نقاط مختلف لبنان
ژنرال بازنشسته صهیونیست: ارتش «اسرائیل» نمیتواند مانع از موشکباران روزانه شود
عمار حکیم: حکم دیوان کیفری بین المللی تاریخی است
کرملین: بسیج عمومی در روسیه صحت ندارد
روسیه: اوکراین ۳۶۰ نظامی دیگر را در کورسک از دست داد
نشست اتحادیه عرب درباره تهدیدهای تل آویو علیه بغداد
تکذیب ادعای صهیونیستها درباره ترور فرمانده حزبالله در بیروت
اردوغان: ترکیه از تصمیم شجاعانه بازداشت نتانیاهو و گالانت حمایت میکند
هلاکت ۵ تروریست در حمله هوایی به مخفیگاه داعش در کرکوک
مالزی: صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی عدالت و انسانیت است
شلیک دو موشک از غزه به سمت شهرک های صهیونیست نشین
آمار شهدای غزه به ۴۴ هزار و ۱۷۶ نفر افزایش یافت
جدیدترین آمار شهدای خبرنگار در غزه
جدیدترین موضع گیری مشاور امنیت ملی عراق درباره ایران
از سیرک ترامپ با چهرههای سابقهدار تا اشتباه محاسباتی آمریکا در سوریه
هتک حرمت پیکرهای شهدای فلسطینی توسط نظامیان صهیونیست
منابع عبری: هدف حمله امروز به بیروت یک فرمانده ارشد حزب الله بود
آمریکا: ۱۰ هزار سرباز کره شمالی بهزودی وارد جنگ اوکراین میشوند