میرنیوز
اینجا روستای «انوج» است، روستایی که به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر، از نظر آثار باستانی دارای یک تپه باستانی، چند برج تاریخی و یک شهر زیرزمینی است که تاکنون چندان مورد کاوش قرار نگرفته است.
ابراهیم جلیلی تپه باستانی انوج را که در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۵۳ به شماره ۱۰۳۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، یکی از مهمترین آثار باستانی موجود در دشت های شرقی زاگرس مرکزی می داند و ادامه می دهد: این تپه که قلعه ای با قدمت هزاره پنجم قبل از میلاد بر روی آن قرار گرفته و میان اهالی به قلعه بلنده معروف است، از توالی دوره های فرهنگی پیش از تاریخ تا عصر حاضر برخوردار است و از جمله تپه های تاریخی است که در نخستین گمانه زنی در آن عملیات تعیین حریم صورت گرفته است.
او به بررسی های سطحی و اولیه باستان شناسان در سال های گذشته بر روی سفال های شکسته به دست آمده از قلعه بلنده اشاره و اظهار می کند: براساس مواد فرهنگی به دست آمده، به ویژه سفال های پراکنده در سطح و حاشیه این تپه، تپه باستانی انوج، دوره های فرهنگی مس و سنگ، مفرغ(قدیم، میانه، جدید)، اشکانی، قرون میانه، اسلامی و دوره متأخر را در برگرفته همچنین در زیربناهای روستا راهروهای زیرزمینی وجود دارد که طول آنها نامشخص است.
به گفته جلیلی، روستای انوج علاوه بر آثار باستانی، به عنوان یکی از روستاهای فعال در حوزه صنایع دستی، دارای چندین کارگاه مرواربافی، قالیبافی، سفالگری و زنبورداری است که علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای بیش از ۱۰۰ نفر از زنان روستایی، سال هاست که چرخ تولید را با وجود تمام بالا و پایین ها و محدودیت ها، در این روستا می چرخاند.
به گزارش ایسنا، اهالی روستای انوج با جمعیتی افزون بر ۲۰۰۰ نفر در قالب ۶۰۰ خانواده، اغلب به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و هر ساله محصولاتی چون گردو، بادام، انگور و فرآورده های آن که حاصل دسترنج یک ساله اهالی با صفای روستای انوج است، از این روستای آباد، راهی بازار می شود.
فاطمه سرومیلی، دهیار روستا که با تکیه بر توان داخل، شعار اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و جهش تولید را به کمک زنان سخت کوش و با صفای روستا، در میدان عمل نشان داده، زنی جوان و پر از ایده های نو و خلاقانه است که از سال ۹۲ تاکنون، زنان روستا را با خود همراه کرده و با راه اندازی تعاونی هایی در حوزه های مختلف اقتصادی و برگزاری دوره های آموزشی و تربیتی، روستا را به یک کارگاه کوچک سازندگی تبدیل کرده است.
سرومیلی در پاسخ به خبرنگار ایسنا، درباره فعالیت خود در حوزه بانوان می گوید: با توجه به محدودیت هایی از جمله کمبود امکانات ورزشی، تفریحی و سرگرمی به ویژه برای بانوان در محیط های روستایی، بسیاری از زنان روستایی به جزء خانه داری، سرگرمی و یا کاری که بتوانند به طور مستقل از آن درآمدزایی کنند، ندارند، از طرفی ایجاد انگیزه و نشاط در زنان به عنوان محور اصلی خانواده برای پرورش نسلی پویا ضروری است. علاوه بر این با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی در جامعه، داشتن حداقل درآمد برای زنان در چند سال اخیر به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شده است پس بر خود واجب دانستم در حوزه بانوان فعالیت هایی در حد توان انجام دهم.
برگزاری دوره های آموزشی و تربیتی با کمک جهادکشاورزی، بهزیستی و کمیته امداد
او به برگزاری دوره های آموزشی و تربیتی چند سال اخیر که در این روستا با کمک مربیان جهادکشاورزی، بهزیستی و کمیته امداد تشکیل شده است، اشاره و اظهار می کند: این دوره ها در حوزه اجتماعی شامل آموزش مهارت های زندگی، فرزندپروری، همسرداری و پیشگیری از اعتیاد بوده، در حوزه اقتصادی نیز دوره هایی با موضوعات مهارت های کسب و کار، پرورش گیاهان دارویی، گل محمدی، زعفران، پرورش زنبورعسل، دامداری، پرورش کرم ابریشم، آموزش قالیبافی(فرش و تابلوفرش)، طراحی سفال، بافندگی با ماشین و خیاطی برگزار شده است.
سرومیلی ادامه می دهد: برگزاری دوره های آموزش کاراته و ایروبیک برای بانوان در یکی از مدارس روستا، برگزاری مسابقات ورزشی و بومی برای بانوان در ایام دهه فجر و یا هفته گرامیداشت مقام زن مانند طناب کشی، پینگ پنگ، طناب زنی و ...، برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی و یا تفریح در روستا برای ایجاد نشاط بین بانوان و نیز برگزاری همایش بزرگ پیاده روی خانوادگی در روستا در اردیبهشت ماه هر سال از جمله فعالیت های انجام شده برای ایجاد سرگرمی و نشاط بین بانوان روستایی است.
عرضه صنایع دستی بانوان روستا در نمایشگاه های بین المللی
دهیار روستای انوج برگزاری جشنواره دا و جشنواره صنایع دستی و غذاهای محلی در روستا، برگزاری نمایشگاه های مختلف و عرضه محصولات و تولیدات خانگی بانوان و صنایع دستی آنها و شرکت در نمایشگاه های مختلف دستاوردهای روستائیان در سطح کشور از جمله نمایشگاه بین المللی تهران، همدان و اراک و ارائه و فروش محصولات کشاورزی، تولیدات خانگی و صنایع دستی بانوان روستا در این نمایشگاه ها را از دیگر فعالیت هایی برمی شمرد که هر ساله در راستای گسترش و ارتقاء کسب و کارهای خانگی و صنایع دستی زنان روستایی انجام می شود.
سرومیلی همچنین از تشکیل تعاونی هایی به منظور ارتقاء فعالیت های اقتصادی بانوان در سطح روستا خبر می دهد و می گوید: با تشکیل صندوق اعتبارات خُرد زنان در سال ۹۶ زیرنظر جهادکشاورزی، برای ۳۲ نفر از بانوان روستایی حساب پس انداز ایجاد و طی چندین مرحله، تسهیلات کم بهره در جهت ارتقاء و یا ایجاد مشاغل خرد خانگی پرداخت شد.
او با بیان اینکه خرید کندوی زنبورعسل، خرید دام سبک، خرید لوازم اولیه قالیبافی و خرید دستگاه بافندگی از دیگر اقدامات انجام شده در زمینه توسعه مشاغل خانگی است، ادامه می دهد: کاشت حبوباتی مانند نخود و عدس در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار و برداشت آن توسط اعضای صندوق و فروش محصولات و نیز پخت رب گوجه فرنگی و دیگر محصولات خانگی توسط اعضای صندوق و فروش محصولات از دیگر فعالیت هایی است که هر ساله توسط زنان روستای انوج انجام می شود.
راه اندازی کارگاه های سفالگری، قالیبافی و مرواربافی
او با اشاره به تشکیل تعاونی سفالگری بانوان با عضویت ۱۳ نفر تصریح می کند: در حال حاضر با تهیه لوازم اولیه قالیبافی برای چهار نفر از بانوان روستا و ۱۵ نفر از مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره)، اشتغال ایجاد شده همچنین ۱۵ نفر از بانوان روستا پس از گذراندن دوره های آموزشی، به کار زنبورداری مشغول هستند و در زمینه سبدبافی نیز با راه اندازی دو کارگاه مرواربافی در یکی از مدارس بلااستفاده روستا، برای ۱۰ نفر از بانوان روستایی اشتغال ایجاد شده است.
سرومیلی در ادامه گفتوگو با ایسنا، خاطرنشان می کند: با کمک دیگر زنان روستای با صفای انوج، هر ساله در فصل برداشت انگور، با اجاره حدود ۳۰ باغ انگور در روستا و برداشت و فروش محصولات و فرآورده های باغات شامل انگور، کشمش و یا شیره انگور، برای هر یک از زنان روستایی درآمدزایی می کند.
محلی دائمی برای عرضه تولیدات زنان روستایی ایجاد شود
او به مشکلات بازار فروش محصولات تولید شده توسط بانوان روستا اشاره و مطرح می کند: در حال حاضر مشکل فروش محصولات یکی از مهمترین مشکلات تعاونی هاست که با حل آن و نیازسنجی صحیح، تولیدات بانوان در سطح روستا افزایش می یابد و با توسعه فعالیت ها، زنان بیشتری می توانند به چرخه تولید وارد شوند. برگزاری نمایشگاه های مختلف و در اختیار قرار دادن غرفه هایی برای تعاونی ها و یا ایجاد محلی دائمی برای عرضه تولیدات و محصولات خانگی بانوان روستایی، می تواند تا حد زیادی این مشکل را برطرف کند.
کمبود سرمایه و امکانات دو مانع پیش روی زنان روستای انوج
او کمبود سرمایه برای توسعه تعاونی ها در سطح روستا و ایجاد تعاونی های جدید را یکی دیگر از مشکلات برمی شمرد و ادامه می دهد: به علت کمبود امکانات مجبوریم بسیاری از کلاس های آموزشی و یا ورزشی را در کلاس های مدرسه روستا برگزار کنیم یعنی یکی از مهمترین محدودیت های ما، نبود ساختمان و مکان مناسب برای برگزاری بسیاری از کلاس هاست، از طرفی هیچ فضای ورزشی و تفریحی مناسبی برای بانوان در روستا وجود ندارد البته در صورت تکمیل سالن ورزشی نیمه کاره ای که ساخت آن از سال ۸۹ آغاز شده و تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، می تواند در برگزاری بسیاری از برنامه های ورزشی و آموزشی بانوان کمک کند.
به گزارش ایسنا، از سال ۹۵، تولید و اقتصاد مقاومتی دو جزء جدایی ناپذیر سفره ایرانی ها شد. دو کلمه کلیدی که در صورت جامع عمل پوشاندن به آنها، با همکاری دولت، مجلس شورای اسلامی، بخش خصوصی و هر تولیدکننده ای که در گوشه ای از این سرزمین، در کارگاهی یک متری مشغول تولید یک محصول هر چند ناچیز است، علاوه بر حل مشکلات اقتصادی و بیکاری، با تأمین نیازهای داخل و بی نیاز شدن از بازارهای خارجی، می توانیم در گردونه رقابت بازار جهانی قرار بگیریم.
فاطمه سرومیلی و دیگر زنان روستای انوج نیز با تکیه بر توان داخل و شناخت ظرفیت های این روستا و راه اندازی کارگاه های کوچک قالیبافی، مرواربافی، بافندگی و یا زنبورداری نقش مهمی در افزایش کمّی و کیفی تولید و ایجاد ثروت ایفا می کنند.
پس حمایت های بیش از پیش دولت، سازمان برنامه و بودجه، مجلس و مرکز تحقیقات آن، قوه قضائیه، مجموعههای دانشبنیان و گروههای پرشمار جوان، مبتکر و فعال از واحدهای تولیدی، کارخانجات و هر آنچه باعث رشد تولیدات کشور می شود و تلاش برای رفع موانع تولید با حذف مقررات دست و پاگیر، مبارزه با قاچاق، منع جدی واردات بیرویه، مبارزه با فساد اداری و مالی، رعایت حقوق مالکیّت، پرهیز از سوداگریهای زیانبخش، معافیت یا وضع مالیات، سبب عملی شدن شعار سال و رونق و رشد اقتصادی محسوس در جامعه خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز
نظام شورایی عامل تحقق مردم سالاری دینی در کشور است
شناسایی و برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران
اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟
رفع فیلترینگ در دستور کار است
۴ لنج حامل کالای قاچاق در استان بوشهر توقیف شد
تلههای زنده گیری هوبره بلای جان گونههای ارزشمند حیات وحش
آلودگی هوای ۶ شهر خوزستان برای گروه های حساس
۸۰۰ جهیزیه به مناسبت هفته گرامیداشت بسیج در کردستان توزیع شد
۸ دستگاه خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در نهبندان توقیف شد
تردد بیش از ۶ میلیون نفر طی سال جاری در مرز مهران
نزدیکی به قرآن و سیره پیامبر اسلام رمز پیروزی بر دشمنان است
استاندار قم: فرونشست زمین در برخی نقاط قم ایجاد شده است
فرمانداری که به خبرنگار توهین می کند باید عزل شود
اصلاح سیاست ارزی برای حمایت از صنعتگران
دستگیری ۳ شرور مسلح در عملیات ویژه پلیس ایرانشهر
سرپرست فرمانداری بندر انزلی معرفی شد
سانحه برای خودروی استاندار/ حال عمومی مهدی زندیه وکیلی خوب است
سمنان میزبان اجلاس سراسری نماز دانشآموزی کشور شد
اولین مزرعه کشت حفاظتی در شهرستان زارچ ایجاد شد
انجام ۳ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته
شهرکرد سردترین نقطه در کشور
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده کرج - چالوس بسته است
امام جمعه اصفهان: مشخص نبودن حد وقف در اصفهان چالش جدی است
امام جمعه خرمآباد: جذب نیروی بدون ضابطه در ادارات جرم انگاری شود
مهرواره «بانور» برای توانمندسازی بانوان کنشگر رسانه برگزار می شود
ضرورت افزایش بودجه استان یزد با توجه به سهم پررنگ یزد در اشتغال کشور
هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان
حادثه رانندگی در محور اهر- تبریز ۷ نفر مصدوم در پی داشت
وزیر ارتباطات: استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود