میرنیوز

بیانات رهبر انقلاب پیرامون دعای «یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر»

بیانات رهبر انقلاب پیرامون دعای «یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر» 2025-01-05T12:09:39+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ایام مبارک رجب، بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۸۶ در شرح دعای ماه رجب را منتشر کرده است.

متن بیانات به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر»؛ یعنی، ای کسی که اگر کار خیری از من سر بزند، به او امید دارم! یعنی به ثواب او امیدوارم.

شما هر کار خوبی که می‌کنید امیدوارید خدای متعال به شما اجر بدهد. امّا در مقابل، وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِندَ کُلِّ شَرّ؛ کار شرّی که از شما سر میزند، خودتان را از خشم خدا ایمن می‌بینید. اگر انسان خودش را از خشم خدا ایمن نبیند که کار خلاف نمی‌کند؛ مثلاً غیبت می‌کند، حرف خلاف میزند، دروغ می‌گوید امّا خود را از خشم خدا ایمن می‌بیند. آمَنُ سَخَطَه، من احساس ایمنی می‌کنم؛ آمَنُ، یعنی احساس ایمنی می‌کنم از سَخَط او، از خشم او؛ عِندَ کُلِّ شَرّ، در هر کار بدی، در هر کار زشتی؛ یعنی در هر بدی‌ای و کار زشتی که از من سر زده. ببینید این‌جوری است: هر کار خیری می‌کنیم امید داریم که خدا به ما کمک کند، خدا از ما قبول کند، خدا به ما پاداش بدهد، خدا این کار ما را حساب کند؛ [مثلاً] دو رکعت نماز می‌خوانیم، یک اعتکافی می‌کنیم، یک روزه‌ای می‌گیریم، یک پولی صدقه می‌دهیم، در همه‌ی اینها امید داریم که خدا به خاطر این کار به ما تفضّل کند. خب شما که برای کارهای خوبتان از خدا توقّع و انتظار و رجاءِ لطف و محبّت دارید، برای کارهای بدتان هم از خشم او ترس داشته باشید! این را ندارید. ببینید، این نشان می‌دهد که نسبت ما با خدای متعال، نسبت یک بنده‌ی لوس و بنده‌ی نُنُر است در مقابل پروردگار که از او توقّع داریم کارهای خوب را نگاه کند، ببیند؛ [امّا] دلمان می‌خواهد کارهای بد را نبیند و توجّه نکند. نسبتِ ما و خدا، یک نسبتِ مولای کریمِ بزرگوارِ بخشنده‌ای است که یک چنین امیدی را برای کارهای خوبمان در دل ما و یک چنین ایمنی‌ای را برای کارهای بدمان در ما به وجود آورده؛ یعنی از بس کار بد کرده‌ایم و به ما خشم نگرفته، ما دیگر خاطرمان جمع است که [اگر] کار بدی می‌کنیم، از خشم او ایمنیم. نسبت ما و خدا، نسبت بخشندگیِ فراوان و لطف فراوان خدا در حقّ ما است. این فقره‌ی اوّل.

یا مَن یُعطِی الکَثیرَ بِالقَلیل؛ این هم همان مضمون را دارد؛ [یعنی] ای کسی که به یک کار کوچک، یک پاداش بزرگ می‌دهی! فرض کنید که آنچه ما در راه خدا انجام می‌دهیم، می‌بخشیم، تلاش می‌کنیم، خب اینها اهمّیّتی ندارد؛ در مقابل نعمتهای الهی چه اهمّیّتی دارد، امّا خدا در مقابل آن به ما چه می‌دهد؟ بهشت، رضایت خودش، نعمتهای اخروی که اینها خب خیلی بزرگ است، خیلی اهمّیّت دارد. یا مَن یُعطِی الکَثیرَ بِالقَلیل؛ در مقابل کار قلیل ما، عطای کثیر می‌دهد. این هم فقره‌ی دوم.

فقره‌ی سوّم هم همین مضمون است و باز هم مولای خوب را نشان می‌دهد، خداوندیِ همراه با کرامت را نشان می‌دهد. یا مَن یُعطی مَن سَأَلَه؛ [یعنی] هر کسی از او چیزی بخواهد، به او می‌دهد. این واقعیّت است، بدانید که [اگر] انسان از خدا چیزی بخواهد، خدا به او می‌دهد؛ آنجایی که می‌بینید دعا مستجاب نمی‌شود، یا شما درست نخواستید، یا یک مصلحتی، یک مانع بزرگی در کار است، یا بر خلاف سنّت‌های آفرینش است؛ [چون] سنّت‌های آفرینش هر دعایی را مستجاب نمی‌کند، اجازه نمی‌دهد هر خواسته‌ی انسان برآورده بشود. امّا اگر این موانع نباشد، هر خواسته‌ای از خدا داشته باشید، خدای متعال می‌دهد. این هم فقره‌ی سوم که هر چه خواستید خدا به شما می‌دهد.

فقره‌ی چهارم، از این بالاتر است: یا مَن یُعطی مَن لَم یَسئَله؛ خدا حتّی به کسی هم که از او چیزی نخواسته می‌دهد؛ مثل چه کسی؟ مثل خود شما وقتی که بچّه بودید؛ چه چیزی از خدا خواسته بودید؟ نَفَس خواسته بودید؟ جان خواسته بودید؟ بُنیه خواسته بودید؟ معده‌ی کاری، ریه‌ی فعّال؟ اینها را که خدا به شما داده، شما از خدا خواسته بودید؟ یا نه، خدا نخواسته به شما داد؟ یک‌هزارم همه‌ی آنچه را شما دارید، از خدا نخواستید، یک‌میلیونم آن را شما از خدا نخواستید، امّا خدا به شما داد. پس «یا مَن یُعطی مَن لَم یَسئَله» [یعنی] به کسی که از او چیزی نخواسته عطا می‌کند. وَ مَن لَم یَعرِفه؛ حتّی به کسی [هم] که اصلاً خدا را نمی‌شناسد می‌دهد؛ چون همه‌ی این نعمتهای زندگی ما مال خدا است.

خب این بزرگواری‌ها، این لطف‌ها، این مهربانی‌ها از طرف خدای متعال، ناشی از چیست؟ ناشی از این است: تَحَنُّناً مِنه؛ تحَنُّن یعنی احساس مراقبت؛ «حَنان» یعنی لطف و نزدیکی و مراقبِ چیزی بودن، مراقب کسی بودن به خاطر لطفی که به شما دارد و مراقب شما است. وَ رَحمَة؛ و به خاطر رحمتی که به شما می‌خواهد بکند. خدای متعال بشر را برای همین آفریده، وَ لِذٰلِکَ خَلَقَهُم؛ خلقت بشر برای این است که به او رحمت [عطا] کند.

خب، این حالا شد صفت ما و خدا. ببینید آن کسی که دعا را تنظیم می‌کند که امام است و بلد است چه جوری با خدا حرف بزند چقدر هوشمندانه آن را تنظیم می‌کند. تا اینجا شد رابطه‌ی ما و خدا؛ ما [از این طرف] گیج و گول و ندانسته و نخواسته و بی‌معرفت و بی‌ملاحظه، او از آن طرف اهل رحمت، اهل تفضّل، اهل عطا، اهل مهربانی.

