میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، در فاصله 24 روز مانده تا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورایاسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری، تحرکات انتخاباتی شدت بیشتری گرفته و گمانهزنیهای بیشتری پیرامون حضور و فعالیت سیاسیون صورت میگیرد. دو طیف اصلی جریانهای سیاسی، یعنی اصولگرایان و اصلاحطلبان آرامآرام از در حال رونمایی از راهبردهای انتخاباتی خود هستند.
انشقاق در اردوگاه اصولگرایان/ شورایوحدت با محمدرضا باهنر میآید
با وجود تاکیدات بسیار در اردوگاه اصولگرایان مبنی بر اجماع و وحدت بر سر یک لیست واحد، شواهد حکایت از این دارد که این مسئله در تهران، به بنبست رسیده و شاهد ارائه لیستهای متعددی برای انتخابات خواهیم بود. اگرچه در تدوین ساز و کار و تنظیم لیستهای انتخاباتی، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب دست برتر را داشته و اما راهبردهای این شورا مورد انتقاد برخی از اصولگرایان قرار گرفته و به نظر میرسد حداقل در اردوگاه راستها، شاهد ارائه چهار لیست مختلف باشیم.
موضع رسمی شورای وحدت که میتوان آن را سرآغازی بر عدم تبعیت از صدای رسمی اصولگرایان قلمداد کرد نشان میدهد که بر خلاف انتخابات سال 98، انشقاق در لیستهای انتخاباتی نمود بیشتری دارد. روز گذشته بود که حساب رسمی شورای وحدت اصولگرایان در توئیتر اعلام کرد: «شورای وحدت در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور لیست مستقل ارائه میدهد.» این موضع رسمی شورای وحدت، حکایت از این دارد که اختلافات بر سر سرلیستی برخی افراد و حذف و اضافه کاندیداها، جدیتر از آن است که منجر به یک اجماع نسبی شود و بدین ترتیب شورای وحدت تصمیم گرفته تا ساز مد نظر خود را برای انتخابات کوک کند و آن پیشبینی قبلی مبنی بر حرکت مستقل شورای وحدت رنگ واقعیت به خود گرفته است و بنابراین باید منتظر سرلیستی محمدرضا باهنر در فهرست کاندیداهای مورد حمایت شورای وحدت باشیم.
در کنار شورای وحدت، شورای ائتلاف قرار است با سرلیستی محمدباقر قالیباف و حمایت غلامعلی حداد عادل و نقشآفرینی محسن رضایی وارد کارزار انتخابات اسفند شود و در کنار این دو تشکل، جبهه پایداری و شریان هم به فعالیت مستقل خود میپردازند. جبهه پایداری که در انتخابات 98 و در لحظات آخر تصمیم به وحدت گرفت، با توجه به مواضع چهرههای رسمی این تشکل همچون صادق محصولی، بعید است در این دوره راهبرد گذشته خود را تکرار کند و با توجه به حرکت مستقل شورای وحدت، قریب به یقین جبهه پایداری هم نفرات مدنظر خود را در لیست انتخاباتیاش قرار خواهد داد. شریان، تشکل جدید شکلگرفته اصولگرایان که از ابتدا هم منتقد جدی راهبرد انتخاباتی شورای ائتلاف بود و اساساً مبنای شکلگیری این تشکل انتقادات تند و تیز به اصولگرایان سنتی بود و تحت هیچ شرایطی تن به وحدت نخواهد داد. شواهد و قرائن حکایت از این دارد که سرلیستی شریان، حمید رسایی نماینده سابق مجلس خواهد بود.
اصلاحطلبان آمیخته به انفعال
در اردوگاه اصلاحطلبان انفعال بیش از جضور فعال خودنمایی میکند و این مسئله بهدلیل راهبرد اعلامی جبهه اصلاحات ایران و سند انتخاباتی آن است. جبهه اصلاحات ایران در اوایل بهمنماه و در سند راهبردی انتخاباتی خود، به صراحت بر طبل تحریمطلبی کوبید و با بیانیهای تند و تیز، حاکمیت را آماج حملات خود قرار داد. هر چند که برخی چهرههای اصلاحطلب در اظهارات خود بر تعدیل مواضع جبهه اصلاحات تلاش کردند اما همه شواهد از این حکایت دارد که جبهه اصلاحات در تهران لیست انتخاباتی نخواهد داشت؛ موضوعی که جواد امام سخنگوی این جبهه مهر تاییدی بر آن زد. جواد امام در توییتر نوشت:
«با توجه به شرایط موجود و به استناد راهبرد انتخاباتی و مصوبه مجمع عمومی مورخ 1402/11/15، جبهه اصلاحات ایران در انتخابات اسفندماه در تهران امکان ارائه لیست ندارد. بدیهی است جبهه اصلاحات استانها بر اساس راهبرد انتخاباتی جبهه تصمیم خواهند گرفت.»
اما با وجود اینکه جبهه اصلاحات به صراحت اعلام کرده که در انتخابات مجلس، در حوزه تهران لیستی ارائه نمیدهد اما در این میان برخی اصلاحطلبان از احتمال ارائه لیست حتی با وجود تعداد کم خبر میدهند. محمدصادق جوادی حصار، سخنگوی حزب اعتمادملی با اشاره به این موضوع گفته: «اگر شرایط به گونهای باشد که بتوانیم لیست بدهیم، ممکن است یک لیست با حضور 10 یا 15 نفر در تهران ارائه کنیم ولی خیلی بعید است که در شرایط فعلی بتوانیم لیست کامل بدهیم، زیرا کاندیدای نام آشنا و رایآور خیلی کم داریم.» شنیدهها حکایت از این دارد که در صورت ارائه لیست محدود توسط اصلاحطلبان، یکی از گزینههای سرلیستی آنان علی مطهری است.
گفتنی است با وجود عدم تمایل قاطبه احزاب و تشکلهای اصلاحطلب برای فعالیت انتخاباتی، حزب کارگزاران سازندگی بنا دارد همچون انتخابات 98 با لیست مدنظر خود وارد کارزار انتخابات شده و از راهبردهای جبهه اصلاحات ایران تبعیت نکند؛ مسئلهای که البته بستگی به اعلام رسمی اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت شده دارد و چه بسا در صورت عدم وجود کاندیداهای مدنظر این حزب، کارگزاران هم بهصورت محدودی در تهران لیست بدهد.
کفه سنگین ترازو به سود اصولگرایان
همه شواهد حاکی از آن است با توجه به شرایط کنونی، کفه ترازوی انتخابات به سمت اصولگرایان سنگینی میکند. علیرغم انشقاق در این جریان، تمامی احزاب و تشکلهای اصولگرایی بهدنبال فعالیتهای انتخاباتی رفته اما در سمت مقابل و در اردوگاه اصلاحطلبان، انفعال و عدم تمایل به حضور در انتخابات خودنمایی میکند و همین امر موجب خواهد شد که ترکیب نمایندگان مجلس دوازدهم در تهران و دیگر شهرها را کاندیداهای مورد حمایت اصولگرایان تشکیل دهند.
منبع: الف
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!