میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، ادامه روند کاهش نرخ زاد و ولد و کم شدن جمعیت خانوارها باعث خواهد شد ایران طی 20 و در نهایت 30 سال آینده به جرگه کشورهای پیر دنیا بپیوندد؛ زنگ خطری که مدتهاست به صدا درآمده و سیاستگذاران را بر آن داشته تا با اجرای مجموعهای از قوانین و طرحها سدی در برابر این روند ایجاد کرده و رشد جمعیت را افزایشی کنند. حال تربیت مربی در راستای فرهنگسازی ازدواج آسان و بهنگام، فرزندآوری بهموقع و متعدد و حفظ حیات جنین توسط وزارت بهداشت در کشور در حال انجام است تا با جریانسازی برای رشد جوانی جمعیت کشور اقدامات لازم را با ارائه مشاوره والدین به کار گیرد.
برآوردها نشان میدهد 25 درصد خانوادههای ایرانی دارای یک فرزند هستند، در حالی که برخی دیگر این عدد را بیش از30 درصد عنوان میکنند. علاوه بر این طبق دادههای آماری خیلی از زوجینی که طی یک دهه گذشته ازدواج کردهاند، یا فرزندی ندارند یا دارای یک فرزند هستند و به آن هم بسنده کردهاند. در این میان جمعیتشناسان چالش سالمندی و رشد جمعیت سالمند را موضوع نگرانکنندهای میدانند و پیشبینی میکنند سال 1430، جمعیت سالمندان 3 برابر امروز خواهد بود.
در این باره حسین مروتی، پژوهشگر حوزه جمعیت گفت: متاسفانه بسیاری از زوجین دارای یک فرزند هستند. آنها با این دیدگاه که بتوانند تمام امکانات لازم را برای فرزندشان فراهم کنند، رغبت چندانی به فرزندآوری ندارند، در حالی که تکفرزندی ظلم در حق فرزند است، چرا که او را از نعمت برادر و خواهر بیبهره میکند؛ موضوعی که در آینده لطمه روحی و روانی زیادی را به فرزندشان وارد میکند. از طرفی نیز با بزرگ شدن تکفرزندشان، خانواده به نوعی تنها میماند.
وی با بیان اینکه ازدیاد فرزند علاوه بر گرم شدن محفل خانواده به رشد جمعیت کشور کمک میکند، افزود: برخیها با باورهای غلط درگیر انگارههای غلط فرهنگی همچون ترس از تربیت فرزندان و معضلات اقتصادی و معیشتی هستند، در حالی که اینچنین نیست و معمولا خانوادههای پرجمعیت از شور و نشاط روحی خوبی برخوردارند.
پژوهشگر حوزه جمعیت در ادامه به اجرای قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و اظهار داشت: با آنکه 2 سال از اجرای این قانون میگذرد اما دستاوردهای خوبی را درباره جوانی جمعیت رقم زده و تغییرات مناسبی در حوزه ترغیب به رشد فرزندآوری ایجاد کرده است و طی این مدت شیب کاهش موالید در کشور کم شده و فرزندآوری در فرزند دوم به بعد را افزایش داده است و علاوه بر این در این مدت طبق آمارهای موجود مادران بالای 35 سال به فرزندآوری رو آوردهاند.
* لزوم اصلاح باورهای ضدفرزندآوری
کارشناسان معتقدند ذهنیتها را از شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» باید تغییر داد. در همین راستا معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه جریانها و برنامههایی برای کنترل جمعیت و فروپاشی خانواده در جهان طراحی شده، میگوید برخی باورهای غلط درباره جمعیت باید اصلاح شود. حسین فرشیدی دیروز در افتتاحیه دوره جامع هادیان زندگی اظهار کرد: جوانی جمعیت مهمترین برنامه وزارت بهداشت است و پس از آن نیز برنامه سلامت خانواده در راستای جوانی جمعیت، مورد توجه ما قرار دارد. اهمیت جوان شدن جمعیت کشور بسیار زیاد است و مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر موضوع جوانی جمعیت دارند. در این زمینه مباحث فرهنگی اهمیت ویژهای دارد، زیرا حدود 60 سال است گزارههای غلط و ضدجمعیتی مانند «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در ذهن مردم نهادینه شده است، بنابراین اصلاح این باور، اندکی سخت است.
وی با اشاره به اجرای طرح «هادیان زندگی» با هدف فرهنگسازی ازدواج آسان و بهنگام، فرزندآوری بموقع و متعدد و حفظ حیات جنین بیان کرد: طرح «هادیان زندگی» طرحی بسیار خوب برای اجرای برنامههای جوانی جمعیت در حوزه بهداشت و درمان است. فرشیدی ادامه داد: در زمان حاضر جریانها و برنامههایی برای کنترل جمعیت در جهان طراحی شده و این برنامه، با هدف فروپاشی خانوادههاست. در یک خانواده سنتی تمام اعضا اعم از پدر، مادر، خواهر، برادر، دایی خاله، عمو و عمه و... در کنار هم جمع میشوند و خانواده هستند اما طی چند سال اخیر خانواده با کوچک شدن در حال از بین رفتن است، زیرا هرچه خانواده کوچکتر باشد، امکان از هم پاشیدن آن نیز فراهمتر است و افرادی که برنامه کنترل جمعیت در جهان را برنامهریزی کردهاند نیز همین موضوع را دنبال میکنند. بنابراین باید دقت زیادی در برنامههای اجرایی وزارت بهداشت در بحث جمعیت داشته باشیم.
وی با تاکید بر لزوم تکریم مادران باردار و دارای فرزند در مراکز بهداشتی و درمانی تصریح کرد: تکریم مادران باردار اهمیت زیادی دارد و این سؤال مطرح است که چرا در اتاق زایمان برخی بیمارستانها، یک مادر اظهار نارضایتی میکند و میگوید دیگر تمایلی ندارد باردار شود.
همچنین رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال اول اجرای قانون جوانی جمعیت، رویکرد ما ایجاد گفتمان بود، گفت: در سال دوم به دنبال جریانسازی برای تحقق جوانی جمعیت هستیم. فلسفه دوره جامع هادیان زندگی نیز کمک به حیات مجدد کشور و رشد جمعیت است تا دچار ابربحران سالخوردگی نشویم.
صابر جباری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر فرهنگسازی عمومی و بهداشتی در کنار تدابیر قانونی برای جوانی جمعیت، خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگسازی عمومی، باور نادرست درباره سن باروری از 18 تا 35 سال را تغییر دادیم. همچنین آموزش و مشاورههای فرزندآوری توسط نیروهای بهداشتی برای ما مهم است و پرداخت پلکانی کارانه به مشاورههای منتج به فرزندآوری، انجام میشود.
منبع:وطن امروز
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!