میرنیوز

ایران رتبه نخست منطقه در فناوری محصولات زیستی/ تکنولوژی "کریسپر" جایگزین "تراریخته!"

 ایران رتبه نخست منطقه در فناوری محصولات زیستی/ تکنولوژی "کریسپر" جایگزین "تراریخته!" 2022-12-30T10:38:13+03:30

مصطفی قانعی؛ دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه باید بگویم که من از سال 1371 در حوزه تحقیقات فعالیت کردم و تلاش بسیاری شده است تا راه‌حلی برای ارتباط صنعت با دانشگاه ایجاد شود؛ از تشکیل دفاتر ارتباط صنعت با دانشگاه تا مشوق‌های مالیاتی که در صنعت گذاشته شده‌ است اما در نهایت این ارتباط دانشگاه با صنعت ایجاد نشد.

وی گفت: ما مأموریت‌هایی را به دانشگاه براساس توانایی‌ها محول کردیم، مسئله توانایی یک بررسی علمی است که در آن مشخص شده چه افراد توانمندی در دانشگاه حضور دارند و چه فناوری را می‌توانند جلو ببرند که این موضوع بین رئیس دانشگاه و ستاد توسعه زیست فناوری به امضا رسید. از طرف دیگر شرکت‌های دانش‌بنیانی را مشخص کردیم که خریدار این فناوری هستند و به شرکت‌ها اعلام کردیم که اگر با این دانشگاه مرتبط شوید بخشی از هزینه‌ها را ما خواهیم داد.

قانعی ادامه داد: در حقیقت هر دانشگاه می‌تواند به یک یا چند شرکت برای توسعه فناوری‌های مورد نیاز همان شرکت‌ها متصل باشد که این راه‌حلی‌ است که انجام شد و در شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور، در سازمان برنامه و بودجه و شورای گسترش دو وزارتخانه ارائه شد، مصوبه گرفت و امروز در حال اجراست؛ به نظر بنده تا امروز هیچ راه‌حل جامع تری از آنچه که ستاد توسعه زیست فناوری عرضه کرده، ارائه نشده است.

لزوم به‌کا‌ر‌گیری فناوری‌های جدید در "امنیت غذایی"

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات ستاد در حوزه امنیت غذایی بیان کرد:‌ یکی از مسائلی که کشور با شدت با آن درگیر بوده و ارزبری اول کشور را به خود اختصاص داده است "امنیت غذایی" است. ما در کشوری زندگی می‌کنیم که باران آن کم است و در موضوع تغییرات اقلیمی به سمت خشکسالی و خشکی پیش می‌رویم، از طرفی تصمیم داریم که جمعیت را نیز افزایش دهیم و همچنین باید امنیت غذایی در اختیار خودمان باشد، با توجه به همه این موضوعات ما چاره‌ای جز به‌کارگیری فناوری در موضوعات مختلف نداریم.

قانعی گفت:‌ مسئولیت ما در حوزه امنیت غذایی به‌کارگیری فناوری‌هایی است که می‌تواند وابستگی کشور را به خارج در حوزه امنیت غذایی مرتفع کند و همچنین فناوری‌هایی با رویکرد نوین فناوری‌های زیستی که می‌تواند منابع تأمین غذا را تغییر دهد و یا با ارائه راه‌حل دیگری مسئله را حل کند. این امر در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال انجام است و ما هم مسئولیت داریم که آن را پیش ببریم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ما جوجه یک‌روزه را از راس انگلیس وارد می‌کنیم و باید مرغ آرین ایرانی از لحاظ ژنتیک توسط ستاد زیست فناوری طوری تغییر کند که قابل رقابت با راس انگلیسی باشد که تبدیل به یک فناوری می‌شود که محصول ایرانی را رقابت‌پذیر می‌کند. در مثالی دیگر، بسیاری از چیزهایی که ما به عنوان ضایعات دور می‌ریزیم داخل آن مملو از پروتئین و کربوهیدرات است اما دور ریخته می‌شود. تبدیل یک سرشاخه نیشکر به یک خوراک، بحث استفاده از آنزیم‌ها را می‌خواهد که این فناوری منحصر به فردی است که با رسوخ این فناوری، می‌تواند چند میلیون تُن ارزآوری داشته باشد و جایگزین خوراک دام شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری خاطرنشان کرد:‌ ممکن است در یک دهه آینده تولید پروتئین فقط از دام نباشد و امکان تولید آن در بیوراکتورها فراهم شود. شاید تا یک دهه آینده خوراکی که مربوط به زیست دریایی است، جایگزین شود و لازم نباشد که پروتئین خود را حتماً از مرغ، گوشت گوسفند، گاو و شتر تأمین کنیم که اینها همگی راه‌حل‌های فناورانه‌ای است که ما آغاز کرده‌ایم.

تکنولوژی جدید "کریسپر" جایگزین "تراریخته"

قانعی درباره مسئله محصولات GMO (تراریخته) و موضع ستاد زیست فناوری در این‌باره گفت: وقتی برخی حواشی در کشورمان درباره تراریخته ایجاد شد، تکنولوژی "کریسپر" آمد که یک تکنولوژی به‌روزی است و آن تغییرات نگران‌کننده دیگر اصلاً موضوعیت ندارد، مهندسی ژنتیک بسیار بر روی این موضوع کار کرده است و نیازی به موضع‌گیری ما نیست چراکه ما به سراغ فناوری‌های جدید رفتیم که این فناوری‌های جدید هیچ خسارتی ندارد و هیچ شبهه‌ای نیز ایجاد نمی‌کند.

0.7 بازار در اختیار محصولات زیست‌فناورانه

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری درباره آخرین آمار محصولات زیست‌فناورانه دانش‌بنیان بیان کرد: برنامه این بود که سه درصد بازار را ستاد زیست‌فناوری داشته باشد اما چون ایران یک درصد جمعیت دنیا است ما باید یک درصد خودمان را تأمین می‌کردیم، ما نزدیک به 0.7 آمار داریم. تحریم‌ها به هیچ عنوان اجازه نداده است که به یک بازیگر خوب در سطح بین‌المللی تبدیل شویم و مشکل اصلی نیز نبودِ فناوری نیست بلکه مشکلات مربوط به انتقال پول، ارتباطات بانکی، برگشت پول و ... است که البته این مشکلات نیز صرفاً به مربوط به زیست‌ فناوری نیست.

وی عنوان کرد:‌ امروزه بیشتر فناوران ما قادر به تسخیر بازارهای بین‌المللی نیستند وگرنه در شرق مدیترانه ما مشکلی از نظر فناوری و رتبه و جایگاه نداریم لذا ما حداکثر اگر بتوانیم با شرایط فعلی یک درصد را تأمین کنیم، اقدام بسیار خوبی خواهد بود.

فعالیت 800 شرکت دانش‌بنیان در حوزه بیوتکنولوژی/ 1.8 میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی حاصل از فعالیت‌های بیوتکنولوژی در حوزه دارو

