میرنیوز
دکتر زهرا سیدمعلمی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در آستانه روز دندانپزشکی اظهار کرد: سلامت دهان و دندان صرفاً به معنای نداشتن مشکلات دهان و دندان نیست، بلکه آنچه اهمیت دارد این است که بتوانیم به نقشی که سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی بدن دارد دست پیدا کنیم و بتوانیم با دارا بودن دهان و دندان سالم، تغذیه و تکلم صحیح و ارتباط کلامی و اجتماعی مناسب داشته باشیم. بخش مهمی از سلامت عمومی بدن مربوط به سلامت دهان و دندان است و اگر سلامت دهان و دندان خوب باشد کیفیت زندگی نیز ارتقا مییابد.
3 بیماری شایع دهان و دندان
وی درباره شایعترین مشکلات دهان و دندان، افزود: سه بیماری پوسیدگی دندانها، التهاب لثه و سرطان دهان به عنوان شایعترین بیماریهای دهان و دندان شناخته میشوند.
60 تا 90 درصد مردم دچار پوسیدگی دندان هستند
سیدمعلمی درباره پوسیدگی دندانها تصریح کرد: میتوان گفت تقریبا هیچ انسانی نیست که درگیر مشکلات دهان و دندان نباشد و طبق آمار سازمان جهانی بهداشت 60 تا 90 درصد مردم به نوعی درگیر پوسیدگی دندان هستند. پوسیدگی دندان به عنوان یک بیماری عفونی شناخته میشود زیرا یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی دندان میکروبها هستند. پوسیدگی دندان ممکن است از فردی به فرد دیگر و یا از دندانی به دندان دیگر منتقل شود.
پوسیدگی دندان قابل پیشگیری است
وی با بیان اینکه پوسیدگی دندان با روشهای مختلف قابل پیشگیری است؛ گفت: پوسیدگی دندان عمدتاً به عنوان بیماریهای دهان و دندان در سنین کودکی و نوجوانی شناخته میشود اما در میانسالی بیماریهای لثه بروز بیشتری پیدا میکند. پوسیدگی دندان با مراقبتهای فردی و برنامه ریزی نظام سلامت، قابل پیشگیری است.
بیماریهای لثه دومین بیماری شایع دهان و دندان
وی با اشاره به اینکه بیماری لثه دومین بیماری شایع دهان و دندان است؛ بیان کرد: شایعترین بیماری لثه التهاب لثه است که به دنبال عدم رعایت بهداشت دهان اتفاق میافتد.
سرطانهای دهان سومین بیماری شایع دهان
سیدمعلمی سومین بیماری شایع دهان و دندان را سرطانهای دهان عنوان و بیان کرد: سرطان دهان معمولاً در سن سالمندی بروز مییابد و عواملی همچون مصرف الکل و دخانیات منجر به این نوع سرطانها میشود بنابراین لازم است معاینات منظمی برای غربالگری و شناخت سرطانهای دهان و مشکلات دندانها انجام شود.
هر کودک 6 ساله ایرانی بیش از 5 دندان پوسیده دارد
مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره شیوع پوسیدگی دندان در گروههای سنی مختلف تصریح کرد: در گروه سنی زیر 6 سال و در دندانهای شیری شیوع پوسیدگی دندان بیشتر است به طوری که هر کودک 6 ساله ایرانی به طور متوسط بیش از 5 دندان پوسیده دارد. در گروه سنی 12 سال شاخص پوسیدگی دندانهای دائمی بررسی میشود و به طور میانگین نزدیک به دو دندان پوسیده در هر کودک 12 ساله ایرانی وجود دارد.
اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش آمار پوسیدگی دندان
مدیر کل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره اقدامات نظام سلامت برای جلوگیری از پوسیدگی دندان عنوان کرد: در نظام شبکه بهداشتی کشور در سطح خانهها و پایگاههای بهداشت خدمات بهداشت دهان و دندان ارائه میشود و برای کودکان از بدو تولد تا 6 سالگی و برای مادران باردار و شیرده مراقبتهای دهان و دندان تعریف شده که شامل معاینات و آموزش بهداشت است؛ برای کودکان در سنین مدرسه در مدارس آموزش و مراقبتها ارائه می شود. همچنین فلورایدزدن به دندانها انجام میشود که به پیشگیری از پوسیدگی کمک میکند که در کودکان 3 تا 6 سال وکودکان دبستانی اجرا میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه دندانپزشکی نیز تمرکز ما بر ارائه خدمات پیشگیرانه در حوزه دهان و دندان است؛ خاطرنشان کرد: در این راستا اقداماتی نظیر شیارپوش کردن و فلوراید زدن دندانها و جرمگیری انجام میشود.