خب حالا که این‌جور شد، یک درجه بالاترش را می‌خواهیم. حالا که خدای متعال این‌قدر کریم است، پس دیگر [باید] از خدا بخواهیم؛ چه بخواهیم؟ اَعطِنی؛ خدایا به من عطا کن‌، [چون] حالا من دیگر از آن کسانی نیستم که از تو نخواهم؛ [البتّه] تو نخواسته خیلی چیزها داده‌ای، امّا حالا [از تو] می‌خواهم. اَعطِنی بِمَسئَلَتی ایّاک، یعنی به خاطر سوال و درخواستی که از تو می‌کنم، به من عطا کن «جَمیعَ خَیرِ الدُّنیا وَ جَمیعَ خَیرِ الآخِرَة»؛ همه‌ی خوبی‌های دنیا و همه‌ی خوبی‌های آخرت را به من عطا کن؛ این را از خدا می‌خواهیم و امید هم داریم که خدا این را بدهد؛ چرا؟ چون از اوّلِ دعا این‌جوری توصیف کردیم خدا را.

به این هم اکتفا نمی‌کنیم، میگوییم: وَ اصرِف عَنّی بِمَسئَلَتی ایّاک؛ باز به خاطر سؤالی که از تو می‌کنم سوال یعنی درخواست؛ اینجا به این معنا است به خاطر درخواستی که از تو می‌کنم، از من دور کن، منصرف کن، چه چیزی را؟ جَمیعَ شَرِّ الدُّنیا وَ شَرِّ الآخِرَة؛ همه‌ی شُرور دنیا را و شُرور آخرت را. چرا ما از خدا این‌جور وسیع و بی‌پایان می‌خواهیم؟ خب «سنگ مفت و گنجشک مفت»! ما حالا می‌خواهیم. هر چیزی از اینها بر طبق مصلحت الهی شد، هر چیزی از اینها بر خلاف مصلحت خودمان نشد، خدای متعال به ما عطا می‌کند.

چرا این‌جور وسیع از خدا می‌خواهیم؟ فَاِنَّهُ غَیرُ مَنقوصٍ ما اَعطَیت؛ چون در آنچه تو عطا می‌کنی، کم گذاشته نمی‌شود. چون همه‌ی این عوالم در نظرِ خالقِ این عوالم و مؤثّرِ این عوالم، مثل یک دانه‌ی ریگ است؛ به نظر من و شما مثلاً هزار تومان، بیشتر از صد تومان است ما این‌ٰجوری [هستیم دیگر] امّا آن کسی که فرض کنید میلیاردی پول [دارد]، پول‌سازِ میلیاردی است، هزار [تومان] و صد [تومان] برایش اصلاً فرقی نمی‌کند؛ صد تومان، هزار تومان، ده هزار تومان، صد هزار تومان تفاوتی نمی‌کند. فَاِنَّهُ غَیرُ مَنقُوصٍ ما اَعطَیت.

خب، تا اینجا که دعا کردید، بعد می‌رسد به آن فقره‌ی معنوی‌تر و روحی‌ترِ دعا و آن، همان است که در اغلب این دعاهای ما، در خیلی از دعاهای ما از همه مهم‌تر دانسته شده و آن، نجات از آتش دوزخ است. امام حسین (علیه السّلام) در آخر دعای عرفه میگویند خدایا! یک حاجتی دارم که اگر چنانچه آن حاجت را روا کنی، همه‌ی این حاجاتی را که در دعای عرفه از اوّل تا حالا خواستم، به من ندهی، باز چیز زیادی گیر من آمده؛ اگر همه‌ی آن حاجات را روا کنی، این یکی را روا نکنی، هیچ چیز گیر من نیامده؛ و آن چیست؟ این است که مغفرت تو شامل حال من بشود و عذاب تو من را مسّ نکند. اینجا هم همین است؛ حالا که همه‌ی خیرات را از تو خواستیم و نخواسته هم دادی، یا ذَا الجَلالِ وَ الاِکرامِ یا ذَا النَّعماءِ وَ الجودِ یا ذَا المَنِّ وَ الطَّولِ حَرِّم شَیبَتی عَلَی النّار؛ ای آن کسی که دارای جلالتی، دارای کرامتی، دارای مَنّی «مَنّ» به معنی منّت گذاشتن نیست، به معنای آن چیزی است که می‌تواند مایه‌ی منّت بشود؛ یعنی همان نعمت، لطف؛ «طَول» [هم] یعنی کَرَم و زیاده‌دهیِ یک بخشنده به یک انسان ای کسی که دارای نعمت هستی، دارای جود و بخشش هستی، حَرِّم شَیبَتی عَلَی النّار؛ دعای مهمّ من این است که این ریش سفید من را که «شِیبه» یعنی ریش سفید، بر آتش حرام کنی. حالا شماها که ریشتان سفید نیست، یا خانمها که ریش ندارند می‌توانند بگویند: حَرِّم وَجهی عَلَی النّار. این را بدانید که این اشکالی ندارد. چون حضرت [صادق] وقتی به آن شخص [این دعا را] می‌فرمودند، محاسن خودشان را گرفتند و محاسن خود حضرت سفید بود و به خدای متعال عرض کردند: حَرِّم شَیبَتی عَلَی النّار. «شِیبه» یعنی ریش سفید، یعنی ریش ما؛ اینهایی هم که ریششان سفید است بگویند «حَرِّم شَیبَتی» ایرادی ندارد.

