میرنیوز
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، اکنون بیش از سه و نیم سال از بازداشت غیرقانونی حمید نوری در سوئد میگذرد و در طول این مدت وی همواره در سلول انفرادی نگهداری و محدودیتهای بسیار سختگیرانه و ضد انسانی علیه او و خانوادهاش اعمال شده است.
هماکنون روند محاکمه طولانی و فرسایشی حمید نوری در مرحله تجدید نظر قرار دارد. یازدهمین جلسه دادگاه، هفته گذشته برگزار شد و دوازدهمین جلسه تجدید نظر نیز امروز (هشتم خرداد) برگزار خواهد شد و این روند تا اواسط آبان ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
در حالی که در اردیبهشت 1401 و همزمان با نودودومین جلسه دادگاه بدوی، قاضی پرونده دستور لغو تمام محدودیتهای اعمال شده در خصوص نوری را صادر کرد، اما مقامات بازداشتگاه همچنان این محدودیتها را از جمله در زمینه ملاقات و تماس با خانواده یا نگهداری در سلول انفرادی ادامه میدهند و حتی آنها را تشدید نیز کردهاند.
روشهای عجیب سوئدیها برای آزار نوری
یکی از مصادیق آزار و اذیت حمید نوری در سه سالونیم گذشته، نگهداری او در سلول انفرادی و تعویض مداوم بازداشتگاههای وی بوده است.
اما سوئدیها اخیراً یک راه دیگر هم برای شکنجه روحی این شهروند ایرانی پیدا کردهاند؛ آنها طی هفتههای گذشته، یک تبعه کشور اریتره را که دچار اختلالات شدید روحی و روانی است به سلول انفرادی حمید نوری منتقل کردهاند، بدون اینکه شرایط نگهداری در سلول، کوچکترین تغییری پیدا کند.
آنگونه که حمید نوری به وکلایش گفته است؛ سوئدیها معمولاً در آستانه برگزاری جلسات دادگاه، فردی را به سلول وی منتقل میکنند و به همین بهانه، وسایل نوری از جمله یادداشتهای مورد نیاز برای دادگاه که در اختیارش قرار دارد را ضبط میکنند.
این اقدام تاکنون بارها صورت گرفته و این امر به نوعی امکان دفاع موثر را از حمید نوری سلب کرده و مدارکی که او برای دفاع از خود در جلسات دادگاه به آنها نیاز دارد را به همین بهانه از او دور نگه میدارند.
ضمن آنکه حضور یک فرد با مشکلات روحی و روانی در سلول کوچک نوری، فشارها بر او را تشدید میکند، به خصوص که بر اساس گزارشهای واصله این فرد به هیچ وجه مسائل بهداشتی را رعایت نکرده و شرایط بسیار سخت و طاقتفرسایی را برای شهروندمان در سلول انفرادی ایجاد کرده است.
مشکلات مداوم نوری در دسترسی به وکیل
عدم حق انتخاب وکیل و دسترسی به او از مشکلات دیگری است که از ابتدای بازداشت، برای نوری ایجاد شده بود.
اگر چه نوری اکنون و در مرحله دادگاه تجدید نظر دارای وکیل است، اما همواره در زمینه دسترسی به وکلایش با محدودیتهای مختلفی روبرو است که یکی از این محدودیتها در دسترس نبودن به موقع مترجم برای برقراری ارتباط موثر با وکلای سوئدی است.
ادامه محدودیت تماس و ملاقات با خانواده
محدودیتهای شدید در تماس و ملاقات با خانواده از جمله موارد قابل ملاحظه دیگر در زمینه نقض حقوق حمید نوری به شمار میرود؛ در طول بیش از 3.5 سال گذشته مقامات سوئدی همواره بدون هیچ دلیل موجه یا ثابتی در تماسها و ملاقات های حمید نوری با خانوادهاش اخلال ایجاد کردهاند و گاه تماسهای تلفنی او با خانواده را تا چندین ماه قطع میکنند.
همچنین در موارد متعددی خانواده نوری علیرغم هماهنگیهای قبلی و سفر از ایران به سوئد، امکان ملاقات حضوری با او را پیدا نکرده و دست خالی به کشور بازگشتهاند.
چشم پزشکی که بعد از 42 ماه هنوز نیامده است!
مقامات زندانهای سوئد از ارائه مراقبتهای بهداشتی و پزشکی کافی به حمید نوری نیز خودداری میکنند و حتی در زمان شیوع ویروس کرونا که حمید نوری به این بیماری مبتلا شده بود خدمات کافی پزشکی در اختیار وی نبود.
نوری که از مشکل حاد ضعف در بینایی رنج میبرد از همان روزهای اول بازداشت، درخواست معاینه توسط چشم پزشک را داشته، اما تاکنون هیچ اقدامی برای معاینه وی و یا تعویض عینک از سوی زندان صورت نگرفته است و او در آستانه نابینایی قرار دارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
دستور قاضی برای دستگیری و استرداد متهم فروشنده ارز در پرونده چای دبش
تشرف ۷ کاروان به حج از محل کاهش خدام
کاظمی: روزی در تقویم ملی کشور به نام فرهنگیان شهید ثبت شود
هوای تهران هنوز آلوده است
تجهیزات آزمایشگاهی پزشکی قانونی برخی استانها نیاز به نوسازی دارد
کدام استانها رکورددار حوادث کوهستان هستند؟
تشکیل کمیته فنی گردشگری بین ایران و ازبکستان
کدام استانها رکورد دار حوادث کوهستان هستند؟
فراخوان «جایزه معلم» برای بهترین خبر تعلیم و تربیت
نامه عملیاتی توسعه زیستبومهای مرجانی خارک پایان یافت
احداث ۱۰۰ واحد مسکونی توسط بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی
کشف تریاک با طعم لواشک در فرودگاه امام خمینی (ره)
جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد؛ جزئیات ارائه تسهیلات به شرکتها
پیشرفت ۷۰ درصدی بهسازی خیابان ملت در تهران
فروش و واگذاری املاک شهرداری در ازای دریافت اتوبوس
پاتک پلیس به مخفیگاه سارقان در محله سیزده آبان
کشف ۷ قبضه سلاح گرم از مخفیگاه شرور خاورشهر
برای مقابله با ابرچالشهای محیط زیستی چه راهکاری نیاز است؟
اجرای طرح ضربتی مبارزه با جانوران موذی در تهران
اقدامات سازمان ثبت احوال در حوزه پدافند غیرعامل کشور
علت تجمع نیروهای شرکت شهربان مقابل شورای شهر تهران چه بود؟
دستگاههای گرمایشی غیرمجاز اصناف جمع آوری شد
بودجه پژوهشی محیط زیست از پرسپولیس و استقلال کمتر است
۶۷ نفر در سال جاری در اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادهاند
مانور تمامعیار زلزله در کلانشهر تهران برگزار میشود
نابودی بیمارستانها در غزه مردم را در خطر مرگ قرار داده است
محسنی اژهای در رأس هیئت عالی قضائی به استان گیلان سفر میکند
بررسی پیشنهاد تغییر جانمایی برخی ایستگاههای خط ۱۱ مترو تهران
مبارزه با فساد به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد
افزایش ۳۰ درصدی مراجعه شهروندان به بازارها و میادین میوه و ترهبار