میرنیوز
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، ارتش رژیم صهیونیستی بالاخره بعد از 75 روز از آغاز نبرد توفان الاقصی، وارد یکی از تونلهای غزه شد و تصاویر آن را به صورت عمومی منتشر کرد اما ساعاتی بعد از آن، حماس با انتشار فیلمی از همین تونل اعلام کرد از آن برای نفوذ به شهرکها و پایگاههای نظامی اسرائیلی در روز 7 اکتبر استفاده کرده و دیگر نیازی به آن ندارد!
کشف و نابودی تونلهای غزه از سال 2007 که حماس با شکست تشکیلات خودگردان در انتخابات حاکم این منطقه شد و غزه در محاصره کامل رژیم صهیونیستی قرار گرفت، یکی از مهمترین اهداف صهیونیستها بوده است که بهرغم از بین بردن تعداد معدودی از آنها، اسرائیل هنوز نتوانسته ضربه اساسی به تونلهای غزه بزند.
گفته میشود بیش از 500 کیلومتر تونل در زیر منطقه نوار غزه وجود دارد که به متروی غزه مشهور است.
این تونلها از مهمترین اماکن گروههای مقاومت فلسطینی برای انجام عملیاتهای نظامی در طول جنگ توفان الاقصی بوده است. در سالهای گذشته نیز این تونلها نقش زیادی نه فقط در حوزه نظامی، بلکه در تامین مایحتاج روزمره ساکنان غزه داشته است.
بیشتر بخوانید
نوار غزه با مساحت 360 کیلومتر، 2 میلیون و 300 هزار سکنه و تراکم جمعیت بیش از 5 هزار نفر در هر کیلومتر مربع، به عنوان بزرگترین زندان روباز دنیا شناخته میشود که ساکنان آن در محاصره کامل قرار دارند. نوار غزه از غرب با دریای مدیترانه، از جنوب غرب(در یک محدوده کوچک) با مصر و از شمال و شرق با سرزمینهای اشغالی همسایه است. از سالها قبل، گروههای فلسطینی با حفر تونلهای متعدد، اقدام به تامین نیازهای خود و ساکنان این منطقه کردهاند و همانطور که اشاره شد، این تونلها نقش بسیار پررنگی در غافلگیری رژیم صهیونیستی در 7 اکتبر (آغاز عملیات توفان الاقصی) داشته است. تونلهای تودرتوی غزه که گفته میشود با فرماندهی و نظارت مستقیم «محمد ضیف» (فرمانده کل گردانهای قسام) و برخی دیگر از فرماندهان شاخه نظامی حماس نظیر شهید «احمد الجعبری» و «محمد سنوار» (برادر یحیی سنوار) ساخته شدند، یکی از مهمترین دلایل تصمیم ارتش اسرائیل برای ورود به نبرد زمینی با حماس بود. اسرائیل در طول سالهای گذشته، همیشه از برتری هوایی برای مقابله با گروههای فلسطینی خصوصاً در غزه استفاده برده است و در 10 روز ابتدایی نبرد توفان الاقصی نیز با تکیه بر همین توان و استفاده از ضعف گروههای مقاومت در پدافند هوایی، به بمباران گسترده مناطق مختلف نوار غزه پرداخت (این بمباران همچنان نیز ادامه دارد) اما در نهایت به دلیل وجود همین تونلها مجبور شد به نبرد روی زمین تن بدهد که تاکنون نهتنها دستاورد خاصی برای این رژیم نداشته، بلکه با تحمل تلفات زیاد (تاکنون اسرائیل کشته شدن 132 نیروی نظامی خود را تایید کرده است) نتوانسته به هیچکدام از اهدافی که از ابتدا اعلام کرده بود دست یابد. انتشار تصاویر اخیر بازدید «یوآو گالانت» وزیر جنگ اسرائیل از این تونل هم نتوانست چندان نظر افکار عمومی در داخل سرزمینهای اشغالی را به خود جلب کند. همانطور که گفته شد، این تونل یکی از اصلیترین مسیرهای مبارزان فلسطینی برای دستیابی به اراضی اشغالی در روز اول جنگ 7 اکتبر بوده و همین مساله بزرگترین شکست اطلاعاتی برای رژیم صهیونیستی محسوب میشود که نتوانسته وجود چنین تونلی را در 400 متری دیوار حائل (در مرز غزه و سرزمینهای اشغالی) یعنی در منطقهای که بیش از 60 روز (از آغاز نبرد زمینی) در تصرفشان بوده تشخیص دهد!
انتشار تصاویر حماس از این تونل (تردد فرماندهان با خودرو در داخل آن) نشان داد ما با یکی از بزرگترین تونلهای غزه با طول 4 کیلومتر، مجهز به سیستمهای برق، آب و تلفن و در عمق 50 متری زمینی مواجه هستیم. کشف این تونل را باید نشانهای از کوری دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل دانست. صهیونیستها در جریان عملیات «نگهبان دیوار» در سال 2021 اعلام کرده بودند تمام تونلهای حماس را از بین بردهاند اما حالا تنها در یک مورد با تونل بزرگ و مجهزی روبهرو شدند که مبارزان فلسطینی را خارج از دید همه ساختارهای اطلاعاتی ـ امنیتی اسرائیل، از عمق غزه به شهرک صهیونیستی نتیو هعسرا و پایگاه نظامی ارز رسانده است.
منبع: روزنامه وطن امروز
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«بلاک سلبریتیها» تیری که به سمت غرب کمانه کرد
کابینه بحرانزده
پهلوان پنبهها این بار پادشاه کشتی را هدف گرفتند
درخواست عراق از تجار ایرانی برای راه اندازی کارخانه
بررسی مطبوعات روز/ پرونده تعطیلی شنبه همچنان باز ️
با ناکامترین سلاح آمریکایی در جنگ اوکراین آشنا شوید
اعتراف مجری اینترنشنال به اینکه یک اسرائیلی به تمام معناست!
هرانا؛ چرکنویس گزارشهای دروغ حقوق بشری درباره ایران
نگاهی به مطبوعات روز/ آدرس غلط جمعیتی
ویروس زیبایی
جواب تست هیچکدام است
اقدام سازمان اطلاعات سپاه در بازگرداندن اموال بیت المال
پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دفاعی در نیمقرن
تصمیم در باریکه راه مـرگ و زنــدگی
اسرائیل در صورت حمله به رفح یا آتشبس، باخته است!
ایران در شمار ده کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره قرار دارد
بنزینخواری ۹ میلیارد دلاری پرمصرفهای تولید داخل
چرا برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمیکنند؟
افشاگری گسترده فرقه پهلوی و جوانمردی علیه یکدیگر!
اینترنشنال محکوم مواد مخدر را فعال سیاسی جا زد
از ادعای پیروزی صهیونیستها تا گرفتار شدن در غزه
صفحه نخست روزنامههای شنبه ۲۵ فروردین ماه
چشمان بسته مالیات بر لوکسنشینان
۵۲ شهیدی که صیاد را به کردستان کشاندند
لزوم هدایت نقدینگی به تولید
تولیدکننده با بیمهری داخلی و فرش قرمز خارجی روبهرو است
نیش «وام با اقساط» به درمان دندان!
کلید امیدآفرینی
لیلاز: در مقایسه با سه سال قبل اقتصاد ایران رو به بهبود است
هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!