میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا بیگلری در نشست خبری با خبرنگاران که به صورت ویدیوکنفرانسی برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای انستیتو پاستور ایران با توجه به اینکه کمتر از دو هفته به سالگرد دومین سال تشخیص اولین موارد کووید۱۹ در کشور باقی مانده است، گفت: با توجه به اینکه بحران عالم گیر کووید۱۹ پیچیدگیهای خاص خود را داشت، در آغازین روزهای شیوع بیماری در چین انستیتو پاستور آمادگی خود را منسجم کرد تا برای تشخیص بیماری راهکار و راهبردی داشته باشد. وقتی در ۳۰ بهمن سال ۱۳۹۸ اولین موارد ابتلا در کشور به تایید رسید، انستیتو پاستور ایران بلافاصله به عنوان کمیته راهاندازی و هدایت شبکه تشخیص آزمایشگاهی کووید۱۹ مسئولیت گرفت. با راهاندازی این کمیته ابتدا تمام نمونههای دانشگاههای علوم پزشکی کشور از ۷۵۰ بیمارستان به انستیتو پاستور آمد و مورد بررسی قرار گرفت. از آنجایی که اکثر مراکز توانایی تشخیص نداشتند، حتی نمونهها از بیمارستانهای تهران نزد ما میآمد. در همین حین تصمیم گرفته شد آموزش کادر آزمایشگاهی دانشگاهها را انجام دهیم و با تامین کیت مصرفی برای آزمایشگاه استانها و آموزش کارکنان در پایان اسفند ۹۸ توانستیم شبکه آزمایشگاهی تشخیص کووید۱۹ را با شرکت ۷۰ آزمایشگاه راهاندازی کنیم.
وی ادامه داد: البته در اسفند ماه فراخوان برای شرکتهای تولیدکننده کیت داده شد و به مرور توانستند انواع کیتهای مورد نیاز را تولید کنند و امروز شاهدیم که یک شبکه تشخیص مولکولی با بیش از ۵۰۰ آزماشگاه وجود دارد که نه تنها درمورد کرونا، بلکه درباره بحران های آتی هم میتواند فعال باشد. انواع کیتها در کشور تولید شده است و اکنون کشور این آمادگی را دارد تا علاوه بر تامین نیاز داخلی، صادرات هم داشته باشد. ایجاد و راهاندازی شبکه تشخیص آزمایشگاهی کرونا یک فرصت در دل یک تهدید در اوج شدیدترین محدودیتها بود و انستیتو پاستور ایران باز هم دژ مستحکم دفاع از سلامت مردم بود و یک بار دیگر نقش خود را در آغاز قرن دوم فعالیتهایش به ثمر نشاند.
رئیس انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: از طرفی ما تولید واکسن را هم پیگیری کردیم. خوشبختانه با توجه به اعتماد ۱۰۰ ساله مردم به واکسنهای انستیتو پاستور ایران به عنوان قدیمیترین موسسه تولید واکسن در کشور و منطقه سعی شد پاسداشت این اعتماد، تولید واکسنی باشد که علاوه بر کارایی قابل توجه، ایمن و بیخطر باشد. در ادامه همکاری ما با انستیتو فینلای کوبا، واکسن پروتئینی ساخته شد که بیخطر بوده و همراه شدن آنتیژنهای کووید طی یک فرایند ترکیبی با توکیسید کزاز سبب شد واکسنی تولید شود که کارایی بالایی داشته باشد. این واکسن اولین واکسن پروتئینی کنژوگه دنیا است که کارایی واکسن را افزایش میدهد و تنها واکسن دنیا است که علاوه بر واکسن اصلی، دز بوستر هم دارد.
بیگلری ادامه داد: یک سال قبل در همین زمان همه به این فکر میکردند تزریق دو دز واکسن کافی خواهد بود، اما همان روزها طراحی ما به گونه ای بود که به فکر طراحی واکسن یادآور هم بودیم که اکنون آثار مثبت آن مشخص است. کارآزمایی فاز سوم در ایران و کوبا انجام شد؛ کارآزمایی در ایران در هشت شهر با ۲۴هزار نفر داوطلب شهر انجام شد که مشخص شد واکسن بیخطر بوده و میتواند در ۹۶.۵ درصد از بروز بیماری شدید پیشگیری کند. با توجه به اینکه در پلتفرم واکسن از زیرساختی استفاده شده است که عموما برای واکسن کودکان استفاده میشود، این واکسن قابلیت تزریق به گروه سنی بالای ۲ سال را هم دارد؛ البته در کودکان به دو دز واکسن پاستوکووک و در بزرگسالان به سه دز واکسن پاستوکووک و پاستوکووک پلاس نیاز است.
بیگلری تاکید کرد: بر اساس مقالهای که هفته گذشته به دستمان رسید نشان میدهد تزریق ۳ دز از این واکسن بیش از ۹۰ درصد بر سویه امیکرون موثر است و مشخص شد کسانی که چهار دز از این واکسن تزریق کردند ۱۰۰ درصد در برابر امیکرون ایمن میشوند؛ البته با توجه به شکل درگیری امیکرون، اکثر واکسنها نقش کمربند ایمنی ایفا میکنند و سبب میشوند عوارض و شدت عارضه بسیار کاهش یابد. بنابراین تاکید میکنیم افراد حتما برای انجام و تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند. درگیری امیکرون در کودکان بیشتر خواهد بود پس امیدواریم در اولین فرصت نسبت به ایمن سازی فرزندان خود اقدام کنند. انستیتو پاستور ایران در دو سال گذشته در امر تشخیص و ایمن سازی با ایثار خادمان بیمنت و تلاش شبانهروزی اعضا اقدامات بزرگی انجام داد. تجربه دو سال گذشته بسیار بزرگ بود تا از آن برای روزهای آتی استفاده کنیم.
بیگلری در پاسخ به سوال ایسنا درباره میزان تامین واکسن پاستوکووک و پاستوکووک پلاس در مراکز واکسیناسیون، بیان کرد: برنامه عادی تولید ما این بود که بزرگسالانی که دو دز پاستوکووک تزریق کردند به فاصله یک ماه پاستوکووک پلاس را تزریق کنند و در کودکان هم برنامه تنها تزریق دو دز پاستوکووک است. در برنامه تولید پاییز ۱۴۰۰ حدود ۱۵ میلیون دز واکسن تولید پیش بینی کردیم که چون پاستوکووک تنها واکسن تولید داخل بود که برای کودکان مجوز مصرف داشت، عمدتا ۱۰ میلیون دز از این تعداد را از جنس پاستوکووک و ۵ میلیون پاستوکووک پلاس تولید کردیم؛ چون این حدس زده میشد که در کشور برای کودکان کمبود واکسن خواهیم داشت. به ازای هر نفر بزرگسالی که دو دز پاستوکووک و یک دز پاستوکووک پلاس لازم است در واقع حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار پاستوکووک و یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز پاستوکووک پلاس و در حدود مرداد یا شهریور سال قبل هم حرفی از تزریق گسترده دز سوم در میان نبود اما وقتی شرکت های مختلف دنیا اعلام کردند که به دز سوم نیاز است و با توجه به اینکه پاستوکووک پلاس میتوانست دز سوم اکثر واکسنهای تزریق شده در کشور باشد، کشور در مهر و آبان از این واکسن برای دز ۳ استفاده کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از ۶۰ میلیون نفر در ایران واکسنهای سینوفارم و آسترازنکا دریافت کرده بودند و تامین این تعداد دز واکسن پاستوکووک پلاس برای همه این تعداد در زمانی کوتاه سخت و غیرممکن بود و با توجه به اینکه سفارش تولید واکسن توسط وزارت بهداشت داده میشود، اکنون برنامه ریزی برای تولید بیشتر پاستوکووک و پاستوکووک پلاس داریم.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره تزریق دز چهارم واکسن پاستوکووک، بیان کرد: کسانی که ۳ دز پاستوکووک و پاستوکووک پلاس دریافت کردند بعد از شش ماه از تزریق دز آخر میتوانند دز چهارم را تزریق کنند. فعلا کمیه ملی واکسیناسیون پذیرفته است که پاستوکووک پلاس به عنوان دز یادآور خیلی واکسنها استفاده شود، ولی ما این درخواست را دادیم تا خود پاستوکووک هم که به مقدار فراوان داریم بتواند به عنوان دز بوستر واکسنها استفاده شود که منتظر اعلام نتایج مطالعه و مجوزهای مربوطه هستیم.
ادامه دارد
منبع : خبرگزاری ایسنا
زورگیر خشن که با چاقو به ماشین حمله کرده بود بازداشت شد
راههای کمک به لبنان در دیدار هیأت هلالاحمر با سرپرست سفارت ایران در بیروت بررسی شد
مالکی: از فعالیت تاکسیهای فاقد پروانه اشتغال جلوگیری میشود
نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد
ساجدی نیا: افزایش تابآوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است
اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیادهروسازی در خیابان لالهزار جنوبی
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد
نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ
برنامههای توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی
هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک
سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان