میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، اخذ مالیات ازخانهها و خودروهای لوکس طرحی بود که پس از کشوقوسهای فراوان سال 99 در بودجه سال 1400 تصویب شد اما طی سالهای گذشته، به طور دقیق اجرا نشد. این در حالی بود که این مالیات میتوانست از اقشار پردرآمد جامعه به میزان داراییهایی که دارند، دریافت شود تا گامی به سوی برقراری عدالت اجتماعی باشد.
اعداد و ارقام وصول این مالیات در سالهای گذشته نشان میدهد درآمد دولت در این بخش چشمگیر نیست و اخیرا مجلس نیز سقف دریافت آن را افزایش داده است. درباره مصوبه جدید کمیسیون تلفیق بودجه 1403 و دلایل محقق نشدن آن گزارشی تهیه کردیم که جزئیات آن را در ادامه میخوانید.
هربارکه سخن از درآمد پایدار به میان میآید کارشناسان مالیات یکی از راههای کسب آن را عنوان میکنند، هرچه این درآمد بهتر و در دسترستر باشد درآمدهای نفتی نیز جلوه واقعی در بودجه خواهد داشت. همچنین این موضوع میتواند تسهیلکننده روند بودجهریزی و در پی آن کاهش کسری بودجه باشد. دولت سیزدهم بهعنوان اولین دولتی تلقی میشود که به مسأله مالیاتها توجه داشته و این موضوع در لایحه بودجه سال آینده نیز به وضوح قابل مشاهده است.
مالیات از ثروتمندان
اخذ مالیات همواره بخش مهمی از سیستمهای مالی کشورها را تشکیل میدهد. هر کشوری نیز قوانین و مقررات خاص خود را در این زمینه دارد. یکی از طرحهای مالیاتی که چند سال قبل در کشورمان به اجرا گذاشته شد، مالیات بر خانههای لوکس و خودروهای گرانقیمت بود که برای اولین بار در لایحه بودجه سال 1400 مطرح و سپس در لایحه سال 1401 نیز تکرار شد. بر همین اساس این لایحه پس از طی مراحل قانونی در مجلس تصویب و در شورای نگهبان نیز تایید شد. پس از این اتفاق، این طرح به دولت ابلاغ شد اما آنطور که انتظار میرفت به مرحله اجرا نرسید!
فشارهای سازمان امور مالیاتی بیفایده بود
بررسی آمار نشان میدهد بهرغم اجراییشدن طرح مالیات بر خانهها و خودروهای لوکس ازسال1400 اما تاکنون با وجود پافشاری سازمان امور مالیاتی کشور، فقط مبلغ 936میلیارد تومان یعنی کمتراز1000میلیارد تومان، مالیات در این زمینه دریافت شدهاست.
جزئیات یک طرح فرابخشی
شواهد حاکی از آن است که اجرای این طرح مالیاتی دچار عقبماندگی شده است. این طرح، طرحی فرابخشی است و نیازمند نقشآفرینی مؤثر تمام نهادهای مربوط اعم از سازمان ثبت احوال، سازمان ثبت اسناد، وزارت صمت، وزارت اقتصاد، وزارت راهوشهرسازی، شهرداریها و... است. درواقع یکی از عواملی که موجب عقبماندگی این طرح شد، عدم توجه نهادهای مختلف بوده است؛ اطلاعاتی که باید از سوی این نهادها مبنیبر دارایی افراد شناسایی و در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار میگرفت، اتفاق نیفتاد.سازمان امور مالیاتی در این زمینه نقش مجری را ایفا میکند. در صورتی که اگر این طرح مالیاتی از همان ابتدای تصویب، بهطور دقیق اجرایی میشد با توجه به نگاهی که به اقشار پردرآمد و ثروتمند جامعه دارد، میتوانست اوضاع را برای افراد کمدرآمد مطلوبتر کند.
افزایش ارزش لوکس بودن خودروها
درحالی که در لایحه بودجه پیشنهادی از سوی دولت، مالیات خودروهای لوکس برای خودروهای بالای سه میلیارد تعیین شده بود اما حالا مجلس شورای اسلامی، حداقل قیمت خودروهای لوکس را به 3.5میلیارد تومان افزایش داد. طبق بند (س) تبصره 6 لایحه بودجه پیشنهادی دولت که به موضوع عوارض و مالیات بخشهای مختلف برمیگردد، مطرح شده بود که انواع خودروی سواری و وانت دو کابین(اتاق)دارای شماره انتظامی شخصی دراختیار مالکان، اعم ازاشخاص حقیقی وحقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از 30میلیارد ریال(سه میلیارد تومان) است، نسبت به مازاد بر این مبلغ، مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد شوند. باوجود این امامجلس شورای اسلامی تصویب کردتا در سال 1403 خودروهایی که قیمت روز آنان بیش از سه میلیارد و 500 میلیون تومان باشد، مشمول مالیات خواهند شد. آنچه تا کنون درصدد کسب مالیات خانه و خودروهای لوکس عنوان شده فقط در حد شعار باقی مانده و عدد کسب شده تا امروز یک رقم ناچیز است.
خانههای 35 میلیاردی
همچنین خانههای لوکس که در لایحه اولیه بودجه، 25میلیارد تعیین شده بودند، پس از اصلاحیه لایحه بودجه به 35میلیارد تومان تغییر کرده و اکنون نیز از سوی مجلس، مقرر شد خانههای بالای 35میلیارد تومان مشمول مالیات شود. در تبصره 6 لایحه بودجه سال آینده و بخش عوارض و مالیات و بخش «ش» آمده که زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و واحدهای مسکونی که ارزش آنها بیش از 25 میلیارد تومان باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در 1000میشوند. با این وجود اما در اصلاحیهای که 27 آذرماه منتشر شد، دولت خانههایی با ارزش بیش از 350 میلیارد ریال (35 میلیارد تومان) را بهعنوان خانههای لوکس در نظر گرفت. با توجه به این افزایش قیمتها، به نظر میرسد درآمدهای مالیاتی دولت از بخش مالیات بر خانهها و خودروهای لوکس کاهش خواهد یافت.
منبع: جام جم
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!