میرنیوز
به گزارش ایسنا، روزنامه "ایندیپندنت" در گزارشی در این باره آورده است: تجزیه و تحلیل ۶۴ مکمل روغن ماهی که تحت ۶۰ برند بزرگ خردهفروشی در ایالاتمتحده فروخته میشوند و در سطح جهانی در دسترس هستند، نشان داد که برخی از آنها ۱۱ برابر بیشتر از حد توصیه شده، فاسد شدهاند.
یک شرکت دارویی خصوصی در سانفرانسیسکو موسوم به کمپانی "Labdoor" که مکملها و ویتامینها را از نظر خلوص، دقت برچسب و ارزش غذایی تجزیه و تحلیل میکند، مکملهای روغن ماهی را از نظر محتوای امگا ۳، EPA (اسید ایکوزاپنتانوئیک) و DHA (اسید دوکوزاهگزانوئیک)، ویتامین D و CLA (اسید لینولئیک مزدوج) آزمایش کرده است.
این شرکت دارویی همچنین میزان اکسیداسیون را در این محصول تجزیه و تحلیل کرده که میزانِ تازگیِ هر روغن را بر اساس "استانداردهای داوطلبانه بینالمللی فاسدشدگی" اندازهگیری میکند.
روغن ماهی زمانی که اکسید میشود فاسد است. این وضعیت را میتوان با طعم تند ماهی و بوی ترشیدگی تشخیص داد. تعدادی از محصولات روغن ماهی طعمهایی مانند مرکبات را برای پوشاندن بوی ترش و همچنین طعم و بوی ماهی به این قرصها اضافه میکنند.
گزارش Labdoor میگوید: حدود ۱۰ درصد از برندهایی که مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است، به اندازهای سطح روغن ماهی اکسیدشده آنها بالا است که فاسد تلقی میشوند.
این یافتهها که اولین بار گاردین آن را گزارش کرد به دنبال مطالعات جهانی که از سال ۲۰۱۵ انجام شد، منتشر میشود. آن مطالعات نشان داد که بهطور متوسط ۲۰ درصد از محصولات روغن ماهی اکسیداسیون بیشازحد دارند.
در مطالعات قبلی نیز روغن ماهی به دلیل زنجیره طولانی تولید آن، "بسیار حساس در برابر اکسیدشدگی" عنوان شد.
مطالعهای که در مجله "نوتریشن ساینس" منتشر شد، سفر مکملهای روغن ماهی از صید در اقیانوس تا محصول نهایی در دست مصرفکننده را به تفصیل شرح داد و اشاره کرد که منابع عمده روغن ماهی، ماهیهای صیدشده در سواحل پرو و شیلی است.
صیدها با کشتیهای ماهیگیری به ساحل منتقل میشوند و سپس در کنار سایر محصولات ماهی به روغن ماهی خام تبدیل میشوند. روغن قبل از ارسال به سراسر جهان برای پالایش بیشتر در مخازن بزرگ ذخیره میشود.
نتیجه نهایی این بررسیها این است که مصرفکنندگان در معرض خطر خرید مکملهای اکسیدشدهای قرار دارند که اطلاعات ملموس اندکی روی بستهبندی آنها برای ارائه جزئیات منبع اصلی روغن، قدمت آن و سطوح تصفیه آن وجود دارد.
هنوز مشخص نیست که آیا روغن ماهی فاسد برای سلامتی انسان مضر است یا خیر اما مطالعات نشان دادهاند که این روغن نسبت به روغن ماهی تازه اثرگذاری کمتری دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
راههای کمک به لبنان در دیدار هیأت هلالاحمر با سرپرست سفارت ایران در بیروت بررسی شد
مالکی: از فعالیت تاکسیهای فاقد پروانه اشتغال جلوگیری میشود
نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد
ساجدی نیا: افزایش تابآوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است
اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیادهروسازی در خیابان لالهزار جنوبی
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد
نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ
برنامههای توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی
هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک
سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان
پیشنهاد بیش از ۷۰۰ ایده از سوی شهروندان در سومین دوره «من شهردارم»