میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، صداهای مختلفی در عمق اراضی اشغالی چه از سوی افکار عمومی صهیونیستی و چه نخبگان سیاسی و نظامی آن ها تاکید دارند که اسرائیل باید به جنگ غزه هر چه سریعتر خاتمه دهد و بپذیرد که نمی تواند به اهداف خود در قالب این جنگ از جمله آزادسازی اسرای اسرائیلی با استفاده از زور، رنگ واقعیت بدهد.
قریب به چهار ماه از آغاز جنگ غزه می گذرد. جنگی که تاکنون موجب به شهادت رسیدن بیش از 25 هزار فلسطینی ساکن در نوار غزه و البته زخمی شدن بیش از 70 هزار تن دیگر شده است. البته که پیکر صدها شهید فلسطینی نیز در بخش های مختلف نوار غزه زیر آوارهای ناشی از بمباران های ارتش اسرئیل قرار دارد و نظامیان صهیونیست اجازه خارج سازی و تدفین این افراد را بر اساس گزارش های مختلفی که تاکنون مخابره شده، نمی دهند.
با این حال، مردم و مقاومت فلسطین با تمام قدرت در برابر صهیونیست ها ایستادگی کرده اند و تا به امروز نه تنها حماس و دیگر گروه های مقاومت فلسطین در نوار غزه تضعیف و نابود نشده اند، بلکه به تازگی شاهد بودیم 2 نیروی جنبش حماس در قالب یک عملیات، موفق به هلاکت رساندن 21 نظامی صهیونیست در خان یونس شدند. رویدادی که مرگبارترین روز برای رژیم اشغالگر قدس را از ابتدای جنگ غزه رقم زده است.
در عین حال، اخیرا نیز دیوان بین المللی دادگستری در حکمی موقت، برخلاف میل صهیونیست ها و به صورت تلویحی، این نکته را مورد شناسایی قرار داده که رژیم صهیونیستی در نوار غزه مرتکب جنایت و نسل کشی شده و تاکید کرده که این رژیم باید ظرف یک ماه، کلیه اقدامات خود که در تقابل با نسل کشی در نوار غزه هستند را گزارش دهد و البته که زمینه را برای رفع محاصره منطقه مذکور فراهم سازد.
در این فضا، صداهای مختلفی از عمق اراضی اشغالی چه از سوی افکار عمومی صهیونیستی و چه نخبگان سیاسی و نظامی آن ها تاکید دارند که اسرائیل باید به جنگ غزه هر چه سریعتر خاتمه دهد و بپذیرد که نمی تواند به اهداف خود در قالب این جنگ از جمله آزادسازی اسرای اسرائیلی با استفاده از زور، رنگ واقعیت بدهد. البته که بنیامین نتانیاهو و متحدان افراطی وی در قدرت نیز از پذیرش هرگونه توافق آتش بسِ دائم خودداری می کنند. تحرکی که هر چه هست، از موضع قدرتِ آن ها نیست.
در این راستا، به طور خاص می توان به شش دلیل عمده و محوری که دولت نتانیاهو با توجه به آن ها مایل به حرکت به سمت توافق آتش بس با حماس نیست، اشاره کرد.
یک: هراس نتانیاهو و نزدیکانش از آینده سیاسی خود
بر اساس یافته های جدیدترین نظرسنجی که در اراضی اشغالی برگزاری شده و رسانه های مختلف اسرائیلی نیز به آن اشاره داشته اند، چیزی در حدود 53 درصد از ساکنان اراضی اشغالی گفته اند که نتانیاهو عمده تصمیماتش در بحبوحه جنگ غزه را بر اساس منافع شخصی خود و متحدانش و نه منافع رژیم اشغالگر قدس گرفته است. به بیان ساده تر، این باور و اعتقاد به نحو گسترده ای در اراضی اشغالی شکل گرفته که جنگ با مقاومت فلسطین، در واقع یک جنگ شخصی برای نتانیاهو است و او برای اینکه در قدرت بماند یا در آینده هدفِ پیگردهای قضایی نگیرد، در حال تطویل و فرسایش کردنِ جنگ غزه است.
در این رابطه حتی برخی تحلیلگران بر این باورند که او به نوعی سعی دارد تا در پشت پرده تضمین هایی را دریافت کند که هرگونه پیگرد قضایی وی پس از جنگ غزه را بی اثر سازند و نوعی مصونیت قضایی به وی ببخشند. از این منظر، نتانیاهو و نزدیکان و متحدانش، قویا پذیرش آتشبس در قالب جنگ غزه آن هم بدون اینکه اهدافشان محقق شود را یک سناریوی کابوس وار برای خود می بینند و از آن دوری می کنند.
