میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی برنامه، «ماهِ ماه» شب گذشته پنجشنبه ۲۶ فروردین ماه با یاد و خاطره سیدمظفر ربیعی متخصص بیهوشی معروف به پدر بیهوشی ایران و یکی از شهدای مدافع سلامت که سال گذشته بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت، آغاز شد.
بخش اول گفتگو به نیما رضایی اختصاص داشت. وی فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی کودکان و مدیر بیمارستان مرکز طبی کودکان و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات نقص ایمنی در این برنامه حضور داشت. وی پزشکی است که عاشق کار با کودکان سرطانی است و در سن سی و شش سالگی به عنوان اولین فرد در رشته ایمونولوژی از کشورمان در جمع یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گرفته است.
رضایی در برنامه شب گذشته راجع به شناخت سیستم دفاعی بدن توضیحاتی داد و گفت: هر کدام از ما از بدو تولد تا زمان مرگ به سربازهایی نیاز داریم که از بدن ما در مقابل بیماریها محافظت کند و شناخت این سیستم همان علم ایمونولوژی یا ایمنی شناسی است. درباره این علم در این یک دهه اخیر پیشرفتهای بسیار مثبتی صورت گرفته است که به جرات میتوان گفت که ایران یکی از ۲۰ کشور برتر دنیا در زمینه شناخت بیماریهای نقص ایمنی است.
وی افزود: به دلیل اینکه در مرکز طبی کودکان مشغول به فعالیت هستم، کودکان و نوجوانانی را که با مشکل ایمنی و سیستم دفاعی مواجه هستند تحت درمان دارم. ما در حال حاضر در این مرکز گروه «سلامت و هنر» را راه اندازی کردهایم که مسئولیت مراقبت از سلامت روان کودکان بیمار را برعهده دارد.
در ادامه برنامه اسماعیل باستانی از ۲ نوجوان ۱۶ ساله مهدی و ساناز دعوت کرد که در برنامه حضور یابند.
به گفته رضایی، حدود ۱۳ الی ۱۴ سال پیش زمانی که مهدی یک کودک ۴ ساله بود، با والدین خود به مطب من آمدند و آنجا با وی آشنا شدم. پدر و مادرش اعلام کردند که در این مدت ۴ سال مهدی بیش از ۱۰۰ بار در بیمارستانهای متعدد بستری شده است. مهدی با مشکل نقص سیستم ایمنی بدن مواجه بود که الان نوجوان برومند شده و فوتبالیست بسیار خوبی است که هنوز هم با بیماری مبارزه میکند.
وی همچنین در مورد ساناز دیگر نوجوان ۱۶ سالهای که در سن ۱۰ سالگی درگیر بیماری سرطان لنفوم شد صحبت کرد که وی در حال حاضر نوازنده بسیار خوبی است و به کودکان کوچکتر از خودش نیز آموزش میدهد.
حواسمان به سلامت روح و روان بیماران باشد
در بخش بعدی برنامه آیتمی از مرکز طبی کودکان و گفتگو با زهرا رحیمی مدیر گروه اجرایی «سلامت و هنر» این بیمارستان پخش شد. در این مستند به فعالیت این گروه که مسئولیت مراقبت از سلامت روان کودکان بیمار اعم از بیماران نقص سیستم ایمنی بدن و یا کودکان مبتلا به سرطان اشاره شد، که شرکت کودکان بیمار در مسابقات فوتبال با اساتید این رشته ورزشی و یا در جشنواره بینالمللی نقاشی برای کودکان بیمار بخشی از این فعالیتها است.
در بخش دوم گفتگو اسماعیل باستانی با میهمانان، ساناز در مورد این بیماری و چگونگی مبارزه با آن صحبت کرد و گفت: سال ۹۳ هنگامی که دانشآموز مقطع چهارم دبستان بودم با علائم غیرطبیعی در بدنم مواجه شدم که پس از آزمایشاتی که انجام شد متوجه شدم که به بیماری سرطان لنفوم مبتلا شدهام. به همین دلیل برای ادامه درمان به بیمارستان محک مراجعه کردم. چهار سال پیش مجدداً نشانههایی از این بیماری در بدنم پیدا شد که خوشبختانه این علائم از نوع ضعیف بود که با انجام عمل جراحی بهبود یافتم.
وی از آرزو و علاقه خود به رشته هنر و موسیقی گفت: که در حال حاضر کلاس دهم و در رشته انسانی مشغول به فعالیت هستم و دوست دارم در آینده موزیسین شوم. من در تمام این مدت با موسسه خیریه محک همکاری داشتهام و برای کودکان بیمار در مراسمها و جشنهای این موسسه ساز میزنم و در حال حاضر هم به دلیل شیوع بیماری کرونا کلاسهای موسیقی به صورت آنلاین برگزار میکنم.
ساناز همچنین به مساله «امید» در بین کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری سرطان اشاره کرد و گفت: زمانی که در بیمارستان محک بودم همه کودکان با وجود بیماری به آینده امید داشتند، به آرزوهایشان فکر میکردند و برای رسیدن به آنها مبارزه میکردند. من معتقدم که باید برای زندگی جنگید و با روحیه جنگجویانه میتوان سختترین بیماریها را شکست داد. وی در ادامه افزود: من برای دوستان عزیزم در بیمارستان پیامی دارم و آن این است که هر چند این بیماری سخت و طولانی است اما روزی با پشتکار و مبارزه میتوانید آن را شکست دهید.
باستانی این بار از مهدی خواست که از خاطره و تجربه خود از بیماری که به آن مبتلا شده است صحبت کند.
مهدی نوجوان ۱۶ سالهای است که در کلاس دهم و رشته انسانی مشغول به تحصیل است و آرزو دارد که روزی قاضی شود تا بتواند از حق دفاع و عدالت را برقرار کند. وی گفت: از ۴ سالگی درگیر بیماری نقص ایمنی اولیه بدن بودم. به دلیل وجود این ژن تخریب کننده در بدنم، دچار مشکلات عدیدهای چون بیماریهای قلبی، کلیوی، عفونتهای اداری و لنفاوی بودم. بیش از صدبار در بیمارستانهای مختلف بستری شدهام و عملهای جراحی زیادی انجام دادم.
وی افزود: در تمام این مدت سعی کردم امید داشته باشم و با بیماری مبارزه کنم. در مرکز طبی کودکان، نیما رضایی محوطهای را برای کودکان ایجاد کرده بود که بچهها فرصت بازی کردن و فعالیت را در بیمارستان داشتند. کودکان زیادی به بیماری سرطان مبتلا شده بودند که در حال حاضر توانستهاند با امید این بیماری را شکست دهند.
مهدی در پاسخ به مجری برنامه که آیا از برگشت دوباره بیماری هراسی نداری؟ گفت: این مساله یک روال عادی است، نقش خانواده و دوستان در بهبود بیماری بسیار مهم است. من یک معلمی داشتم که جمله مهمی میگفت: «همیشه در زندگی سعی کن جامعه سربار تو باشد نه تو سربار جامعه». که این جمله را همیشه در گوشهای از ذهنم به یادگار دارم و برای زندگی تلاش میکنم و هر بار قویتر و محکمتر از قبل. در پایان هم امیدوارم که هر چه زودتر بیماری کرونا از تمام دنیا ریشه کن شود.
در پایان نیما رضایی گفت: من در این لحظه از همه بینندگان خواهش میکند، اول اینکه باید حواسمان به سلامت روح و روان بیماران باشد چرا که این مساله کمتر از سلامت جسم نیست و دوم از همه میخواهم در این لحظات نزدیک به افطار تصمیم بگیرند که هر روز به یک نفر «امید» دهند تا بتوانیم با این روند یک موج مثبت ایجاد کنیم.
ویژه برنامه «ماهِ ماه» با مشارکت مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید شده است که با اجرای اسماعیل باستانی، سردبیری مهدی حاجی میرآقا، کارگردان هنری حسن نظری و تهیهکنندگی سیدمحمدحسین پورفاضلی در ایام ماه مبارک رمضان هر شب از ساعت ۱۹ از شبکه سلامت سیما پخش میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
ادای احترام مدیر دفتر موسیقی به فقدان هنرمند پیشکسوت
از فونتهای برگزیده در «هفته تایپ تهران» تا بازدید محمد احصایی
وزیر فرهنگ در سوگ استاد موسیقی پیام تسلیت نوشت
«میخوام به قتل اعتراف کنم» آماده نمایش شد
اجرای نمایش «خانه من» در تماشاخانه مهر
اجرای نمایش «خانه من» در تماشاخانه مهر آغاز شد
«فتوریسم در ستایش موسیقی» به ورد رسید
«شال سیاه» در تورینو رقابت میکند
عکسهای ۲۰ بازیگر و کارگردان روی دیوار خانه هنرمندان میرود
مشکلات بیمهای و معیشتی مانعی برای بهره گیری از ظرفیت های هنری
«خرامان» سوژهای جسورانه دارد
«منظومه سیمرغ» فخرالدینی در تالار وحدت تمدید شد
تاریخ انتشار «آتش نهان» پرواز همای مشخص شد
«احمد» به کانادا میرود
کارگردان «سوجان» از استعداد بازیگران گیلانی سریال گفت
سینمای مقاومت محرک، حیات بخش و مطالبهگر است
تماشاخانه صحنه آبی و روایت «اینجا همه چیز غیر عادیست»
سامان خلیلیان «درد» را به صحنه میآورد
ارومیه میزبان جشنواره «سودای عشق» شد
«سلام آنا» به جشنواره داکا میرود
انتشار جدول زمانبندی مسابقه تئاتر صحنهای جشنواره مقاومت
«آذرگان» ویژه بانوان به صحنه میرود
خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی دار فانی را وداع گفت
نمایش آیینی «حریم» روی صحنه رفت
«جسدهای جاندار» مسعود کیمیایی تماشایی میشود
در این نمایش کمدی حرفهای جدی گفته میشود!
نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت میکنند؟
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما