میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، بنا به گفته علی همت محمودنژاد، رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان حتی یک فرد معلول هم بیمه مکمل و تکمیلی ندارد و عمق بیمه سلامت آن قدر پایین است که وسایل توانبخشی را تحت پوشش قرار نمیدهد. محمودنژاد میگوید: سقف حمایتی بیمه سلامت برای معلولان بسیار پایین و تنها در بیمارستانهای دولتی است. بسیاری از معلولیتها درمانهای تخصص دارند اما امکان این درمانها در بسیاری از بیمارستانهای دولتی وجود ندارد.
وی اظهار کرد: پیش از این تمام معلولان بیمه تکمیلی داشتند، اما در حال حاضر هیچ بیمه تکمیلی برای معلولان نداریم و این در حالی است که در مواردی لازم است معلولان داروهای بسیار گرانی مصرف کنند.
برخی داروهای معلولان تحت پوشش بیمه نیستند
مشکل جایی شدت میگیرد که برخی داروهای معلولان هم تحت پوشش بیمه نیستند و این هزینه درمان را برای آنها دوچندان میکند. میم.الف ساکن گیلان و معلول جسمی و حرکتی است، وی میگوید برای تهیه پمادها و داروهای مورد نیازش باید مبالغ زیادی هزینه کند درحالی که این پمادها تحت پوشش بیمه هم نیستند. وی از هزینههای سرسامآور درمان به ایسکانیوز گفت: پمادهایی که برای درمان زخم بستر استفاده میکنیم، دو نوع ایرانی و خارجی دارد که نوع ایرانی عفونت را کامل درمان نمیکند و مجدد دچار مشکل میشویم و هزینه خرید نوع خارجی هم در توانمان نیست. هزینه نوع ایرانی 70 هزار تومان است که تا 15 روز مورد استفاده قرار میگیرد.
برخیها هم توان پرداخت حق بیمه را ندارند
برخیها هم توان پرداخت حق بیمه را ندارند؛ طاهره یکی از این افراد است که در این باره به ایسکانیوز گفت: من زخم بستر دارم و مدام باید از داروهای مختلف استفاده کنم، هزینه درمانم زیاد است. مجبورم برخی داروها را با نرخ آزاد بخرم چون تحت پوشش بیمه نیستند. بخشی از حق بیمه را باید خودم پرداخت کنم اما مستمری من کفاف هزینههایم را هم نمیدهد چه برسد به اینکه بخواهم حق بیمه پرداخت کنم.
محبوبه حقانیفر ساکن شیراز است. وی که مبتلا به معلولیت شدید ناشی از ابتلا به یکی از انواع دیستروفی است هم از مشکل تحت پوشش بیمه نبودن برخی داروها گلایه دارد. محبوبه در این باره به ایسکانیوز گفت: داروهای دیستروفی اکثرا تقویتی هستند و هیچ کدام تحت پوشش بیمه نیستند و هر روز هم گرانتر میشوند.
مراکز دولتی برخی خدمات خاص را ارائه نمیدهند
بهروز مروتی فعال حوزه معلولان درباره مشکلات موجود در حوزه بیمه معلولان گفت: معمولا بیشتر معلولان بیمه سلامت دارند و مشکلی که در مورد این بیمه وجود دارد این است که مراکز درمانی خصوصی، درمانگاهها و داروخانهها این بیمه را قبول نمیکنند و فقط برای بیمارستانهای دولتی قابل قبول است. از طرفی معلولان چون مدام نیاز به دریافت خدمات درمانی دارند یا باید از برخی خدمات درمانی خاص استفاده کنند، مجبور میشوند که به مراکز خصوصی مراجعه کنند اما چون هزینهها در این مراکز زیاد است، توان پرداخت ندارند.
وی افزود: علاوه بر این بعضی از مراکز دولتی هم به دلیل هزینههای بالای درمانی و تعرفهگذاری نامناسب سعی میکنند که معلولان را از سر خود باز کنند برای مثال این مورد در بیمارانی که زخم بستر دارند بسیار اتفاق میافتد.
مروتی توضیح داد: بیمه تامین اجتماعی معلولان را تحت پوشش میگیرد و حتی بهزیستی هم هزینه بیمه تامین اجتماعی را تقبل میکند و قبلا مدت زمان بیمه تا پنج سال بود ولی اکنون محدودیت زمانی وجود ندارد اما نکتهای که وجود دارد این است که بیمه سلامت رایگان بوده اما بیمه تامین اجتماعی برای هر نفر حق بیمه دریافت میکند. روال کار به این صورت است که فرد باید خودش هزینه بیمه را پرداخت کند و رسید را به مددکار بدهد و هر وقت بودجه رسید بهزیستی هزینه را به او پرداخت کند. بودجهها معمولا بروز نیستند و پرداختیها درطول سال چند بار بیشتر نیست، بنابراین فرد باید خودش هزینه کند تا در موعد بعدی که تاریخش هم معلوم نیست هزینه را از بیمه دریافت کند.
وی اضافه کرد: مشکل اینجاست که بسیاری از معلولان از این داستان بیاطلاع هستند و نمیدانند که میتوانند از تسهیلات بهزیستی برای بیمه استفاده کنند و معلولان بسیاری هم توان پرداخت پول در ابتدا را ندارند و ریسک نرسیدن بودجه هم بالاست و بعضی سالها حتی حق بیمهها کامل پرداخت نشده است. این موضوع را هم درنظر داشته باشید که به دلیل مشکلات موجود در حوزه اشتغال و استخدام معلولان بسیاری از این افراد بیکار بوده و درآمدی ندارند و در مقابل هزینههای درمانی بسیاری دارند.
فعال حوزه معلولان عنوان کرد: برخی هم میترسند که اگر تحت پوشش بیمه خویشفرما تامین اجتماعی قرار گیرند مستمری که از بهزیستی میگیرند قطع شود. متاسفانه بهزیستی شفاف و صریح حرف نمیزند و مددجوها هم میترسند زیرا بیمه اختیاری یعنی فرد شغلی دارد که میتواند حق بیمه پرداخت کند و برای همین فکر میکنند که ممکن است بهزیستی با استناد به همین موضوع مستمری فرد را قطع کند.
معلولیت خود زندگی یک انسان را دچار اختلال میکند و در این بین بیکاری، هزینههای سرسامآور درمان و توجه نکردن مسئولان به مشکلات موجود در این حوزه دردی بر دردهایشان میافزاید. اگر تأمین نیازهایی از قبیل پروتز و سایر ابزار توانبخشی به واسطه تحت پوشش بیمه قرار دادن، میتواند یک فرد را به شخصی کارآمد در جامعه بدل کند و سطح کیفی زندگی او را بهبود ببخشد، کملطفی و کمتوجهی و بیتدبیری در این زمینه هرگز قابلبخشش نخواهد بود.
منبع: ایسکانیوز
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!