میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شنبه بیست و ششم بهمن ماه در چارچوب چهارمین روز از برگزاری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با حضور در تالار وحدت تهران از کنسرت ارکستر سمفونیک تهران دیدن کرد و پس از پایان این اجرا همراه با محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت هنری و سید محمد طباطبایی مدیر شورای ارزشیابی هنرمندان با رهبر و اعضای ارکستر سمفونیک تهران دیدار کرد.
سید عباس صالحی پس از این بازدید با حضور در جمع خبرنگاران به برخی سئوالات پیرامون نحوه برگزاری رویداد موسیقی فجر پاسخ داد.
جشنواره موسیقی فجر عقبگرد نداشته است
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر دستاورد برگزاری جشنواره موسیقی فجر که به نظر میآید نسبت به سایر رویدادهای فرهنگی هنری کشور از رشد کیفی مناسبی برخوردار نبوده است توضیح داد: پرسشی که از ناحیه شما انجام گرفته با یک پیشفرض آغاز شده و طبیعی است که باید نوعی «روندشناسی» و «روندپژوهی» در این حوزه صورت گیرد. برداشتی که در این چارچوب وجود دارد این است که در مجموع فضای جشنواره امسال موسیقی فجر، در برگیرنده اتفاقاتی است که روند گام به گام اما رو به جلویی را نشان میدهد و اینطور نیست که علیرغم برخی اتفاقات، عقب گردی در این زمینه وجود داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نسل جوانی که در جشنواره حضور پیدا کردهاند از لحاظ قدرت و توانایی، حرکت رو به رشد را نشان میدهند. بسیاری از این هنرمندان جوان و نوجوان، همانهایی هستند که در سایر جشنواره های دیگر کشور به صورت جدی حضور پیدا کرده بودند و اینک در جشنواره موسیقی فجر حضور ویژهای دارند.
وی افزود: اینها نکات مورد توجهی است و به عبارتی ما توازنی را میبینیم که هم دربرگیرنده حضور جوانان هنرمند در جشنواره موسیقی فجر است و هم شاهد حضور پیشکسوتان موسیقی هستیم. یکی دیگر از دغدغههایی که جشنواره موسیقی فجر داشته و دارد این است که موسیقی پاپ به عنوان سبک مورد توجه مردم، چنان روی دیگر بخشها سایه نیندازد که موسیقی نواحی و موسیقی ایرانی را تحت الشعاع قرار دهد.
صالحی تاکید کرد: با اهتمامی که از سوی همکارانم در معاونت هنری و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته در سالهای مختلف از جمله امسال جریان موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی نواحی به نحوی در فضای جشنواره فجر گنجاندهایم که با روند رو به رشدی همراه باشد. البته این به معنای رضایت کامل از آنچه انجام گرفته نیست اما این مسیری که بتواند موسیقی پاپ، موسیقی ایرانی، موسیقی نواحی و موسیقی کلاسیک در فضای مناسبی خودشان را عرضه کنند به نظر می آید قابل توجه است.
جشنواره فجر نمایشدهنده ظرفیتهای استانی است
صالحی افزود: به نظر میآید جشنواره موسیقی فجر علاوه بر تهران در استانها هم نمایشدهنده توانایی های موسیقایی هنرمندان کشورمان هست. ما تلاش کردیم این مسیر را باز کنیم و به نظر میآید ۱۰ استانی که در جریان برگزاری جشنواره موسیقی فجر امسال حضور داشتند میتوانند تحولات مناسبی در عرصه برگزاری رویداد فجر باشند. البته من هم با شما هم عقیده هستم که جریان جشنواره موسیقی فجر با قله و آن چیزی که بتواند رضایت نهایی را حاصل کند فاصله دارد. اما من معتقدم مسیرهایی را به صورت قدم به قدم برداشتهایم و امیدوارم گامهای بعدی با سرعت بیشتری کارها انجام گیرد.
مصائب دعوت از گروههای خارجی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صحبتهای خود در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنیبر تلاشهای ستاد برگزاری جشنواره برای دعوت از گروههای خارجی با وجود حوادث ناگوار و تلخ ماههای گذشته و تلاش دشمنان برای تضعیف رویدادهای فجر اظهار کرد: همان طور که شما اشاره کردید بالاخره اتفاقاتی که ما در عرصههای بینالمللی و داخلی داشتیم در بخشهای مختلف جشنواره می توانست اثر گذار باشد. به گونهای که جریان برگزاری جشنوارههای ما را با علامت سئوالهای جدی روبه رو کند. ما در بخش بینالملل تمام تلاشمان را انجام دادیم تا به واسطه حضور همکارانم در دفتر موسیقی وزارت ارشاد، وزارت امور خارجه و ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر چراغ بخش بینالملل جشنواره را خاموش نکنیم.
وی افزود: جشنواره موسیقی فجر عملا تقاطع چند خط است که به یکدیگر متصل میشوند و این اتصال تعریفی از جشنواره موسیقی فجر ایجاد میکند. البته تلاش دوستان من در دبیرخانه جشنواره تلاش بسیار وسیعی بود و ما امیدوار بودیم تلاش ما در فضای بین الملل حالت جهشی پیدا کند. اما شرایط و اتفاقات پیش آمده منجر به این شد که در این قسمت تاثیراتی داشته باشیم. حتی ما در برخی مقاطع به نقطهای رسیدیم که بخش بینالملل نداشته باشیم اما خوسبختانه این اتفاق نیفتاد و ما امسال شاهد برگزاری بخش بین الملل جشنواره بودیم. که این شرایط هم با پیگیریهای وسیعی محقق شد تا این گروهها قانع شوند در جشنواره حضور داشته باشند.
صالحی در پایان گفت: تصویری که از جمهوری اسلامی ایران بعد از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی ایجاد شد، در کنار دیگر مواردی که در حوزه ارتباطات بین المللی وجود داشت، باعث شد علامت سئولات زیادی ایجاد شود. اما خیلی زود فضای همدلی به وجود آمد و باعث شد گروههای هنری مجاب شوند که این زبان همدلی را نباید رها کرد و از زبان موسیقی میتوان به عنوان زبان هم نوایی و هم دلی استفاده کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
ادای احترام مدیر دفتر موسیقی به فقدان هنرمند پیشکسوت
از فونتهای برگزیده در «هفته تایپ تهران» تا بازدید محمد احصایی
وزیر فرهنگ در سوگ استاد موسیقی پیام تسلیت نوشت
«میخوام به قتل اعتراف کنم» آماده نمایش شد
اجرای نمایش «خانه من» در تماشاخانه مهر
اجرای نمایش «خانه من» در تماشاخانه مهر آغاز شد
«فتوریسم در ستایش موسیقی» به ورد رسید
«شال سیاه» در تورینو رقابت میکند
عکسهای ۲۰ بازیگر و کارگردان روی دیوار خانه هنرمندان میرود
مشکلات بیمهای و معیشتی مانعی برای بهره گیری از ظرفیت های هنری
«خرامان» سوژهای جسورانه دارد
«منظومه سیمرغ» فخرالدینی در تالار وحدت تمدید شد
تاریخ انتشار «آتش نهان» پرواز همای مشخص شد
«احمد» به کانادا میرود
کارگردان «سوجان» از استعداد بازیگران گیلانی سریال گفت
سینمای مقاومت محرک، حیات بخش و مطالبهگر است
تماشاخانه صحنه آبی و روایت «اینجا همه چیز غیر عادیست»
سامان خلیلیان «درد» را به صحنه میآورد
ارومیه میزبان جشنواره «سودای عشق» شد
«سلام آنا» به جشنواره داکا میرود
انتشار جدول زمانبندی مسابقه تئاتر صحنهای جشنواره مقاومت
«آذرگان» ویژه بانوان به صحنه میرود
خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی دار فانی را وداع گفت
نمایش آیینی «حریم» روی صحنه رفت
«جسدهای جاندار» مسعود کیمیایی تماشایی میشود
در این نمایش کمدی حرفهای جدی گفته میشود!
نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت میکنند؟
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما