میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، "جو بایدن" و تیم امنیت ملی و سیاست خارجی او، از زمان حضور در کاخ سفید در سال 2020 تاکنون، مجموعه ای از فجایع را به ویژه در عرصه سیاست خارجی آمریکا خلق کرده اند. فجایعی که تا حد زیادی ناشی از ایجاد شکاف های جدی در هژمونی و موقعیت بین المللی آمریکا هستند. عقب نشینی خفتبار از افغانستان، کنشگری منفی و نامتوزان در چهارچوب جنگ اوکراین، حرکتِ روابط آمریکا با متحدان سنتی اش در منطقه کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به سمت سردی و تنش، و البته رویکردهای غیرسازنده این دولت در رابطه با معادله احیای برجام، همه و همه تنها بخش های کوچکی از بحران های جدی را نمایندگی می کنند که دولت بایدن در حوزه سیاست خارجی آمریکا به وجود آورده است.
با این حال، در ماه های گذشته و پس از تجاوز همه جانبه ارتش رژیم اشغالگر قدس به نوار غزه، سیاست خارجی دولت بایدن باز هم گاف ها و رویکردهای متناقضی را به ثبت رسانده است. به عنوان مثال، در روزهای ابتدایی جنگ غزه، مقام های ارشد دولت بایدن در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی، تاکید داشتند که در رازنی با کلیه طرفهای منطقه ای هستند و سعی دارند مانع از انفجارِ درگیری ها در سطحی گسترده تر شوند.
این در حالی است که در همان دوران و حتی همین حالا نیز اخبار و گزارش های مختلفی در مورد سرازیر شدنِ هزاران تن بمب و تسلیحات از سوی آمریکا به سمت اراضی اشغالی جهت کشتار گسترده مردم فلسطین در نوار غزه منتشر شده و می شود. البته که همین رویکرد متناقضِ آمریکایی ها بوده که سبب شده تا محور مقاومت در منطقه نیز با حملات و کنش های مختلف خود، هم رژیم اشغالگر قدس و هم دولت آمریکا را به بدترین وضع ممکن تحقیر کنند.
با این همه، به تازگی و پس از اقدام اخیر دولت آفریقای جنوبی در ثبت شکایت علیه رژیم صهیونیستی به دیوان بین المللی دادگستری به دلیل ارتکاب آن به نسل کشی در نوار غزه و البته اوج گیری حمایت های بین المللی از این اقدام آفریقای جنوبی، مقام های تیم امنیت ملی و سیاست خارجی دولت بایدن، جلوه های تازه ای از وقاحت خود را به ثبت رسانده اند.
در این راستا، "متئو میلر" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که "دولت آمریکا هیچگونه شواهدی دال بر اینکه رژیم اسرائیل در نوار غزه دست به نسل کشی و یا پاکسازی قومیتی می زند، پیدا نکرده است". مضحک اینکه وی افزوده است که "البته دولت آمریکا در این رابطه تحقیقات جامع و مستقلی را هم انجام نداده است"! بنابراین معلوم نیست دولت بایدن چگونه به صحتِ گزاره اول پی برده است!.
یک مقام امنیت ملی دولت بایدن نیز به نشریه پولیتیکو گفته است که "وقتی به روند تحولات و اقدام اسرائیل در چهارچوب جنگ غزه می نگریم، هیچ نشانه ای دال بر این مساله که اسرائیلی ها به نحوی سیستماتیک اقدام به نسل کشی مردم غزه می کند، یافت نشده است!" جان کربی هم مدعی شده که هیچ شواهدی دال بر نقض قوانین بین المللی از سوی اسرائیل قابل یافتن نیست!
دولت آمریکا باید پاسخ دهد که کشتار بیش از 22 هزار غیرنظامی فلسطینی در نوار غزه ظرف سه ماه که عمده آن ها را نیز زنان و کودکان تشکیل می دهند و در عین حال، زخمی شدن قریب به 60 هزار غیرنظامی فلسطینی در نوار غزه در نتیجه حملات صهیونیست ها به منطقه مذکور را دقیقا چه می نامد؟!
در دهه های گذشته مواردی نظیر "کشتار سربرنیتسا" بوده که در قالب آن ها 8 هزار نفر قتل و عام شده اند و این کشتار به صراحت عنوان نسل کشی را به خود گرفته و بانیان آن نیز محاکمه شده اند. آیا اصول قانونی در جهان نیز قرار است مطابق با منافع آمریکایی ها تغییر کنند؟ البته که تاریخ در سالهای گذشته به کرات شاهد رویکردهای اینچنینی دولت های مختلف آمریکا بوده است. مواردی که می توانند درس عبرت های خوبی برای دیگر ملل جهان باشند.
موضع منفی دولت آمریکا در رابطه با جنگ غزه که تداوم کشتار و نسل کشی مردم بیگناه را در نوار غزه تسهیل کرده، در نوع خود یک سقوط بزرگ اخلاقی و همچنین ایجاد چالش برای تصویر بین المللی که آمریکاییها همواره سعی داشته اند از خود به جهانیان مخابره کنند را سبب شده است.
درست به همین دلیل است که شاهدیم جنگ غزه جزو معدود مواردی در طی تاریخ است که چهره واقعی و حقیقی واشنگتن در قالب آن بدون هرگونه روتوش، پیش چشم افکار عمومی جهان افشا شده و به یک رسوایی بزرگ برای آن دامن زده است. معادله ای که در نوع خود حامل پیام های معناداری در مورد آینده مسائل مطرح در چهارچوب نظام بین الملل و تغییر کریدور های قدرت جهان است. البته مقام های آمریکایی نیز با موضعگیریهای مغرضانه خود در بحبوحه جنگ غزه به صراحت داد می زنند که "ما قانونمدار اما کَر و کوریم!"
منبع: الف
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!