شماها که ریش‌هایتان مشکی است، یا خانمها هم که ریش ندارند، می‌توانند بگویند: حَرِّم وَجهی عَلَی النّار؛ صورتم را بر آتش [حرام کن]. محاسنشان را یا چانه‌شان را بگیرند؛ چون این گرفتنِ چانه و گرفتنِ محاسن یک نوع خواهش است؛ شما هم در فارسی مثلاً گاهی میگویید این کار را بکن، [بعد] آدم دست را به ریشش می‌گیرد، این خواهش است؛ این همان کاری است که در فارسی هست. این در مشهدی‌ها هست، نمیدانم جای دیگر هم هست یا نه؛ میگویند: «آقا بالا غیرتاً»؛ یعنی یک کاری را که می‌خواهد انجام بگیرد یا انجام نگیرد، التماس که می‌خواهد بکند، دستش را به ریشش می‌گیرد. این همان کار است؛ دست به ریش که می‌گیرید، همان عمل است. یعنی عرض می‌کنید پروردگارا! خواهش می‌کنم «حَرِّم شَیبَتی عَلَی النّار» این ریش سفید من را بر آتش حرام کن. لذا شماها که ریش‌هایتان مشکی است، میگویید این ریش مشکی من را، یا خانمها که ریش ندارند میگویند این صورت من را بر آتش حرام کن؛ یعنی مرا به آتش نینداز.

خب، آدم این‌جوری دعا بخواند بهتر است یا نه، اصلاً نداند؟ مثل اینکه یک کلمات بی‌معنی‌ای را آدم تکرار کند؛ این خیلی [فایده‌ای ندارد]؛ البتّه اگر همان جا هم توجّه داشته باشد که با خدا دارد حرف میزند، بی‌فایده نیست امّا خیلی فرق می‌کند با اینکه انسان معنایش را بداند. آن حرکت انگشت سبّابه هم در مقام تضرّع است؛ این [کار] آن وقت‌ها معمول بوده؛ الان شما حرکت ندادید هم ندادید، اشکال ندارد، چون بین ماها این کار معمول نیست؛ آن زمان، آن [کار] از روی همین اظهار علاقه و اظهار ارادت و اظهار مسکنت [بوده].

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

رحیمی: خدمت صادقانه مانع ناامیدی در کشور است

رحیمی: خدمت صادقانه مانع ناامیدی در کشور است
2025-01-07T10:36:22+03:30
وزیر دادگستری در چهارمین جشنواره تجلیل از مدیران و کارمندان تراز مکتب شهید سلیمانی گفت: نباید اجازه دهیم ناامیدی در کشور ایجاد شود و این مهم با خدمت صادقانه...

