میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، رضوان حکیمزاده در نشست توجیهی «طرح اصلاح روشهای آموزش و تحول در محیط یادگیری»،با بیان اینکه رئیس جمهور بر اجرای این طرح با هدف ایجاد تحول در کیفیت آموزش و یادگیری در مدارس دولتی تاکید دارد، گفت: برخورداری از آموزش باکیفیت تنها مختص افراد با سطح اقتصادی بالا نیست و از طرف دیگر نباید ذهن دانشآموزان را با محفوظات پُر کرد و نسبت به توسعه فردی دانشآموزان بر مبنای اصولی مانند کار گروهی، ذهن تحلیلگر و استدلالگر، اعتمادبهنفس و خودباوری بیتفاوت بود.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دانشآموزان تفاوتهای متنوعی دارند و همه آنان در یک سطح یادگیری مشخص نیستند، تصریح کرد: برخی از دانشآموزان مهارتهای سواد پایه را به خوبی فرانگرفتهاند و با فقر یادگیری مواجه هستند؛ دانشآموزانی که به آموزش دسترسی دارند و در مدرسه نیز حضور داشته و دارند، اما همچنان در مهارتهای یادگیری مشکلات بزرگی دارند.
ضرورت ارتقا مهارت سوادپایه و نقش آن در کاهش فقر یادگیری
حکیمزاده با تعریف «فقر آموزشی»، عدمدسترسی به آموزش را عامل اصلی در فقر آموزشی عنوان و تصریح کرد: «فقر یادگیری» ناشی از عدمفراگیری مهارتهای سواد پایه است که بعد از دوره کرونا، شاخصهای آن در تمام کشورهای جهان افت کرد؛ تا جاییکه طبق گزارش بانک جهانی تا پیش از دوره کرونا ۸۰ درصد کودکان جهان در دوره ابتدایی ثبتنام میکردند که از این تعداد ۲۵ درصد مهارت سوادپایه را کسب نمیکردند. این یعنی ۴۰ درصد فقر یادگیری (شامل مجموع ۲۰ درصدی که در دوره ابتدایی ثبتنام نمیکنند و عدهای که مهارت سوادپایه را فرانمیگیرند) در جهان وجود دارد.
در گام اول باید این دانشآموزان شناسایی شوند و در گام بعد باید بر مبنای نیازها و چالشهایی که در مسیر یادگیری دارند، برنامهای حمایتی طراحی و اجرا شود. این مهم یکی از اصول طرح حامی است اهمیت مداخله متمرکز در رفع موانع زمینهای یادگیری
وی با اشاره به نقش مهم شرایط زمینهای مانند سطح فرهنگی و سرمایه علمی خانوادهها در فرایند یادگیری، گفت: بسیاری از فراگیران به دلیل عدمبرخورداری خانوادهها از سرمایه فرهنگی و علمی، با آمادگی کمتری نسبت به همسالان خود وارد نظام آموزش رسمی میشوند و در نتیجه نمیتوانند پابهپای آنان فرایند یادگیری را سپری و رشد کنند؛ به خصوص که این دانشآموزان در محیط خانه نیز از بستر لازم برای تکمیل فرایند یادگیری برخوردار نیستند. طبق نتایج پژوهشها بهترین رویکرد به منظور رفع این موانع، مداخله متمرکز است. به بیان ساده، در گام اول باید این دانشآموزان شناسایی شوند و در گام بعد باید بر مبنای نیازها و چالشهایی که در مسیر یادگیری دارند، برنامهای حمایتی طراحی و اجرا شود. این مهم یکی از اصول طرح حامی است.
نقش ویژه معلمان بازنشسته، معلمان جهادی و خیرین آموزشی در «حامی»
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: بعد از پایان ترم اول، در هر مدرسه دانشآموزانی که در ارزشیابی کیفی توصیفی در درسهای فارسی، ریاضی و علوم، «قابل قبول» و «نیازمند تلاش» دارند، شناسایی خواهند شد. سپس زمینههای بهبود با کمک شورای مدرسه احصا و برنامهریزی لازم با توجه به اعتباری که در اختیار استانها قرار دارد، طراحی و اجرا خواهد شد. در این برنامه از ظرفیت معلم کلاس، معلمان بازنشسته یا خیرین آموزشی استفاده خواهد شد. علاوه بر این موارد، آموزش و پرورش در صدد است با انعقاد تفاهمنامه با بسیج فرهنگیان، در قالب طرحهای جهادی حمایت آموزشی از ظرفیت دانشجو معلمان و معلمان عضو بسیج نیز بتوان بهره برد.
در هر مدرسه دانشآموزانی که در ارزشیابی کیفی توصیفی در درسهای فارسی، ریاضی و علوم، «قابل قبول» و «نیازمند تلاش» دارند، شناسایی خواهند شد ریشه وطندوستی و تعلقخاطر به سرزمین مادری در مدرسه است
به گزارش روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش حکیمزاده در پایان با اشاره به عشق به میهن خاطرنشان کرد: عشق به وطن و ماندگاری فعال در چرخه خدمترسانی به جامعه بومی و حس تعلق به باورهای ملی و دینی، ریشه در مدرسه و ایجاد محیط یادگیری مثبتی دارد؛ محیطی که در آن دانشآموز به عنوان عنصری محترم، خود را بخش مهمی از فرایند بداند و نسبت به محیط حس تعلق خاطر داشته باشد. دانشآموزی که در این محیط رشد میکند، ریشههای محکم و مقاومی در سرزمین مادری خواهد داشت.
منبع : خبرگزاری مهر
دستور قاضی برای دستگیری و استرداد متهم فروشنده ارز در پرونده چای دبش
تشرف ۷ کاروان به حج از محل کاهش خدام
کاظمی: روزی در تقویم ملی کشور به نام فرهنگیان شهید ثبت شود
هوای تهران هنوز آلوده است
تجهیزات آزمایشگاهی پزشکی قانونی برخی استانها نیاز به نوسازی دارد
کدام استانها رکورددار حوادث کوهستان هستند؟
تشکیل کمیته فنی گردشگری بین ایران و ازبکستان
کدام استانها رکورد دار حوادث کوهستان هستند؟
فراخوان «جایزه معلم» برای بهترین خبر تعلیم و تربیت
نامه عملیاتی توسعه زیستبومهای مرجانی خارک پایان یافت
احداث ۱۰۰ واحد مسکونی توسط بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی
کشف تریاک با طعم لواشک در فرودگاه امام خمینی (ره)
جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد؛ جزئیات ارائه تسهیلات به شرکتها
پیشرفت ۷۰ درصدی بهسازی خیابان ملت در تهران
فروش و واگذاری املاک شهرداری در ازای دریافت اتوبوس
پاتک پلیس به مخفیگاه سارقان در محله سیزده آبان
کشف ۷ قبضه سلاح گرم از مخفیگاه شرور خاورشهر
برای مقابله با ابرچالشهای محیط زیستی چه راهکاری نیاز است؟
اجرای طرح ضربتی مبارزه با جانوران موذی در تهران
اقدامات سازمان ثبت احوال در حوزه پدافند غیرعامل کشور
علت تجمع نیروهای شرکت شهربان مقابل شورای شهر تهران چه بود؟
دستگاههای گرمایشی غیرمجاز اصناف جمع آوری شد
بودجه پژوهشی محیط زیست از پرسپولیس و استقلال کمتر است
۶۷ نفر در سال جاری در اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادهاند
مانور تمامعیار زلزله در کلانشهر تهران برگزار میشود
نابودی بیمارستانها در غزه مردم را در خطر مرگ قرار داده است
محسنی اژهای در رأس هیئت عالی قضائی به استان گیلان سفر میکند
بررسی پیشنهاد تغییر جانمایی برخی ایستگاههای خط ۱۱ مترو تهران
مبارزه با فساد به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد
افزایش ۳۰ درصدی مراجعه شهروندان به بازارها و میادین میوه و ترهبار