به گفته وی بیش از 3400 مرکز جامع خدمات سلامت در کشور وجود دارد و در این مراکز حدود 80 درصد خدماتی که مردم در حوزه دندانپزشکی نیاز دارند ارائه میشود.
گسترش پوشش بیمه خدمات دندانپزشکی مورد نیاز جامعه
مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره میزان پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی در کشور اظهار کرد: در سال 1401 ما بسته خدمتی را با همکاری سازمانهای بیمه پایه و شورای عالی بیمه تحت پوشش بیمه قرار دادیم. خدماتی مانند کشیدن دندان و جرمگیری و معاینه از قبل تحت پوشش بیمه بودند اما ترمیم و شیارپوش کردن دندانها از جمله خدماتی بود که سال گذشته به بسته خدمتی تحت پوشش بیمه اضافه شد. این اتفاق خوب پس از گذشت 10 سال از بیمه های قبلی بود و امیدواریم با حمایت بیمهها و استقبال دندانپزشکان بتوانیم گسترش پوشش بیمهای را در بخش دولتی و خصوصی نیز داشته باشیم. بیمه شدن خدمات دندانپزشکی میتواند به بهبود سلامت دهان و دندان جامعه کمک کند.
پرداخت از جیب مردم در حوزه خدمات دندانپزشکی کاهش یافت
سیدمعلمی افزود:کاهش پرداخت از جیب مردم نیز از دیگر خدماتی بود که انجام شد و در سال گذشته با اخذ مصوبه هیئت وزیران، کاهش پرداخت از جیب در خدمات دندانپزشکی را نیز محقق کردیم به طوری که در مناطق روستایی برای کودکان زیر 6 سال و کودکان 6 تا 14 سال و مادران باردار و شیرده، خدمات دندانپزشکی در شبکه بهداشتی رایگان است و در مناطق شهری برای گروه هدف ذکرشده، تا 65 درصد، تخفیف در پرداخت از جیب مردم در نظر گرفته شد و امیدواریم مردم بتوانند از این خدمات به خوبی استفاده کنند. همچنین یکی از برنامههایی که در دستور کار داریم ارزیابی خدمات دندانپزشکی ارائه شده از سوی مردم است و در حال تلاش هستیم تا مردم بتوانند مشکلات یا رضایتمندی خود از خدمات ارائه شده در مراکز دندانپزشکی را به ما منعکس کنند.
وی با بیان اینکه در سال جدید تأکید داریم برنامههای ما در زمینه ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه، مردم محور باشد، بیان کرد: قصد داریم خدمات را به سویی ببریم که مردم برخی از خدمات پیشگیری دهان و دندان را خودشان آموزش ببینند و اجرا کنند.
وی ضمن تبریک روز دندانپزشکی به تمام دندانپزشکان ایران تصریح کرد: برخی اقدامات در سال گذشته برای دندانپزشکان انجام شد از جمله این اقدامات اصلاح نظام پرداخت به دندانپزشکان در مناطق روستایی بوده و این موضوع را به مناطق شهری نیز تسری خواهیم داد تا دندانپزشکان با انگیزه بیشتری به مردم خدمت کنند. همچنین تقویت آموزش دانشگاهی و بازآموزی برای دندانپزشکان را در دستور کار قرار دادهایم تا دندانپزشکان بتواند از نظر علمی و عملی توانایی ارائه خدمات با کیفیتتری را داشته باشند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
زورگیر خشن که با چاقو به ماشین حمله کرده بود بازداشت شد
راههای کمک به لبنان در دیدار هیأت هلالاحمر با سرپرست سفارت ایران در بیروت بررسی شد
مالکی: از فعالیت تاکسیهای فاقد پروانه اشتغال جلوگیری میشود
نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد
ساجدی نیا: افزایش تابآوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است
اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیادهروسازی در خیابان لالهزار جنوبی
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد
نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ
برنامههای توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی
هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک
سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان