میرنیوز
بر اساس گزارش مدیکال نیوز، قرار گرفتن در معرض صفحهنمایش در کودک زمانی است که بهصورت انفعالی یا فعالانه با تلویزیون، ویدئو یا صفحهنمایش دیگری درگیر شود. محققان به بررسی عوامل مرتبط با این مورد از جمله سن کودک، مدتزمان استفاده از صفحهنمایش، محتوای صفحهنمایش در زمان تغذیه و غیر از آن را بررسی کردند.
درحالیکه برخی از مطالعات تأثیر مثبت گفتگوهای ویدیوئی در کودکان بسیار خردسال زیر 18 ماه را مثبت نشان میدهند اما در برخی دیگر از تحقیقات تأثیرات منفی آن با مشکلات مربوط به رشد طبیعی، اجتماعی، عاطفی، زبانی و شناختی بیان شده است.
این تحقیق به منظور یافتن ارتباط بین میزان زمانی که کودک خردسال در معرض صفحه نمایش قرار دارد، یا استفاده از صفحه نمایش در موقع تغذیه و همچنین زمان استرس فرد یا خانواده طراحی شده است.
حدود 1100 کودک شرکتکننده در این تحقیق بین 7 تا 18 ماه بودند و تقریبا تعداد فرزندان والدین شرکتکننده در این تحقیق نیز برابر بود. همه بچهها سالم و همه خانوادهها انگلیسیزبان بودند و مدتزمان تحقیق اول آوریل 2019 تا 31 ژوئن 2019 بود.
پرسشنامهها توسط والدین تکمیل شدند و سوالات آن مربوط به میزان استرس والدین، هر نوع ویژگی منفی کودک، محیط رشد جسمی، اجتماعی خانواده و درآمد خانواده بود.
از والدین خواستهشده بود که کودک در اتاقی با هر صفحهنمایش روشن یک روز در هفته و همچنین آخر هفته قرار گیرد. همچنین از آنان پرسیده شد که در این زمان کودک در یک اتاق با صفحهنمایش روشن چه میزان وعده غذایی مصرف میکند.
نتایج نشان داد، در 92 درصد از شرکتکنندگان، مادر پاسخدهنده بود و 62 درصد آنان اروپایی بودند. از کسانی که درآمد خانوار خود را گزارش کردهاند نیز تقریبا 90 درصد بیش از 60هزار دلار کانادا در سال درآمد داشتند. تقریبا 95 درصد این افراد فارغالتحصیل دانشگاه بودند و بیش از 83 درصد مادران شاغل بودند. بیش از نیمی از آنان فقط یک فرزند در خانه داشتند و متوسط سن کودک حدود 12 ماه بود.
محققان دریافتند طی یک هفته 75 درصد از کودکان از صفحهنمایش استفاده کردند و میانگین استفاده آنان بیش از 400 دقیقه یا تقریبا 7 ساعت در هفته بود. میزان قرار گرفتن کل شرکتکنندگان 225 دقیقه یعنی کمتر از 3.6 ساعت در هفته اعلام شد.
قرار گرفتن در معرض صفحه نمایش در زمان تغذیه حدود 37 درصد گزارششده که بهطور میانگین 4.4 وعده غذایی یا میان وعده در هفته را شامل شده است. این دامنه بسیار بزرگ بود و از 0 تا 28 وعده غذایی یا میان وعده در مقابل صفحهنمایش ثبتشده است.
کودکان بزرگتر 1.4 برابر بیشتر از کودکان کوچکتر در معرض قرار گرفتن مقابل صفحهنمایش بودند. 43 درصد اختلاف قرار گرفتن در معرض صفحهنمایش بین گروه سنی 7 تا 12 ماهه و گروه سنی 13 تا 18 ماهه وجود داشت.
هنگامیکه والدین استرس گزارش کرده بودند، کودکان بیشتر در معرض صفحهنمایش قرار داشتند. میانگین میزان قرار گرفتن در معرض صفحهنمایش در کودکان با استرس والدین 62 و در کودکان بدون استرس والدین 59 بود. علاوه بر این، با افزایش استرس والدین، زمان استفاده از صفحهنمایش 6 درصد در هر 14 دقیقه استفاده بیشتر شد.
نتایج مرتبط با درآمد والدین در این تحقیق نشان داد، درآمد بالای 60هزار دلار کانادا در سال با افزایش 26 درصدی استفاده از صفحهنمایش افزایش مییابد، اما والدین کمدرآمد اجازه میدهند کودکان آنان 108 دقیقه بیشتر از صفحهنمایش در هفته استفاده کنند.
در مورد تغذیه نیز مشخص شد که از هر سه کودک یک کودک در هنگام تغذیه از صفحهنمایش استفاده میکند. کودکان بزرگتر در تماشای صفحهنمایش تقریبا 80 درصد اختلاف با گروه سنی کمتر داشتند و این میزان در گروه سنی 7 تا 12 ماهه 33 درصد و در گروه دیگر 49 درصد بود.
کودکان خانوادههای کمدرآمد 2.5 برابر خانوادههای با درآمد بالا 2.5 احتمال غذا خوردن در مقابل صفحهنمایش داشتند.
استرس والدین با افزایش گرایش کودکان کوچکتر به استفاده از صفحهنمایش همراه بود. برخی از دلایل ممکن است این باشد که مادران صفحهنمایش را راهی امن و مقرونبهصرفه برای حواسپرتی یا جلبتوجه کودکان در هنگام انجام کار خودشان یا آرام کردن فرزندان خود یا جلوگیری از بحث و گفتگو یا موقعیتهای ناخوشایند در خانواده میدانند. به همین دلیل برخی صفحهنمایش را "دایه دیجیتال" نامیدهاند.
شاید دیگران به نتایج این تحقیق به دلیل گزارش والدین انتقاد داشته باشند اما این مطالعه شامل والدین با تحصیلات بالا است. بااینحال، اطلاعات دقیق در مورد زمان استفاده از صفحهنمایش در هنگام غذا خوردن و ارزیابی عوامل استرسزا متعدد و روش آماری نتایج را قابلاعتماد میکند.
این نتایج نشان میدهد که اجازه دادن به کودکان کمتر از دو سال، در استفاده از صفحهنمایش عملی فراگیر است و دلایل متعددی دارد اما محققان به والدین توصیه میکنند والدین روشهای جایگزین دیگری در برخورد با کودکان استفاده کنند تا تأثیرات منفی استفاده از صفحهنمایش در کودکان کاهش یابد.
نتایج این تحقیق در JAMA Network Open منتشرشده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد
مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند اقدام جهادی است
کنگره ۲۴ هزار شهید اصفهان احیاگر سبک زندگی شهدا است
استاندار جدید برنامه هایش را به مردم ارائه دهد
بسیجی عمل کردن لازمه پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است
رأی هیئت تطبیق ارومیه در مورد عزل شهردار ارومیه در هیئت حل اختلاف تأیید شد
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی پایان هفته جاری
تریلی حامل تجهیزات پزشکی قاچاق در «دشتستان» توقیف شد
تعطیلی ۵ واحد صنعتی به علت تخلفات زیست محیطی در میبد
ثبتنام اعتکاف رجبیه در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شد
کمک به بخش خصوصی راهبردی مطمئن برای توسعه و اشتغالزایی است
استاندار با تفکیک استان کرمان به شمال و جنوب مخالف است
ایربریج چهارم فرودگاه مشهد به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی رسید
همه ظرفیتهای استان سمنان در راستای توسعه بهکارگیری میشود
استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند
استاندار جدید سمنان ظرفیتهای بومی را بکارگیری کند
طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانواییهای خراسان رضوی آغاز شد
ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
چند نفر از کارکنان شهرداری خرمآباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد