میرنیوز
مریم نوابزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بررسیها نشان داده است که چای میتواند برای سلامتی مفید باشد و گاهی نیز تصورات نادرستی درباره این نوشیدنی مطرح میشود که آگاهی رسانی لازم است.
وی افزود: برخی متخصصان معتقدند چای برای سلامتی دهان و دندان مفید است این در حالی است که برخی نیز عنوان میکنند که مصرف زیاد چای سیاه موجب سیاه شدن دندانها میشود.
این متخصص طب ایرانی بیان کرد: برخی از متخصصان میگویند که مصرف چای موجب بروز کمخونی میشود و برخیها نیز معتقد هستند که مصرف چای موجب کمخونی میشود؛ بسیاری از متخصصان معتقدند که مصرف معمولی چای ضرر ندارد ولی برخی از متخصصان تغذیه معتقدند که اگر بیش از پنج لیوان چای در روز مصرف شود مشکلزاست.
نوشیدن چای چه موقع خطرناک است؟
نوابزاده بیان کرد: برخیها میگویند مصرف چای سرطانزاست، اما متخصصانی نیز میگویند که چای سرشار از آنتی اکسیدان است و از سرطان پیشگیری میکند؛ مصرف هرگونه مواد خوراکی اگر به اندازه کافی و معقول باشد نه تنها خطری برای بدن ندارد بلکه مفید نیز است، اما چنانچه همین ماده خوراکی بیشتر از حد معمول و نادرست مصرف شود، مضرات بسیاری برای بدن در پی دارد، چای سیاه نیز از این قاعده مستثنی نیست و مصرف بیش از حد آن آسیبهای فراوانی به بدن وارد میکند.
وی افزود: اولین نقطه در بدن که مورد آسیب مصرف بیش از حد چای قرار می گیرد، مینای دندان است که به عنوان یکی از عوامل مهم در تیره شدن و پوسیدگی دندان به شمار میرود.
نوابزاده بیان کرد: در چای سیاه مادهای به نام تئین وجود دارد که موجب افزایش ضربان قلب میشود و مصرف بیش از حد آن برای افرادی که ضربان قلب آنها بیشتر از ۸۰ است، توصیه نمیشود؛ به دلیل وجود همین ماده در چای و در صورت مصرف بیش از حد، موجب تهییج اعصاب و بروز عصبانیت شده و در برخی بانوان موجب بروز اضطراب میشود.
وی افزود: باید دانست مانند هر گیاه دیگری، چای نیز اگر بهجا و درست استفاده نشود، میتواند موجب بروز عوارضی شود که از جمله احساس ترشی در دهان، سردرد، دامنزدن به گرمی و خشکی بدن در برخی افراد، بیخوابی و… را میتوان ذکر کرد.
وی ادامه داد: چای یک منبع طبیعی از کافئین، تئوفیلین، تیانین و آنتی اکسیدانها است، اما تقریباً بدون چربی، کربوهیدراتها، یا پروتئین آن دارای طعمی مطلوب است که کمی تلخ و گس است.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: چای مزاج گرم و خشک دارد و مدر است و رطوبات بدنی را کاهش میدهد، این خواص در چای سبز قوی تر است، برای مزاجهای رطوبی یا مناطق بخصوص سرد و تر مناسبتر است در مناطق خشک باید کمتر و کم رنگ مصرف شود، چای معین هضم است و بعد غذا به هضم غذا کمک میکند، هر چند اگزالات موجود در چای با جذب آهن و برخی ریز مغذی تداخل دارد ولی در مجموع با معده پر ضررش کمتر است، مگر اینکه با فاصله کم بعد مصرف آن غذا مصرف شود در این حالت برانگیزنده اشتها نیز است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دیدار رئیسی و علیاف آغاز شد + تصاویر
بهرهبرداری از بزرگترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور
هدفگذاری رشد ۴۴ درصدی بخش صنعت، معدن و تجارت ایران
اهمیت استراتژیک "سد قیزقلعهسی" برای ایران و آذربایجان
۱۰ هزار نفر در قوه قضائیه استخدام میشوند
دستگیری فرد مرتبط با شبکههای معاند در اصفهان
روند نزولی جمعیت متوقف شد/ جلوگیری از سقط ۴هزار جنین سالم
افتتاح سد قیزقلعهسی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
اذعان آمریکا به کمک ۱۱ کشور به اسرائیل در حمله موشکی ایران
سانحه برای بالگرد رئیسجمهور در آذربایجان شرقی/ درحال تکمیل
جلسه شبانه وزرا و فرمانده سپاه در منطقه سانحه بالگرد رئیسی
علیاف: دخالت بیگانگان را برنمیتابیم/ از ایران حمایت میکنیم
امیر نصیرزاده: دشمنان علیه ایران تغییر رویکرد دادهاند
رئیسی: روابط ایران و آذربایجان گسسته نخواهد شد
همه مقصران و متهمان سیل دردناک مشهد
وحیدی: هنوز به نقطه مدنظر سانحه بالگرد نرسیدهایم
محل دقیق سانحه بالگرد شناسایی شد
فرمانده کل سپاه به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور رفت
اما و اگرهای ساماندهی دستفروشان در بیرجند
تداوم دستاندازیها به چشمه مرغک رونیز استهبان فارس
دستگیری ۸۹ قاچاقچی ارز و کالا در شهریار
کشف ۱۰۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در سواحل عسلویه
مهاجرت یک میلیون بال پرنده تابستانگذران به مازندران
حمایت آیت الله نوری همدانی از پاسخ کوبنده ایران به اسرائیل
انتقام ایران پاسخی به خباثتهای رژیم صهیونیستی بود
دپوی چوب آلات برای قاچاقچیان ناامن خواهد بود
حملات سپاه ثابت کرد رژیم صهیونیستی مترسکی بیش نیست
جزئیات رقابتهای جهانی تکواندو در کیش
تجمع خیابانی مردم تبریز در حمایت از عملیات سپاه علیه اسرائیل
پیشبینی رگبار برف در ارتفاعات لرستان