میرنیوز
به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ در دو ماهی که از انتصاب سلاجقه به سمت رئیس سازمان حفاظت محیط زیست میگذرد به جرات میتوان موضوع "شکار" را یکی از معدود حوزههایی دانست که تصمیماتی حائز اهمیت درباره آن اتخاذ شده است.
شهابالدین منتظمی، مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست از یک طرف برای فروش مجوز شکار در مناطق چهارگانه تحت مدیریت این سازمان طی ابلاغیهای از مدیران استانی خواسته تا تعداد پروانه شکار مورد نظرشان را به ستاد اعلام کنند و از طرف دیگر برای اینکه سازمان محیط زیست برای فروش پروانه شکار در اراضی ملی (خارج از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان محیط زیست) اختیار تام داشته باشد، در خواست حذف ماده 5 از آئیننامه اجرایی قانون شکار و صید را به کمیسیون لوایح هیئت دولت ارسال کرده است! مادهای که صدور مجوز شکار در خارج از مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست را به تایید شورای عالی محیط زیست منوط کرده بود.
این در حالی است که سلاجقه در نشست خبری هفته گذشته خود در پاسخ به سؤال تسنیم درباره فروش مجوز شکار چهارپایان در مناطق چهارگانه با بیان اینکه در زمینه شکار باید به ظرفیت اکوسیستمها پرداخته شود و بر اساس یک رویکرد علمی بر اساس آمارهای کارشناسی شده در زمینه شکار تصمیمگیری شود، گفته بود: "تاکنون هیچ مجوزی برای صدور پروانه شکار صادر نشده است و در حال حاضر کارشناسان در حال سرشماری وحوش در مناطق مختلف هستند و قرار است گزارش کاملی از جمعیت گونهها به سازمان محیط زیست ارائه دهند."
این اظهارات رئیس جدید سازمان محیط زیست به نوعی در تناقض با نامه مورخ 10 آبان دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید است که با موضوع "اعلام سهمیه شکار" خطاب به مدیران استانی ابلاغ شده و تصویر آن در رسانهها انتشار یافته است:
البته ممکن است نامه اخیر دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید به نوعی از چشمان ریاست سازمان مخفی مانده باشد!
از سوی دیگر در حالی که در ابلاغیه مذکور به مدیران استانی تا 16 آبان فرصت داده شده بود که تعداد پروانههای شکار درخواستی را اعلام کنند با گذشت دو هفته از تاریخ مذکور، اطلاعاتی از سوی سازمان در خصوص تعداد پروانههای شکار درخواستی، گونهها و مناطق مورد نظر و نهایتا تصمیم سازمان در خصوص موافقت با این درخواستها اعلام نشده است.
رویهای که شبهه تکرار روال ناصحیح این سازمان به ویژه در دوره عیسی کلانتری در فروش مجوز شکار را مطرح میکند: فروش مجوز شکار پشت درهای بسته و قرار دادن فعالان حوزه حیات وحش و رسانهها در برابر عمل انجام شده اما با توجه به اینکه مدت کوتاهی از آغاز ریاست دکتر سلاجقه در این سازمان میگذرد، سؤال اصلی اینجاست که اقدامات صورت گرفته در معاونت محیط زیست طبیعی این سازمان در حوزه شکار، مورد تایید ریاست جدید این سازمان است؟ یا پای سوءاستفاده از شلوغیهای ناشی از تغییر و تحولات اخیر این سازمان در میان بوده است؟
به گزارش تسنیم، پس از آنکه با صدور پروانه شکار چهارپایان در سال 97 موجی از انتقادات علیه این تصمیم در رسانهها و شبکههای اجتماعی شکل گرفت، عیسی کلانتری، رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به رسانهها برای توجیه این اقدام از استدلالهای مدافعان شکار استفاده کرد! استدلالهایی عوامفریبانه و بدون پایه و اساس علمی که مطرح کردنشان برای کلانتری گران تمام شد.
ادامه انتقادات کارشناسان و رسانهها از یک سو و اعتراضات کاربران شبکههای اجتماعی نسبت به فیلمها و تصاویر شکار اتباع خارجی در ایران سبب شد عیسی کلانتری در سال 98 شخصا دستور توقف صدور مجوز شکار را صادر کند؛ حالا باید منتظر ماند و دید سلاجقه در حوزه شکار، چه رویهای در پیش خواهد گرفت؟ آیا چرخه آزمون و خطا در حوزه شکار که در زمان روسای پیشین سازمان محیط زیست شاهد آن بودهایم در دولت سیزدهم هم تکرار میشود یا تجربیات پیشین مانع از قربانی شدن حیات وحش در آزمون و خطایی جدید خواهد شد؟
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
زورگیر خشن که با چاقو به ماشین حمله کرده بود بازداشت شد
راههای کمک به لبنان در دیدار هیأت هلالاحمر با سرپرست سفارت ایران در بیروت بررسی شد
مالکی: از فعالیت تاکسیهای فاقد پروانه اشتغال جلوگیری میشود
نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد
ساجدی نیا: افزایش تابآوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است
اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیادهروسازی در خیابان لالهزار جنوبی
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد
نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ
برنامههای توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی
هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک
سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان