میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، مراسم رونمایی از پرده غدیر با حضور معاون صدا، نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس مرکز میراث ناملموس وزارت میراث فرهنگی و نقاش و پردهکش آیینی، مدیران رادیویی و جمعی از هنرمندان در محوطه عمومی ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که بهطور زنده از تارنما و افزارک (اپلیکیشن) رادیو فرهنگ پخش میشد، حمید شاهآبادی معاون صدا ضمن تبریک دهه ولایت گفت: از افتخارات ما پیشینه فرهنگی است که منجر به خلق آثار ارزشمند هنری شده است و حضور هنرمندانی است که جریانسازند و امروز ما را سر این سفره نشاندهاند.
شاهآبادی متذکر شد: نعمت ولایت و امامت چیزی است که مردم ما سالهای سال از آن بهرهمندند و بزرگترین نعمت کشور این است که شیعه علوی هستیم.
وی افزود: ما داشتههای غنی مانند هنر پردهخوانی و پردهکشی در فرهنگ خود داریم و باید از افرادی که در این حوزه همچنان به این هنر پایبند هستند، قدردانی کرد.
معاون صدا با تأکید بر وظیفه رسانه ملی در ترویج و پاسداشت هنرهای آیینی گفت: رادیو وظیفه خود میداند این نوع اقدامات را پاس بدارد و به آن توجه کند.
غلامرضا منتظری، نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در ادامه مراسم اظهار کرد: از تمام کسی که آغازگر این مسیر در رسانه ملی هستند، تشکر میکنم. هنر تماشاییترین بخش فرهنگ است و در بین هنرهای متعدد، هنرهای سنتی و آیینی ایران مانند پردهکشی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
رضا سجودی، رئیس مرکز میراث ناملموس وزارت میراث فرهنگی نیز در سخنانی بیان کرد: نقالی یا پردهخوانی از مصادیق روشن میراث فرهنگی ناملموس است. متأسفانه با توجه به فرآیند جهانیشدن هنر نقالی به شکل سنتی آن کمرنگ شده و از بافت هنر خارجشده است.
علیرضا حبیبی، مدیر رادیو فرهنگ نیز با اشاره به مسئولیت این شبکه رادیویی برای بازنمایی هنرهای آیینی عنوان کرد: هنر پرده کشی، بخشی از نقاشی اصیل ایرانی است که رو به منسوخ شدن است و خوشحالم که توسط هنرمندان عزیزی همچون مهدی طالعی نیا، نقاش این پردهها احیاشده است.
مهدی طالعی نیا نقاش و پدیدآورنده اثر پرده غدیر خم هم در ادامه درباره این اثر گفت: زمینه کاری من بهصورت تخصصی پردهکشی است که زیرشاخه هنر قهوهخانهای است. نقاشی قهوهخانهای دو گونه محصول دارد؛ اولین آن تابلو است که با یک تا دو قصه محدود طراحی میشود. دومین آن پرده است که قدمت طولانی دارد و در هیئتهای عاشورایی نیز این پردهها دیده میشود. ما چهار نوع پردهداریم که نمونههای مختلف آن موجود است. امیدوارم بتوانیم با اصحاب رسانه بیشتر تعامل داشته باشیم تا این آثار که بیشتر در موزهها است، در رسانه نیز معرفی و استفاده شود.
منبع : خبرگزاری مهر
نمایشنامههای تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت
برندگان جشن حافظ مشخص شدند/ تقدیر از یک بازیگر پیشکسوت
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر
اجرای نوانمایش «جیمنون» در برج میلاد
آغاز پخش فصل جدید «جشنواره قرآنی صد» از امروز
نتانیاهو و گالانت زندانی در میدان فلسطین
فرزاد موتمن: «لاتبازی» فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«در آغوش درخت» یک جایزه جهانی گرفت
برگزاری آیین یادبود زینب علیپور طهرانی در مسجد بلال صداوسیما
شب یادبود احمد آقالو توسط «خانه عروسک: قسمت دوم» برگزار شد
معرفی آثار راه یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق»
آغاز نخستین همکاری مشترک «کماکان» و «ایستگاه»
فرزاد موتمن: لاتبازی فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«مارمولکایa+b+c/d» به صحنه میآید
همکاری سه هنرمند موسیقی در تولید پروژهای به افتخار «نیما»
بیتا فرهی عرصه سینما و زندگی را باشکوه ترک کرد
«آذر هفت صبح» از ۷ آذر اکران میشود
انتشار اولین تصویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار در «خاتی»
«به زور» وارد تئاتر لبخند میشود!
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تغییر کرد
علیرضا خمسه: کمدی ما زمینگیر شده است
نقشهای کلیدی در شکلگیری انقلاب مشروطه تماشایی شد
«آنارشی» به یونان میرود