میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، شهید علی صیاد شیرازی در 21 فروردین 1378 از سوی ضد انقلاب ترور شد و به شهادت رسید. او هرچند 11 سال پس از دفاع مقدس به خدمتش ادامه داد، اما بیشتر خاطراتی که از صیاد دلها روایت میشود مربوط به هشت سال دفاع مقدس و البته یک سال و نیم قبل از شروع جنگ تحمیلی در خطه کردستانات است. در گفتگو با مهدی حسینی یکی از راویان دفاع مقدس، از او خواستیم تا نکات خاصی را که در زندگی جهادی سپهبد شهید صیاد شیرازی وجود دارد بیان کند.
ماجرای 52 پاسدار شهید
16 مهر 1358 در حالی که تنها هفت ماه از پیروزی انقلاب میگذشت، یک اتفاق خاص باعث شد تا پای صیاد شیرازی به مناطق عملیاتی کردستان باز شود. در آن روز خبر رسید که 52 پاسدار در حوالی سردشت به شهادت رسیدهاند. این ماجرا در آن مقطع زمانی بسیار در سراسر کشور سروصدا کرد. چون جنگ تحمیلی هنوز شروع نشده بود و شهادت این تعداد رزمنده آن هم در یک واقعه، بسیار برای مردم گران آمد، صیاد شیرازی به عنوان یک ارتشی انقلابی راهی کردستان شد. از اینجا به بعد دوران زندگی جهادی ایشان در مناطق عملیاتی شروع شد و بلاانقطاع به آغاز جنگ تحمیلی و حوادث دیگر متصل شد.
بنیصدر و صیاد شیرازی
ابتدای ورود شهید صیاد شیرازی به کردستان، ایشان هنوز چهره شناخته شدهای نبودند. بعدها از طریق شهید چمران نبوغ نظامی شهید صیاد شیرازی کشف شد. اما اینجا یک نکته جالبی را بگویم. بارها در منابع مختلف خواندهام که بنیصدر گفته بود او صیاد شیرازی را کشف کرده است. البته این موضوع صحت ندارد. در یک ماجرا که بالگرد خودی تعدادی از نفرات را جا میگذارد، سروان علی صیاد شیرازی بین این نیروها بود. ایشان خودش را معرفی میکند و از آنها میخواهد به او اعتماد کنند. بعد گروه را به سلامت از منطقهای که آلوده به وجود ضد انقلاب بود عبور میدهد. چمران که متوجه این مسئله میشود، پی به نبوغ نظامی شهید صیاد شیرازی میبرد و مسئولیتهای بیشتری به او واگذار میکند.
طراحی و اجرای عملیات «قادر»
طراحی و اجرای عملیات «قادر» از سوی صیاد شیرازی، نکته دیگری از زندگی جهادی این شهید بزرگوار است که میخواهم به آن اشاره کنم. بعد از عملیات بدر در اسفند 1363، قرار شد ارتش و سپاه هر کدام جداگانه عملیات انجام دهند. قبل از آن، یگانهای هر دو نیرو با هم ادغام میشدند، یعنی گاهی در یک گردان ارتش یک گروهان سپاهی ادغام میشد. یا برعکس یک گروهان ارتش در قالب یک گردان سپاه ساماندهی میشد.
تیر 1364 قرار شد ارتش عملیات قادر را در جبهه شمالغرب کشور انجام دهد. در این طرف شهر اشنویه ایران و در طرف مقابل شهر اربیل و منطقه سیدکان عراق قرار داشت. در این عملیات سپاه پشتیبانیهایی از ارتش انجام داد. همانطور که ارتش هم تا پایان دفاع مقدس از عملیات سپاه مثل والفجر 8، کربلای 5 و... پشتیبانی انجام میداد.
عملیات قادر یکی از طولانیترین عملیاتهای دفاع مقدس است. از 21 تیر تا 23 شهریور حدود دو ماه طول کشید و مرحله پدافندی عملیات هم تا 17 مهر 64 ادامه پیدا کرد. در این عملیات تعداد قابل توجهی از نیروهای دشمن کشته و مجروح شدند.
خروج از جبههها و عملیات مرصاد
در سال 65 شهید صیاد شیرازی از جبههها خارج شد و سمتی در شورای عالی دفاع گرفت و به تهران رفت. در این بخش از زندگی جهادی شهید صیاد شیرازی یکسری دلخوریهایی میبینیم که در قرارگاه خاتم الانبیا (ص) پیش آمده بود. البته نه اینکه ایشان از جنگ قهر کند، بلکه در آن مقطع صلاح میبیند از فرماندهی نیروی زمینی کنار برود و جای ایشان امیر حسنی سعدی فرمانده نیروی زمینی میشود. یک دلیل واضح برای اینکه شهید صیاد شیرازی همچنان پای کار جنگ بود، حضورشان در عملیات مرصاد است. او بعد از اینکه میشنود منافقین به غرب کشور حمله کردهاند، به سرعت به کرمانشاه میرود و همرا با بچههای هوانیروز، در ساماندهی رزمندگان و نهایتاً محاصره، بمباران و نابودی نفاق نقش عمدهای ایفا میکند. شهادت صیاد شیرازی نیز مثل زندگیاش خاص است. او تنها چند روز پس از دریافت درجه سرلشکری از دستهای مقام معظم رهبری، به دست ضد انقلاب ترور شد و به شهادت رسید.
منبع: جوان
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!
تعیین نامزد انتخاباتی در محافل خصوصی اصلاحطلب