میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، هادی کیا دلیری معاون آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ظهر امروز در جشنواره ملی تقدیر از پژوهشگران برتر سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در بازه زمانی امروز سه میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار به اراضی باغی، کشت و دیم کشور اضافه شده است و سوال اینجاست حالا که این وسعت از طبیعت را از دست دادیم و به باغ و مزرعه تبدیل شدند، آیا به خودکفایی رسیدیم؟ در حالی که امروزه واگذاری حتی یک وجب از خاک هم اشتباه به حساب میآید. بخش کشاورزی امروز بیش از ۸۰ درصد منابع آبی کشور را مصرف میکند که باید در این روند بازبینی جدی صورت بگیرد.
وی افزود: ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور پروانه اکتشاف و فعالیت معدن گرفتند و حتی برخی اعتراض میکنند که چرا در مناطق حفاظت شده اجازه فعالیتهای معدنی داده نمیشود. این به معنای توسعه پایدار نیست که امروز از تمام داشتههای خود استفاده کنیم اما به فکر نسل آینده نباشیم. علت این است که در حوزه علم و پژوهش خوب عمل نکردیم. امروزه کشور با چالشها و مشکلات محیط زیستی زیادی رو به رو است البته این مشکل در همه جای دنیا وجود داشته اما کشور ما به علت دارا بودن جغرافیای خاص و قرارگیری در مرحله شتاب توسعه، بیشتر متأثر شده است. به طوری که در برخی از موارد به ورشکستگی رسیدهایم.
کیا دلیری تصریح کرد: برای حل مسائل و مشکلات امروز دیگر روشهای سنتی جواب نمیدهد بلکه باید به سمت به روز کردن علم خود و استفاده از فناوریهای روز دنیا حرکت کنیم. محیط زیست زیربنای حیات انسان و موجودات است و باید از آن به خوبی حفاظت کنیم. اگر میخواهیم چالشهای محیط زیستی را حل کنیم چارهای جز توسعه پژوهش نداریم.
معاون آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: یکی از معضلات امروز ما روش سنتی کشاورزی با هدف امنیت غذایی است. البته اگر روش به درستی اجرا شود مشکلی پیش نمیآید اما زمانی که تابآوری محیط زیست در این فرآیند نادیده گرفته شود مشکل ساز خواهد بود. ما به ضرورت تحقیقات در راستای حفظ محیطزیست پی نبردیم در حالی که در کشورهای توسعه یافته هیچ بخش اجرایی بدون تحقیق کاری انجام نمیدهد.
کیا دلیری افزود: سوال این است این همه دانشگاه و مراکز تحقیقاتی داریم اما چرا دوباره با این حجم مشکلات محیط زیستی مواجه هستیم؟ به نظر باید به این مسأله با دقت نظر بیشتری پرداخته شود. باید در نظر داشته باشیم، تحقیقات و پژوهشی که انجام میگیرد، در رفع حداقل یک مشکل محیط زیستی در کشور همراه باشد. این در حالی است که بودجه پژوهشی سازمانهای محیط زیستی از پرسپولیس و استقلال کمتر است و سرمایه گذاری بر محیط زیست تضمین آینده است.
معاون آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: قطعاً یک سازمان به تنهایی نمیتواند از عهده حفاظت از محیطزیست برآید باید پژوهشگران و محققان در کنار سازمانهای مربوطه قرار گیرند، از سوی دیگر کمبود اعتبارات پژوهشی و گاهی مسائل سیاسی هم در این مسیر مشکل ساز است.
وی گفت: تحقیقات در زمینه محیط زیستی بی رمق شده و اگر نتوانیم در چنین شرایطی و با کمبود بودجه تحقیقاتی، پژوهش را نظاممند کنیم به نتیجه نخواهیم رسید. متأسفانه امروز شاهد تعطیل شدن برخی از دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی محیط زیست و منابع طبیعی هستیم آیا مشکلات محیط زیست رفع شده که این مراکز تعطیل میشوند؟ باید به علم و پژوهش اهمیت بدهیم در غیر آن صورت مشکلات به حدی بزرگ میشوند که قابل حل نخواهد بود.
منبع : خبرگزاری مهر
کارآفرینی بانوی مددجوی کمیته امداد برای ۸ نفر
کودکان نعمتی بیبدیل برای نو شدن و تازگی اجتماعی هستند
کارگاه تربیت مربی حقوق کودک برگزار میشود
ایجاد کلاس درس قوی با استفاده از هوش مصنوعی
عدالت آموزشی از مهمترین موضوعات در حوزه حقوق کودک است
کاظمی: مقطع پیش دبستانی زمینهساز شکل گیری هویت ملی است
تجمیع اطلاعات هویتی، اقتصادی و مالیاتی در کارت ملی
کاظمی: پیش دبستانی زمینهساز شکل گیری هویت ملی است
اطلاعات هویتی، اقتصادی و مالیاتی در کارت ملی تجمیع میشود
تعداد خودروهای شهربان و حریمبان در تهران افزایش یافت
نظارت بر نحوه برگزاری بازارچههای موقت صنایعدستی در نوروز ۱۴۰۴
ارجاع ماهانه بیش از ۲۰۰ پرونده به شعبات دادگاههای صلح در تهران
پیشرفت ۸۴ درصدی احداث مرکز فوریتهای سرخهحصار
مجموعه شهربانو دهه فجر امسال در تهران به بهرهبرداری میرسد
رایزنی برای انتقال حجاج ۱۴۰۴ به فرودگاه طائف
سفر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به سرزمین وحی
دادگاههای حقوق بشری نگذارند منافقین آزادانه تردد کنند
ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم در منطقه ۲ تهران
قیمت انواع برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد
اعلام آمادگی خیرین زرتشتیان در راستای برپایی گلریزانهای آزادی زندانیان
به دنبال کسب رضایتمندی حداکثری شهروندان هستیم
رقم متمم پیشنهادی بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران کاهش یافت
کارآفرینی بانوی مددجو کمیته امداد برای ۸ نفر
سامانه تلفنی ۴۰۳۰ خدمتی برای پیشگیری از سقط جنین
پروژههای عمرانی شهرداری تهران در بزرگراه شهید چمران
شروط امکان سفر مشمولان غائب سربازی به خارج از کشور چیست؟
جزئیات دادگاه رسیدگی به پرونده رضایت خودرو؛ هدیه هزار دلاری مدیرعامل به همسر راننده
نام نویسی قطعی حج ۱۴۰۴ آغاز شد
احتمال کاهش نمره مصاحبه و گزینش در آزمون استخدامی معلمان
شروط امکان سفر مشمولان غائب سربازی خارج از کشور چیست؟