میرنیوز
محمد رژدام تهیهکننده «ترانه باران» درباره ایده ساخت این برنامه موسیقیمحور و رویکردهای جدید آن در سال جدید سخن گفت و به خبرنگار مهر بیان کرد: به منظور بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی، هنری، آئینی و میراث شنیداری ایرانیان طرح تولید برنامه تلویزیونی «ترانه باران» در شبکه شما شکل گرفت.
وی ادامه داد: ماهیت شبکه شما و طیف مخاطبان فرهیخته این شبکه که فضایی مناسب برای پرداختن به جاذبههای رسانهای شعر و موسیقی است، موجب شد طرح «ترانه باران» در این شبکه تلویزیونی مورد تأیید قرار بگیرد.
«ترانه باران» به هزار قسمت رسید
تهیهکننده این برنامه تلویزیونی عنوان کرد: «ترانه باران» از سال ۹۶ به صورت زنده روی آنتن شبکه شما رفته و تاکنون حدود ۱۰۰۰ قسمت از آن پخش شده است.
وی با اشاره به اینکه «ترانه باران» را میتوان به یک بازارچه فرهنگی برای عرضه شعر، ترانه و نواهای محلی و ایجاد وحدت ملی تشبیه کرد، درباره تغییرات آن از ابتدا تاکنون گفت: این برنامه تغییرات عمدهای نداشته زیرا ایده اولیه بعد از جلسات متعدد با نظم و ساختار مناسبی پیاده شد و تاکنون جواب داده است، ایدهای برای ساخت یک برنامه یک ساعته که هدف آن، ایجاد حال و هوای خوب در مخاطب است.
رژدام با بیان اینکه اهداف اصلی «ترانه باران» شناسایی، احیا و تقویت فرهنگ عامه است، افزود: این برنامه با شناسایی و معرفی ترانههای محلی در دل اقوام که با طبیعت و رنگ و بوی چهارگوشه ایران همراه است تلاش میکند به قدر توان گنجینه غنی ترانههای محلی و فرهنگی ایران اسلامی را به عنوان دارایی تمدنی این مرز و بوم به گوش مخاطبان برساند.
تهیهکننده «ترانه باران» ادامه داد: شبکههای سراسری همواره تلاش میکنند برای تولید برنامههای نمایشی و مستند به نقاط مختلف کشور بروند و به نوعی دست به تمرکززدایی بزنند اما باید به این نکته توجه داشته باشند که یکی از سرمایههای بزرگ فرهنگی ایران، موسیقی بومی و محلی است، ظرفیتی که فارغ از وجوه زیباشناسی و هنرگونگی، چکیده و عصاره خردهفرهنگهایی است که پازل ملیت را تکمیل میکند به عبارتی موسیقی خود زبان مشترک احساس است که انسان فارغ از ملیت و قومیت خویش با آن ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه «ترانه باران» علاوه بر ایجاد وحدت و همدلی ملی، قرار است امید و نشاط را میان مخاطبان خود گسترش دهد، عنوان کرد: این برنامه صرفاً موسیقیمحور نیست بلکه در پس نواهای هزار رنگ آن، میتوان ردپای فرهنگ، اندیشه، آداب و رسوم متنوع ایرانی را پیدا کرد. معتقدم همین برنامه به موسیقی نواحی روح تازهای میبخشد و مردمی که ساکن استانهای مختلف هستند از اینکه رسانه ملی آنها را در سطح یک شبکه سراسری به تصویر کشیده و برای آثار فرهنگی آنها احترام و ارزش ویژهای قائل شده است، احساس غرور میکنند.
موسیقی تعاملی داریم
رژدام افزود: «ترانه باران» نگاه جامع و چند بُعدی به مقوله موسیقی دارد و در کنار پخش موسیقی قومی، ملی و اصیل به موسیقی عامهپسند نیز میپردازد، علاوه بر این تنها برنامه تلویزیونی است که موسیقی تعاملی را نیز محور کار خود قرار داده و نگاه یکسویه به این موضوع ندارد.
تهیهکننده «ترانه باران» با اشاره به اینکه مخاطبان در این برنامه تلویزیونی با حضور در نظرسنجی به خوانندگان مورد علاقه خود رأی میدهند، تصریح کرد: نظرسنجی زنده سبب میشود خوانندگان نیز با نقاط ضعف و قوت خود آشنا شوند که این موضوع منجر به ارتقای کیفی موسیقی میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از مجریان مشهور به بهتر دیدن شدن برنامه کمک میکند یا نه، بیان کرد: مجریانی که در حال حاضر اجرای «ترانه باران» را برعهده دارند، از بهترینهای رسانه ملی هستند و مخاطبان نیز آنها را قبول دارند.
رژدام با اشاره به اینکه در سال ۹۹ حدود ۳۶۰ برنامه را روی آنتن برده و میزبان حدود ۱۳۰ مهمان از جمله خوانندههای محلی مانند رحیم شهریاری، محسن میرزاده، ناصر وحدتی، فریدون آسرایی و… بوده است، درباره اهداف این برنامه در سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: در سال جدید قصد داریم آثار به روز هنرمندان موسیقی کشور را پخش کنیم. همچنین به دنبال جذب مخاطب حداکثری نیز هستیم.
تهیهکننده این برنامه تلویزیونی عنوان کرد: طی سال ۹۹ مخاطبان رسانه ملی از طریق سایت تلوبیون بیش از ۲ میلیون بار برنامه ترانه باران را مشاهده کردهاند.
به گفته رژدام، «ترانه باران» در ماه مبارک رمضان به پخش آثاری که برای این ماه مبارک تولید شده است، میپردازد.
برنامه «ترانه باران» در ایام ماه مبارک رمضان هر روز ساعت ۱۸ روی آنتن شبکه شما میرود و بازپخش آن ساعت ۱۴:۴۵ خواهد بود.
منبع : خبرگزاری مهر
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت
برندگان جشن حافظ مشخص شدند/ تقدیر از یک بازیگر پیشکسوت
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر
اجرای نوانمایش «جیمنون» در برج میلاد
آغاز پخش فصل جدید «جشنواره قرآنی صد» از امروز
نتانیاهو و گالانت زندانی در میدان فلسطین
فرزاد موتمن: «لاتبازی» فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«در آغوش درخت» یک جایزه جهانی گرفت
برگزاری آیین یادبود زینب علیپور طهرانی در مسجد بلال صداوسیما
شب یادبود احمد آقالو توسط «خانه عروسک: قسمت دوم» برگزار شد
معرفی آثار راه یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق»
آغاز نخستین همکاری مشترک «کماکان» و «ایستگاه»
فرزاد موتمن: لاتبازی فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«مارمولکایa+b+c/d» به صحنه میآید
همکاری سه هنرمند موسیقی در تولید پروژهای به افتخار «نیما»
بیتا فرهی عرصه سینما و زندگی را باشکوه ترک کرد
«آذر هفت صبح» از ۷ آذر اکران میشود
انتشار اولین تصویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار در «خاتی»
«به زور» وارد تئاتر لبخند میشود!
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تغییر کرد
علیرضا خمسه: کمدی ما زمینگیر شده است
نقشهای کلیدی در شکلگیری انقلاب مشروطه تماشایی شد
«آنارشی» به یونان میرود
«حِرمان» ۲ زندانی جرایم مالی را آزاد کرد