قانعی در رابطه با محصولات بیوتکنولوژی خاطرنشان کرد:‌ یک نکته بسیار مهم در محصولات بیوتکنولوژی این است که این محصولات پایان ندارند و هر ساعتی یک محصول جدید ارائه می‌شود به خصوص زمانی که گستردگی آن همانند آنزیم‌ها به صنعت یا به سمت دام، طیور، آبزیان، دارو، تشخیص و ... می‌رود. ما 800 شرکت داریم که محصولات آن در کشور ثبت شده است و براساس گزارش سازمان ملل در منطقه از لحاظ فناوری و محصولات زیستی، رتبه نخست هستیم و در موضوع علم نیز رتبه 12 را داریم. تا امروز طبق آمارنامه دارویی حدود 1.8 میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی حاصل از فعالیت‌های بیوتکنولوژی در حوزه دارو بوده است که این بسیار ملموس است و سال به سال ارزبری کم شده و تولیدات افزایش می‌یابد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری درباره موضوع آمار مهاجرت حوزه زیست‌فناوری گفت: تقریباً هیچ نیروی زبده‌ایی که فناوری بلد باشد نه اینکه صرفاً علم داشته باشد از ایران خارج نشده است! به این خاطر که این نیروی زبده، یا برای خود شرکتی دارد یا محصولی را در بازار عرضه کرده است البته ممکن است یک شرکت قصد خروج از کشور را داشته باشد یعنی دیگر مهاجرت فردی نباشد و مهاجرت شرکت را شاهد باشیم. زمانی که یک شرکت قصد رفتن از ایران را دارد این بهتر از مهاجرت فردی است چراکه آن در یک کشوری مستقر می‌شود و یک سرپل در خارج از کشور داریم. زمانی که یک فرد به تنهایی مهاجرت می‌کند کارگر آن شرکت می‌شود اما شرکت خودش بازیگر می‌شود و هرچقدر بزرگتر شود ارتباطش نیز با ایران بهتر و قوی‌تر خواهد شد.

وی ادامه داد: بنابراین بنده به مهاجرت‌های شرکتی به عنوان تهدید نگاه نمی‌کنم اما زمانی که فرد مهاجرت می‌کند به زمین بازی در خارج می‌رود که آنها طراحی کردند و فرد نیز باید در آن قاعده بازی کند اما شرکت به صورت تعاملی فعالیت می‌کند.

قانعی در رابطه با نگاه حاکمیت به موضوع زیست‌فناوری گفت: دولت به موضوع زیست فناوری کمک کرده است از جمله اینکه سند زیست فناوری را تدوین کرده است و تشکیل ستاد زیست فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز زیرساخت‌هایی است که حکمرانی به آن دقت کرده است اما نکته مهم این است که برای آن جایی درست نکرده است! یعنی در اقتصاد در مجلس و سازمان برنامه، منابع مالیات و درآمد نفتی و درآمد حاصل از شرکت‌ها مشخص می‌شود اما هیچ آماری مربوط به سهم اقتصاد زیستی به صورت مجزا مشخص نمی‌شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری ادامه داد: تا این سهم مشخص نشود، در حکمرانی جای ما مشخص نخواهد شد که این چیزی است که حکمران همچنان به آن توجه ندارد و قواعد بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی آن براساس سهم‌ دانش‌بنیان‌ها نیست. برای این کار به سراغ بورس رفتیم یعنی به اقتصاد سرگردان می‌گوییم که این حوزه یک حوزه دارای منفعت است و شما بازیگر این حوزه شوید تا حکمران نیز از آن سود ببرد. لذا رویکرد خودمان را عوض کردیم و اگر بخواهیم وقت خود را صرف حکمرانی کنیم شاید عمر ما کفاف ندهد اما اگر به مردم روی آورده و ساختارهای خودمان را مردمی کرده و با زبان اقتصاد با مردم صحبت کنیم قطعاً موفق خواهیم بود.

وی در پایان بیان کرد:‌ ما از لحاظ فناوری در منطقه رقیب نداریم و از لحاظ نیروی انسانی نیز مشکلی نداریم و تنها مشکل ما این است که مطالبه از سمت بالا به این حوزه نیست؛ مطالبه نسبت به دستگاه‌ها اجرایی نیست و این ضعف بسیار بزرگی است. شما مشاهده کنید که یک مطالبه بسیار بزرگ در سخنرانی نوروزی مقام معظم رهبری، چقدر زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد که این یک نوع مطالبه‌گری است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: یک نکته کلیدی وجود دارد که با توجه به آن ایران می‌تواند همه مشکلات خود را حل کند و آن این است که حکمران از وزیر خود بخواهد که مثلاً سهم داروی خود را داخلی کند یا از وزیر کشاورزی می‌خواهم که فلان مقدار از واردات خود را با فناوری جدید حل کند. کشور از طریق یک معاونت علمی پیروز نخواهد شد بلکه یک مطالبه‌گری می‌خواهد و دستگاه اجرایی زیربط باید کشش ایجاد کند. چالش اساسی امروز این است که دانش‌بنیان‌ها می‌گویند که به عنوان مثال وزارت بهداشت یا وزارت جهاد کشاورزی به خواسته ما توجهی ندارد! این مسئله‌ای است که باید به آن توجه کرد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

