میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها نه فقط وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا بلکه همه آحاد مردم وظیفه خود میدانند به هر نحوی، زنجیره این بیماری را قطع و این ویروس منحوس را ریشهکن کنند. یکی از مراکزی که بهطور مستقیم وارد میدان مبارزه با کرونا شدهاند، مساجد و گروههای جهادی وابسته به مساجدند. مساجدی که با مدیریت درست امام جماعت توانستهاند با هماهنگی گروههای داوطلب مردمی و استفاده از ظرفیت بسیج و گروههای جهادی به کاهش آسیبها در چنین شرایطی کمک کنند.
بسیاری از مساجد در این دوران 10 ماهه سپری شده از شیوع ویروس کرونا در کنار دستگاههای دولتی و کادر درمان توانستهاند بخشی از خدمات مورد نیاز مردم را تأمین کنند. یکی از مهمترین کارکردهای مسجد، توجه و رسیدگی به امور نیازمندان و فقرای جامعه است، به واسطه آنکه میتواند به شیوه صحیح و از طریق کانالهای مطمئن، فقرای محله را شناسایی کند.
اما برخی از مشکلات محله نیازمند حمایت در درازمدت است. از جمله رفع آسیبهای محله مانند زیاد شدن معتادان در محل و بیکاری و معضلات دیگر که اینها مشارکت امام جماعت مسجد به عنوان امین مردم و همت بالای مردم و مسئولان دولتی را میطلبد.
امروزه یکی از کارکردهای اجتماعی مستقیم مسجد نحوه مقابله آن با ویروسکرونا است، ویروسی که قشر زیادی از جامعه را درگیر و متأسفانه به کام مرگ برده است، اما اینکه نقش مسجد در این شرایط بحرانی چگونه خواهد بود سؤالی است که خیلیها به دنبال پاسخ آناند.
حجتالاسلام سید مهدی سیدحیدرعلی امام جماعت مسجد چهارده معصوم (ع) در منطقه صالحآباد جنوب تهران توانسته با استفاده از ظرفیت مسجد و خیران و نمازگزاران پاسخ این سؤال را بدهد.
وی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی تسنیم گفت: خیریه رهروان ولایت مسجد چهارده معصوم (ع) از سال 1378 فعالیت خود را آغاز کرد. این خیریه در این سالها توانسته است با استفاده از ظرفیت خیران نیکاندیش، تمام مناطق اطراف بخش آفتاب را تحت پوشش قرار دهد و از 300 خانواده نیازمند در طول سال حمایت کند. یکی از اقدماتی که این خیریه در دستور کار خود قرار داده، حمایت از کارگران فصلی است؛ آنهایی که به دلایل مشکلات زیادی از جمله شیوع ویروس کرونا، بیکار شدهاند و هیچ درآمدی برای گذران زندگیشان ندارند.
وی ادامه داد: مردم این منطقه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. از بیپولی و بیکاری گرفته تا معضلات اعتیاد و بیماری و غیره از جمله مشکلاتی است که میتوان به آن اشاره کرد. خیریه رهروان ولایت زیر نظر مسجد چهارده معصوم (ع) توانسته در مناطق صالحآباد غربی، صالحآباد شرقی، شهرک رسالت، روستای دهکده توحید، قلعهنو حاج موسی، روستای کمیته و همچنین باغ رضوان و اطراف منطقه صالحآباد فعالیتهای بسزایی داشته باشد.
امام جماعت جهادی مسجد چهارده معصوم (ع) گفت: در این 20 سال شاید بهطور میانگین سالیانه سه تا چهار مرحله توزیع بستههای معیشتی را داشتهایم اما در ایام کرونا، میزان مشارکتها بالا رفت و ما نیز وسایل و اقلام بیشتری را در اختیار نیازمندان قرار دادیم. آخرین سری آن نیز 17 آذرماه سال جاری بود که 300 بسته حمایتی هر کدام به مبلغ 350 هزار تومان تهیه و میان نیازمندان منطقه توزیع شد. تمام هزینههای خرید وسایل نیز توسط خیران و نمازگزاران تأمین شده است.
وی ادامه داد: مردم این منطقه به جهت اطمینان به مسجد و شفافیت مالی که در امور مالی خیریه وجود دارد، به طور مداوم، مبالغی را برای خرید قربانی و ذبح گوسفند پرداخت میکنند و ما نیز ماهانه تقریباً 5 تا 6 قربانی ذبح و گوشت آن را در اختیار مردم نیازمند قرار میدهیم.
حیدرعلی با اشاره به ظرفیتهای تیم پزشکی برای بهبود سلامت مردم این منطقه گفت: به جهت هماهنگی صورت گرفته با پزشکان و کادر درمانی این منطقه، تسهیلاتی را در اختیار مردم نیازمند قرار میدهیم تا با ارائه معرفینامه به بیمارستان و مطب پزشکان از خدمات پزشکی بهصورت رایگان بهرهمند شوند. از دندانپزشکی و چشمپزشکی تا عملهای حساس و حیاتی که تا به اکنون نمونههایی را داشتهایم.
وی درباره همکاری مسجد با شورای محله و گروههای جهادی دیگر نیز گفت: با همکاری دهیاری صالحآباد و مشارکت گروه جهادی منتظران ظهور توانستهایم در راستای محرومیتزدایی و کمک به نیازمندان قدمهایی را برداریم. یکی از اقداماتی که اخیراً داشتهایم، راهاندازی کارگاه تولید ماسک بهداشتی است که از ظرفیت بانوان سرپرست خانوار و نیازمند استفاده کردیم. این اتفاق دو وجه دارد که یکی کمک به تولید ماسک برای مردم و دیگری کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای نیازمندان است. در ابتدای امسال تاکنون هزاران ماسک n95 تولید و در اختیار کادر درمان در سراسر کشور قرار دادیم. قیمت فروش ماسکها نیز از قیمت مصوب دولتی و مشابه خارجی آن ارزانتر و از نظر کیفیت هم تأییدشده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی