میرنیوز
نصرالله قادری نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر که در کارنامه کاری خود نگارش و اجرای نمایشنامه «شاپرکها» با موضوع فلسطین را ویژه گروه سنی کودک و نوجوان به ثبت رسانده است، درباره دلایل کم بودن آثار نمایشی با موضوع مقاومت مردم مظلوم فلسطین، به خبرنگار مهر گفت: حقیقت این است که وقتی هنرمندان بخواهند به سراغ نگارش نمایشنامههایی با موضوع فلسطین بروند اینگونه به فعالیت آنها نگاه میشود که کار سفارشی و شعاری انجام میدهند و به همین دلیل هنرمندان از نوشتن چنین آثاری امتناع میکنند.
وی تأکید کرد: البته باید به هنرمندان حق داد، زیرا سیستم تصمیمگیرنده در ایران درباره موضوع فلسطین تا به امروز بد کار و تبلیغ کرده است. این مهم را هم فراموش نکنیم در اکثر کارتونهایی که در همین کشور خودمان نیز از اول انقلاب پخش شده، اکثرا ماجرای کودکی روایت شده که به دنبال مادر خود میگردد و این همان نگاهی است که صهیونیستها دارند و به دنبال سرزمین موعود میگردند. بدون اینکه متوجه باشیم به صورت ناخودآگاه با کارتونهایی که پخش شده ذهنیت خود را به ما منتقل کردهاند.
قادری در ادامه سخنان خود متذکر شد: مدام با تبلیغهایی که صهیونیستها انجام دادهاند در ذهن مردم حک شده که فلسطینیها زمینهای خود را فروخته و اسرائیلیها آنها را خریدهاند. از این سو تصمیمگیرندگان ما برای تبیین موضوع فلسطین و پرداختن به آن در عرصه هنر هیچ برنامهای نداشتهاند. به همین خاطر ما هیچ اثر هنری درباره موضوعات مختلف نظیر قتل عام فلسطینیها توسط اسرائیل و چگونگی شکلگیری نهضتهای مقاومت نداریم.
وی با اشاره به ساخت فیلم «الرساله» توسط مصطفی عقاد، اظهار کرد: این فیلم را جهان پذیرفت البته به این دلیل که هالیوود میخواست از آن حمایت کند ولی هالیوود از فیلمهایی که بخواهند با موضوع فلسطین ساخته شوند، حمایت نمیکند به همین خاطر در عرصه سینمای جهان کمتر شاهد پرداختن به موضوع فلسطین و ساخت آثار مختلف در این خصوص هستیم.
این هنرمند و مدرس تئاتر با اشاره به عملکرد نادرست مسئولان که باعث شده سفارشی نوشتن جایگاه نازلی در بین هنرمندان تئاتر پیدا کند، یادآور شد: در جهان، سفارشی نوشتن توسط نمایشنامهنویسان اصلا موضوعی منفی نیست و نمایشنامهنویسان یا از کمپانیها، یا سازمانها و یا حتی از جریانهای فکری خود سفارش گرفته و مینویسند. برشت که از نمایشنامهنویسان مطرح جهان است اکثر آثارش را در سفارش خط فکری و سیاسی جریانی که به آن باور داشت، مینوشت.
قادری در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: سفارشی نوشتن بد نیست ولی شعاری نوشتن بد است. متأسفانه در ایران آنقدر مسئولان سفارش شعاری نوشتن دادهاند که هنرمندان و نمایشنامهنویسان خجالت میکشند تا کاری سفارشی انجام دهند.
منبع : خبرگزاری مهر
فراخوان مسابقه تبلیغات فجر چهلوسوم منتشر شد
بازیگران درجه یک بریتانیایی در سریال گای ریچی جمع شدند
«خانه عروسک: قسمت دوم» ۲ اجرایی شد
آغاز «منکشی» در عمارت نوفل لوشاتو
«دشت میخواند» موفق به کسب جایزه از جشنواره یوکی شد
مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان در موزه هنرهای معاصر تهران
اولین رویداد مشترک نقاشی ایرانی و خوشنویسی در خانه هنرمندان ایران
تصویر «امید» در بهارک
اصغر همت: نقش منفی وجود خارجی ندارد
شارون استون: آمریکاییها نادان و متکبر هستند
«قضیه تفنگ چخوف» به کرمان رسید
انتشار شماره جدید «سینما رسانه»
«ساز من» به یاد بابک بیات شنیدنی میشود
فراخوان مسابقه تبلیغات فجر چهل وسوم منتشر شد
افتتاح جشنواره تئاتر مقاومت در جوار مزار حاج قاسم سلیمانی
فراز و فرودهای «جوکر» از لودگی مردانه تا ظرافت طنز زنانه
روایت یک نقاش از سیدحسن نصرالله و تصویر ذهنیاش از فلسطین و لبنان
برگزاری جشنوارهای که به اقتباس در تئاتر میپردازد
ماجرای کشف یک گنج مدفون شده و دردسرهای یک سوژه غیرقانونی
توضیح روابط عمومی ساترا درباره توقف انتشار برنامه «اکنون»
از ۵۲ سال فعالیت سینمایی ایرج رامینفر تجلیل شد
مستند «آقارضی» در خانه هنرمندان ایران روی پرده میرود
روایت زندگی تهیه کننده فقید در مستند «حدیث یاران»
امیریل ارجمند به «یکی از ما» میآید
پخش مجله تصویری «قرارگاه» از شبکه قرآن
برنامه «اکنون» با یک قسمت غیرقابل انتشار شد!
برنامه کتابی سروش صحت با یک قسمت توقیف شد!
«خسرو» به تالار حافظ رسید
میکائیل شهرستانی بازیگر «اینک انسان» حمیدرضا نعیمی شد
انتصاب مشاور موزهها و میراث هنر معاون هنری