میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، مشارکت حداکثری در انتخابات در نحوه و کیفیت حکمرانی و اداره کشور مؤثر است. هرچقدر نمایندگان مردم پشتوانه رأی بالایی داشته باشند، اعتمادبهنفس در قانونگذاری و نظارتشان بالاتر میرود و میتوانند در اداره کشور نقشآفرینی مؤثرتری در راستای کارآمدی بیشتر نظام در همه ابعاد داشته باشند.
مشارکت مردم در سپهر سیاسی کشور از دیرپاترین موضوعات مورد توجه اندیشمندان سیاسی و اجتماعی بوده است، زیرا حضور مردم از سویی از جامعه ای آگاه و سرزنده حکایت دارد و از سوی دیگر به دموکراتیک تر شدن جامعه و نظام سیاسی کمک و سر آخر اینکه رواداری و همزیستی را در جامعه نهادینه می کند.
انتخابات مجلس شورای اسلامی بهعنوان نمادی عینی از مشارکت یکی از ارکان اصلی حفظ حق شهروندی و مطمئن ترین روش برای مشارکت مردم در تصمیمگیری های کلان و خرد و نیز مهم ترین روش استقرار نظام های سیاسی مردمسالار است.
نمایندگان ملت با انتخاب از حوزه های انتخابیه خود افزون بر مشارکت در امور گوناگون کشوری، زبان گویای مردم به حاکمیت و دولت هستند و به این وسیله یاریگر دولت در ارائه نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصتهای مناطق جغرافیایی گوناگون کشور برای برنامه ریزی و سیاستگذاری در عرصه ملی، منطقه ای و محلی و نیز یاریگر مردم در حل و انتقال مشکلاتشان به حاکمیت با توجه به استعداد و ظرفیتهای جغرافیاییشان هستند.
در واقع، مجلس نمایندگان جغرافیایی با آمیزهای از افراد در فرهنگ های گوناگون و جایگاه اجتماعی متفاوت و نیز سلیقه های سیاسی متکثر یک کشور است. در این میان، جمهوری اسلامی ایران بر بنیادی اسلامی با درآمیختن مفهوم ولایت فقیه در رأس، چهره تازه ای از مفهوم جمهوریت را در سرزمین ایران به نمایش درآورده است که رکن رکین آن در مشارکت مردم در سرنوشت سیاسی، عینیت و تشخص مییاید.
مشارکت نماد عینی جمهوریت نظام است که در انتخابات و حضور مردم در انتخابات رقم میخورد. میزان مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود اثرات مثبت زیادی در عرصه محلی، ملی و فراملی دارد؛ به این معنا که هر چقدر میزان مشارکت مردم پای صندوق های رأی بیشتر باشد، بازنمایی آن در بالارفتن ضریب امنیت و عمیقشدن عمق راهبردی کشور در منطقه و محیط بینالملل بیشتر میشود.
از آنجا که جمهوری اسلامی متکی بر آرای مردمی و الگوی مردمسالاری دینی در کشورهای منطقه و جهان اسلام است، لذا مشروعیت الهی خود را در مقبولیت مردمی و حضور بدون واسطه مردم در همه سطوح حکمرانی میداند و کارآمدی هر چه بیشتر نظام سیاسی را در فرآیندها و ساختارهای حافظ نقش مردم در حاکمیت تعریف کرده است.
مجلس شورای اسلامی به عنوان ساختار مهم و بی بدیل حافظ نقش مردم در حاکمیت و حکومتداری و ریل گذار کارآمدی نظام به وسیله تعریف فرآیندها و رویه های حکمرانی در عرصه های ملی، محلی و با نظارت و ارزیابی اش تحقق بخش نقش حداکثری مردم در کشورداری است. از اینرو، مجلس با جایگاهش می تواند تضمین کننده پیشرفت کشور و سعادت مردم باشد.
رسیدن به مجلسی قوی مستلزم نمایندگانی با پشتوانه بالای مردمی است که علاوه بر واقف بودن به شأن بالای مجلس، در استیفای حقوق مردم با اعتماد به نفسی بالا بکوشند. اگر نمایندگانی هر چند شایسته با مشارکت پایین به مجلس راه یابند، نه تنها مجلس قوی شکل نمی گیرد، بلکه خودشان را چون به بخش اندکی از مردم پاسخگو می دانند، ممکن است به بخشی از ناکارآمدی و فساد در نظام اداری تبدیل شوند که علاوه بر از دسترفتن فرصت پیشرفت کشور، حقوق حوزه انتخابیه را هم تضییع می کند.
قدرت و اقتدار حکمرانی مجلس به پشتوانه بالای مردمی است و مردم بایستی بدانند و به این باور برسند سعادت و بهروزی آنان از مسیر انتخابات و مجلسی قوی میگذرد و بیاعتنایی به صندوقهای رأی بیش از آنکه به زیان نظام باشد، خسرانش برای مردم به مراتب بیشتر و جبران آن سختتر است؛ زیرا هر مجلسی میتواند با افقگشاییهای مؤثر در قانونگذاری و پایش و سنجش مسئولانه در اجرا، فرصت و دریچه جدیدی برای پیشرفت مردم در عرصه محلی و ملی رقم بزند.
با این وصف می توان گفت، مشارکت بالا در نحوه و کیفیت حکمرانی و اداره کشور مؤثر است. هر چقدر نمایندگان مردم پشتوانه رأی بالایی داشته باشند، اعتماد به نفس در قانونگذاری و نظارتشان بالاتر میرود و میتوانند در اداره کشور نقشآفرینی مؤثرتری در راستای کارآمدی بیشتر نظام در همه ابعاد داشته باشند.
بهعبارتی دیگر، مشارکت بالا زمینه تشکیل مجلس قوی است که باعث کارآمدی قوه مجریه، پاسخگویی مسئولان و شفافیت رویهها و اقدامات میشود که خروجی نهایی آن افزایش رضایت و اعتماد عمومی به جمهوری اسلامی میشود. در همین راستاست که همواره مقام معظم رهبری بر مشارکت حداکثری در انتخابات تأکید فرمودهاند و از آن بهعنوان نقطه قوت نظام یاد میکنند.
علت تأکید معظمله بر مشارکت حداکثری ناشی از اعتقاد عمیق ایشان به مردم در هندسه حکمرانی کشور و تقویت جمهوریت نظام بهعنوان دستارود بزرگ انقلاب اسلامی است. رهبر ناقلاب اسلامی معتقدند نقش مردم در همه فرآیندها و مراحل مدیریت پررنگ باشد و مقدرات کشور باید به وسیله مردم رقم بخورد.
تأکید ایشان بر مشارکت حداکثری به دلیل حفظ و بالندگی موقعیت سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و محیط بینالملل و مشارکت پایین ممکن است موجب خلاء ژئوپلیتیک شود و دشمنان نظام از این موضوع بهره برداری سیاسی و اقتصادی علیه منافع ملی کنند و مستمسکی برای فشار دشمنان و معاندان بر نظام باشد؛ زیرا رابطه در هم تنیدهای میان مشارکت در زمینه سیاسی انتخابات با امنیت ملی وجود دارد و مشارکت عامه مردم در فرآیندهای سیاسی ضرورتی انکارناپذیر در تقویت و دوام امنیت ملی و توان امنیتسازی کشور در عرصه بینالمللی است.
با وجود مشکلاتی ازجمله ناکارآمدی و ضعف برخی ساختارهای انتخابی و غیرانتخابی، شایسته سالار نبودن برخی ردهها و مناصب، ضعفهای قانونی و فرسودهبودن بعضی رویهها و فرآیندها و مهم تر از همه فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمها و جنگ چندوجهی، ترکیبی و شناختی دشمنان علیه ایران، باید دریافت هر کسیکه دل در گروی انقلاب اسلامی دارد در انتخابات شرکت کند.
مردم باید بدانند برای بقای مفهوم هویتبخش مشترک ایران اسلامی راه حل نهایی حضور در انتخابات است و اصلاح و ترمیم امور کشور از بستر تقویت جمهوریت نظام میگذرد. از اینرو، بایسته است نامزدهایی انتخاباتی و جریانها و گروههای سیاسی برای بالارفتن مشارکت مردم علاوه بر ارائه برنامهها و نظرات درباره امور سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، در فضایی امید آفرین به دور از سیاهنمایی به رقابت بپردازند.
شایسته است نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی از گذشته عبرت بگیرند و از شعارهای پرطمطراق که هیچ زیست شناختی و تجربی درباره آن ندارند پرهیز کنند و توقع بیجا و انتظار کاذب برای مردم ایجاد نکنند؛ بلکه با شناخت کامل به جایگاه مجلس شورای اسلامی، به دنبال ارائه برنامههای واقعبینانه از شرایط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و طبیعی کشور برای مردم باشند که بتوانند با بسیج امکانات و ظرفیتهای کشور موجبات آبادانی و پیشرفت را فراهم و اعتماد مردم به خود را در حوزههای انتخابیه جلب کنند.
منبع: راهبرد معاصر
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!