میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، شینا انصاری در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۱۸ دی ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت مدیریت پسماندها در کشور، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که مسئله محیط زیست، مسئله این دولت یا آن دولت، مسئله این شخص یا آن شخص و مسئله این جریان و یا آن جریان نیست، بلکه موضوع کشوری و ملی است که باید برای حل مشکلات مرتبط با آن همه دست به دست یکدیگر دهند.
وی بیان کرد: امروز در اینجا گرد هم آمدیم تا به یکی از مهمترین چالشهای محیط زیستی کشورمان یعنی مدیریت پسماند بپردازیم؛ مسئلهای که نه تنها بر سلامت عمومی و محیط زیست تاثیر میگذارد، بلکه به طور مستقیم با کیفیت زندگی شهروندان ما در ارتباط است.
رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: مدیریت صحیح پسماندها گامی اساسی در حفاظت از محیط زیست است. جلوگیری از آلودگی خاک، آب و هوا و کاهش اثرات منفی بر سلامت انسان و اکوسیستمها، کمک به صرفه جویی در منابع طبیعی و کاهش نیاز به استخراج مواد خام از طریق بازیافت مواد ارزشمند موجود در پسماندها، کاهش انتشار گازهای گلخانهای یا جلوگیری از دفن و سوزاندن غیر مجاز پسماندها، کمک به حفظ زیستگاههای طبیعی و گونههای زیستی و تعهد به نسلهای آینده برای حفظ منابع و محیط زیست از ثمرات این موضوع است.
وی ادامه داد: سالانه قریب به ۲۱ میلیون تن پسماند عادی، ۱۵۰ هزار تن پسماند عفونی بیمارستانی، ۳۵ میلیون تن پسماند صنعتی، ۱۷۰ میلیون پسماند کشاورزی، ۸ میلیون تن پسماند خطرناک و ویژه و ۱۵۰ میلیون تن نخالههای ساختمانی تولید میشود.
انصاری افزود: میزان پردازش زباله در کشور ۷.۴ درصد در مقایسه با متوسط جهانی که ۱۳.۵ درصد است، میباشد میزان دفع ۶۸.۲ درصد در مقایسه با متوسط جهانی که ۳۶.۶ است، میباشد.
انصاری گفت: بنابر مطالعات، اختلاف فاصله بین وضعیت کنونی تا رسیدن به استاندارد متوسط جهانی یک ظرفیت اقتصادی معادل ۱۰.۲ میلیارد دلار در بازیافت و استخراج از مواد حاصله ایجاد میکند، در صورتی که بر اساس گزارش سازمان شهرداریها و دهیاریها، مدیریت نادرست پسماند شهری، دفن غیر اصولی، عدم تفکیک، عدم بازیافت مناسب سالانه حدود ۸۷ هزار میلیارد تومان خسارات زیست محیطی به کشور وارد میکند.
رئیس سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: نبود سیستمهای حمل و نقل مکانیزه باعث میشود درصد بالایی از بودجه شهرداریها به بخش اول فرایند مدیریت پسماند یعنی جمعآوری اختصاص یابد که آن هم به صورت ناقص انجام میشود. بر اساس آمار ارائه شده توسط سازمان شهرداریها و دهیاریها، ۷۵ درصد پسماند شهری تولیدی در کشور دفن میشود که از این میزان ۷ درصد به صورت دفن بهداشتی و ۹۳ درصد باقیمانده به صورت غیر بهداشتی و تلمباری در زمین دفن میگردد.
وی اظهار کرد: ظرفیت خطوط پردازش پسماند عادی در کشور در حدود ۳۰ درصد از میزان پسماند تولیدی است. مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون مدیریت پسماندها در سال ۱۳۸۳ اولین گام را برای مدیریت هماهنگ و منظم پسماندها برداشت و با عنایت به اینکه در قانون مدیریت پسماند نهادهای ناظر و مجری مدیریت پسماند با شفافیت کامل اعلام شدهاند، پس از گذشت بیش از دو دهه از تصویب قانون مدیریت پسماند، کماکان شاهد مشکلات محیط زیستی ناشی از عدم مدیریت صحیح پسماند در کشور هستیم.
منبع : خبرگزاری مهر
قائمپناه: کارآفرینی شاه کلید توسعه است
ثبت ۸۳۶ سوال از وزرا در سامانه مجلس شورای اسلامی
رهبر انقلاب: کار نرمافزاری دشمن، فاصلهانداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی است
نخست وزیر عراق مورد استقبال پزشکیان قرار گرفت
قالیباف: دیوان عدالت اداری به انتصابات غیرقانونی سریعتر رسیدگی کند
قالیباف: به زودی رئیس سازمان بهینهسازی معرفی میشود
قانون عفاف و حجاب بدون مصلحتاندیشی ابلاغ شود
لکعلیآبادی: باید نمایندگان شأن ریاست مجلس را حفظ کنند
جلسات کمیسیون تلفیق برای رفع ایرادات بودجه از فردا برگزار میشود
ضرورت اجرای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
دیدار هزاران نفر از مردم قم با رهبر انقلاب آغاز شد
رسانهها حق ندارند مطلبی علیه نامزدهای انتخابات شوراها درج کنند
قالیباف سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم را گرامیداشت
قالیباف: وضعیت زلزلهزدگان روستای دژگاه پیگیری خواهد شد
تا دقایقی دیگر دیدار هزاران نفر از مردم قم با رهبر انقلاب آغاز خواهد شد
سردار پاکپور: پاسخ ما به هر تهدیدی سخت و قاطع است
بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها در دستورکار امروز مجلس
ابراز همدردی عمیق ایران با قربانیان زمینلرزه در چین
بررسی بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در شورای نگهبان به پایان رسید
اسلامی: احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر دنبال میشود
موافقت رهبر انقلاب با اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به حوزه سلامت
بررسی «تجارت آزاد ایران با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا» در هیئت عالی نظارت
بازدید اعضای کمیسیون قضایی از دادگستری استان تهران
پزشکیان: دولت چهاردهم به دنبال وفاق در داخل و تعامل دوستانه در محیط بینالملل است
بررسی تامین امنیت بازار ارز در کمیسیون امنیت ملی مجلس
جلیلی: گفتمان مقاومت یک مسئولیت انسانی و اجتماعی است
نقش آمار در تصمیمگیری مدیران ارشد کشور، بسیار مؤثر است
عارف: اختلاف امر بدی نیست، آنچه که مشکل ایجاد می کند «باندبازی» است
مخبر: صنعت فضایی در آینده حکمرانی کشور نقش کلیدی دارد
نقش آمار در تصمیمگیری مدیران ارشد کشور، بسیار مؤثر است.