زورگیر خشن که با چاقو به ماشین حمله کرده بود بازداشت شد

زورگیر خشن که با چاقو به ماشین حمله کرده بود بازداشت شد
2024-11-26T22:00:43+03:30
ساعتی پیش با دستور دادستان تهران زورگیر خشن که با چاقو به یک ماشین حمله کرده بود دستگیر شد.

راه‌های کمک‌ به لبنان در دیدار هیأت هلال‌احمر با سرپرست سفارت ایران در بیروت بررسی شد

راه‌های کمک‌ به لبنان در دیدار هیأت هلال‌احمر با سرپرست سفارت ایران در بیروت بررسی شد
2024-11-26T21:34:02+03:30
راه‌های انتقال سریع کمک‌های مردم ایران به جنگ‌زدگان لبنانی در دیدار دبیرکل و معاون امور بین‌الملل جمعیت هلال‌احمر با سرپرست موقت سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

مالکی: از فعالیت تاکسی‌های فاقد پروانه اشتغال جلوگیری می‌شود

مالکی: از فعالیت تاکسی‌های فاقد پروانه اشتغال جلوگیری می‌شود
2024-11-26T20:40:39+03:30
مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: از فعالیت تاکسی‌های فاقد پروانه اشتغال جلوگیری می‌شود.

نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد

نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد
2024-11-26T20:00:44+03:30
معاون اول قوه قضائیه گفت: بی‌تعلقی و خداباوری از بارزترین ویژگی‌های بسیجیان است و نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد.

ساجدی نیا: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است

ساجدی نیا: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است
2024-11-26T20:00:43+03:30
رئیس سازمان و دبیر شورای‌عالی مدیریت بحران کشور گفت: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی و حوادث مختلف یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که دنبال خواه...

اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیاده‌روسازی در خیابان لاله‌زار جنوبی

اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیاده‌روسازی در خیابان لاله‌زار جنوبی
2024-11-26T19:47:21+03:30
شهردار منطقه ۱۲ تهران از اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیاده‌روسازی در خیابان لاله‌زار جنوبی خبر داد.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد

مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
2024-11-26T19:47:21+03:30
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حکمی کتایون حجتی را به عنوان مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب کرد.

عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد

عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد
2024-11-26T19:47:20+03:30
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست تهران گفت: با ورود سازمان محیط زیست و هماهنگی استاندار و دستگاه قضائی شهرستان ری، جلوی ورود پسماندهای استان مازندران به سایت ...

نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ

نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ
2024-11-26T19:07:26+03:30
با گذشت بیش از ۶ سال از افتتاح نخستین شعبه از موزه شهاب سنگ‌ها در برج آزادی تهران، دومین موزه شهاب سنگ نیز با عنوان موزه جواهرات شهاب سنگ‌های ایران و جهان اف...

برنامه‌های توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی

برنامه‌های توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی
2024-11-26T19:07:25+03:30
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۲ تهران از اجرای برنامه‌های توانمندسازی و مهارت آموزی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی در قالب مراکز «فرآمو...

هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران

هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
2024-11-26T19:07:25+03:30
رئیس مرکز عملیات اضطراری (EOC ) سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نسبت به نفوذ هوای سرد، وزش باد شدید، بارش باران و گاهی رعد و برق در استان تهران هشدار...

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
2024-11-26T16:40:45+03:30
جلسه توجیهی ویژه کارکنان نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ با حضور بیش از ۱۰۰ نفر در سالن الغدیر پلیس راهور برگزار شد.

انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده

انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
2024-11-26T15:34:07+03:30
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر از انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده توسط پزشکان داوطلب هلال احمر در کشور عربستان خبر داد.

ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی

ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
2024-11-26T15:34:06+03:30
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: در حوزه سلامت‌محور، تیم‌های داوطلب در مناطقی مانند شهرری و محله هرندی خدمات رایگان ارائه می‌دهند.

چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم

چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
2024-11-26T15:20:46+03:30
سازمان آموزش و پرورش استثنایی از چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم خبر داد.

متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه می‌شود

متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه می‌شود
2024-11-26T15:07:27+03:30
معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران گفت: برای هفته آینده متمم بودجه به شورا ارائه شده و تلاش می‌کنیم بودجه سال آینده را تا پایا...

گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم

گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
2024-11-26T15:07:26+03:30
معاون خدمات شهری شهرداری تهران بر لزوم ساماندهی دستفروشان در روز بازارهای فاخر و ماندگار تاکید کرد و گفت: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم.

کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران

کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
2024-11-26T15:07:25+03:30
شهردار منطقه ١٠ تهران از کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در طول ٣ سال در سطح منطقه ١٠ خبرداد.

شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک

شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک
2024-11-26T15:07:24+03:30
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور از شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک خبر داد.

سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد

سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
2024-11-26T14:54:07+03:30
مدیر دبیرخانه HSE سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از ابلاغ بیانیه خط مشی مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) شهرداری تهران خبر داد.

متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه می‌شود

متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه می‌شود
2024-11-26T14:40:47+03:30
معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران گفت: برای هفته آینده متمم بودجه به شورا ارائه شده و تلاش می‌کنیم بودجه سال آینده را تا پایا...

قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی

قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
2024-11-26T14:40:46+03:30
رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: مرد جوانی که در یک اقدام هولناک مادر خود را با ۸ ضربه چاقو به قتل رسانده بود، دستگیر شد.

مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد

مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
2024-11-26T14:40:46+03:30
رئیس کمیته امداد در حکمی جمال‌الدین حسین‌زاده رکن‌آباد را به عنوان مشاور رئیس و مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد

مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
2024-11-26T14:40:45+03:30
با حکم رئیس کمیته امداد، عبدالله باوری به عنوان نماینده رئیس و مدیرکل دفتر هماهنگی هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد.

کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»

کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
2024-11-26T14:40:45+03:30
رئیس پلیس پایتخت گفت: همکارانم در پلیس آگاهی تهران، تا کنون ۳ تن از متهمانی را که با تأسیس شرکتی به نام «پارسا خودرو» اقدام به کلاهبرداری ۴۰۰ میلیارد ریالی ک...

میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد

میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
2024-11-26T13:34:08+03:30
معاون اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی فراجا گفت: برای سال آینده میانگین حقوق سربازان با ۲۰ درصد افزایش، ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار توم...

کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران

کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
2024-11-26T13:20:49+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران از کشف بیش از هزار قلم انواع کالای قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد ریال خبرداد.

۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد

۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
2024-11-26T13:07:21+03:30
معاون شهردار تهران گفت: ۸۵۰ میلیارد تومان تسهیلات و نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شده است.

کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)

کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
2024-11-26T13:07:20+03:30
فرمانده یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا، از کشف ۳ کیلو و ۱۹۰ گرم مواد مخدر صنعتی از نوع شیشه، در یک محموله پستی، در فرودگاه امام (ره) خبر داد.

توسعه زیرساخت‌های آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان

توسعه زیرساخت‌های آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان
2024-11-26T13:07:19+03:30
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: دولت تمام تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها، به‌ویژه در حوزه آموزش و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در استان سیستان و ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)