میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی از کتاب زندگینامه بیتا فرهی به نام «بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» به مناسبت سالگرد درگذشت این هنرمند سینما عصر جمعه ۲ آذر در کتابفروشی راوی برگزار شد.
در این مراسم هنرمندانی چون داریوش فرهنگ، عباس یاری، هوشنگ گلمکانی، احترام برومند، گلاب آدینه، فریبا کوثری، آزیتا موگویی، سهیلا رضوی، همایون ارشادی، مهوش وقاری، اکرم محمدی، هانیه توسلی، ستاره اسکندری، آرش فلاحتپیشه، پوریا شکیبایی، مژده لواسانی و ... حضور داشتند.
احترام برومند بازیگر سینما و تئاتر در ادامه مراسم گفت: این مساله را به فال نیک میگیرم که در نخستین سالروز نبودن بیتا ما از کتاب زندگینامه او رونمایی میکنیم. به نظرم بهتر است درباره خود بیتا فعلا صحبت نکنم زیرا در این کتاب مفصل درباره او گفته شده است. یاسمن خلیلیفرد نویسنده این کتاب، رماننویس بسیار متبحری است و من کتابهایی مانند «انگار خودم نیست»، «بنفش مایل به لیمویی» و ... را از او خواندهام.
این هنرمند درباره ویژگی شاخص این کتاب گفت: برای من جالب بود که بیشتر زنهای داستان زندگی بیتا فرهی بسیار قوی هستند و به آنها نگاه ویژهای شده است. حشمت مادربزرگ، منیر مادرش و مهسا دخترش شخصیتهایی بسیار مقتدر داشتند، اما اتفاقا بیتا فرهی کسی بود که چنان درگیر احساسات و عواطف زیبا و هنرمندانه خودش بود که سعی نمیکرد خودش را یک زن قوی نشان دهد یا عقاید و خواستههایش را به دیگران تحمیل کند. در این قصه نیز این ویژگی کاملا مشهود است و در سالهای پایانی زندگیاش مهسا نقش مهمی در زندگی او ایفا کرده است.
روایت کتاب از زبان بیتا فرهی
داریوش فرهنگ بازیگر سینما نیز عنوان کرد: مهسای عزیز، دختر بیتا فرهی همت بلندی کرده است و طی این یک سال من شاهد و ناظر تلاش او برای پیگیری مراسم مادر عزیزش بودم. بحث بر سر عشق دختر به مادر نیست، بحث من این است که این حرکت زیبا فراموش نشود.
این بازیگر تاکید کرد: من پس از خواندن کتاب متوجه شدم که بسیار شنیدنی، جذاب و خواندنی است. این کتاب پر از جزئیات، ظرافت و نگاه هنرمندانه است.
وی سپس قسمتی از این کتاب را خواند و گفت: یک کار جذاب این کتاب این است که نویسنده داستان را از زبان خود بیتا فرهی روایت کرده است. درخواست من این است که کتاب را حتما با دقت بخوانید زیرا کتابی پر از ذوق، احساسات و جزئیات است. شما در این کتاب با شور، شوق، تنهایی، اضطراب و ... در زندگی بیتا فرهی همراه میشوید.
پوریا شکیبایی بازیگر و فرزند زندهیاد خسرو شکیبایی نیز بیان کرد: متاسفانه من هنوز این کتاب را نخواندهام اما فکر میکنم که بسیار هوشمندانه تنظیم و نوشته شده است. در خاطرم هست که ارتباط پدرم با خانم بیتا فرهی در فیلم «هامون» ارتباط عجیبی بود، در واقعیت هم مانند خود فیلم خیلی دعوا داشتند. خانم فرهی رانندگی بلد نبودند و آقای مهرجویی از پدر خواسته بودند که رانندگی به ایشان یاد بدهد.
شکیبایی در پایان گفت: فیلم «بانو» با بازی بیتا فرهی هشت سال توقیف بود و ایشان در آن زمان بسیار لطمه خوردند. بیتا فرهی بودن کار بسیار سختی است و او انسانی بسیار قوی بود. وقتی به گذشته نگاه میکنم اقتدار زنانه ایشان را واقعا ستایش میکنم.
بزرگترین غم او توقیف «بانو» بود
عباس یاری منتقد سینما نیز در این مراسم گفت: بسیار خوشحالم که در این شهر پر از غبار و دود و ترافیک محفلی برای نکوداشت یک بانوی سینما برگزار شده است. این کتاب با «بیتا» شروع شده است، زیرا او واقعا آدم خاصی بود و همتا نداشت. برخلاف بسیاری از زندگینامهها ما در این اثر با یک رمان بسیار شیرین و خواندنی مواجهیم که بخشی از تاریخ مملکتمان را روایت میکند و چهار نسل از کسانی که در این کشور زندگی کرده اند، در این کتاب حضور دارند.
وی تاکید کرد: او در این کتاب از بیماری و شیمی درمانی ناله نمیکند، اما از رفتن آتیلا پسیانی، داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر ناله میکند. بزرگترین غم او توقیف فیلم «بانو» بود که مانند سرطان به او ضربه زد. ای کاش ما بیشتر مراقب هنرمندانمان باشیم.
یاری در پایان تصریح کرد: شاید اگر داریوش مهرجویی، بیتا فرهی را پیدا نمیکرد اصلا «هامون» را نمیساخت؟ زیرا او وقتی بازیگری را انتخاب میکرد معتقد بود که فقط او میتواند آن نقش را بازی کند.
کاش بیتا خودش کتابش را امضا میکرد
فریبا کوثری بازیگر سینما دیگر سخنران مراسم بود و گفت: من سعادت این را نداشتم که با خانم بیتا فرهی کار کنم. وقتی سال ۶۷ وارد عرصه سینما شدم ایشان را در فیلم «هامون» دیدم. شاید در آن زمان به عنوان یک زن به این همه وقار، زیبایی و هنر بازیگری که داشتند حسادت کردم. همواره ناراحتم که در سالگرد درگذشت این هنرمندان به یادشان هستیم. کاش ایشان امروز اینجا بودند و کتابشان را امضا میکردند و میدیدند که ما چقدر برایشان احترام قائلیم.
آرش فلاحتپیشه بازیگر سینما و تئاتر نیز عنوان کرد: امروز در این جمع گرد آمدیم تا یاد و خاطره هنرمند عزیزی را گرامی بداریم که برای ما دنیایی را ساخت؛ دنیایی که در آن «هامون» با سازنده و بازیگرانش به خاطره جمعی یک نسل بدل میشود. چه غبطه برانگیز است جایگاه خانم فرهی!
این هنرمند بیان کرد: او شاید آنچنان که در پرده سینما درخشید فرصت حضور بر صحنه تئاتر را نداشت، اما همواره با نگاهی علاقهمند تئاتر میدید و مشوق دوستان و جوانان روی صحنه بود. او میدانست که هنر زبان روح انسان است. او تنها یک بازیگر نبود و یک جستوجوگر معنا و کتابخوان بود. بیتا فرهی همیشه از کوچکترین لحظات زندگی لذت میبرد و زندگی برایش مانند یک سفر بود.
مادرم شور زیستن داشت
مهسا قریشی دختر بیتا فرهی در این مراسم عنوان کرد: تشکر میکنم از همه دوستان و اقوام که در اولین سالگرد کوچ آسمانی مادر در کنار ما بودند. از یاسمن جان تشکر میکنم و از عشقی که به بیتا داشتند و آن را در این کلمات جاودان کردند. مادر شور زیستن داشت. او خیلی بهارها و زمستانهای سختی را در زندگی گذرانده بود و ما این عنوان را انتخاب کردیم زیرا او باشکوه عرصه زندگی و همچنین سینما را ترک کرد. من از هوشنگ فرهی دایی عزیزم و دختردایی عزیزم ساحره فرهی برای کمکهایی که به ما کردند، بسیار ممنونم.
هنرمندی که مردمی بود
یاسمن خلیلیفرد نیز در پایان مراسم گفت: من این کتاب را بسیار دلی نوشتم. علت این کار این بود که علاقه من به سینما با بیتا فرهی و فیلم «هامون» شکل گرفت. فکر میکنم که همه چیز این مراسم را خود بیتا چیده است و ما فقط همه چیز را اجرا میکنیم.
وی تاکید کرد: ما خواستیم این کتاب را به صورت رمان بنویسیم تا مخاطب خاص و عام داشته باشد، زیرا بیتا هنرمندی بسیار مردمی بود، در حدی که حتی در قطعه هنرمندان به خاک سپرده نشد.
در ادامه مراسم کلیپی پخش شد که در آن افرادی مانند داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی درباره بیتا فرهی صحبت میکنند.
این مراسم با اجرای موسیقی زنده و امضای کتاب به پایان رسید.
منبع : خبرگزاری مهر
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر
اجرای نوانمایش «جیمنون» در برج میلاد
آغاز پخش فصل جدید «جشنواره قرآنی صد» از امروز
نتانیاهو و گالانت زندانی در میدان فلسطین
فرزاد موتمن: «لاتبازی» فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«در آغوش درخت» یک جایزه جهانی گرفت
برگزاری آیین یادبود زینب علیپور طهرانی در مسجد بلال صداوسیما
شب یادبود احمد آقالو توسط «خانه عروسک: قسمت دوم» برگزار شد
معرفی آثار راه یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق»
آغاز نخستین همکاری مشترک «کماکان» و «ایستگاه»
فرزاد موتمن: لاتبازی فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«مارمولکایa+b+c/d» به صحنه میآید
همکاری سه هنرمند موسیقی در تولید پروژهای به افتخار «نیما»
«آذر هفت صبح» از ۷ آذر اکران میشود
انتشار اولین تصویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار در «خاتی»
«به زور» وارد تئاتر لبخند میشود!
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تغییر کرد
علیرضا خمسه: کمدی ما زمینگیر شده است
نقشهای کلیدی در شکلگیری انقلاب مشروطه تماشایی شد
«آنارشی» به یونان میرود
«حِرمان» ۲ زندانی جرایم مالی را آزاد کرد
بشیر حسینی چگونه مجری برنامه کتابی شبکه سه شد؟
دیدن «آدامر» به مدت ۲۰ شب در خانه نمایش دا
اسپایک لی رئیس هیئت داوران جشنواره دریای سرخ عربستان شد
پیشنهادهای یک پژوهشگر برای موسیقی؛ زمان کمی داریم!
نکوداشت هنرمندی که هنر و اندیشهاش رنگ کهنگی نمیگیرد
میزبانی تالار مولوی از جشنواره تئاتر مقاومت با اجرای «گاراژ»
قدیریان: وظیفه داریم اراده الهی را برای پیروزی حق یادآوری کنیم
چگونه «آفریقا خورشید خود را میکشد»!/ یک نمایش در نمایش روانشناختی
جزییات سفر استانی مدیرکل دفتر موسیقی به پایتخت فرهنگی ایران