میرنیوز
دکتر سید علی فاطمی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ با اشاره به اینکه عدم توجه به برخی نکات باعث شکست خوردن طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک میشود، اظهار کرد: اگر نسخهنویسی الکترونیک اجرا شود، بسیاری از هزینهها کاهش مییابد برای مثال بسیاری از کاغذهایی که برای دفترچه یا اسناد پزشکی بیماران مورد استفاده قرار میگیرند وارداتی هستند و با حذف این کاغذها مبلغ بسیار زیادی صرفهجویی میشود.
وی افزود: بنابراین اجرای طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک از این جهت بسیار خوب است اما باید توجه داشت که به بسیاری از مراکز پزشکی و داروخانهها هزینههای زیادی تحمیل میشود زیرا به سختافزارها و نرمافزارهایی احتیاج است که الان در غیاب نسخهنویسی الکترونیک، لزومی به استفاده از آنها در داروخانهها نیست.
وی با ارائه مثالی تصریح کرد: برای یک نسخهپیچی ساده، کارمند داروخانه دفترچه را میگیرد و داروها را در یک سبد جمع میکند و تحویل بیمار میدهد اما در صورت حذف نسخههای کاغذی و جایگزین شدن آنها با نسخه الکترونیک، باید این کار به صورت فایل انجام پذیرد و به تعداد کارمندان داروخانه، دستگاهی مانند تبلت خریداری شود که این مسئله هزینههایی را از جهت خریداری و نگهداری این دستگاهها ایجاد میکند.
فاطمی یادآور شد: بر اساس تبصره 17 قانون بودجه سال 99 این مسئله پیشبینی شده است که باید هزینههای این طرح مشخص شود و یا بخشی از آن توسط بیمهشده پرداخت شود اما متأسفانه سازمانهای بیمهگر به این الزام قانونی توجهی ندارند و میخواهند تمام این هزینه را بدون در نظر گرفتن تعرفهای، به داروخانهها تحمیل کنند که این امر موجب نارضایتی داروخانهها و در نتیجه عدم همکاری آنها خواهد شد.
نایبرئیس انجمن داروسازان با بیان اینکه بسیاری از بخشهای دولتی، امورشان را برونسپاری کردهاند، خاطرنشان کرد: راهاندازی دفاتر پیشخوان نمونهای از این برونسپاری است که مردم بخشی از هزینه را پرداخت میکنند اما در بحث درمان، همیشه تفکری غالب است که تصور میشود نباید اصلاً پولی پرداخت شود و اگر هم پرداخت میشود باید توسط مؤسسات پرداخت شود؛ در حالیکه بار مالی مؤسسات زیاد خواهد شد.
کاهش خطاهای پزشکی با اجرای نسخهنویسی الکترونیک
فاطمی با بیان اینکه اجرای نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک بسیار برای کشور ما مفید است، تصریح کرد: انجمن داروسازان به شدت موافق اجرای این طرح است زیرا این طرح مزایای بسیاری دارد؛ مهمترین مزیت طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک، کاهش خطاهای پزشکی است؛ الان با خطاهای پزشکی (medication error) زیادی روبهرو هستیم که بخش عمده آن به دلیل بدخطی پزشکان است! اگر این طرح به طور کامل اجرا و نسخه کاغذی پزشکی حذف شود، دیگر با این خطاها روبهرو نخواهیم بود.
تسهیل روند تهیه دارو و جلوگیری از انتقال بیماری از مزایای دیگر اجرای نسخهپیچی الکترونیک
وی افزود: مزیت دیگری که این طرح دارد این است که فرد، دفترچه به دست، سرگردان نمیشود؛ اگر الان فرد به داروخانه مراجعه کند، نمیتواند نصف داروها را از داروخانهای بگیرد و نصف دیگر داروها را از داروخانه دیگری و باید دفترچه را در اختیار داروخانه بگذارد اما اگر نسخهنویسی الکترونیک اجرا شود بیمار میتواند آزادانه، هرچندتا دارویی که میخواهد را از یک داروخانه و بقیه را از داروخانه دیگری تهیه کند؛ این مسئله به خصوص درباره داروهای کمیاب بسیار حائز اهمیت است زیرا ممکن است تمام داروهای نوشته شده در یک نسخه در یک داروخانه موجود نباشد.
نایبرئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه دفترچههای کاغذی احتمال آلودگی را نیز بیشتر میکند، تصریح کرد: دفترچه بین بیمار، منشی مطب، پزشک و داروخانه دست به دست میشود و یکی از عوامل انتقال بیماری، همین دفترچههای کاغذی هستند اما با اجرای نسخهنویسی الکترونیک ضمن صرفهجویی در خروج ارز از کشور بابت واردات کاغذ و جلوگیری از قطع شدن درختان برای تهیه کاغذ، احتمال آلودگی نیز کاهش مییابد.
جلوگیری از تقویت بازار سیاه دارو با اجرای این طرح
وی با بیان اینکه اگر چه پزشک آزاد است نام تجاری یک دارو را بنویسد، گفت: برخی از پزشکان که البته تعداد آنها زیاد نیست، داروهای خارج از سیستم توزیع در نسخه خود مینویسند که این داروها تنها در بازار سیاه و در دست قاچاقفروشان است که باعث سوق دادن بیمار به سمت ناصرخسرو و مراکز عرضه داروهای قاچاق میشود؛ مورد دیگر که بسیار کم است اما به هر حال رخ میدهد این است که برخی پزشکان داروها را بهصورت رمزی مینویسند و بیمار را به یک داروخانه خاص ارجاع میدهند! اگر طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک اجرا شود این مشکلات نیز حل میشوند.
نایبرئیس انجمن داروسازان ایران یادآور شد: اجرای چنین طرحی برای سازمانهای بیمهگر، صرفهجویی بسیار زیادی دارد و بخشی از این صرفهجویی میتواند برای رفع مشکلاتی که گفته شد در اختیار داروخانهها قرار بگیرد یا اینکه بخشی از آن توسط بیمهشده پرداخت شود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چاپ سه عنوان کتاب جدید برای نوآموزان با اختلال اوتیسم
متمم بودجه شهرداری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
گودرزی: باید پیشه دستفروشی را به عنوان شغل به رسمیت بشناسیم
کاشت ۶۰ هزار اصله درخت در تهران
شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل با کمک اطلاعات بانک ژنتیک
سند خط مشی سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران تدوین شد
متمم بودجه شهراری تهران هفته آینده به شورا ارائه میشود
قتل خونین مادر با ۸ ضربه چاقو در پیروزی
مدیرکل دفتر نظارت و رسیدگی به شکایات کمیته امداد منصوب شد
مدیرکل دفتر هماهنگی رسیدگی به تخلفات اداری کمیته امداد منصوب شد
کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی «پارسا خودرو»
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان
پیشنهاد بیش از ۷۰۰ ایده از سوی شهروندان در سومین دوره «من شهردارم»
غرق شدن قایق سافاری در جنوب شرقی مصر/ ۱۶ نفر مفقود هستند
آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری
توزیع ۱۱۰ هزار فیش عوارض پایدار شهری
قتل مقابل دریاچه چیتگر؛ دستگیری در شیراز
نوسازی ۴۰۰ اتوبوس بی آر تی ۱۸ متری دیزلی در تهران
۲۶ سردیس چهرههای ماندگار تهران در خانه اتحادیه رونمایی شد
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