میرنیوز

روایت استاد دانشگاه با تهاجم فرهنگی برنامه‌های کپیِ تلویزیون/ چرا صداوسیما تریبون اجرا و تبلیغ آگهی‌هایش را به سلبریتی‌ها سپرد؟

 روایت استاد دانشگاه با تهاجم فرهنگی برنامه‌های کپیِ تلویزیون/ چرا صداوسیما تریبون اجرا و تبلیغ آگهی‌هایش را به سلبریتی‌ها سپرد؟ 2020-11-30T15:23:13+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تلویزیون گرفتارِ معضلات مختلفی است و مخاطب را سردرگم کرده‌اند. از یک سو، با آگهی‌های رنگارنگ و تجمل‌گرایانه بازرگانی‌اش، اسپانسرهایی که با عبور از محتوا، مخاطب را سرگرمِ برنامه‌های تقلیدی کنند و از سوی دیگر، بازیگرانی که تریبون اجرای مسابقات و برنامه‌ها به آن‌ها سپرده می‌شود و در تبلیغاتِ محصولات و کالاهای تلویزیونی هم جولان می‌دهند.

شعارها و رفتارهای آگهی‌های بازرگانی، سبک زندگی را ترویج می‌دهد که برای مخاطبان قابل تأمل است. در این بحران سلامت و معیشت، بیشتر آن‌ها را به عنصر اغواگری می‌رساند. به نظر می­‌رسد تنها عامل تعیین‌کننده در میزان اغواگری تبلیغات تلویزیونی و رادیویی میزان پولی است که به صداوسیما پرداخت می­‌شود.

وقتی از سلبریتی‌ها برای دیده شدنِ آگهی‌هایش و یا صحنه مسابقات و برنامه‌هایش بیشتر از ستاره‌های خودش بهره می‌برد این خودش به نوعی زنگِ خطری است که مدت‌ها به صدا درآمده و رفتارِ سلیقه‌ای و ناآگاهانه مدیرانش، عمقِ این معضلات و بحران‌ها را هر روز بیشتر می‌کند. آنقدری که مخاطب از بازیگرانی که روزگاری خاطره داشته‌اند هم ناراحتند چرا آن‌ها فقط به نفع و ضررِ خودشان می‌اندیشند؛ پس مخاطب چه می‌شود؟

این روزها آگهی در تلویزیون تبلیغ می‌شود و بازیگری در آن حضور دارد که پیش از این خودش جزو منتقدین آگهی‌های تبلیغاتی بود. حالا در صحنه‌ای ایفای نقش می‌کند و ابزار و لوازمی را به مخاطب نشان می‌دهد که زرق و برق و رنگ و لعابش بیشتر برای مخاطب حسرت‌آور است. یکی از اصولِ تبلیغات، آزرده نکردن مخاطب  آن محصول تبلیغی است اما آنقدر صاحبان آگهی‌ها از فقدان نظارت بر آگهی‌های تبلیغاتی، سوء استفاده می‌کنند که مخاطب در این شرایط اقتصادی و معیشتی، از اینکه نمی‌تواند آن کالا و محصول را برای خانواده‌اش تأمین کند، آهِ حسرت بکشد. 

امروز به آگهی‌های تبلیغاتی تلویزیون نگاه می‌کنیم بازیگرانی را می‌بینیم که مثلِ گذشته در سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی حضور فعالی ندارند؛ انگار که صحنه بازی تبلیغاتی صداوسیما بیش از صحنه‌های دیگر برایشان سودآوری دارد. متأسفانه صاحبان کالا و خدمات و به تعبیری اسپانسرها، از انتخاب آن‌ها به عنوان مجری مسابقه و یا شوی تلویزیونی به سمتِ استفاده از آن‌ها به عنوان مبلغان آگهی‌های بازرگانی تلویزیون رفته‌اند و از این ابزار برای تأثیرگذاری بیشتر روی مخاطبان استفاده می‌کنند. 

وقتی این روزها تلویزیون را با برنامه‌ها و مسابقه‌هایش می‌بینیم این سؤال بیشتر به ذهن می‌رسد، دهه شصتی‌ها و هفتادی‌ها چه کار کردند آن روزها به دوره طلایی تلویزیون تبدیل شد. به تعبیر بسیاری آن‌ها سعی می‌کردند با کمترین امکانات و تکیه بر خلاقیت و نوآوری خودشان کاری را برای کانال‌های محدودِ صداوسیما آماده کنند. اما الان در میانِ این همه هیاهوی رسانه‌ای خبری از خلاقیت و نوآوری نیست و همه منتظر غذای آماده‌اند. 

این نوع نگاه تنها به خودِ تلویزیونی‌ها ضربه نزد، بلکه مخاطب را درگیر نسخه‌های خارجی‌اش می‌کرد. آرام آرام مدیران و دست‌اندرکاران هم به این غذای آماده عادت کردند و دیگر مسئله اصلی اتاق فکر، طراح و محتوای برنامه و مسابقه نیست، بلکه دکور و مجری و فالوور حرف اول را می‌زند. این سؤال بسیاری از منتقدین و کارشناسان دلسوز و دغدغه‌مند است چرا به مسابقه‌ها و برنامه‌های ایرانی برنمی‌گردیم؟ چرا خلاقیت و نوآوری را احیاء نمی‌کنیم؟ تا کجا قرار است ستاره‌های بیرونی صحنه مسابقات و برنامه‌های پرزرق و برقِ ما را اشغال کنند؟  و چرا صداوسیما متوجه ترویج سبک زندگی غربی به وسیله آگهی‌های تبلیغی و برنامه‌های پرزرق و برق و استفاده از سلبریتی‌های رنگارنگش نیست؟

تلویزیون , صدا و سیما , آگهی‌های بازرگانی ,

برای واکاوی بیشتر این مسئله به سراغ محمدعلی الستی استاد دانشگاه، جامعه‌شناس و کارشناس حوزه ارتباطات رفتیم و لحظاتی به گفت‌وگو نشستیم که مشروح گفت‌وگوی او با خبرنگار تسنیم  را در ادامه می‌خوانید:

تلویزیون به خواستگاه‌ مرفهین بی‌درد تبدیل می‌شود!

* آقای دکتر! امروز مخاطب ناراحتِ این همه اغواگری است که در زمانِ پخش آگهی‌های بازرگانی بیشتر به چشم می‌خورد. چرا تلویزیون جلویِ ترویج این سبک زندگی غربی را نمی‌گیرد؟

یکی از معضلاتی که می‌تواند سراغ هر کشوری برود از جمله کشور ما که درگیرش شدیم بلای فاصله طبقاتی است. در حالت حادّ آن طبقه متوسط را به طور کامل از بین می‌برد دو طبقه مرفه و محروم را در مقابل همدیگر قرار می‌دهد. اینکه، فاجعه فاصله طبقاتی چطور تبدیل به آسیب و بحران می‌شود بحث دیگری را می‌طلبد. الان ما در مقطعی قرار داریم که تقریباً طبقه متوسط در کشور ما از بین رفته و حالا که طبقه متوسط از بین رفته، پای سبک‌های زندگی و رفتارهایی به میان می‌آید که از اندیشه بویی نبرده است. 

وجود آن طبقه متوسط است که با ایجاد پایگاه‌های فرهنگی امیدی برای توسعه کشور می‌شوند. چرا که این طبقه متوسط بیشتر مطالعه می‌کنند، تئاتر و فیلم می‌بینند و به واسطه آن‌ها انجمن‌های صنفی، نهادهای مدنی ، حزب و NGOها شکل می‌گیرند. وقتی طبقه متوسط از بین برود دیگر امیدی به افراد اهل اندیشه و صاحب تفکر و مطالعه نیست که این مشی و رفتار در جامعه تقویت شود. چرا که همه به سراغ تقویتِ مشکلات اقتصادی‌شان می‌روند و از طرفی دیگر هم با عده‌ای مرفه روبروییم که همه همّ و غمّ‌شان، چند برابر کردن سودهایشان است. 

وقتی طبقه متوسط نداریم مخاطب یک رسانه چه کسانی می‌توانند باشند؟ حداقل تلویزیون باید انعکاس‌دهنده شعارهایی باشد که به آن معتقدیم و آن این است که این مملکت متعلق به کوخ‌نشینان و مستضعفان است؛ اما این اتفاق نیفتاده و بیشتر خواستگاه‌های مرفهین در رسانه‌های ما بازتولید می‌شود. تلویزیون به شبکه‌های خانگی هجمه می‌کند که سبک زندگی ایرانی- اسلامی را الگوسازی کنند اما انگار فقط در شعار باقی‌ می‌ماند و تلاش بی‌اثری است.

یعنی در واقع اقدامات سست بنیاد است. برای اینکه تلویزیون در ادعایی که نسبت به رفتارهای نمایش‌خانگی دارد، صادق نیست و آنقدر موج این توجه به سبک زندگی غربی و تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری زیاد می‌شود که حتی بازرگانی صداوسیما را درگیر خودش کرده و تلویزیون ناخودآگاه ترویج‌دهنده این الگوی مصرف‌گرایی و اصطلاحاً لاکچری می‌شود. به بهانه اینکه هزینه‌های خودش را تأمین کند و هزاران موضوع و بهانه دیگر دست به دست می‌شود. 

مسئله اینجا است که چه در نمایش‌خانگی، چه در تلویزیون و یا هر جای دیگری، چرا وقتی به خواستگاهِ مرفهین بی‌درد تبدیل می‌شود، منتقدی ندارد؟ چون طبقه متوسطی که نقد می‌کرد وجود ندارد. الان آدم‌ها در چند جا کار می‌کنند تا بتوانند مشکلات معیشتی و اقتصادی‌شان را حل کنند. نه انرژی و توان نقد کردن می‌ماند و نه راهکار و ایده‌ای برای اصلاح این رویه به نظرشان می‌رسد. این نابسامانی ناشی از فاصله گرفتن شکاف طبقاتی است. بنابراین من به جای اینکه صداوسیما یا سکان‌های فرهنگی را مقصر بدانم این رویه غلط را بازتولید شرایط اقتصادی کشور می‌دانم. ما باید زیرساخت‌هایمان را اصلاح کنیم و جز اصلاح زیرساختی امید دیگری به بهبود وضع موجود، وجود ندارد. 

تلویزیون , صدا و سیما , آگهی‌های بازرگانی ,

کلاهبرداری به سبکِ تبلیغ آدم‌های مشهور

* این حضور بی‌رویه بازیگران برای تبلیغ محصولاتی که خودشان به آن اعتقادی ندارند و عمدتاً می‌گویند به خاطر پولش بوده و از کمیّت و کیفیت این محصولات بی‌خبرند؛ از کجا می‌آید؟ اگر یادتان باشد به هنگامی که در فضای‌مجازی تبلیغ می‌کردند بعد از معیوب بودن و یا مشکل‌دار شدن آن محصول می‌‌گفتند ما از پشت پرده این محصول خبری نداشتیم.

وقتی از فاصله طبقاتی صحبت می‌کنیم، این فاصله و شکاف، روبناهایی دارد؛ یکی از آن روبناها، پوپولیسم(عوام‌گرایی) و به تعبیری رویکرد عوام‌فریبی است. در این نوع رویکردِ به اصطلاح عوام‌فریبی از چهره‌هایی که مشهور شدند استفاده می‌شود و آن‌ها را تبدیل به گروه مرجع می‌کند. این کلاهبرداری آشکار است در واقع اصطلاحی که به کار می‌برند، اغواگری است. فردی که چهره زیبایی دارد و یا حضور هنرمندانه‌ای در آثار تلویزیونی و سینمایی دارد به شهرت رسیده و در ناخودآگاه مردم، مرجعیتی پیدا می‌کند. در غرب هم این طور است که وقتی "دیوید بکهام" روغن موتور تبلیغ می‌کند همین عوام اشتباه می‌کنند و خاطر تبلیغ آن فرد، به سراغ آن محصول می‌روند؛ در صورتیکه "بکهام" مهندس مکانیک و شیمی نیست. 

سلبریتی‌ها جامعه را به اشتباه می‌اندازد

این انحراف و اغواگری در سطح جهان وجود دارد، اما در کشور ما اغراق و افراط می‌شود. کم‌کم مردم در پیدا کردن گروه‌های مرجع خودشان، به اشتباه  می‌افتند. زمانی می‌گفتند و کماکان هم می‌گویند که سلبریتی‌ها درباره همه‌چیز نظر می‌دهند. چرا سلبریتی این حق را به خودش می‌دهد؟ چون فضای عمومی برای این عوام‌فریبی فراهم شده و طبیعتاً مشتری برای این بازار وجود دارد. مگرنه بدون مشتری این همه اغوگری نمی‌کردند.

انحراف بزرگی است؛ وقتی سلبریتی‌ها مرجع می‌شوند!

عده‌ای ساده‌لوح‌اند و کمبودهای زندگی خودشان را با همذات‌پنداری با این سلبریتی‌ها و مانند این‌ها می‌خواهند جبران کنند. این اتفاق که سلبریتی‌ها تبدیل به مراجع مردم می‌شوند و در واقع نقاط مرجع مردم را تشکیل می‌دهند این انحراف بزرگی است. به جای اینکه اتحادیه‌های کارگری، سندیکاها و احزاب ها و سکان‌های مردم نهاد، افراد حقیقی و حقوقی با صلاحیت‌شان، نمایندگی مردم را برعهده بگیرند سلبریتی‌ها نمایندگی مردم را به عهده می‌گیرند و از طرف مردم صحبت می‌کنند و حتی به آن‌ها خط می‌دهند. 

یعنی جای نهادهای مدنی، مجموعه‌ای از سلبریتی‌ها تشکیل می‌شود؛ از ستاره‌های فوتبال گرفته تا ستاره‌های سینمایی. هرجا می‌بینیم عوام‌فریبی در جامعه گسترش پیدا کرده، ریشه‌اش به ضعف و مشکلات زیرساختی آن جامعه برمی‌گردد. 

تلویزیون , صدا و سیما , آگهی‌های بازرگانی ,

چرا منتقدین سلبریتی‌ها، آگهی بازرگانی را به بازیگران داده‌اند؟

* آقای دکتر! می‌دانید که خود تلویزیونی‌ها زمانی منتقد حضور سلبریتی‌ها در فضای‌مجازی بودند و الان همین سلبریتی‌ها در تلویزیون همان کارها و مقاصد را دنبال می‌کنند. دلیل این همه رفتار متناقض چیست؟

اصولاً در یک فرهنگ منهج افرادی که عملی را نقد می‌کنند عمدتاً آن نقد را به خاطر ذات منفی آن عمل انجام نمی‌دهند. فقط به خاطر اینکه آن عمل، به ضرر خودشان است در واقع آن را نقد می‌کنند. صداوسیما که می‌آید از سلبریتی‌ها به خاطر حضورشان در شبکه‌های خانگی و تبلیغات در فضای مجازی انتقاد می‌کند به خاطر اینکه سودشان به حساب صداوسیما نمی‌رفت، اما امروز که این سلبریتی‌ها می‌آیند برای صداوسیما تبلیغات می‌کنند و سودشان متوجه صداوسیما می‌شود، دیگر رفتار ناپسندی نیست. 

تلویزیون , صدا و سیما , آگهی‌های بازرگانی ,

سلبریتی مجری می‌شود تا سلیقه مردم را عوض کند

* البته پیشتر بازیگران را به عنوان مجری آوردند و حتی گاف‌هایی هم روی آنتن دادند که اعتبار رسانه ملّی را به خطر انداخت اما این رویه دوباره ادامه دارد؛ دلیلش چیست؟

وقتی بازیگر را مجری می‌کنید حرکت کاملاً آشکاری است و فرمول ساده‌ای دارد؛ جایگزینی مراجع و نقاط مرجع. وقتی به سلبریتی اجازه می‌دهید درباره هر موضوعی اظهارنظر کند در واقع مرجع‌های قلابی را جای مراجع اصلی قرار داده‌اید که امکان عمل نهادهای مدنی و اصلاحی را در کشور کاملاً منتفی کرده‌اید. بنابراین یادمان باشد بسیاری برخلاف آن که شعار می‌دهند از سلبریتی‌ها بدشان می‌آید، اتفاقاً به سلبریتی‌ها قدرت می‌دهند و حتی اجرای برنامه و مسابقه تلویزیونی هم به آن‌ها واگذار می‌کنند. وقتی سلبریتی مجری می‌شود تریبون را به دست می‌گیرد تغییر سلیقه مردم، جهت دادن به نگاه‌شان جزو اهدافی است که دنبال می‌کند. 

ندانم‌کاری، استفاده بی‌رویه از اسپانسرها و از بین بردن نقاط مرجع

* وقتی پای دستمزدهای نجومی به تلویزیون باز شد و سریال‌ها و برنامه‌های پربیننده وارد بازرگانی صداوسیما شدند، لطمه بزرگی به محتوایشان خورد. همان بلایی که سرِ محتوای سریال "پایتخت" در فصل ششم و یا برخی برنامه‌های دیگر آمد. چرا این اتفاق افتاد؟

به شدت معتقدم. محتوا به این وسیله ضربه می‌خورد. ما با دو آفت روبروییم، اول ندانم کاری و استفاده بدون مدیریت و بی‌رویه از اسپانسرها، کیفیت برنامه‌های صداوسیما را پایین می‌آورد و آفت دیگر که تعمدی اتفاق می‌افتد برای اینکه نقاط مرجع ما را از بین ببرند. 

با کپی کردن، خودمان به استقبال تهاجم فرهنگی رفتیم

* اگر بخواهید در جمع‌بندی مباحث مطرح شده بفرمایید؛ چرا تلویزیون فضای توجه به کارهای ایرانی و بومی خودش را فراموش کرده و به سمت کارهای پرزرق و برق و کپیِ بدون خلاقیت رفته است. کارهایی که مخاطب را ارجاع می‌دهد به همان نسخه‌های اصلی خارجی‌اش؟

اصطلاحی از قدیم‌الایام داشتیم و آن "صدور انقلاب" بود که محل بحثِ بسیاری از مجامع و محافل شد. گروهی می‌گفتند وقتی انقلاب ما مستضعفان را نجات داد صدورش می‌تواند الگویی برای جهانیان باشد تا از سلطه استعمار رهایی پیدا کنند. عده‌ای دیگر هم نظرات دیگری مطرح می‌کردند.  بحث درباره صدور انقلاب تمام نشده بود که پای تهاجم فرهنگی باز شد. عده‌ای می‌گفتند تهاجم فرهنگی اصلاً وجود ندارد. وقتی اثر خارجی را آوردند محملی می‌شود به طور ناخودآگاه شیوه زندگی غربی ترویج پیدا کند و اینجا آن تهاجم فرهنگی رقم می‌خورد.

چرا آن آثار بومی و کارهای ایرانی دوباره ساخته نمی‌شوند؟ چون عافیت‌طلب شده‌ایم و به جای تولیدات بومی، سراغ پخش تولیدات خارجی می‌رویم. دیگر حوصله خیلی از چالش‌ها را نداریم و عملاً پذیرای فرهنگ بیگانه شده‌ایم؛ در واقع خودمان به استقبال چیزی رفتیم که قدیم‌ها به آن می‌گفتیم تهاجم فرهنگی. 

* کپی و تقلید هم مرزی دارد اما امروز تهیه‌کنندگان و برنامه‌سازان حتی نوع نشستن و ظاهر مجری را هم کپی می‌کنند...

این کپی‌ها بیشتر به مخاطب آدرس می‌دهد اصل این برنامه‌ها را ببیند. آن فرهنگ و آن نوع سبک زندگی را ترویج می‌دهند. 

چه بر سر مخاطب می‌آید؟

* واقعاً با این رفتارها در آگهی‌های بازرگانی، ساخت کارهای مشارکتی، حضور اسپانسرها و خیلی از معضلاتِ دیگر تلویزیون، چه بر سر مخاطب می‌آید؟

آرام‌آرام همه عناصر فرهنگی اصیل خودمان را نابود می‌کنیم؛ زبان‌های قومی و فرهنگ قومی که وجود دارد از بین می‌رود. حتی شیوه زندگی بومی را مردم فراموش می‌کنند و از اصالت‌هایشان فاصله می‌گیرند. ما کشوری با فرهنگ و تاریخ چند هزار ساله‌ایم.متأسفانه با این رفتارها از آن اصالت‌های فرهنگی چیزی باقی نمانده است. از آن زبان‌های قومی و موسیقی‌های محلی، کدام را توانستیم بازسازی کنیم و این فرهنگ را گسترش دهیم. بنابراین ما دستِ کمی در فرهنگ‌سوزی نداشتیم و دست به دست هم دادیم هم محیط زیست فیزیکی و هم محیط زیست فرهنگی‌مان را نابود کنیم. 

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)