میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، بیست و یکمین دورهی مسابقات سراسری حفظ و قرائت قرآن بمدت دو روز (۱۴ الی ۱۵ آبان) از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی و با مشارکت مرکز اسلامی هند با حضور و مشارکت جمعی از قاریان، حافظان وشخصیت های دینی وفرهنگی برگزارشد.
در این مراسم چگینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی، شیخ عقیل رئیس شورای ملی گسترش زبان اردو ، سراج الدین قریشی رئیس مرکز اسلامی هند، فاروق از شخصیت های اسلامی و قرآنی و رئیس موسسه هیمالیا از بزرگترین شرکت های دارویی وبهداشتی هند، شکراللهی رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی در مرکزاسلامی هند حضور داشتند.
مراسم افتتاحیه این دور از مسابقات، با سخنرانی ربانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، مولانا محمد سلیمان رئیس انجمن قاریان دهلی و مولانا جاوید قاسمی از مسئولین جمعیت علمای هند برگزار شد.
رایزن فرهنگی در سخنان خود با اشاره ملازمه تنگاتنگ قرآن و پیامبر ص، خلق نبوی (ص) را تجسم عینی قرآن کریم خواند که با محاسن اخلاقی پیامبر ص که حوزه اخلاقیات اجتماعی است توانست جامعه جاهلی و خشن جزیره العرب را به امت واحده وجامعه اخلاق محور تبدیل نماید.
وی همچنین فقدان اخلاق و معنویت و کمرنگ شدن نقش اخلاق در روابط انسانی را مهم ترین عامل چالش ها و مشکلات کنونی بشر خواند و با اشاره به وضعیت ناشی از شیوع کرونا افزود: دین اخلاق محور، تنها ملجأ و مأوای انسانها در برابر مشکلات ناشی از بحران ها ومصائب پدیده هایی همچون کرونا است.
ربانی افزود: احیای قرآن مجید و اخلاق نبوی (ص) در شرایط کنونی که بشر به دلیل گسترش مرگ آور کرونا دچا یاس و وحشت وناامیدی شده است بسیار ضروی است و تنها راه نجات است.
رایزن فرهنگی با اشاره به توصیههای بهداشتی پیغمبر اسلام در برابر بیماری های همه گیر، رعایت بهداشت و دستورالعمل های بهداشتی را در کنار تمسک به معنویت و دین، راهکار اساسی در مواجهه با کرونا برشمرد.
وی در ادامه ضمن تشریح اهداف وبرنامه های رایزنی درفعالیت های قرانی، برگزاری سالانه مسابقات قرآن کریم در ایام میلاد النبی ص را فرصتی جهت تقویت همدلی وهمبستگی وهمکاری میان مسلمانان ایران وهند برشمرد.
در ادامهی برنامه، قاری محمّد سلیمان، امام و خطیب مسجد جامعه ملیّه اسلامیه ومسئول انجمن قاریان در مورد اهمیت قرائت وقاری قرآن کریم در سنت های اسلامی ضمن بیان خاطرات خود از سفر به ایران در دورهی جنگ تحمیلی و بازدید از خط مقدّم جبهه، جمهوری اسلامی ایران را ببرکت انقلاب اسلامی و رهبری امام خمینی، پیشگام در امرقرآنی برشمرد وبر اهمیت وتاثیرات اینگونه مسابقات تاکید نمود.
مولانا جاوید قاسمی نیز در سخنان خود تأکید کرد که قرآن میتواند محور امّت اسلامی باشد و ما باید حول این کتاب آسمانی جمع شویم و در مقابل دشمنان مقاومت کنیم.
در ادمه این مراسم ۴۲ نفر از قاریان وحافظان شرکت کننده در این دوره از مسابقات که از دهلی و ایالت های همجوار شرکت کرده بودند طی سه نوبت و با داوری چهارتن از داوران واساتید قرآنی، در دو رشته حفظ وقرائت مسابقه دادند.
مراسم اختتامیهی بیست ویکمین دور از مسابقات قرآن کریم نیز روز پنج شنبه ۱۵ آبان که با حضور علی چگینی، سفیر ج.ا.ایران در دهلی نو، ربانی رایزن فرهنگی، فاروق از شخصیت های دینی و اسلامی هند، سراج الدین قریشی مدیر مرکز فرهنگی اسلامی دهلی نو، عقیل رئیس شورای ملی گسترش زبان اردو و جمعی از حفاظان و قاریان قرآن کریم درمرکز فرهنگی اسلامی دهلی نو برگزار شد.
محمدعلیربانی در سخنان خود در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری بیست و یکمین دوره مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم؛ در خصوص فرصت ها وظرفیت های قزآن کریم و پیامبر ص جهت توسعه همکاری های فرهنگی مسلمانان بویژه ایران وهند سخنانی را ارائه داد.
فاروق دیگر سخنران مراسم اختتامیه در سخنان خود با اشاره به نامگذاری هفتهی وحدت توسط امام خمینی (ره)، تاکید کرد که وحدت نیاز مبرم امت اسلامی در دوره ی کنونی است.
وی افزود: ما باید رفتار و کردار خود را با سیرت نبوی آراسته کنیم تا بتوانیم خود را از پیروان پیغمبر اسلام ص بشماریم.وی تاکید کرد که رعایت آداب مسلمانی بسیار مهم است و ما باید خود را به صورت نمونه ای از سیرت نبوی به جهانیان معرفی کنیم.
علی چگینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی دیگر سخنران این مراسم در سخنان خود با تاکید بر این نکته که قرآن شفا و درمان همهی دردهای بشری است، گفت: قرآنی که شفا و درمان دردهاست، همین قرآن برای ظالمان چیزی جز زیان و خسارت نیست.
وی افزود: اسلام دین رحمت است و تروریزم به هیچ وجه ارتباطی با اسلام ندارد و کسی که به نام اسلام به کشتار مردم می پردازد، مسلمان نیست. آنهایی که از قرآن برداشتهای غلط ارایه میدهند، ورویکردهای افراطی و تروریستی دارند ما از آنها اظهار بیزاری می کنیم.
در پایان برنامه به نفرات اوّل، دوم و سوم رشتة حفظ و قرائت جوایزی اهدا شد.
نفرات اوّل تا سوم در رشته قرائت:
۱- قاری محمّد خالد از ایالت هاریانا،
۲- قاری عبدالرحمان از ایالت یوپی
۳- قاری محمد راشد از ایالت هارایانا بودند.
نفرات اول تا سوم در رشته حفظ قرآن:
-رتبه اول حافظ فهم احمد
- رتبه دوم حافظ حفظ الرحمان
- رتبه سوم حافظ نسیم احمد.
منبع : خبرگزاری مهر
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند