میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، اعضای دولت هفته گذشته با اصلاح مصوبه مربوط به برنامه «جایگزینی شناورهای سنتی تجاری با ظرفیت کمتر از (۵۰۰) تُن (لنج تجاری)» موافقت کردند. مصوبهای که منجر به امحای بخشی از میراث فرهنگ دریایی کشور خواهد شد و پیشتر فعالان مختلفی از جمله، پایگاه جهانی دریانوردی، شهرداری بندر کنگ، مسئولان کمیته ایکوم، دوستداران میراث فرهنگی و رسانهها بارها مخالفت خود را با آن اعلام کرده بودند.
رضا حائری کارگردان مستند «پسران سندباد» که روایتی از فرهنگ و تاریخ دریانوردی ایران است، در واکنش به این مصوبه و در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برای ساخت این مستند، کتاب «بادبانهای جنوب» نوشته علی پارسا را مطالعه کردم. این کتاب برای من بسیار جذاب و خواندنی و انگیزهای برای ساخت این مستند بود. آقای پارسا در تحقیق و پژوهش «پسران سندباد» به من کمک کرد و در جشنواره «سینما حقیقت» این فیلم، نامزد دریافت جایزه بهترین پژوهش شد.
این کارگردان ادامه داد: ما تاریخی کهن و درخشان در دریانوردی داریم. وقتی از خلیج فارس صحبت میکنیم به تاریخ، فرهنگ و مردمی اشاره میکنیم که در این منطقه زندگی کردند. دریانوردان دلیری که در کشورهای دیگر منطقه هم کار کردند و حالا آن کشورها به دستاوردهای آنها با افتخار نگاه میکنند.
حائری افزود: در کویت، دوبی و قطر در موزهها کشتیهای قدیمی و لنجهایی نگهداری میشود که اغلب آنها متعلق به مردم جنوب ایران است. دریانوردان ایرانی تاثیر زیادی روی فرهنگ دریایی این کشورها داشتهاند. کشتی «فتح الخیر» که یک کشتی با ارزش ایرانی است در موزه کویت نگهداری میشود.
کارگردان «پسران سندباد» در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اهمیت حفظ تاریخ و فرهنگ دریانوردی گفت: خانم ماریو کاپلان که در مستند «پسران سندباد» روایت سفر او به ایران را میبینیم با کشتی «میهن دوست» به آفریقا سفر کرد. عکس گرفت و از این سفر در دل تاریخ، لذت برد و خاطره ساخت. بخش بخش این سرزمین و تاریخ آن با ارزش و خاطرهانگیز است. کاش میشد این دستاوردها، این خاطرهها و این تاریخ را حفظ کرد.
رضا حائری گفت: متاسفانه در خبرها خواندم شناورهای سنتی و چوبی که دانش و مهارت ساخت آنها در فهرست میراث ناملموس یونسکو به ثبت رسیده، باید تا ۵ سال آینده امحا شوند. این مصوبه در دولت تدبیر و امید، نه نشانهای از امید دارد، نه تدبیر. ما باید دستاوردهای تاریخی و فرهنگیمان را حفظ کنیم. میراث فرهنگی، هویت ما است و نباید از آن غافل شویم.
این مستندساز تاکید کرد: امید که دولت به جای تصویب و اجرای این طرح، برای حفظ میراث گرانبهای دریانوردان دلیر و بیباک ایرانی که سالها در قدیمیترین مسیر تجارت دریایی جهان در رفت و آمد بودهاند، به پاسداشت فرهنگ دریانوردی ایران و به احترام خلیج فارس در بندر کنگ که از مهمترین بنادر ایران است موزهای تاسیس کرده و دستاوردهای دریانوردی سنتی و کشتیهای ایرانی را به معرض دید بگذارد تا قدمت آن مشخص و عیار آن عینی شود. حفظ کشتیهای سنتی ایران، به توسعه گردشگری در منطقه کمک میکند.
منبع : خبرگزاری مهر
فراخوان مسابقه تبلیغات فجر چهلوسوم منتشر شد
بازیگران درجه یک بریتانیایی در سریال گای ریچی جمع شدند
«خانه عروسک: قسمت دوم» ۲ اجرایی شد
آغاز «منکشی» در عمارت نوفل لوشاتو
«دشت میخواند» موفق به کسب جایزه از جشنواره یوکی شد
مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان در موزه هنرهای معاصر تهران
اولین رویداد مشترک نقاشی ایرانی و خوشنویسی در خانه هنرمندان ایران
تصویر «امید» در بهارک
اصغر همت: نقش منفی وجود خارجی ندارد
شارون استون: آمریکاییها نادان و متکبر هستند
«قضیه تفنگ چخوف» به کرمان رسید
انتشار شماره جدید «سینما رسانه»
«ساز من» به یاد بابک بیات شنیدنی میشود
فراخوان مسابقه تبلیغات فجر چهل وسوم منتشر شد
افتتاح جشنواره تئاتر مقاومت در جوار مزار حاج قاسم سلیمانی
فراز و فرودهای «جوکر» از لودگی مردانه تا ظرافت طنز زنانه
روایت یک نقاش از سیدحسن نصرالله و تصویر ذهنیاش از فلسطین و لبنان
برگزاری جشنوارهای که به اقتباس در تئاتر میپردازد
ماجرای کشف یک گنج مدفون شده و دردسرهای یک سوژه غیرقانونی
توضیح روابط عمومی ساترا درباره توقف انتشار برنامه «اکنون»
از ۵۲ سال فعالیت سینمایی ایرج رامینفر تجلیل شد
مستند «آقارضی» در خانه هنرمندان ایران روی پرده میرود
روایت زندگی تهیه کننده فقید در مستند «حدیث یاران»
امیریل ارجمند به «یکی از ما» میآید
پخش مجله تصویری «قرارگاه» از شبکه قرآن
برنامه «اکنون» با یک قسمت غیرقابل انتشار شد!
برنامه کتابی سروش صحت با یک قسمت توقیف شد!
«خسرو» به تالار حافظ رسید
میکائیل شهرستانی بازیگر «اینک انسان» حمیدرضا نعیمی شد
انتصاب مشاور موزهها و میراث هنر معاون هنری