دو: وحشت صهیونیست ها از تغییر موازنه قوا با مقاومت فلسطین
رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو به خوبی می دانند که به هیچکدام از اهداف خود علیه مقاومت اسلامی فسلطین دست نیافته اند. آن ها نه توانسته اند حماس را نابود کنند، نه اسرای خود را آزاد کرده اند و نه توانِ مدیریت بحران ها و چالش های داخلی، منطقه ای و بین المللی رژیم اسرائیل را دارند. حال در این فضا، اگر آن ها به یک توافق آتشبس با حماس تن بدهند، این نوعی اعتراف به شکست در رابطه با مقاومت فلسطین و در عین حال، تغییر قابل توجه معادلات مطرح در چهارچوب موازنه قدرت میان دو طرف است. مساله ای که به زعم صهیونیست ها قدرت بازدارندگی آن ها را به نحو قابل توجهی تضعیف می کند و کماثر میسازد.
سه: چالش کسب دستاورد برای صهیونیست ها
رژیم صهیونیستی به شدت از بحران عدمِ کسب دستاوردهای ملموس در معادله جنگ غزه رنج می برد. اساسا به همین دلیل هم بوده که در مدت اخیر شاهد بوده ایم تل آویو دست به ترور شماری از مستشاران نظامی کشورمان در سوریه و یا برخی چهره های برجسته مقاومت فلسطین و لبنان زده است. جالب اینکه مقام های ارشد حماس در نوار غزه نظیر "یحیی سنوار" رهبر حماس در منطقه مذکور و یا "محمد ضیف" فرمانده شاخه نظامی جنبش حماس در نوار غزه، در سلامت کامل هستند و برای صهیونیست ها قواعدِ میدان نبرد را طراحی و راهبری میکنند. حال در این وضعیت، اگر رژیم اشغالگر قدس نتواند دستاوردهای عینی و ملموسی را در جنگ غزه کسب کند و با عقب نشینی، قواعد مطلوب حماس را بپذیرد، این به معنای فاجعه ای بزرگ برای صهیونیست ها است که در ادامه راه می تواند بحران های جدی تری را برای آن ها نوید دهد.
چهار: هراس صهیونیست ها از تثبیت حاکمیت حماس بر نوار غزه
تردیدی نیست که توافق آتش بس رژیم اشغالگر قدس با حماس، آن هم در وضعیت بحرانی کنونی صهیونیستها، به معنای تثبیت حاکمیت جنبش حماس در نوار غزه است. معادله ای که به شدت برای رژیم صهیونیستی ترسناک است. اهمیت این موضوع زمانی بیش از پیش آشکار می شود که بدانیم حماس با تثبیت مجدد حاکمیتش بر نوار غزه، به نحو گسترده ای دست به احیای سازوکارها و تشکیلات خود خواهد زد و این یک کابوس بزرگ برای اسرائیل است.
پنج: افزایش قابل توجه محبوبیت مردمی حماس
تاکنون بسیاری از پژوهشگران و اندیشمندان غربی به این نکته اشاره داشته اند که ایستادگی حماس در برابر حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، توانسته محبوبیت این جنبش را نه فقط در میان فلسطینی ها بلکه در جهان عرب و حتی محیط بین المللی، به نحو قابل توجهی افزایش دهد. حال در این وضعیت، نتانیاهو و دولتش بر این باور هستند که اگر به آتشبس دائم با حماس تن بدهند، این مساله می تواند محبوبیت ایجاد شده برای حماس را چند برابر افزایش دهد. دلیل این موضوع نیز کاملا روشن است: زیرا حماس موفق شده یک شکست بزرگ را چه در قالب عملیات طوفان الاقصی و چه جنگ رو در رو با صهیونیستها در نوار غزه، به آن ها تحمیل کند.
دستاوردی که حداقل در طی دهه ها، برای بسیاری از اعراب شبیه به یک رویا بوده است. اهمیت این موضوع از آن جهت است که در نوع خود نوعی ذهنیت تحمیل شکست به رژیم اشغالگر قدس و تقویت اعتماد به خود را در میان افکار عمومی جهان اسلام، بیش از پیش تقویت می کند.
شش: شکست پروژه رژیم اشغالگر قدس در عاری از سکنه کردنِ نوار غزه
در نهایت باید گفت که رژیم اشغالگر قدس شدیدا هراس دارد که ناتوانی آن در تحمیل شکست به جنبش حماس و در عین حال حرکت آن در مسیری که پذیرش آتش بس را برایش به گزینه اصلی تبدیل خواهد کرد، عملا کلانپروژه این رژیم مبنی بر عاری از سکنه کردنِ نوار غزه را نیز به نقطه شکست خواهد رساند.
پروژه ای که رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ غزه، به اعترافِ صریح اسناد افشا شده از وزارت اطلاعات صهیونیستها که بر اخراج ساکنان نوار غزه و کوچاندن آن ها به سمت مصر و اردن تاکید داشته، به آن معطوف بوده و توجه داشته است. در این چهارچوب، اگر صهیونیست ها در قالب توافق آتش بس دائم تسلیم حماس شوند، این یعنی نوار غزه بار دیگر بازسازی خواهد شد و یک طرح محوری برای صهیونیست ها در رابطه با این منطقه به بنبستی جدی خواهد خورد.
منبع: جهان نیوز
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!