میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در افتتاحیه همایش مسئولین حفاظت و اطلاعات پزشکی قانونی در استان گلستان، گفت: بانک ژنتیک تجربهای موفق و افتخاری برای کشور و مجموعه دستگاه قضائی است و امروز با ۲۶۰ هزار نمونه و ۱۷۰ هزار پروفایل استخراج شده به مرحله محصول دهی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه پزشکی قانونی مجموعهای علمی و مبتنی بر علوم روز است، افزود: پزشکی قانونی باید مجهز به علم نافع باشد به نحوی که مردم از برکات آن بهره مند شوند و در راستای اجرای عدالت و بازگرداندن حقوق مردم به آنان تلاش کند.
مسجدی مهمترین شاخصههای پزشکی قانونی را عقلانیت، بی طرفی و نداشتن سوگیری، عدالت محوری، اخلاق مداری و تکریم مردم عنوان و خاطرنشان کرد: در سازمان پزشکی قانونی کشور سالانه بیش از ۲.۵ میلیون پرونده رسیدگی میشود که عمده این پروندهها مربوط به افراد متألم و دردمندی است که به دنبال وقوع یک حادثه یا آسیب و صدمه به این سازمان مراجعه کردهاند، بنابراین تکریم، خدمت رسانی درست و تسریع در پاسخدهی به این افراد بسیار ضروری است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر تلاش این سازمان برای تسهیل خدمت رسانی به مردم، اظهار داشت: سالانه بیش از ۳۰ هزار پرونده با موضوعات مختلف در کمیسیونهای پزشکی قانونی مورد رسیدگی قرار میگیرند و حدود شش هزار عضو هیأت علمی به صورت افتخاری با این سازمان در قالب کمیسیونها همکاری دارند.
وی افزود: پزشکی قانونی با استفاده از فرصت کرونا سیستم ویدئوکنفرانس را به منظور تسهیل رسیدگیها در کمیسیونهای پزشکی راه اندازی کرد که بر اساس آمارهای موجود طی دو سال گذشته ۷۱۰۰ پرونده به صورت مجازی در کمیسیونها بررسی شدهاند؛ همین شیوه رسیدگی نه تنها از ترددهای غیرضروری مردم جلوگیری کرده بلکه موجب تسریع در رسیدگیها نیز شده است.
وی نوسازی آزمایشگاههای سازمان را از دیگر اقدامات سالهای اخیر برشمرد و گفت: با کمک وزارت بهداشت نسبت به نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی سازمان اقدام و اتفاقات خوبی در این زمینه محقق شده اما هنوز به شرایط ایده آل نرسیدهایم و تلاشها در این خصوص ادامه دارد.
مسجدی ادامه داد: طی سالهای اخیر به همت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و مساعدت و همکاری همه بخشهای سازمان گامهای مؤثری در مسیر خودکفایی، خودباوری و اعتماد به نخبگان و دانشمندان جوان کشور برداشته شده و نتیجه آن ساخت و تولید بسیاری از تجهیزات و مواد مصرفی مورد نیاز سازمان در بخشهای آزمایشگاهی بوده است.
خودکفایی در تولید کیت ژنتیک
وی با تأکید بر اینکه هم اکنون پزشکی قانونی در تولید کیت ژنتیک به خودکفایی رسیده است، تصریح کرد: اولین کیتهای تولیدی مرکز تحقیقات در سال ۱۴۰۰ رونمایی شد و با ارتقا و کسب استانداردهای ملی و بینالمللی اخیراً شاهد رونمایی از کیتهای جدید تولید شده در مرکز تحقیقات بودیم که با تولید این کیتها، پزشکی قانونی کشور در زمینه کیت ژنتیک به خودکفایی رسیده است.
به گفته وی تولید دستگاههایی همچون الکل سنج تنفسی، هداسپیس، اتوسمپلر و … از دیگر اقدامات مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در زمینه رسیدن به خودکفایی در تجهیزات آزمایشگاهی است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور، تأسیس دانشکده پزشکی قانونی ذیل دانشگاه علوم قضائی، جذب بیش از ۳۳۰ دانشجوی پزشکی متعهد به پزشکی قانونی، جذب یکهزار نفر طی پنج سال گذشته شامل پزشک و کارشناس و.... را از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای علمی و رفع مشکل کمبود نیروی تخصصی سازمان عنوان کرد.
ابراز رضایت مردم از حمایت قوه قضائیه از اقتصاد
دکتر مسجدی در ادامه سخنان خود با اشاره به اجرای سند تحول قضائی اظهار داشت: تحقق سند تحول قضائی به صورت جدی در قوه قضائیه دنبال میشود و اجرای آن به منظور تحقق عدالت، تکریم مردم، تسریع و تسهیل خدمت رسانی در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به نظرسنجی اخیری که توسط یک مرکز معتبر در مورد رضایت مردم از عملکرد قوه قضائیه انجام شده است، گفت: بیشترین میزان رضایت مردم از عملکرد قوه قضائیه بر اساس این نظرسنجی مربوط به حمایت آن از اقتصاد و واحدهای تولیدی است به نحوی که بیش از ۷۲ درصد از این حمایتها اعلام رضایت کردهاند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: دستگاه قضا به دنبال چرخش تحول آفرین و تعامل سازنده با سایر قوا ست و برگزاری جلسات مشترک سران قوا که نتایج بسیار مثبتی هم به همراه دارد نتیجه همین تعامل مناسب است؛ به همین دلیل باید در سطوح پایینتر قوا نیز تعاملات و ارتباطات سازنده برای بررسی و رفع مشکلات مردم ایجاد شود.
وی مواجهه فعال و ایجابی، داشتن نگرش هوشمند، مشارکت مردم محور و احساس نزدیکی مردم با قوه قضائیه، مبارزه جدی با فساد، قاطعیت در تصمیمات و … را از دیگر موارد مورد تأکید در سند تحول قضائی برشمرد.
حفاظت در حوزه صیانت و ارتقای پرسنل تلاش کند
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص اهمیت و جایگاه مجموعه حفاظت و اطلاعات در سازمان نیز گفت: حفاظت، چشم تیزبین، گوش شنوا و زبان گویای سازمان است و انتظار میرود در حوزه صیانت و ارتقای پرسنل تلاش کند.
وی با اشاره به آثار مثبت برپایی این گردهماییها تأکید کرد: تلاش مجموعه حفاظت بر این باشد که حتی یک نفر نیز از سازمان منفک نشود و در صیانت از نیروها مانند یک نجات غریق عمل کند تا افراد در معرض غرقشدگی قرار نگیرند.
منبع : خبرگزاری مهر
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان
پیشنهاد بیش از ۷۰۰ ایده از سوی شهروندان در سومین دوره «من شهردارم»
غرق شدن قایق سافاری در جنوب شرقی مصر/ ۱۶ نفر مفقود هستند
آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری
توزیع ۱۱۰ هزار فیش عوارض پایدار شهری
قتل مقابل دریاچه چیتگر؛ دستگیری در شیراز
نوسازی ۴۰۰ اتوبوس بی آر تی ۱۸ متری دیزلی در تهران
۲۶ سردیس چهرههای ماندگار تهران در خانه اتحادیه رونمایی شد
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند