میرنیوز
دکتر مرجان عجمی همزمان با هفته ملی مبارزه با سرطان در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با ارتباط تغذیه با احتمال بروز و یا پیشگیری از انواع سرطانها، اظهار کرد: سرطان که با رشد غیر نرمال و کنترل نشده سلولها و گاهی حمله آنها به بافتهای مجاور همراه است توسط برخی ترکیبات بیواکتیو موجود در مواد غذایی میتواند ممانعت شود و یا حداقل بروز آن به تاخیر بیفتد.
وی با اشاره به برخی از مواد غذایی موثر در پیشگیری از بروز سرطان، عنوان کرد: کپسایسین که ماده فعال موجود در فلفل است دارای خاصیت سرکوب تومور و ضد سرطانی در مدلهای ایجاد شده برای سرطان است. این ماده حتی به صورت موضعی در کنار سایر داروها برای کاهش درد و تخفیف علائم استیوآرتریت ممکن است استفاده شود. برخی مطالعات نشان دادهاند که کپسایسین مرگ سلولهای سرطانی پانکراس را القا میکند و یا از تهاجم سلولهای سرطانی کیسهصفرا پیشگیری میکند.
مطالعات حیوانی نشان دادهاند که پس از مصرف خوراکی کپسایسین غلظت آن در کلیه، ریه و روده افزایش زیادی پیدا کرده است، بنابراین احتمالا در این بافتها میتواند نقش محافظتی داشته باشد.
وی با اشاره به کاتچینها پلی فنولهای طبیعی موجود در چای سبز، عنوان کرد: این مواد غذایی خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارند و خطر بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهند. پلیفنولهای موجود در چای سبز میتوانند حساسیت سلولهای سرطانی را نسبت به اثر درمانهای دارویی افزایش دهند و در عین حال میتوانند سلولهای غیر سرطانی را از اثرات زیانبار اشعه فرابنفش محافظت کنند.
دکتر عجمی، لیکوپن را یکی دیگر از مواد غذایی موثر دانست و گفت: لیکوپن یکی از کاروتنوئیدهای موجود در گوجه فرنگی، هندوانه و گریپ فروت است و باعث رنگ قرمز این مواد غذایی میشود. این ماده در مقابل بسیاری از بدخیمیها از جمله سرطان پروستات اثر محافظتی دارد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: ایزوفلاونهای موجود در سویا، عدس و لوبیا دارای فواید بیشماری برای سلامتی هستند. از آنجایی که این ایزوفلاوونها به عنوان فیتواستروژنها یا استروژنهای گیاهی عمل میکنند در کاهش علائم شرایط وابسته به هورمون مثل یائسگی نقش دارند. احتمالاً این ماده دارای اثرات محافظتی در مقابل لوسمی، سرطان معده و دارای اثرات محافظتی برای ریه است.
دکتر عجمی همچنین برای ارتقای سلامتی و پیشگیری از بروز بیماری هایی همچون انواع سرطانها توصیه کرد:
متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در پایان با تاکید بر اینکه شیوه غذا خوردن در خانواده یکی از عوامل اثرگذار بر شکل گیری عادات غذایی کودکان است، گفت: افزایش مصرف غذا بیرون از منزل و سپری کردن زمان زیاد در فضای مجازی، بازیهای کامپیوتری و تبلیغات غذاهای پرکالری بر سبک زندگی اثر گذار بوده و باعث ایجاد عادات غذایی جدید و کم تحرکی در کودکان میشود. مصرف غذاهای پرچرب، پرنمک و سرشار از قندهای تصفیه شده و ساده و در عین حال پر کالری خطر بیماریهای مزمن غیر واگیر دار از جمله انواع سرطانها را افزایش میدهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پایان انحصار آمریکا در گردهافشانی با پهپادهای ایرانی!
ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
ماجرای سنگاندازی برای واردات واگنهای متروی تهران چیست؟
رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرقهای شکار"
ساخت پهپادهای آشیانهدار توسط یک شرکت دانشبنیان
حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی
شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
التیام سریعتر زخمهای دیابتی با کمک پانسمان نانویی
۳ میدان میوه و ترهبار در جنوب تهران احداث میشود
مشکلات واگنهای مترو با ورود رئیسجمهور حل میشود؟
تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
امتحانات شبه نهایی دانشآموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
ورود واگنهای مترو امسال منتفی نیست
ثبتنام رسمی برای دریافت مشوقهای سربازی از ۱۵ اردیبهشت
چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
انتقاد بهزیستی از کمکاری مسئولان شهری در قبال معلولان
ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی میکند
فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانشآموزان موفق رشتههای ورزشی بدون کنکور معلم میشوند
غربالگری اختلالات یادگیری دانشآموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
توصیههای پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیهای در سال ۱۴۰۳