ماموریت قالیباف برای تشکیل کمیته نظارت بر اجرای قوانین مربوط به مدیریت پسماند

ماموریت قالیباف برای تشکیل کمیته نظارت بر اجرای قوانین مربوط به مدیریت پسماند
2025-01-07T10:36:21+03:30
رئیس مجلس، از معاونت نظارت مجلس و کمیسیون اصل نود خواست کمیته‌ای را برای نظارت بر اجرای قوانین مربوط به مدیریت پسماند تشکیل دهند.

عراقچی: خون شهدا سلاح مکتب مقاومت است

عراقچی: خون شهدا سلاح مکتب مقاومت است
2025-01-07T10:36:21+03:30
وزیر امورخارجه در جشنواره تجلیل از مدیران تراز مکتب شهید سلیمانی، گفت: مکتب مقاومت سلاح نظامی دارد اما سلاح اصلی آن خون شهداست.

موافقت مجلس با یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی 

موافقت مجلس با یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی 
2025-01-07T10:23:02+03:30
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، با یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.

گزارش مربوط به طرح‌های فاقد مجوز زیست‌محیطی در مجلس قرائت شد 

گزارش مربوط به طرح‌های فاقد مجوز زیست‌محیطی در مجلس قرائت شد 
2025-01-07T10:23:01+03:30
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون اصل نود درباره طرح‌های فاقد مجوز زیست محیطی قرائت شد.

سردار حسن زاده: شهید سلیمانی مدافع هر حریم مقدسی بود

سردار حسن زاده: شهید سلیمانی مدافع هر حریم مقدسی بود
2025-01-07T10:23:01+03:30
فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران گفت: شهید سلیمانی جمهوری اسلامی ایران را حرم می‌دانست و مدافع هر حریم مقدسی بود.

اسلامی: رزمندگان همچون پروانه به دور حاج قاسم می‌چرخیدند

اسلامی: رزمندگان همچون پروانه به دور حاج قاسم می‌چرخیدند
2025-01-07T10:09:40+03:30
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: رزمندگان همچون پروانه به دور حاج قاسم می‌چرخیدند و او را از جان و دل دوست می‌داشتند.

مهاجرانی: با حمایت سران قوا شاهد حذف فیلترینگ از دو سکو بودیم

مهاجرانی: با حمایت سران قوا شاهد حذف فیلترینگ از دو سکو بودیم
2025-01-07T10:09:40+03:30
سخنگوی دولت در نشست خبری گفت: با حمایت خوب سران قوا شاهد این بودیم که در حذف فیلترینگ یا مسدود سازی از دو تا از سکوها صورت گرفت.

جشنواره مدیران تراز مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد

جشنواره مدیران تراز مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد
2025-01-07T09:56:20+03:30
جشنواره تجلیل از مدیران و کارکنان تراز مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.

قالیباف: کشور با بحران مدیریت پسماند مواجه است

قالیباف: کشور با بحران مدیریت پسماند مواجه است
2025-01-07T09:56:19+03:30
رئیس مجلس در جلسه علنی مجلس گفت: به جز شهر اصفهان که در آنجا اقتصاد پسماند با مدیریت درست از ابتدا و در مبدا تفکیک انجام می‌شود، در بقیه کشور ما دچار بحرانیم.

اسلامی: ظرفیت‌های زیادی در صنعت هسته‌ای ایجاد کردیم

اسلامی: ظرفیت‌های زیادی در صنعت هسته‌ای ایجاد کردیم
2025-01-07T09:42:56+03:30
رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: ظرفیت‌های زیادی در صنعت هسته‌ای ایجاد کردیم و می‌توانیم یک جریان پیشرفته و ارزشمند که در شکوفایی کشور نقش دارد را پیاده‌ساز...

نصرتی: ما روزانه ۵۵ هزار تن زباله تولید می کنیم

نصرتی: ما روزانه ۵۵ هزار تن زباله تولید می کنیم
2025-01-07T09:29:41+03:30
معاون وزیر کشور گفت: ما روزانه ۵۵ هزار تن زباله تولید می کنیم و در شهر تهران هم روزانه ۷ هزار تن زباله تولید می شود.

