میرنیوز

تلاش آمریکا و عربستان برای پایان مرگ موقت عادی‌سازی

 تلاش آمریکا و عربستان برای پایان مرگ موقت عادی‌سازی 2024-01-17T11:34:00+03:30

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، حدود 100 روز پیش نیروهای مقاومت فلسطینی اتفاقی را رقم زدند که تحولات بزرگی را در منطقه نوید می‌داد. حال با گذشت زمان نشانه‌هایی از این تحولات در حال پدیدار شدن است. یمن که روزی از موضع تدافعی در مقابل عربستان و حامیان غربی و عربی آن قرار گرفته بود اکنون در موضعی تهاجمی این قدرت‌ها را برای دفاع از امنیت اسرائیل به تکاپو واداشته است. همزمان پروژه عادی‌سازی روابط که در قالب طرح آیمک تا چند روز قبل از 7 اکتبر توسط شخص بایدن پیگیری می‌شد معلق مانده و بار دیگر فشارها برای تحمیل ایده دودولتی به اسرائیل آغاز شده است. حمایت از مردم فلسطین دیگر از سطح مسلمانان فراتر رفته است. علاوه‌بر حمایت‌های خیابانی ملت‌های مختلف از فلسطین برخی دولت‌ها نیز نسل‌کشی رژیم‌صهیونیستی را فریاد می‌زنند. وارثان ماندلا در آفریقای جنوبی پس از پایان بخشیدن به رژیم آپارتاید این کشور، پرچم مبارزه با نئوآپارتاید را بر دوش کشیده و به دنبال اثبات حقوقی نسل‌کشی رژیم‌صهیونیستی در دادگاه لاهه هستند. برای مقایسه فضای منطقه پس از 7 اکتبر با زمانی که هنوز قدرت تونل‌های حماس به رخ کشیده نشده بود به سراغ عبدالرضا فرجی‌راد، تحلیلگر مسائل بین‌الملل و سفیر اسبق ایران در نروژ رفته‌ایم. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه از نظر می‌گذرانید.

عربستان می‌خواهد وقفه چند ماهه در عادی‌سازی را با یک جهش جبران کند
عبدالرضا فرجی‌راد در پاسخ به این سوال که آیا پس از آتش‌بس احتمالی روند عادی‌سازی روابط به دوران پیش از 7 اکتبر باز می‌گردد و آیا عربستان حاضر است تن به معامله عادی‌سازی بدهد یا نه، این احتمال را منتفی دانست و گفت: «به نقطه ابتدایی برنمی‌گردد. در این طرح ابراهیم که فقط عربستان نبود. عربستان از این بعد مهم است که اگر این کار انجام می‌شد و رابطه‌اش برقرار می‌شد، بقیه کشورهای اسلامی هم دنبالش راه می‌افتادند و به احتمال قوی، نزدیک به 90 درصدشان همین مسیر را طی می‌کردند. با قضیه 7 اکتبر توقفی در رابطه عربستان و اسرائیل ایجاد شد. خود بن‌سلمان در سخنرانی‌اش در سازمان ملل قبل از این اتفاق گفت که ما داریم به این مسیر و هدف نزدیک می‌شویم اما این حرکت یعنی طرح ابراهیم در روابط دیگر کشورهای مسلمانی که قبل از 7 اکتبر با اسرائیل رابطه برقرار کردند، تاثیر چندانی نداشته. امارات امروز نقش مهمی دارد، حتی شایعاتی مطرح بود و اسنادی هم در فضای مجازی آورده شد که البته صحت‌وسقم آن را نمی‌دانیم ولی امارات در این جنگ کمبودهای اسرائیل را برآورده کرده و بحرین، مراکش و سودان هیچ تغییری در سیاست‌هایشان در این 100 روز کشتار فلسطینیان ایجاد نکرده‌اند. کشورهای اردن و مصر هم تغییری ایجاد نکرده‌اند، لذا در کار عربستان وقفه‌ای ایجاد شده که حالا می‌خواهند این سه ماه وقفه را با یک جهش جبران کنند. با سفری که آقای بلینکن به منطقه داشت و با سعودی‌ها صحبت کرد، بن‌سلمان هم متقاعد شد و هر دو یک حرف را زدند. جهش این بود که اگر اسرائیل حملات خودش را به غزه متوقف کند و طرح دودولتی که آمریکا دنبال می‌کند بپذیرد، عربستان حاضر است  به سرعت رابطه با اسرائیل برقرار کند، بنابراین نمی‌شود خیلی امیدوار بود.»

انتخابات آمریکا عامل فشار کاخ سفید به صهیونیست‌ها برای پذیرش ایده 2 دولتی است
این تحلیلگر مسائل بین‌الملل امکان تحقق ایده دودولتی را وابسته به اعمال فشار آمریکا به صهیونیست‌ها دانسته و معتقد است: «این حرفی که سعودی‌ها زده‌اند، ‌بستگی به میزان فشار آمریکا روی اسرائیل دارد. الان 20 روز است که روابط‌شان تیره است. حتی در آخرین تماس تلفنی بایدن با نتانیاهو ظاهرا اختلاف‌نظر داشته‌اند و او گوشی را زمین گذاشته. هرچه به انتخابات آمریکا نزدیک می‌شویم جمهوری‌خواهان دارند رشد می‌کنند، حالا چه نیکی هیلی و چه ترامپ. لذا بایدن و کاخ سفید هم نگران هستند و می‌خواهند این قضیه تمام شود، چون روی رایشان اثرگذار است. می‌خواهند چند ماهی فرصت داشته باشند، یعنی وقتی دموکرات‌ها می‌خواهند راهی بازی انتخابات شوند، تمایل دارند مساله غزه و این جنایتی که اسرائیل در غزه انجام داده، از ذهن‌ها دور شده باشد. به همین دلیل هم دارند تلاش می‌کنند که این دادگاه بین‌المللی آفریقای جنوبی سرهم‌بندی شود و کش پیدا نکند. در این وضعیت جنگی اسرائیل نمی‌خواهد مغضوب افکار عمومی جهان عرب و اسلام باشد. من پیش‌بینی می‌کنم در چند هفته آینده ما آرامش بیشتری نسبت به امروز در غزه داشته باشیم. اسرائیلی‌ها الان از مرکز و شمال غزه دور شده و حملات‌شان را به این دو منطقه کمتر کرده‌اند. امیدواریم که حمله به جنوب را هم قطع کنند. من احساس می‌کنم که مذاکرات پشت پرده‌ای دارد دنبال می‌شود. حالا شاید حماسی‌ها هم باشند یا قطر در آن دخالت داشته باشد. اگر این به نتیجه برسد و نتانیاهو احساس کند که قدرتش به خطر جدی افتاده و بپذیرد، ممکن است سعودی‌ها وارد یک بازی جدید در این باره بشوند.»

عربستان برای تحقق اهداف اقتصادی خود مواضعی دوگانه در قبال یمن دارد
بعد از اینکه آمریکا و انگلیس یمن را در دریای سرخ هدف قرار دادند، عربستان واکنش نشان داد و گفت نباید منطقه را ناامن کرد، درحالی‌که تا پیش از این عربستان به‌تنهایی داشت با یمن می‌جنگید. فرجی‌راد در تحلیل اینکه این تفاوت موضع ناشی از تغییر رویکرد عربستان است یا صرفا سر و صدایی تبلیغاتی برای دور نگه‌داشتن خود از هزینه‌های جنگ است، گزینه دوم را موثر دانسته و معتقد است: «عربستان یک واکنش دوگانه دارد. درواقع یک واکنش بیانی دارد و یک واکنش عملی، آن‌طور که من درک کردم. واکنش بیانی‌اش این است که از  آتش‌بس حمایت می‌کند و اسمی از حماس نمی‌آورد، چون امارات و بحرین و عربستان به حماس و اخوان حساس هستند. لذا عربستان‌سعودی با توجه به فشار افکار عمومی چه در خود این کشور و چه در کشورهای اسلامی که بالاخره با عربستان خیلی نزدیک هستند و روابط دارند، یک واکنش بیانی مثبت دارد و طبق آن می‌گوید باید آتش‌بس شود و حوثی‌ها و آمریکا را به خویشتن‌داری دعوت می‌کند اما یک واکنش عملی هم دارد که با واکنش بیانی‌اش نمی‌خواند. وقتی حوثی‌ها یک ماه قبل موشکی به سمت اسرائیل پرت کردند، عربستان بود که چند بار موشک‌های آنها را خنثی کرد تا به اسرائیل نخورد. هواپیماهای آمریکایی سه، چهار روز پیش از خاک عربستان و از خلیج‌فارس و پایگاه قطر و بحرین عبور و مقرهای نظامی و انبارهای تسلیحاتی حوثی‌ها را بمباران کردند. عربستان می‌خواهد با حوثی‌ها درگیر نشود، چون یک استراتژی ژئوپلیتیک توسعه‌گرایانه و باثبات را در پیش گرفته است یک استراتژی ژئوپلیتیکی تنش‌زا داریم که بن‌سلمان همین سه سال پیش در رقابت سخت با ایران، ترکیه و... دنبال می‌کرد اما با توجه به اینکه توسعه‌محوری را انتخاب کرده، یک استراتژی ژئوپلیتیک ثبات‌زا را پیگیری می‌کند. این استراتژی می‌گوید شما می‌توانید از طریق ثبات قدرتمند شوید. وقتی شما می‌توانید یک شهر 500 میلیارد دلاری هوشمند بسازید که در منطقه ثبات باشد. بر طبق همین استراتژی ژئوپلیتیک ثبات‌زا با ایران و چینی‌ها ارتباط برقرار کرده، بنابراین من فکر می‌کنم عربستان علاقه‌مند است با اسرائیل ارتباط برقرار کند اما از آن طرف هم می‌خواهد مساله فلسطین هم حل‌وفصل شود تا در منطقه ثبات برقرار باشد و دست ایران کوتاه شود از اینکه جبهه مقاومتی فعال‌تر شود، چون وقتی حماس هم با کرانه غربی رود اردن هماهنگ شود و دو کشور را بپذیرند، دیگر بهانه‌ای برای بودن جبهه مقاومت نخواهد بود، چون جبهه مقاومت درواقع برای ایجاد کشور فلسطین بوده است.»

جنگ غزه پیمان صلح بین ایران و عربستان را به‌ هم نمی‌زند
فرجی‌راد در ادامه به اثرات توافق عادی‌سازی روابط ایران و عربستان بر موضع این کشور در مورد جنگ و همچنین اثرات متقابل جنگ بر اجرایی شدن این توافق پرداخته و توضیح می‌دهد: «من معتقدم که این به هم نمی‌خورد، مگر اینکه یک حادثه غیرمترقبه ایجاد شود. عربستان نمی‌خواهد به هم بخورد، چون صلح با یمن برایش مهم است. برایش مهم است که از یمن موشکی به ساختار نفتی‌اش نخورد. رابطه با ایران هم برایش مهم است، چون وقتی رابطه‌اش با ایران خوب باشد، می‌تواند روابطش با دیگر کشورهای اسلامی را هم ادامه دهد. اگر با ایران دشمن باشد بقیه کشورها مثل مصر، اردن و کشورهای دیگر حاشیه خلیج‌فارس هم جرات نمی‌کنند به سمت ایران حرکت کنند، بنابراین باید درک کرد که سخت است کسی بتواند این رابطه را قطع کند. مساله دوم درباره اینکه چقدر این رابطه می‌تواند در منطقه نقش داشته باشد، باید عرض کنم آن انتظاری که در ابتدای ایجاد رابطه با وساطت چین ایجاد شده بود، حتی رابطه اقتصادی گسترده و... دیگر از بین رفته، یعنی ما و آنها نتوانستیم به اعتمادسازی چندهفته‌ای جواب مثبت دهیم. به همین خاطر به هواپیمایی که بلند شده برای حج عمره، می‌گویند نمی‌توانید بنشینید. هنوز هم بعد از یک هفته تا 10 روز نتوانسته‌ایم حلش کنیم، چون نتوانستیم اعتمادسازی چند هفته اول را به وجود آوریم. همچنین شاهد به وجود آمدن نزا بین ایران، کویت و عربستان بر سر مالکیت میدان گازی آرش بودیم. ما بیشتر و بهتر از اینها می‌توانستیم با عربستان کار و رفت‌وآمد کنیم و به افکار همدیگر نزدیک‌تر شویم. در رابطه با همین حوثی‌ها، می‌توانستیم بهتر با هم صحبت کنیم و من این را در رابطه بین ایران و عربستان ندیدم. الان شاید حوثی‌ها بیش از دو، سه ماه است که در دریای سرخ علیه اسرائیل فعال هستند. ما در قضیه غزه با حوثی‌ها کم کار کردیم. آن طرف هم مقصر است. اینها مسائلی هستند که در دیپلماسی خیلی اهمیت دارند. زمانی فرصت‌هایی ایجاد می‌شود که ‌انگیزه‌ای برای همکاری‌های بیشتر باشد. باید از اینها استفاده کرد که نکردیم.»

تجارت، امارات را از محکومیت سیاسی مصون نگه داشته است
سفیر اسبق ایران در نروژ این مساله را که چرا جبهه مقاومت در مقابل کشوری مثل امارات که درحال کمک‌رسانی به رژیم‌صهیونیستی است واکنش نشان نمی‌دهند، این‌گونه پاسخ می‌دهد: «چه بخواهیم و چه نخواهیم، دبی کانون تجارت است. مثل لامپی است که به اطراف خودش نور می‌دهد. الان روسیه، اوکراین، هند، پاکستان، عراق و ایران به دبی وابسته هستند. واقعیت این است که امارات توانسته برای خودش ساختاری ایجاد کند که کانون تجاری باشد و همه کشورها از طریق سیستم بانکی و تبادل ارزی او به واردات و صادرات بپردازند. مانند نقشی که هلند در اروپا یا صندوق پول در خاور دور دارد. مساله اصلی ما هم همین است. ما هم در این تحریم‌ها نیازمند مسائل ارزی هستیم.»

چین و روسیه در مورد مساله غزه با راهکار جهانی دودولتی همسو هستند
سفیر اسبق ایران در نروژ در ادامه به مساله تفاوت راهبردهای ایران با روسیه و چین در مورد مساله غزه پرداخت. فرجی‌راد البته این تفاوت دیدگاه را بی‌تاثیر بر سایر پرونده‌های مشترک بین ایران با این دو کشور دانست و گفت: «ما با روسیه و چین اختلاف نظر حتما داریم. ما طرحی را در ارتباط با مقاومت و فلسطین پیش می‌بریم و آنها یک طرح جهانی را پذیرفته‌اند، یعنی طرح دودولت و رسما هم اعلام کردند که البته ما مخالف آن هستیم. به‌هرحال روسیه و چین دو دیدگاه متفاوت دارند، در عین اینکه طرح آنها طرح دودولتی است و آن را می‌پذیرند. اما روس‌ها بازی می‌کنند، یعنی هم خودشان را با جامعه جهانی هماهنگ می‌کنند و هم با ایران بازی می‌کنند. یک روز ممکن است در مساله‌ای با غرب تند‌وتیز باشند، یک بازی‌ای به نفع ایران انجام می‌دهند. زمان دیگر اگر ببینند لازم است چراغ سبزی به غرب نشان دهند، این کار را می‌کنند تا بتوانند در جنگ اوکراین دست برتر را داشته باشند. بنابراین حرفی را می‌زنند یا رایی را می‌دهند یا طرحی را وتو نمی‌کنند اما چینی‌ها سعی می‌کنند از بحران فرار کنند و تنها نگرانی‌ای که دارند، نگرانی اقتصادی است و نمی‌خواهند با ایران هم مخالفت علنی داشته باشند. اگر در رابطه با باب‌المندب و دریای سرخ نگران هستند، صرفا به این خاطر است که بیشترین کشتی را چین عبور می‌دهد و نگران هستند که نکند در تجارت‌شان اختلال ایجاد شود و مجبور شوند کشتی‌ها را با دو هفته تاخیر و افزایش هزینه عبور دهند. الان هم به نظر می‌رسد حوثی‌ها به آنها این اطمینان را داده‌اند که هیچ نگرانی‌ای بابت کشتی‌هایشان نیست و دارند به‌راحتی از این منطقه عبور می‌کنند. استراتژی هر دو کشور چین و روسیه در ارتباط با مساله فلسطین با استراتژی جهانی یکسان است اما بازی هرکدام متفاوت است.»

تجربه یمن از جنگ با عربستان به این کشور ‌انگیزه تقابل با اسرائیل را داد
فرجی‌راد نقش یمن در تغییر معادلات منطقه را نیز مورد اشاره قرار داد و اقدامات این کشور را متاثر از تجربه‌ای دانست که این کشور در جنگ با عربستان و حامیان آن کسب کرده بود. او اقدامات یمن را این‌گونه ریشه‌یابی می‌کند: «عربستان در جنگ تنها نبود و تجهیزات زیادی را می‌گرفت و خرج می‌کرد که رقم هنگفتی هم بود. یمنی‌ها بعد از موفقیتی که در رابطه با عربستان داشتند، می‌گویند مگر غربی‌ها چه کار می‌خواهند بکنند؟ این استدلال‌شان است. یمنی‌ها در زمین نبرد با دو جبهه می‌جنگیدند. عربستان نیرو از دو جبهه وارد کرده بود؛ یکی از جبهه خود عربستان و یکی هم از جبهه داخل یمن که عربستان و امارات از آن حمایت می‌کردند. از نظر هوایی هم که عربستان همه‌جا را بمباران می‌کرد؛ از مدرسه و بیمارستان گرفته تا زیرساخت‌ها. الان یمنی‌ها استدلال‌شان این است که غرب چه کار می‌خواهد بکند؟ نیرو که به آن صورت نمی‌تواند وارد یمن کند. اگر قرار بود که برنده شوند، همین یمنی‌هایی که با انصارالله می‌جنگیدند و همه نوع ابزاری هم داشتند، برنده می‌شدند. یک‌سری زیرساخت‌ها بوده که همه را عربستان نابود کرده. اگر هم بخواهند مردم و خانه‌ها را بزنند که قضیه فرق می‌کند. ضمن اینکه مثل ما این تحلیل را دارند که آمریکا هم گرفتار است و نمی‌خواهد جنگ گسترش یابد، چون هم انتخابات دارد و هم روسیه از این فضا استفاده کرده و هم چین در تایوان بهره می‌برد. ‌یمنی‌ها آدم‌های باهوش و اهل تحلیلی هستند. تصور من این است که این اقدامات بی‌تاثیر در جنگ غزه نبوده. نمی‌‌خواهم بگویم خیلی تاثیر داشته اما همین که اسرائیلی‌ها در شمال و مرکز غزه کاملا برنده نشده‌اند و فقط یکی، دو تا تونل نشان داده‌اند، درحالی‌که 400- 500 کیلومتر تونل است، باعث می‌شود که فشارهای جهانی و آمریکا برای عدم کشتن مردم زیاد شود، ‌لذا این بی‌تاثیر نبوده است.»

اقدامات ایجابی یمن نباید اثر رسانه‌ای جنگ غزه و دادگاه لاهه را خنثی کند
سفیر سابق ایران در نروژ در پایان ضمن قابل تحسین خواندن اقدامات ایجابی یمن، در بعد سلبی نیز این کشور را از به حاشیه بردن اخبار غزه برحذر می‌دارد و این‌گونه توضیح می‌دهد: «یک چیز را ما نباید از بعد سلبی از یاد ببریم. اقدامات یمن همه ایجابی بوده‌اند. یمنی‌ها نباید کاری کنند که مساله غزه خبر چندم شود، یعنی الان چند روز است که شما در همه خبرگزاری‌های فارسی و غیرفارسی بگردید، خبر اصلی، خبر یمن است. خبر کشتار در غزه کمرنگ شده. خبر کاری که آفریقای جنوبی دارد در دادگاه بین‌المللی می‌کند، تحت‌تاثیر خبر یمن و دریای سرخ واقع شده. اینها خیلی مهم هستند. اگر اسرائیل در دادگاه لاهه محکوم شود، همه مسائل هولوکاست و اینها تضعیف می‌شود و خودشان خیلی نگران این مساله هستند. اینکه اثبات شود که آنها کاری کرده‌اند که هیتلر کرده، طبیعتا دیگر نمی‌توانند خودشان را در صحنه جهانی مظلوم نشان دهند. این روی آن قرار می‌گیرد و مظلوم‌نمایی را نمی‌توان گسترش داد و دیگر نمی‌توانند این را بیان کنند که ما این کشور را شکل دادیم، چون چنین ظلمی به ما شده بود. درنتیجه این مساله مهم است. ضمن اینکه فداکاری حوثی‌ها قابل تحسین است و بی‌اثر هم نیست، گرچه نمی‌خواهم بگویم خیلی بزرگ بوده اما روی اقتصاد اسرائیل تاثیر گذاشته، ولی یمن باید حواس‌جمع باشد که مساله غزه و دادگاه که مهم هستند، تحت تاثیر قرار نگیرند.»

منبع: فرهیختگان

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار رسانه

«بلاک سلبریتی‌ها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد

 «بلاک سلبریتی‌ها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
2024-05-19T20:32:44+03:30
جنبش اعتراضی موسوم به «Blockout ۲۰۲۴» از سوی فعالان فضای مجازی برای بایکوت کردن سلبریتی‌ها و اینفلوئنسر‌هایی که در مقابل کشتار مردم مظلوم غزه سکوت...

کابینه بحران‌زده

 کابینه بحران‌زده
2024-05-19T20:32:43+03:30
۲۲۵ روز از آغاز جنگ در غزه می‌گذرد و شاهدیم نیرو‌های مقاومت قدرتمندتر از گذشته شده‌ و شرایط در کابینه بنیامین نتانیاهو هر روز بحرانی‌تر می‌شود.

پهلوان پنبه‌ها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند

 پهلوان پنبه‌ها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
2024-05-19T20:32:43+03:30
بعد از استقبال حسن یزدانی از رئیس‌جمهور، موج حملات سازماندهی‌شده سایبری‌های به سمت این قهرمان جهان و المپیک کشتی روانه شد.

درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه

 درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
2024-05-19T20:32:42+03:30
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: عراق از تجار ایرانی خواسته تا در راه اندازی خط تولید محصولات لبنی و ماشین آلات همراهی لازم را داشته باشند.

بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️

 بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
2024-05-19T20:32:42+03:30
تعطیلی روزهای شنبه موضوعی است که طی روزهای اخیر در سطوح مختلف جامعه مورد بحث قرار گرفته و امروز نیز روزنامه‌های کشور به آن پرداخته‌اند.

با ناکام‌ترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید

 با ناکام‌ترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
2024-05-19T20:32:41+03:30
با توجه به توان گسترده پدافند هوایی ارتش روسیه درون خاک اوکراین، پنتاگون در ماه آگوست ۲۰۲۲ میلادی تصمیم به ارسال موشک های ضد رادار هارم برای ارتش اوکراین گر...

اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!

 اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
2024-05-19T20:32:41+03:30
مجری صهیونیستی اینترنشنال بارها در برنامه‌های خود، به حمایت تمام‌قد از اسرائیل پرداخته که نشان می‌دهد، این شبکه به مانند کارفرمایش، در سراشیبی سقوط انسانیت ...

هرانا؛ چرک‌نویس گزارش‌های دروغ حقوق بشری درباره ایران

 هرانا؛ چرک‌نویس گزارش‌های دروغ حقوق بشری درباره ایران
2024-05-19T20:32:40+03:30
سوار شدن بر اسب دروغ برای تولید فیک‌نیوز به روشی برای شبه‌رسانه‌های ضدایرانی تبدیل شده است، غافل از اینکه آن‌ها چیزی جز برده امپراتوری دروغ رسانه‌های معاند ...

نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی

 نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
2024-05-19T20:32:39+03:30
تصاویر منتخب صفحات نخست روزنامه‌های یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه منتشر می‌شود.

ویروس زیبایی

 ویروس زیبایی
2024-05-19T20:32:39+03:30
سونامی جراحی‌های زیبایی در ایران، داد انجمن جراحان فوق تخصصی پلاستیک و زیبایی را هم درآورده است. روزانه هزاران صفحه مجازی پزشکان متخصص و غیرمتخصص، مردم را ت...

جواب تست هیچ‌کدام است

 جواب تست هیچ‌کدام است
2024-05-19T20:32:38+03:30
هرکس روزهای سخت رسیدن به دانشگاه را تجربه کرده، معمولا از کنکور با عنوان«غول» یاد می‌کند؛ غول بی‌شاخ و دمی که زور زیادی هم دارد و بسیاری از نوجوان...

اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال

 اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
2024-05-19T20:32:37+03:30
سازمان اطلاعات سپاه با ورود به ده پرونده اقتصادی موفق به بازگرداندن چه میزان از اموال بیت المال شد؟

پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیم‌قرن

 پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیم‌قرن
2024-05-19T20:32:37+03:30
ایران در حال حاضر صادر‌کننده انواع سلاح به ده‌ها کشور دنیاست. برخی کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل مشتری پر و پا قرص سلاح‌های ایرانی هستند و حالا بعد از ...

تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی

 تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
2024-05-19T20:32:36+03:30
ساعت‌ها مثل برق و باد برای ۲۵ هزار بیمار نیازمند پیوند عضو می‌گذرد اما عضوی نیست یعنی هست ولی به خاک سپرده می‌شود به طوری که سالانه نزدیک به هفت هزار عضو قا...

اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتش‌بس، باخته است!

 اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتش‌بس، باخته است!
2024-05-19T20:32:36+03:30
علم صالح استاد مطالعات ایران و خاورمیانه‌شناسی در دانشگاه ملی استرالیا گفت: تل‌آویو امکان وارد شدن به یک آتش‌بس معنا دار را ندارد و امکان حمله به رفح را هم ...

ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد

 ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
2024-05-19T20:32:36+03:30
بسیاری از عوامل اطراف ما در شبانه روز که تاثیر مستقیم بر زندگی مردم دارد به ماهواره‌ها وابسته اند و شکننده‌ بودن این موضوع در کشور و تحریم این حوزه توسط قدر...

بنزین‌خواری ۹ میلیارد دلاری  پرمصر‌ف‌های تو‌لید داخل

 بنزین‌خواری ۹ میلیارد دلاری  پرمصر‌ف‌های تو‌لید داخل
2024-05-19T20:32:35+03:30
سوخت CNG مهم‌ترین و کاربردی‌ترین جایگزین بنزین در کاهش ناترازی و واردات بنزین و همچنین مسیر معکوس کردن ناترازی و واردات بنزین به سمت مازاد بنزین و صادر...

چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمی‌کنند؟

 چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمی‌کنند؟
2024-05-19T20:32:35+03:30
موضوع استفاده از کارتخوان در مطب‌های پزشکی یکی از پربحث‌ترین اتفاقات این روزهای نظام سلامت کشور است.

افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!

 افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
2024-05-19T20:32:34+03:30
پس از ادعای نقش علی جوانمردی و دستگاه امنیتی اقلیم کردستان در دستگیری روح‌ا...زم توسط رسانه‌های کُردی، پهلوی و جوانمردی به جان هم افتادند و دست به افشاگری ب...

اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد

 اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
2024-05-19T20:32:34+03:30
رسانه‌های ضدانقلاب در حالی پروین موسوی را فعال سیاسی معرفی کرده‌اند که این فرد به‌جرم حمل ۵ کیلوگرم مرفین دستگیر و در یک روند قانونی محاکمه شده است.

از ادعای پیروزی صهیونیست‌ها تا گرفتار شدن در غزه

 از ادعای پیروزی صهیونیست‌ها تا گرفتار شدن در غزه
2024-04-14T11:46:51+03:30
صهیونیست ها تا چندی قبل از پیروزی قریب الوقوع و برگزاری جشن در نوار غزه خبر می دانند اما حالا پرده ها کنار رفته و مشخص شده رزمندگان مقاومت بخش های زیادی از ...

صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۲۵ فروردین ماه

 صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۲۵ فروردین ماه
2024-04-14T11:46:50+03:30
تصاویر منتخب صفحات نخست روزنامه‌های شنبه ۲۵ فروردین ماه منتشر می‌شود.

چشمان بسته مالیات بر لوکس‌نشینان

 چشمان بسته مالیات بر لوکس‌نشینان
2024-04-14T11:46:49+03:30
اخیرا مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی منتشرکرده که نشان می‌دهد درآمد دولت از محل اخذ مالیات از خانه‌های خالی و خانه‌های لوکس در سال ۱۴۰۲رقمی کمتر از۴۶ میلیارد تو...

۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند

 ۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
2024-04-14T11:46:48+03:30
۱۶ مهر ۱۳۵۸ در حالی که تنها هفت ماه از پیروزی انقلاب می‌گذشت، یک اتفاق خاص باعث شد تا پای صیاد شیرازی به مناطق عملیاتی کردستان باز شود. در آن روز خبر رسید ک...

لزوم هدایت نقدینگی به تولید

 لزوم هدایت نقدینگی به تولید
2024-04-14T11:46:47+03:30
کارشناسان و فعالان حوزه خو‌درو بر این باورند که تعلل در واردات خودرو، جهش قیمتی را در بازار پدیدار کرده و بار دیگر موجب آشفتگی بازار خودرو شده است.

تولیدکننده  با بی‌مهری داخلی و  فرش قرمز خارجی روبه‌رو است

 تولیدکننده  با بی‌مهری داخلی و  فرش قرمز خارجی روبه‌رو است
2024-04-14T11:46:46+03:30
تأکیدهای صریح رهبر معظم انقلاب مبنی بر تقویت و جهش تولید، تمرکز بر تولید دانش‌بنیان و میدان دادن به مردم و بخش خصوصی واقعی نشان از این واقعیت دارد که تولید،...

نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!

 نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
2024-04-14T11:46:46+03:30
۹۰ درصد از خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی ارائه می‌شود و هزینه‌های سرسام‌آور آن موجب می‌شود حتی طبقات متوسط هم برای انجام این خدمات وام بگیرند.

کلید امیدآفرینی

 کلید امیدآفرینی
2024-04-14T11:46:45+03:30
هشدار رهبر معظم انقلاب در باره وحدت کلمه را باید جدی گرفت. آن هم در شرایطی که بیش از هر زمان دیگری کشور به آن نیازمند است. دشمن صهیونیستی به خود اجازه داده ...

لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است

 لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
2024-04-14T11:46:44+03:30
عضو شورای مرکزی کارگزاران می‌گوید: شرایط اقتصادی ایران را بهتر از چیزی که در رسانه‌های منتقد دولت مطرح می‌کنند، می‌بینم. هیچ حوزه‌ای در اقتصاد ایران وج...

هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!

 هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!
2024-04-14T11:46:43+03:30
در سالهای اخیر شاخصی بنام H-index جهت ارزشیابی عملکرد اساتید دانشگاه‌ها مورد توجه مسئولین وزارت علوم و بهداشت قرار گرفته که باعث ایجاد فضای رقابتی بین اساتی...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)