میرنیوز
محمد خدادی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به لزوم حمایتهای صنفی از خبرنگاران اظهار کرد: اگر رفتار سایر مشاغل را بررسی کنید میبینید که هر صنفی، خودش از فعالان آن صنف حمایت میکند.
وی افزود: ما برای افزایش حمایتها از این صنف، قانون نظام صنفی رسانه را داشتیم اما متأسفانه همین قانون هم با اعتراضات فعالان رسانه مواجه بود؛ دقیقاً همین رویه اعتراضات در زمان توزیع کاغذ هم اتفاق افتاد که از ابتدای توزیع، انتقادات به نحوه اجرای آن هم شروع شد.
خدادی یادآور شد: برای برخورد با هر موضوعی دو رویکرد که بیشتر نداریم، یا کل فرآیند را متوقف کنیم که در مورد قانون نظام صنفی این اتفاق افتاد؛ یا اجرا کنیم و بعد اصلاحاتی بر آن اعمال کنیم؛ تا زمانی که لایحه نظام خبرنگاری مصوب و سازماندهی نشود، اوضاع خبرنگاران سامان پیدا نمیکند.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر مشکل ما، حمایت از خبرنگاران نیست بلکه فقدان شناسایی درست آنهاست؛ مگر ما چند خبرنگار در کشور داریم که جدای از رسانههای فعال، معاونت مطبوعاتی باید پنج هزار خبرنگار آزاد را بیمه کند! 4 هزار و 44 مدیر مسئول فعال هم در کشور حضور دارند و هر کدام هم تعدادی خبرنگار را بیمه کردهاند، با این ارقام مگر چند خبرنگار دیگر در کشور میماند که بیمه نشدهاند اما با این وجود ما باز هم میشنویم که تعداد زیادی خبرنگار ادعا میکنند بیمه نشدهاند!
وی ادامه داد: متأسفانه ما در یک دورهای بر فضای کمی رسانه تأکید کردهایم و تعداد زیادی خبرنگار و رسانه به کشور اضافه کردیم؛ این موضوع هم گویا برایمان لذتبخش بودهاست؛ حالا همین نگاه کمیگرایی به خود رسانهها منتقل شده است و رسانهها فکر میکنند اگر 50 صفحه مطلب تولید کنند، موفقند؛ حال اینکه این میزان مطلب چقدر مفید است و به کار چه کسی میآید، خدا میداند!
خدادی بیان کرد: 13 هزار نفر در کشور مدعی رسانه هستند و هر کدام توقع متفاوتی از معاونت مطبوعاتی دارند، در مورد ضریب انتشار رسانه به ما ایراد میگیرند که چرا این ضریب باید عدد 50 درصد باشد؛ ضریب 50 درصد یعنی یک روزنامه در ماه 15 روز منتشر نشود؛ آیا کمتر از این میزان درست است؟ در دهلی نو روزنامهها طی سال تنها دو روز منتشر نمیشوند؛ در حالی که نه یارانهای دریافت میکردند و نه کاغذ.
معاون مطبوعاتی کشور گفت: رسانههای موفق دنیا بر مدار عرضه و تقاضا مدیریت میشوند، رسانههای ما فروش را بهصورت کلی کنار گذاشتهاند و تنها متکی به یارانه و تبلیغات هستند؛ انگار فراموشکردهاند که زمانی آگهی جذب رسانه میشود که مخاطب داشته باشند؛ باید بررسی کرد که چند درصد رسانههای ما با نگاه به مخاطب مطلب تولید میکنند و تیتر میزنند.
وی افزود: متأسفانه رسانههای ما در مرحله خبر ماندهاند، باید دیگر خبر را به شبکههای اجتماعی سپرد و وارد فرآیندهای تحلیلی بعد از خبر شد؛ چه لزومی دارد رسانهها چیزی که مردم میدانند را دوباره بازگو کنند، آنها باید بر انتشار مطلبی تمرکز داشته باشند که مردم نمیدانند.
خدادی توضیح داد: همانطور که گفتم مشکل الان رسانه، حمایت نیست و هیچ نهاد و مسئولی در کشور وجود ندارد که نخواهد از رسانهها حمایت کند بلکه واجب این است که ما تعریف درستی از جامعه رسانه داشته باشیم و اول این جامعه را شناسایی و معرفی کنیم؛ نباید هر کسی که خودکار یا دروبین در دست گرفت، خبرنگار یا عکاس بدانیم.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
مالکی: از فعالیت تاکسیهای فاقد پروانه اشتغال جلوگیری میشود
نیروی بسیج با خداباوری هراسی از دشمن ندارد
ساجدی نیا: افزایش تابآوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است
اجرای ۵۰۰۰ متر مربع پیادهروسازی در خیابان لالهزار جنوبی
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد
عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد
نمایش منشور حقوق بشر کوروش حک شده بر یک شهاب سنگ
برنامههای توانمندسازی در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ خود مراقبتی
هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
انجام بیش از ۴۹ هزار ویزیت برای زائران ایرانی عمره مفرده
ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی در شهرری و محله هرندی
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک
سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان
پیشنهاد بیش از ۷۰۰ ایده از سوی شهروندان در سومین دوره «من شهردارم»
غرق شدن قایق سافاری در جنوب شرقی مصر/ ۱۶ نفر مفقود هستند