می‌توانیم ۶۰ درصد پسماند کشور را با بازیافت تبدیل به انرژی کنیم

می‌توانیم ۶۰ درصد پسماند کشور را با بازیافت تبدیل به انرژی کنیم
2025-01-07T09:29:41+03:30
نماینده مردم کاشمر در مجلس گفت: می‌توانیم ۶۰ درصد پسماند کشور را از طریق بازیافت تبدیل به انرژی کنیم و سازمان حفاظت از محیط زیست نباید در این زمینه منفعل باشد.

هفتمین کنفرانس سنجش و ایمنی پرتوهای یونساز و غیریونساز آغاز به کار کرد

هفتمین کنفرانس سنجش و ایمنی پرتوهای یونساز و غیریونساز آغاز به کار کرد
2025-01-07T09:29:40+03:30
آیین افتتاح هفتمین کنفرانس «سنجش و ایمنی پرتوهای یونساز و غیریونساز» با حضور رییس سازمان انرژی اتمی ایران در دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز شد.

آغاز مرحله نخست رزمایش مشترک پدافند هوایی اقتدار ۱۴۰۳ در مرکز هسته‌ای نطنز

آغاز مرحله نخست رزمایش مشترک پدافند هوایی اقتدار ۱۴۰۳ در مرکز هسته‌ای نطنز
2025-01-07T09:29:40+03:30
مرحله نخست رزمایش مشترک اقتدار در حلقه پدافند هوایی مرکز هسته‌ای نطنز با دستور فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا (ص) آغاز شد.

گزارش کامل کمیسیون کشاورزی مجلس درباره مدیریت پسماندها در کشور

گزارش کامل کمیسیون کشاورزی مجلس درباره مدیریت پسماندها در کشور
2025-01-07T09:03:01+03:30
گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درباره مدیریت وضعیت پسماندها در کشور در صحن علنی مجلس با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور قرائت شد.

انصاری: مدیریت نادرست پسماند شهری سالانه ۸۷ همت خسارت زیست محیطی به کشور می‌زند

انصاری: مدیریت نادرست پسماند شهری سالانه ۸۷ همت خسارت زیست محیطی به کشور می‌زند
2025-01-07T08:49:41+03:30
رئیس سازمان محیط زیست گفت: مدیریت نادرست پسماند شهری، دفن غیراصولی و عدم بازیافت مناسب سالانه ۸۷ هزار میلیارد تومان خسارت زیست‌محیطی به کشور وارد می‌کند.

عدم مدیریت پسماندها سالیانه ۱۰۷ هزار همت به محیط زیست خسارت وارد می‌کند

عدم مدیریت پسماندها سالیانه ۱۰۷ هزار همت به محیط زیست خسارت وارد می‌کند
2025-01-07T08:22:57+03:30
در گزارش کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: عدم مدیریت پسماندها در کشور، سالیانه خسارتی بالغ بر ۱۰۷ هزار همت به محیط زیست وارد می‌کند.

بررسی وضعیت مدیریت پسماندها در دستور کار مجلس

بررسی وضعیت مدیریت پسماندها در دستور کار مجلس
2025-01-07T07:56:18+03:30
گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد وضعیت مدیریت پسماندها در کشور با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گرفت.

توضیحات رنجبران درباره حواشی ایجادشده برای وزیر خارجه کشورمان

توضیحات رنجبران درباره حواشی ایجادشده برای وزیر خارجه کشورمان
2025-01-06T21:36:19+03:30
مشاور وزیر امور خارجه توضیحاتی پیرامون حواشی اخیر وزیر امور خارجه کشورمان در فضای مجازی منتشر کرد.

پزشکیان: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهم‌ترین مراکز حل مشکلات و معضلات کشور است

پزشکیان: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهم‌ترین مراکز حل مشکلات و معضلات کشور است
2025-01-06T21:36:18+03:30
رئیس جمهور گفت: دانشگاه‌های ما باید به نحوی ارتقا پیدا کنند که بتوانیم حل مسائل کشور را به آنها بسپاریم که در این صورت هم مدرک‌گرایی صرف از بین خواهد رفت و ه...

پزشکیان: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهم‌ترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است

پزشکیان: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهم‌ترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است
2025-01-06T21:22:58+03:30
رئیس جمهور گفت: دانشگاه‌های ما باید به نحوی ارتقا پیدا کنند که بتوانیم حل مسائل کشور را به آنها بسپاریم که در این صورت هم مدرک‌گرایی صرف از بین خواهد رفت و ه...

عارف: مشکل کامیون‌داران در مرز ترکیه تا ۲ روز آینده برطرف می‌شود

عارف: مشکل کامیون‌داران در مرز ترکیه تا ۲ روز آینده برطرف می‌شود
2025-01-06T20:56:18+03:30
معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص مشکل کامیون‌داران ایرانی در مرز ترکیه گفت: یک اختلاف مرزی بین دو کشور است. با رابطه خوبی که دو کشور دارند، ان‌شالله مشکل طی یکی ...

سفیر جدید ایران در اتریش با عراقچی دیدار کرد

سفیر جدید ایران در اتریش با عراقچی دیدار کرد
2025-01-06T20:43:00+03:30
سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در اتریش در آستانه عزیمت به محل ماموریت، با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.

برنامه «آقای استاندار» دوشنبه‌های هر هفته از شبکه خبر پخش می‌شود

برنامه «آقای استاندار» دوشنبه‌های هر هفته از شبکه خبر پخش می‌شود
2025-01-06T19:23:05+03:30
برنامه «آقای استاندار» به منظور ارائه گزارشی از برنامه‌ها و اقدامات استانداران دولت چهاردهم، دوشنبه‌های هر هفته ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه خبر پخش خواهد شد.

دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان با عراقچی

دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان با عراقچی
2025-01-06T19:23:05+03:30
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان در آستانه سفر رئیس جمهور کشورمان به این کشور با وزیر امور خارجه دیدار کرد.

۵ دستور پزشکیان در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای صنعت شیلات و آبزیان

۵ دستور پزشکیان در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای صنعت شیلات و آبزیان
2025-01-06T17:22:57+03:30
جلسه توسعه دریا محور با موضوع تقویت صنعت شیلات و آبزیان شامگاه یکشنبه با حضور رئیس جمهور برگزار و راهبردهای توسعه این صنعت بررسی شد.

سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی، به عنوان «روز شهدای خدمت» در تقویم ثبت شد

سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی، به عنوان «روز شهدای خدمت» در تقویم ثبت شد
2025-01-06T16:56:18+03:30
رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبه این شورا مبنی بر ثبت سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی و همراهانش (۳۰ اردیبهشت) را به عنوان روز شهدای خدمت در تقو...

بازدید رئیس جمهور از دانشگاه جامع امام حسین(ع)

بازدید رئیس جمهور از دانشگاه جامع امام حسین(ع)
2025-01-06T15:36:18+03:30
رئیس جمهور کشورمان با حضور در دانشگاه جامع امام حسین (ع) از بخش‌های مختلف این دانشگاه بازدید کرد.

سردار نائینی: آسمان سرزمین‌های اشغالی برای ایران باز و بی‌دفاع است

سردار نائینی: آسمان سرزمین‌های اشغالی برای ایران باز و بی‌دفاع است
2025-01-06T15:22:59+03:30
سخنگوی سپاه با بیان اینکه ایران برای نبردها بزرگ ، پیچیده و سنگین در هر مقیاسی از مدت ها قبل آمادگی کامل داشته است، تاکید کرد: آسمان سرزمین‌های اشغالی برای ا...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)