میرنیوز
رضا منصوری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در مورد علل بزهکاری عقاید مختلفی بیان شده که از مهمترین آنها میتوان به عوامل اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی، طبیعی و جغرافیایی اشاره کرد.
وی ادامه داد: یکی از روان شناسان به نام آدلر میگوید: «نقص بدنی، نازپروردگی کودکان بخود رها شده یعنی کودکانی که بر اثر متارکه و جدایی والدین از یکدیگر یا بر اثر غفلت و بی تفاوتی نسبت به تربیت آنان، از راهنمایی و تشویش محروم بودهاند. مفاهیمی نادرست از دنیا مییابند و در بزرگ سالی دشمن اجتماع میشوند و زندگی آنان زیر سلطه بودن و احتیاج به انتقام جویی خواهد بود.»
منصوری با اشاره به اینکه برای روی آوردن به بزهکاری عواملی بیان شده است، عنوان کرد: خضونت علیه کودکان، بزرگسالان، الگوهای رفتاری کودکان، بیسوادی، تحقیر کردن و کمبود محبت به کودکان و اختلاف خانوادگی ازجمله این عوامل است.
این روانشناس عنوان کرد: پژوهشهای بسیار گوناگون و گستردهای در مورد علت و عوامل مؤثر در بزهکاری و انجام افعال مجرمانه در کودکان انجام شده و به واقع نمیتوان عامل واحدی را برای این نارسایی رفتاری در نظر گرفت و هر کودکی بنا بر موقعیت و محیطی که در آن رشد و نمو پیدا میکند میتواند مستعد ارتکاب به جرم یا بزه شود.
وی افزود: آنچه که اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان به آن اعتقاد دارند به نقش خشونت در بسترسازی برای گرایش به بزه و جرم معطوف میشود، پروندهها و تجربیات قبل در مورد بچههای بزهکار و حتی تبهکار موید این امر است که اکثریت قریب به اتفاق کودکان بزهکار خشونتهای بسیاری را تجربه کردهاند.
منصوری بیان کرد: بسیاری از والدین کودکان و نوجوانان بزهکار، کمسواد یا بیسواد بوده و توجه چندانی به تربیت دوستان و معاشرت فرزندان خویش نکرده و این امر عاملی شده تا کودکان و نوجوانان آنان به آسانی درگیر اعمال خلاف شوند و بطور حتم روی آوردن به اعمال خلاف از طرف نوجوانانی که در خانوادهای سابقهدار و خلاف کار رشد کردهاند چندان عجیب نیست و این امر در تمامی کشورها مشاهده میشود.
این روانشناس با اشاره به اینکه بزرگسالان، الگوهای رفتاری کودکان هستند، عنوان کرد: یکیاز تأثیرگذارترین عوامل در شکلگیری شخصیت کودکان به بزرگسالان و کیفیت رفتار آنها با یکدیگر باز میگردد و درواقع نوع رفتار و منش کودکان با الگوبرداری از پدر، مادر، خواهر، برادر و دیگر بزرگسالان خانواده شکل میگیرد.
وی افزود: نحوه تعامل بین پدر و مادر تأثیر بسزایی در شکلپذیری شخصیت کودکان دارد و تجربه ثابت کرده اساساً کودکانی که در زمان کودکی دارای مادرانی معتاد و یا شاهد دعوا و مناقشات جدی بین والدین خود هستند در طولانی مدت به اختلالات و نارساییهای رفتاری بسیاری مواجه میشوند.
منصوری بیان کرد: بررسی شرایط خانوادگی کودکان و نوجوانان بزهکار نگهداری شده در کانون اصلاح و تربیت نشان میدهد والدین یا یکیاز نزدیکان ۲۵ درصد از نوجوانان بزهکار سابقه زندان دارند و این امر یکیاز عوامل تأثیرگذار در روی آوردن آنان بسوی اعمال خلاف شده است.
این روانشناس با اشاره به اینکه بچه در جایی به دنیا میآید که از قبل ساخته و دارای فرهنگی ارزیابی شده درست یا اشتباه است، ادامه داد: کودک از همان روزهای تولد این فرهنگ را از طریق والدین و بستگان میگیرد و بر این اساس ذهن و افکار وی شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه شخصیت یک کودک وابسته به این است که در کدام خانواده پرورش یافته، تصریح کرد: بنابراین چنانچه خانواده نسبت به چگونگی مایحتاج و استعداد و عواطف فرزندانشان ناآگاه باشند لطمه بزرگ و ضرر جبرانناپذیری متوجه شخصیت و سلامت روان کودک میسازد، منظور از آگاه بودن والدین، فقط خواندن و نوشتن زبان مادری نیست، بلکه پائین بودن سطح فرهنگ و بیاطلاعی به مسائل علمی و پرورشی است که زمینهساز ارتکاب جرم به شمار میرود.
منصوری با اشاره به اینکه بچهها به محبت، لبخند، مواظبت و نگهداری والدین نیاز دارند، عنوان کرد: گاهی دیده میشود پدر و مادر نسبت به فرزندان خود به جای آنکه گرم و صمیمی و عاطفی باشند بیتوجه، غافل، تمسخر و تحقیرکننده هستند، کمبود محبت اغلب یکیاز عوامل بسیار مهم است که کودکان و نوجوانان را بسوی ارتکاب بزهکاری سوق میدهد به همین خاطر بعضی از کودکان بر اثر بیتوجهی و بیمهری والدین خود به راه دزدی و زورگوئی و کتک زدن دیگران کشیده شدهاند.
این روانشناس عنوان کرد: این نوع کودکان تشنه محبت بوده و چون از سرچشمه محبت والدین سیراب نمیشوند بهعنوان انتقام و بخاطر جلب توجه والدین خود به ارتکاب چنین اعمالی دست میزنند تا جنجال بپا کند و مورد توجه واقع شود.
وی تأکید کرد: اختلاف والدین، سرزنش و خردهگیری دائمی بین آنها از دیگر عواملی است که باعث ارتکاب جرائم کودکان و نوجوانان میشود.
منصوری عنوان کرد: نفاق و ناسازگاری و مشاجره دائمی پدر و مادر و اطرافیان آثار شومی در روان کودکان باقی میگذارد، واضح و روشن است چنانچه کودک در خانه خویش رنگ آرامش، صفا و صمیمت را که بدان احتیاج مبرم دارد نبیند ناچار از کار وتحصیل خود بیعلاقه شده و دائماً مضطرب و پریشان خاطر است و همین امر گاهی باعث میشود که کودک از محیط خانواده فرار و به وادی انحراف و فساد کشانده شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری