میرنیوز
داود لطفی در گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات شهرداری منطقه برای نوسازی بافت های فرسوده گفت: در بافت فرسوده چند موضوع را پیگیری می کنیم؛ نخست نوساز شدن بافت است که بسته تشویقی خاصی دارد و یکی از شروط اثرگذار هم این است که اگر ریزدانه ها تجمیع شوند امتیاز بهتری می گیرند و کمک می کند سرانه ها نیز تامین شوند. اما در مرحله بعد ابعاد اجتماعی نیز بسیار اثرگذار هستند که پروژههای توسعه محلی این بخش را هدف قرار میدهد.
وی افزود: ۳۵ درصد منطقه ۱۷ بافت فرسوده است که اگر بافت ناپایدار نیز با آن محاسبه شود تقریبا ۷۳ درصد منطقه بافت ناپایدار و فرسوده است که اقدامات خوبی در جهت نوسازی این بافت در سال های اخیر انجام شده است.
شهردار منطقه ۱۷ درخصوص اقدامات شهرداری در حوزه مقابله با کرونا ویروس ظرف یک سال گذشته نیز گفت: در سال گذشته و امسال در نخستین گام فرهنگ سازی رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را در اولویت اقدامات قرار دادیم و در ادامه این مسیر حوزه اجتماعی منطقه ماسک هایی را برای توزیع در اختیار شهروندان و خیرین قرار داد. از سوی دیگر در بحث کمکهای مومنانه، شهرداری منطقه همکاری مطلوبی داشت.
وی ادامه داد: در طول سال ضدعفونی کلیه المانهای شهری همچون ایستگاههای اتوبوس، مبلمان شهری و فضاهای عمومی به طور مرتب انجام شده و ادامه دارد؛ همچنین چندین مانور در سطح منطقه برگزار شده است. حوزه ساماندهی شهرداری در کنار عوامل نیروی انتظامی در امر نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی توسط کسبه مشارکت داشته و با مواردی که پروتکل ها رعایت نمیشد، برخورد شده و تذکرات لازم داده شده است. شهرداری تهران در اجرای طرح شهید سلیمانی نیز مشارکت خوبی داشته و در طرح واکسیناسیون نیز این همکاری ادامه خواهد داشت.
لطفی در تشریح مهم ترین پروژه های شهرداری منطقه ۱۷ با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ پروژه های خاص و اثرگذاری را توانستیم آغاز کنیم و زمینه آن را فراهم کنیم تا در سال ۱۴۰۰ این پروژه ها عملیاتی شوند، ادامه داد: از مهم ترین این پروژهها می توان به احداث زیرگذر در محور راه آهن تهران-اهواز اشاره کرد. در منطقه ۱۷ دو راه آهن تهران-تبریز و تهران-اهواز وجود دارد که تهران-اهواز هنوز در روی سطح است؛ لذا در آن محدوده نیازمند ایجاد اتصالی مناسب بین دو طرف خط هستیم.
وی افزود: در حال حاضر با وجود راه آهن تهران-اهواز بزرگراه چراغی، آیت الله سعیدی و نواب در بخش جنوب به گونه ای هستند که یک چهارم جنوبی منطقه ۱۷ را که تراکم بالایی به لحاظ جمعیتی دارد به شکل یک جزیره تبدیل کرده است که با احداث زیرگذرها که طرح آن آماده و به تأیید راه آهن هم رسیده می توان این محدوده را از شکل جزیره ای خارج کرد. در حال حاضر پیمانکار طرح نیز انتخاب شده و ظرف هفتههای آینده کار عمرانی آغاز خواهد شد؛ پروژهای که از مطالبات قدیمی شهروندان منطقه بوده است.
لطفی ادامه داد: با احداث این زیرگذرها در زیر خط آهن تهران-اهواز علاوه بر پیوند بین بافتی در محدوده به شکلی تحرک شهری نیز رقم می خورد. از سوی دیگر در این یک چهارم جنوبی منطقه که حالت جزیره ای دارد عملا شبکه خدمت رسانی و اتوبسرانی نداریم لذا با احداث این زیرگذرها قابلیت ایجاد خطوط اتوبسرانی نیز فراهم می شود که طرحی بر همین اساس نیز طراحی شده است.
شهردار منطقه ۱۷ در بخش دیگری از صحبت های خود به پروژه اتصال مناطق ۱۷ و ۱۸ از روی محور آیت الله سعیدی اشاره کرد و افزود: بحث های مطالعاتی این پروژه در حال انجام است و ۸۰ درصد کار پیش رفته است و پس از اتمام بخش پایانی مطالعات مجوزهای مربوطه از پلیس راهور و شورای ترافیک و شهرداری اخذ می شود. در مرحله بعدی با تایید پروژه به لحاظ ترافیک، سازمان فنی مهندسی نقشه ها را ارائه میدهد و عملیات اجرایی آغاز می شود؛ لذا پیش بینی می شود اگر با همین سرعت پیش برویم در مهرماه می توانیم این پروژه را آغاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه در جنوب محله بلورسازی یکی از کانون های بحران در منطقه تشکیل شده بود، افزود: در اینجا معبری به طول ۲مترو ۳۰ سانتی متر وجود داشت که امکان تردد خودروهای امدادی در آن نبود و خودروهای شخصی شهروندان هم با سختی از آن عبور می کرد و فضای بی دفاع شهری در محدوده بود که شهروندان برای دسترسی به مترو باید از آن تردد می کردند. بر همین اساس کار ویژه ای انجام و این مسیر درحال تعریض است تا یکی از مطالبات قدیمی شهروندان عملیاتی شود به این ترتیب گذر ۶ متری همراه پیاده راه مناسب در این محل در حال احداث است که با تکمیل آن شاهد یک گشایش ترافیکی در محدوده خواهیم بود.
شهردار منطقه ۱۷ ادامه داد: در این فضا نورپردازی انجام می شود تا شهروندان در طول شب در محیطی ایمن تر با آرامش تردد داشته باشند. این پروژه تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است؛ ضمن اینکه یک معارض پست برق در این پروژه وجود دارد که با همکاری اداره برق این پست جابجا خواهد شد.
لطفی در تشریح آخرین وضعیت مرکز بهداشت مهرگان در این منطقه نیز به همکاری با دانشگاه علوم پزشکی ایران اشاره کرد و افزود: ساختمان قبلی این مرکز جابجا شده و شهرداری معادل آن را تعهد کرده که در سال جاری بسازد و در اختیار دانشگاه قرار دهد، البته برای اینکه خدمت رسانی این مرکز با تعویق مواجه نشود ساختمانی توسط شهرداری آماده شده تا ساخت ساختمان اصلی خدمات پزشکی این مرکز ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: در سطح منطقه ایجاد مرکز خدمات محله ای نیز توسط سازمان نوسازی شهرداری تهران درحال اجراست که تا پایان سال به سرانجام خواهد رسید. فضای ورزشی آن تکمیل شده و به زودی به بهره برداری می رسد و یک مدرسه خیرساز هم در این مرکز ساخته می شود که زمین آن را شهرداری داده است تا خیر مدرسه ساز توسط آموزش و پرورش برای ساخت آن معرفی شود که بی تردید تا پایان سال تعیین تکلیف خواهد شد.
وی به ساماندهی خیابان زمزم نیز اشاره کرد و افزود: بخش هایی از شبکه جمع آوری آبهای سطحی این محور نیازمند تغییرات اساسی بود که به همراه پیاده راه و جوی مناسب همگی انجام شد. از سوی دیگر در منطقه ۱۷ شهرداری تهران به توسعه "انرژیهای نو" توجه ویژه ای شده که در همین راستا سال گذشته یک واحد نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی افتتاح شد و امسال پروژه دیگری در همین زمینه در حال تکمیل داریم که تاکنون۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم تا پایان تابستان به اتمام برسد. نیروگاه ۲۰ کیلوواتی دیگری در بام ساختمان اصلی شهرداری منطقه نیز در حال احداث داریم که در سال جاری به بهره برداری می رسد.
اختصاص بودجه ۷۰ میلیارد تومانی برای پروژههای توسعه محلی منطقه ۱۷ در سال جاری
شهردار منطقه ۱۷ با تاکید بر اینکه فعالیت کلانی در قالب پروژههای توسعه محلی در شهرداری تهران شکل گرفته است، افزود: این پروژه ها فواید بزرگی به ویژه برای شهرداری های مناطق به همراه داشته است. پروژه های توسعه محلی که در دوره مدیریت فعلی شهری تعریف شده است این امکان را به مدیریت مناطق داده که بتوانند معابر فرعی را دستخوش اقدامات تاثیرگذار کنند.
وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه در منطقه ۱۷ در گذشته و در زمان عدم وجود طرح جامع، فضای شهری نامتوازن و متراکمی شکل گرفته است؛ امروز شاهد معابر تنگ با تراکم جمعیت و ریزدانگی بسیار زیاد هستیم که همگی باعث شده بافت شهری بافت ناهمگونی در منطقه شود. خوشبختانه طرح توسعه محله ای این فرصت را ایجاد کرده که بتوانیم مشکل عمده انهار منطقه را حل کنیم به شکلی که سال گذشته بیش از ۲۵ کیلومتر نهرسازی را انجام دادیم و در راستای همین توسعه محلهای ترمیم آسفالت و جابجایی تیرهای چراغ برق نیز انجام شد و در گذرهای فرعی آرام سازی شکل گرفت.
شهردار منطقه ۱۷ ادامه داد: در سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان در قالب ۵۶ پروژه و در سال جاری نیز ۷۰ میلیارد تومان در قالب ۶۲ پروژه در راستای توسعه محله ای اجرایی خواهد شد. به این ترتیب در سال جاری ۷۰ میلیارد تومان پروژه به دل محلات برده می شود که ثمرات بسیاری در بهبود سطح زندگی شهروندان این منطقه دارد؛ البته امسال نزدیک به ۱۴۰ میلیارد تومان بودجه برای پروژه عمرانی در حوزههای اجتماعی، فرهنگی، ترافیکی و... پیش بینی شده است.
لطفی در تشریح روند ارتقاء سرانه های خدماتی منطقه ۱۷ به احداث ۲۴ کیلومتر پیاده راه و ۸ کیلومتر مسیر دوچرخه در سال گذشته اشاره کرد و افزود: کوچه های رنگی و دوستی سال گذشته در منطقه احداث شد که ۱۱ کوچه رنگی و دوستی در منطقه اانجام شد و نشاط به محدوده برگردانده شد. برای سال جاری نیز مقرر شده است تا برای هر محله حداقل ۲ کوچه رنگی را اجرایی کنیم که با همکاری شورایاران و حوزه اجتماعی منطقه، معابر انتخاب خواهند شد.
وی افزود: برای توسعه فضای سبز نیز در سال ۱۴۰۰ دو کار اساسی داریم که نخست باغ راه حضرت فاطمه زهرا(س) که به طول ۳کیلومتر نوار فضای سبز است را داریم و در سایر فضاهای پروژه نیز لکه های فضای سبز ایجاد خواهد شد. زمین دیگری به مساحت ۱۰هزار متر مربع به اسم باغ سبزی در منطقه ۱۷ نیز در جنوب غربی منطقه تملک شده که امسال حدود ۳ میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفتیم که به مجموعه فضای سبز منطقه افزوده و در اختیار شهروندان قرار می گیرد.
شهردار منطقه ۱۷ ادامه داد: در حال حاضر در سطح منطقه ۱۷ دو محله داریم که فضای سبز ندارند لذا دنبال این هستیم با حمایت حوزه خدمات شهری شهرداری تهران و شورای شهر بتوانیم املاکی تملک کنیم و برای فضای سبز در اختیار عموم قرار دهیم تا در هریک از این محله ها امسال دو فضا تملک کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم. سرانه فضای سبز در منطقه ۱۷ ،هم پایین است و هم توزیع آن بسیار نامتوازن است. سرانه فضای سبز منطقه ۳۳.۳ مترمربع است که حدود ۸ متر نسبت به میانگین سرانه فضای سبز شهر تهران کمبود داریم.
لطفی در تشریح اقدامات حوزه فرهنگی و اجتماعی در منطقه نیز گفت: منطقه ۱۷ به دارالشهدا معروف است و بیشترین شهید را تقدیم نظام جمهوری اسلامی داشته لذا المان یادمان شهدا را در باغ راه حضرت فاطمه زهرا(س) در دست تهیه داریم تا اسامی ۴هزار شهید منطقه روی فولاد حک شود و به یادگار بماند.
وی ادامه داد: همچنین اگر خانواده ایثارگری در چارچوب ماموریت های شهرداری نیازمند دریافت خدمات باشد این خدمت به صورت ویژه به وی ارائه می شود. برای مثال این فرد به حوزه ایثارگران ما مراجعه می کند و می خواهد جواز ساختمانی دریافت کند یک نفر از واحد ایثارگران ما کنار این فرد خواهد بود و مرحله به مرحله و میز به میز این فرد را همراهی خواهد کرد و این کار با هدف تکریم مناسب تر به خانواده ایثارگران اجرایی شده و می خواهیم این موضوع به یک فرهنگ سازمانی برای امور شهروندان تبدیل کنیم که از خانواده ایثارگران آغاز کرده ایم و می خواهیم به همه شهروندان تسریع دهیم.
شهردار منطقه ۱۷ تاکید کرد: در گذشته کمیسیون های داخلی به رفع مشکلات شهروندان کمک می کرد؛ اما تعطیل شده و شورا فعال کردن دوباره این کمیسیونها را در دستور کار قرار داده و طرحی است که موافقین و مخالفینی دارد؛ البته باید به این نکته توجه داشت که برای مناطق جنوبی باتوجه به اینکه حیطه فعالیت این کمیسیونها محدود و مشکلات اساسی در کمیسیون ماده ۱۰۰ بررسی می شود، می توانند در جهت حل مشکلات مردم نقش بسزایی داشته باشند که این امکان از مناطق گرفته شده است. در حال حاضر بیشترین اثر و نارضایتی در مناطق جنوبی است چرا که سطح ریزدانگی در این مناطق بیشتر است و موجب سردرگمی شهروندان شده که امیدواریم این اختیار به مناطق به ویژه مناطق جنوبی بازگردد تا موارد خرد در سطح منطقه حل و فصل شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آزمون استخدام آتشنشان در کشور ۷ دی برگزار میشود
هشدار هواشناسی و محدودیتهای ترافیکی جادههای شمالی
زورگیر خشن که با چاقو به ماشین حمله کرده بود بازداشت شد
راههای کمک به لبنان در دیدار هیأت هلالاحمر با سرپرست سفارت ایران در بیروت بررسی شد
مالکی: از فعالیت تاکسیهای فاقد پروانه اشتغال جلوگیری میشود
نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد
ساجدی نیا: افزایش تابآوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است
اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیادهروسازی در خیابان لالهزار جنوبی
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد
نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ
برنامههای توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی
هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک
سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد